הקטנים נהנו מעלילותיו של נסיך מפונק וגחמני שמגלה את עמו ועצמו מחדש. הגדולים פחות
גחמות של נסיך
מעשה בנסיך גחמני, מפונק וחסר סבלנות, שיושב כל חייו בארמונו וגוזר משם על עמו גזירות שונות ומשונות, האוסרות, למשל, את השמחה, השירה בציבור, גידול כלבים, ענידת טבעת ועוד כהנה וכהנה חוקים מופרכים שהוא ממציא על-פי גחמותיו הרגעיות, פשוט "כי ככה אני רוצה".
יום אחד מחליטים שני משרתיו הצמודים, יקי וזכי, להוציא את נסיכם מהארמון החוצה כדי שיכיר מקרוב את עמו וישנה סוף-סוף את התנהגותו. היועץ המלכותי תורם להם שיקוי שיגרום לפניו של הנסיך להתמלא כתמים ירוקים, והנסיך נאלץ לצאת ולחפש רופא מיוחד, "מומחה פרצופים", הנמצא בקצה השני של הממלכה, כדי שזה יוכל לעזור לו "להירפא".
מכאן מתחיל, כצפוי, מסעו של הנסיך, המוצא את עצמו מושלך לצינוק בגלל אחת מאותן תקנות טיפשיות שהוא עצמו חוקק, מתאהב, מתגלה על הדרך כמשורר לא רע בכלל, חוזר לארמונו כאדם חדש וטוב הדורש צדק חברתי (דרישה שסחטה מחיאות כפיים מילדי הקיץ האחרון), ומתמודד עם היועץ, שזומם להשתלט, בינתיים, על כס המלכות.
כמו תמיד, התיאטרון לילדים ולנוער שלאורנה פורת מציב רף מקצועי גבוה, הבא לידי ביטוי ברמת המשחק המקצועית (לא דבר מובן מאליו בכמה מהצגות הילדים המוצעות בשפע התיאטרוני הישראלי), בעיצוב הבמה והתלבושות, בפסקול התורם רבות לעיצוב הבימתי, ובבימוי המכבד.
יחד עם זאת, וכמי שנהנית כבר זמן רב מהרפרטואר המוצלח של אורנה פורת, אותי עצמי ליוותה תחושה של חד-ממדיות מסוימת ב"עלילות הנסיך ככה", שעלילותיו נדמו לי כמעט צפויות מדי.
קהל היעד, למשל בתי בת החמש וחצי, לא היה שותף לתחושה זו, שייתכן שהיתה קשורה גם לעובדה שצפינו בהצגה במהלך פסטיבל ירון ירושלמי, שגם ממנו יצאתי בהרגשה של חסר מסוים.
"הנסיך ככה" (צילום: יוסי צבקר)
נוסף לרפרטואר התיאטרוני, שכלל הצגות המיועדות לבני שנה עד 12, כמובטח בפרסומים השונים, נדמה שבפסטיבלים אחרים שבהם נכחנו עד היום בסוזן דלל נהנינו מהיצע גדול פי כמה.
גם הורים אחרים שפגשנו בפסטיבל היו שותפים לתחושה שהמתחם החיצוני היה מצומק מעט, כך ששאר נשות המשפחה – אמא, אחות ותוספת חדשה ונפלאה בת שנה – לא מצאו עניין במתחם שבו היו אמורות לשוטט עד שנצא מההצגה, וחזרו הביתה כלעומת שבאו.
"עלילות הנסיך ככה", לבני 6–10. כתב: גיל צ'רנוביץ. ביים: רועי שגב. תפאורה: דני בילינסון. תלבושות: מירב נתנאל-דנון. מוזיקה: בן זיידמן. משתתפים: אמנון וולף, עמי סמולרצ'יק, ליאור מיכאלי, ליאת אזר, אסף דגני ורובי קסוס.