פסטיבל בת-ים ה-15 לתיאטרון רחוב, יתקיים השנה בין התאריכים 25-23 באוגוסט 2011.
פסטיבל בת ים הבינלאומי לתיאטרון ברחוב ובשמו החדש Street C.A.T Bat Yam הינו הפסטיבל הגדול בישראל המוקדש ליצירה תיאטרלית מקורית בחללים אורבניים ולא קונבנציונליים.
השנה חוגג הפסטיבל 15 שנים להיווסדו ואת כניסתם של המנהלים האמנותיים החדשים ליסה ג'יקובסון וגיל בכר, אשר בחרו להציב במקום של כבוד את היצירה התיאטרלית ברחוב, כבחירה אמנותית אותנטית של אמנים המוצאים גירוי והשראה מהמרחב הציבורי.
הפסטיבל ישמש כבמה וכפלטפורמה חינוכית, וכר לעידוד יצירת תיאטרון ברחוב וחיפוש אחר אינטראקציה בין אומנים מתחומי אמנות שונים, כמו תיאטרון, מחול, קרקס, מוזיקה, עיצוב, וידאו ארט, אמנות פלסטית, ארכיטקטורה וכדומה.
מכיוון שתחום היצירה לתיאטרון ברחוב, הפסטיבל מעודד השנה קבוצות היוצרות, במוצהר, תיאטרון ברחוב ובמרחב האורבני ולכן התקבלו לתחרות רק קבוצות יוצרים אשר מתאימות להגדרות אלה.
כמו כן, תוצג קטגוריה נפרדת לתחרות של הפקות מיוחדות - קבוצות קרקס, תיאטרון ומולטימדיה וקבוצות של אמני רחוב 'מחתרתיים' העוסקים בתחומי הפארקור, גרפיטי וברייקדאנס. אנו מכוונים אותם למצוא חיבור בין המיומנויות שלהם לסיפור ותיאטרון.
בפסטיבל משתלבים השנה יוצרים מתחום תיאטרון קהילתי ותיאטרון פלייבק שיתנסו ביצירת תיאטרון פלייבק חוויתי ברחוב ובעסקים המקומיים, ובכך נאפשר להם להתנסות בחלל תיאטרלי חדש ומלא גירויים.
קוסמוס – קבוצת פוחה (ספרד) (יח"צ)
במסגרת הפסטיבל נוצרה חממת מחול לחלל נתון (site specific), יוצרים מתחומי המחול ישתתפו בניסוי ראשוני של יצירת קטעי מחול חדשים או מעובדים באורך של עד 15 דקות.
השנה יתארחו שמונה קבוצות אמנים מחו"ל שיופיעו עם הצגות בסדרי גודל שונים ובסגנונות שונים. כמו-כן תתקיים סדנה לתיאטרון ברחוב שתיערך במשך חמישה ימים לפני הפסטיבל ומשתתפיה יגיחו ל"התערבויות אורבניות" במהלך הפסטיבל.
מעבר לעידוד היצירה הישראלית על גווניה השונים, שם הפסטיבל דגש גם על יצירה וטיפוח קשרים קיימים בין פסטיבל Street C.A.T Bat Yam לבין פסטיבלים מובילים ועדכניים בעולם, כדי ליצור שיתופי פעולה בינלאומיים חדשים בין ישראל ומדינות אחרות.
התכנית הבינלאומית
קוסמוס – קבוצת פוחה (ספרד)
מנוף אחד, צוות אקרובטים מיומן ולהקת רוק קצבית ומטורפת במופע אווירי מדהים אי שם בשחקים.
מניון – מר פג'ו (רוסיה)
נערה בודדה חיה בארון מלא בזיכרונות ילדות ויצורים פנטסטיים. דמויות שונות עם מסכות מהפנטות עוזרות לנערה לפרוץ את הכלוב ולהתחיל את החיים.
"פסטיבל בת ים הבינלאומי לתיאטרון ברחוב" (יח"צ)
קליף האנגר – תיאטרון באש (אנגליה)
הצגה מותחת ומשעשעת בסגנון הסלפסטיק של הסרט האילם. הצטרפו להרפתקאה עם הנבל הרשע, הבחור האמיץ והבחורה היפה המסובבת את כולם...
JOY - תיאטרון אינברסו (איטליה)
מה תיתן לי תמורת כיסא לישיבה? עד כמה החפצים שלך חשובים לך? מופע ליצנות מודרנית על תרבות הצריכה.
לפני מותך – קצה וקריג (גרמניה)
מה הייתם רוצים להספיק לעשות לפני המוות? מופע נודד באוטובוס בו מוזמנים הצופים להשתתף במסע להגשמת משאלותיהם.
החבל – תיאטרון החבל (גרמניה)
מופע אקרובטיקה פואטי על חבל דק.
