הדרך לאלבום הבכורה של FEELABOUT רצופה בתארים כמו "הלהקה הראשונה שניגנה על אייפון"
מפרט טכני:
לפני שמתחילים לדבר על המוזיקה ב-POINT OF YOU - אלבום הבכורה של ההרכב FEELABOUT – חייבים להצדיע להרכב הזה, שמפלס את דרכו במקצועיות, נחישות והתמדה משנת 2004, ואוסף בדרך לאלבום הראשון הזדמנויות ותארים שיזכו בהמשך להתייחסות, כמו "להקת הרוק הטובה של השנה" - תואר אותו קיבל ההרכב בטקס פרסי המוזיקה ללהקות עצמאיות בלוס אנג'לס - "הלהקה הראשונה שניגנה על אייפון", "קליפ הרוק הטוב של השנה" שנבחר שנתיים ברצף על ידי האתר OURSTAGE וכן למעלה מ-10,000 הורדות של רינגטונים בארה"ב ובקנדה.
FEELABOUT הם גיא פישר, גיטריסט ומלחין הלהקה, רוני ויינשטוק, סולנית הלהקה, כותבת המילים ושותפה לפישר בכתיבת הלחנים, האוחזת גם היא בגיטרה, דרור רוסתמי על התופים, לירון אראל, בס, ואלדר כהן, גיטרה שנייה. כולם בעשור שבין עשרים לשלושים, שהתקבצו מהקריות, מהרצליה, ממעיין צבי, גבעת שמואל ונתניה, ליצירת ההרכב שהוציא בחודשים האחרונים את האלבום, שהפיק אייל ליאון קצב, איש פרויקט "מוזאיק" שברזומה שלו עבודה עם אמנים כמו ירמי קפלן, שרון חזיז, שרית חדד, רמי קליינשטיין ורבים נוספים.
האלבום משוטט בין צלילי הרוק האלטרנטיבי והרוק הכבד למקצבי המטאל, מתיז החוצה מוזיקה אנרגטית והדוקה, זרועה בבלדות רוק גדולות מהחיים, המבוצעות בידי סולנית חזקה – רוני ויינשטוק - שנדמה שמכירה היטב גם את פי.ג'יי. הארווי ולא פחות מזה את אורית שחף מהיהודים, השוואה המוכרת כבר לחברי ההרכב. גיא פישר, גיטריסט ההרכב, מספר על הדרך הארוכה שמובילה ל"POINT OF YOU".
איך הגעתם לאלבום הראשון ?
"זו להקה שהוקמה במקור ב-2004. היינו כמה חבר'ה, הכרנו בגיל 16 והתחלנו לנגן ביחד. היינו נפגשים באיזה מקלט בזיכרון יעקב, ששם גר המתופף. הלהקה עברה גלגולים שונים, התחלנו לנגן, לאסוף שירים, בהתחלה יותר שירים בעברית עד שקיבלנו החלטה להתגבש כלהקה, להבין את הסגנון המוזיקלי שלנו ולכתוב באנגלית. ההשפעות שלנו הן מחו"ל ופשוט זרם לנו הרבה יותר טוב באנגלית.
"ב-2005 נפגשנו עם אייל קצב אחרי שקיבלנו עליו המלצה מאיש הסאונד סיימון ויינשטוק ששמע סקיצות שלנו ואמר לנו שאייל זה האיש שלנו, והתחלנו לעבוד על אי.פי. שנוכל לשלוח לתעשייה ולהפיץ. בחרנו חמישה שירים מהרפרטואר, ארבעה ימים מסיביים באולפן ומשם עוד חצי שנה של הקלטות ומיקסים באולפנים פרטיים. שמנו דגש מאוד חזק על העניין של ההפקה שמכוונת לחו"ל. בחרנו מגברים שאין בארץ והבאנו אותם מחו"ל, רק על המיקסים ישבנו חודשיים וחצי, וזו הייתה גם להקה מתחילה אז היה צריך חזרות יותר מסיביות, ואפשר להגיד שההקלטות נמשכו כל כך הרבה כי זה לא היה פול טיים ג'וב שלנו, זה לא שכל יום היינו באולפן תשע שעות".
מה האג'נדה המוזיקלית שלכם?