זבל תמורת שזיפים – תיאטרון פרו רודופי (בולגריה)
סיפור עם בולגרי על איש שיצא למסע על חמורו כדי למצוא לעצמו אישה. הוא מציע לנשים שזיפים עסיסיים תמורת זבל וכך בודק את מידת ניקיונן ויופיין.
כבס את זה! – הפרימיטיבים (בלגיה)
מה קיבלתם כשלקחתם חולצה טובה ולבנה; דרכתם, שפכתם, מרחתם, והתעללתם בה? את התשובה תגלו בעזרת צוות הכובסים הפרימיטיביים המוזיקליים הכובסים – הפרימיטיביים המוזיקליים!
"סימנטוף" (יח"צ)
יצירות מקור ישראליות
הדלתות
כשהדלתות נפתחות, הקהל נחשף לסיטואציות אינטימיות של תושבי השכונה, ל"כביסה מלוכלכת" לרכילות ובעיקר לסיפורים האנושיים.
צ'אט רולט
שחקנית נמצאת בסביבה ביתית, מול שלושה מסכי מחשב המוקרנים על מסכים ומחוברים לאתר "צ'אט – רולט" באינטרנט. השחקנית מנווטת בין שיחות בצ'אט עם אנשים מזדמנים. מופע למבוגרים בלבד.
סימנטוף
אישה אחת מחפשת את החתן המושלם, החלום האולטימטיבי של כל אישה. הצגה בסגנון הסרט האילם – בליווי מוזיקלי.
הקהל
הקהל האולטימטיבי- שכסאותיהם באים איתם לכל מקום... לפתע הם מתמקמים ומתיישבים לצפות באופרה או במשחק כדורגל.
"הדלתות" (תמונת יח"צ)
הבלון האדום
מבוסס על הקלאסיקה הקולנועית הבלון האדום של אלבר למוריס. סיפור על ידידות בין ילד לבלון אדום, שכולו שיר הלל לנאמנות, לחברות אמת ואהבת החיים.
באבל ריף
מעולם תת מימי יצורים בועתיים קמים לתחייה על ריף הבועות.
קברט וולטיר
למאדאם בונאור לא נותר אלא לעלות עם יצורי הלילה ולהתנצל על סגירת הקברט. בעיר שבין שתי מלחמות, בזמן שהוא לא זמין אמיתי, ביום שהתיאטרון מת, מתות גם דמויותיו...
פנימחוץ
בתוך דום גיאודזי, 2 דמויות; אקרובטית אווירית – היא הרעיון ושחקן הוא המבקר הפנימי, חוקרים את התהוות הרעיון בתודעה ואת יחסי הגומלין בין הפנים לחוץ של התודעה האנושית.
בבושידים
יצורים פנטסטיים, מגיעים לקרקס וממציאים סיפורים בהם הם משעשעים את עצמם- אופת הפיצה מוצאת עצמה במרכז העניינים, במופע שהוא שילוב בין קרקס לתיאטרון.
"פסטיבל בת ים הבינלאומי לתיאטרון ברחוב" (יח"צ)
ייעוד לירי
דמות נשית ששרה על חופש, אחדות, גלובאליות, מסורת ודור העתיד. אימפרוביזציה ושירים מקוריים שעוסקים בחקר האדם והתקופה הנוכחית.
Street
אמני רחוב – בסיפור תיאטרלי על אמני רחוב מחתרתיים, המשלבים קפיצות מגגות, ברייקדאנס מהשכונה, גראפיטיומוזיקה טובה. כמו-כן תתקיים סדנת פרקור בת יומיים- לנוער מקומי המעוניין בתחום, והמשתתפים ישולבו במופע.
חממת מחול
חממת המחול מהווה עבור שבע הקבוצות היוצרות מעבדה ניסיונית במרחב האורבני, ומעודדת אותם ליצור מחול שלא בתוך סטודיו או חלל סגור אחר. כלוקיישן משותף לכל הקבוצות, נבחר מבנה נטוש בפינת הרחובות אורט ישראל ורחוב המלאכה.
קבוצת תיאטרון פלייבק
סיפורים וקונפליקטים מהשכונה, מהמפעל ומחנות הירקות הסמוכה, מתעוררים לחיים בחוויה אינטראקטיבית בין שחקני הפלייבק ותושבי העיר.
"הדים" תיאטרון פלייבק (יח"צ)
***
מיקום הפסטיבל - UP - הינו אזור העסקים המתחדש של בת ים בדרום העיר, המהווה בשנים האחרונות מתחם מבוקש ליצירה אמנותית. איזור UP עובר בשנים האחרונות שינויים בתכנון הארכיטקטוני שלו לצד שיפוץ והשקעה מסיבית בחזותו.
הפסטיבל לתיאטרון רחוב בת ים יתקיים בין התאריכים 25-23 באוגוסט 2011, מתחם UP בדרום העיר, בת ים. הכניסה חופשית!