"אני חושב שבעניין הזה אנחנו מאוד מגוונים. כל אחד יכול למצוא אצלנו סגנון שהוא אוהב. הבסיס זה רוק אלטרנטיבי והרוק’נרול שממנו אנחנו מושפעים אבל אפשר למצוא באלבום דברים שהם יותר רוק כבד, נגיעות של מטאל וקצת פופ רוק ופאואר רוק. החומרים החדשים שאנחנו עובדים עליהם היום יותר הולכים לכיוון של פאואר רוק".
ממה אתם מתפרנסים?
"אני עובד בהייטק, לירון צלם אירועים, חתונות ואופנה, דרור מורה לתופים, אלדר גם בסוג של הייטק, ולרוני יש את העבודה הכי מגניבה, היא עובדת בחנות של נרגילות".
"להקת הרוק הטובה של השנה" בטקס פרסי המוזיקה ללהקות עצמאיות בלוס אנג'לס
"סיימנו את ההקלטות והתחלנו להפיץ את הדיסק בעיקר בחו"ל וקצת בארץ לכמה מפיקים עיקריים ויצאנו להופיע. הופענו בכל מקום, בין ארבע לחמש פעמים בחודש, בפאבים קטנים, ברחובות, במועדונים, מחממים להקות, כל דבר שרק אפשר, ובאחד הימים, תוך כדי ההופעות, קיבלנו הצעה ממשהו שנקרא 'לוס אנג'לס מיוזיק אוורד', שהאי.פי. איכשהו התגלגל אליהם, והם הציעו לנו לבוא להשתתף במספר שואו קייסים בלוס אנג'לס.
"זו תחרות פרסי המוזיקה של לוס אנג'לס ללהקות עצמאיות, ובאותו זמן זו הייתה השנה ה-17 שהיא מתקיימת ובעבר השתתפו שם להקות כמו 'בלאק אייד פיס', ו'נו דאוט'. במשך שלושה חודשים הם עושים שואו קייסים, שזה סוג של הופעה מול שופטים, מסביב לארה"ב, ובסוף בוחרים עשר להקות שמופיעות באירוע המרכזי, שהוא מעין גמר.
היינו מועמדים שם בשלוש קטגוריות: להקת הרוק הטובה של השנה, זמרת הרוק של השנה ו'בסט אלבום', שאמנם לא היה לנו אלבום מלא אבל הם התייחסו לאי.פי. כאל האלבום. זו תחרות של להקות מכל ארה"ב ומגיעות גם כמה להקות מהעולם, ובאותה שנה היו שם בערך חמש להקות מהעולם. ב-2007 נסענו להופיע שם בכמה שואו קייסים כאלה, במקביל קבענו עוד כמה הופעות בקליפורניה, ואחרי כמה חודשים הודיעו לנו שנבחרנו להיות אחת מעשר הלהקות שיופיעו באירוע המסיים.
"השתתפנו באירוע, שהיה ב'מיוזיק בוקס' בהוליווד בולוורד, היכל כזה של אלפיים איש ששם קורים כל האירועים החשובים, מין תיאטרון ענקי כזה, ביצענו את השיר SMALL MIND, ואיך שאנחנו מסיימים את השיר מודיעים עלינו כעל להקת הרוק הטובה של השנה".
feelabout בהופעה (תמונת יח"צ)
בעולם מתוקן זה אמור לפתוח בפניכם את כל הדלתות הקיימות
"בעולם מתוקן כן. אומרים תמיד שצריך להיות במקום הנכון ובזמן הנכון, אז אנחנו היינו במקום הנכון אבל לא ממש בזמן הנכון כי לא היינו עם אלבום ביד, אבל יצרנו שם קשרים שלמעשה עד היום עוזרים לנו. אחרי התחרות יצרנו שם קליפ ל-SMALL MIND, הכרנו אנשים חשובים, אנחנו מכירים היום יותר טוב את הביצה בלוס אנג'לס, עדיין לא רואים תוצאות בשטח, אבל היום עוזר לנו שיש לנו מענה שם".
ואיך הגעתם ל-10,000 הורדות של רינגטונים בארה"ב ובקנדה?
"חזרנו לארץ והוצאנו בארץ סינגל ראשון, FOLLOW ME DOWN, במקביל הוצאנו אותו באתר אמריקאי של רינגטונים שמיועד לקהל בארה"ב ובקנדה, ותוך כמה שבועות נבחרנו באותו אתר להיות בחירת העורך, מה שבעצם מוביל לזה שתוך עשרים וארבע שעות היו עשרת אלפים הורדות של הרינגטון הזה."
סוף סוף הרבה כסף, לא?
"הרינגטון מחולק חינם, אנחנו בעולם של אינדי..."
ובינתיים בארץ...
"בארץ הסינגל לא זוכה ליותר מדי תגובות אז אנחנו מחליטים לקחת את האי.פי. ולהמשיך לאלבום מלא שגם אותו אנחנו עושים עם אייל קצב. נכנסנו לעוד שנה של עבודה על האלבום הזה, עם הקלטות אפילו עוד יותר מסיביות, הבאנו מגברים מארה"ב שאין בארץ, היה מאוד חשוב לנו, שוב, עניין הסאונד, כי אנחנו כל הזמן מכוונים את זה לחו"ל, אם זה בהפקה, ואם זה בסאונד. סיימנו את האלבום, חתמנו בתו השמיני, והקהל בארץ מאוד מחבק את זה.
"אני חייב להגיד שכשהוצאנו את הסינגלים לאלבום הייתה גם התעוררות מבחינת הרדיו. גלי צה"ל חיבקו את זה, בתחנות מקומיות השמיעו את זה, ערוץ 24 הזמין אותנו לכמה תכניות, והקהל, שזה מה שהכי חשוב לנו היום, מצביע ברגליים ומגיע להופעות, למרות שעדיין מאוד קשה להביא אנשים בארץ לראות הופעות של מוזיקה חדשה, אבל איפה שהוא אנחנו מסתדרים, יש הופעות שבאים יותר ויש הופעות שפחות".
"הלהקה הראשונה שניגנה על אייפון"
"סתם רעיון שלי ושל עוד חבר מהעבודה. ראינו כמה אפליקציות שמאוד אהבנו, התחלנו לנגן על זה, והחלטנו יום אחד באמצע ההופעה לעזוב את הכלים ולעשות ביצוע של FOLLOW ME DOWN גם באייפון, וזה זכה ליותר תגובות ממה שחשבנו בלי שהתכוונו אפילו. יש לזה היום שלושים אלף צפיות ביוטיוב."
חו"ל, נכון להיום
"אנחנו עובדים כרגע על הסיבוב הבא שלנו שיהיה באירופה, יש לנו כמה הצעות משני פסטיבלים, אחר בארה"ב ואחד בקנדה, אבל זה עדיין לא ממש סגור. עד היום אנחנו שולחים דברים לפרומוטרים שהכרנו, ואיפה שהוא אנחנו פותחים עוד דלתת ונכנסים לעוד קהל, לעוד רשתות חברתיות. הדיסק מופץ היום באייטיונס, והקהל קונה. המכירות לא בשמיים, במיוחד שאנחנו לא שם, אבל אנחנו רואים איזשהו מענה."
feelabout עטיפת הדיסק (יח"צ)
מה הדבר שאתה הכי אוהב באלבום שיצרתם
"אני מאוד אוהב את זה שהוא מגוון, הזרימה שלו, זה מרגיש לי כמו איזשהו סיפור".
מה אתה אוהב במוזיקה ישראלית, משמות ועד מגמות?
"שלום חנוך, ומהצד של הפאן יותר, את מרסדס בנד וג'ירפות".
מה אתה לא אוהב במוזיקה ישראלית?
"אני חושב שיש אמנים שממהרים לעגל פינות ולהוציא דברים שלא נשמעים מוכנים, או לא מספיק מגובשים לפעמים, דבר שלא קורה אצל האמנים שאני אוהב".
מה ההופעה האחרונה שראית?
"הדג נחש".
התקליט הראשון שקנית?
"שבלול".
הדיסק האחרון שקנית?
"אסף אבידן".
איזה אלבום תיקח לאי בודד שהתקנון שלו אוסר על הכנסת אייפודים?
"TEN של פרל ג'אם".
מה אתה עושה כשאתה קם בבוקר ובאיזו שעה זה קורה
"שמונה בבוקר, הולך לעבודה".
הדבר הכי חשוב שקרה לך בחיים
"אשתי. אני נשוי שלושה חודשים, אבל אנחנו כבר שמונה שנים ביחד".
מה רצית להיות כשהיית קטן?
"גיטריסט".
FEELABOUT יופיעו ב- 11 בספטמבר ב-22:00 ב-plaze בירושלים, ב- 26 בספטמבר ב-22:00 בתיאטרון תמונע בתל-אביב וב-29 בספטמבר ב-22:00 בביט, חיפה.