סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
מוזיקה
לוח האירועים 2024 נובמבר 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
ריאיון
 
מאת: טל גורדון "אני מתגעגע לעוזי חיטמן"
 

 
 
אני מה זה מתגעגע. עד היום זה לא נתפס מבחינתי משום שהוא היה מדהים בעיניי לא רק בצד המוזיקלי אלא גם במה שהוא הביא לתוך היצירה שלו, ובאישיות שלו. הוא ידע תמיד לגשר ולמצוא דרכים לקרב אליו אנשים. הוא תמיד היה יצירתי והיה לו את החיוך המיוחד שלו ואת היכולת למצוא את ההומור ולהסתכל על החיים בצורה מיוחדת."
מנכ"ל היכל התרבות פתח תקווה אריה ימיני מספר על המופע "חברים שרים עוזי חיטמן" בפסטיבל שורשים שבו ישירו ויספרו אמנים וחברים של עוזי, ועל החברות המיוחדת שהייתה ביניהם לאורך השנים


רומן בן 30 שנה
 
לפני 15 שנים נפטר עוזי חיטמן בגיל 52, והשאיר אחריו רפרטואר גדוש בשירים, וחברים המומים שמתגעגעים עד היום לאיש שידע לחבר בין "אלוהים שלי רציתי שתדע" ו"אדון עולם" הנצחי, ל"עוד סיפור אחד של אהבה", "מרלן" ,"להיות זמר" או "לכל אחד יש".

פסטיבל "שורשים", המתקיים, כמו בכל שנה, בחול המועד סוכות (17-14 באוקטובר) בהיכל התרבות פתח תקווה, בתמיכת ראש עיריית פתח תקווה רמי גרינברג ומפעל הפיס, מקדיש את אירוע הנעילה שלו ליצירתו של חיטמן עם הפקת מקור מיוחדת, "חברים שרים עוזי חיטמן" (יום חמישי, 17 באוקטובר). המילה "חברים", במקרה הזה, משמשת הרבה מעבר לכותרת של ערב, כי לצד המוזיקה, החברות היא מילת המפתח באירוע הזה.

פרט לחברים שנמצאים על הבמה - גבי ברלין, עדנה לב, שימי תבורי, יונתן מילר, יהודה הגר שעל הניהול המוזיקלי, סתיו בכר ואור כהן שמייצגים את הדור המוזיקלי הצעיר – נמצאים החברים של עוזי גם מצדי, מאחורי ומלפני הקלעים, כחלק מרומן בן 30 שנה שנרקם בין חיטמן לבין מי שהפכו לימים לאנשי התרבות והחינוך של פתח תקווה. 
 


מהאלבום הפרטי של אריה ימיני


"אני כל כך מתגעגע"
 
"זה בלתי נתפס", אומר אריה ימיני, מנכ"ל היכל התרבות פתח תקווה, ומי שיזם והפיק את "חברים שרים עוזי חיטמן". "המוות של עוזי היה שוק בלתי נתפס. בערך שבועיים לפני כן תיאמנו פגישה שהייתה אמורה להתקיים אחרי מותו כדי לתכנן מופע שלו בהיכל התרבות פתח תקווה, ולצערי הפגישה לא התקיימה."

אני זוכרת מאותה תקופה שראיינתי את עוזי לתכנית "תוצרת הארץ" והוא סיפר שהוא בתקופה של אורח חיים בריא במיוחד, מה שרק העצים את ההלם מפטירתו

"נכון. זה היה שוק. כי רוב השנים הוא היה מעשן, ומעשן כבד, וזה קרה אחרי שהוא באמת שינה את אורח החיים שלו, וזה היה בלתי נתפס, כי הוא נראה צעיר מגילו, מלא שמחת חיים, הוא היה במיטבו. הוא תמיד היה יצירתי והיה לו את החיוך המיוחד שלו ואת היכולת למצוא את ההומור ולהסתכל על החיים ולנתח את הדברים בצורה מאוד מיוחדת."

אתה מתגעגע

"אני מה זה מתגעגע. עד היום זה לא נתפס מבחינתי משום שהוא היה מדהים בעיניי לא רק בצד המוזיקלי אלא גם במה שהוא הביא לתוך היצירה שלו, ובאישיות שלו. הוא ידע תמיד לגשר ולמצוא דרכים לקרב אליו אנשים."

היכולת הזו של חיטמן לגשר ולחבר בין קצוות וקבוצות באה לידי ביטוי בצורה הכי מוחשית ברפרטואר שכתב והלחין. חיטמן היה מראשוני היוצרים הישראליים שכתבו בשמחה לאמנים כמו זהר ארגוב, חיים משה, איציק קלה או שימי תבורי, בתקופה שבה הייתה חציצה ברורה בין יוצרים "ישראלים" לבין היוצרים שכתבו לשוק שכונה אז מזרחי.

"גם בתקופות חזקות יותר כמו מלחמת המפרץ, כשכל עולם המוזיקה והבידור נעצר", מספר ימיני, "עוזי, בדרכו המיוחדת, ידע לבטא כמה חשוב לקום ולעבוד עם בני נוער ולהמשיך את הפעילות. עוזי ידע לתת מקום גם לבני נוער מאוכלוסיות מיוחדת שהשתלבו באירועים המוזיקליים של פתח תקווה כדי שבאמצעות המוזיקה יצרו לעצמם חברויות חדשות וייצאו ממעגלים חברתיים פחות טובים מאלה שבהם הם היו." 
 

מהאלבום הפרטי של אריה ימיני

"הוא לא צפה את ההצלחה הגדולה"
 
כשימיני מספר על החיבור האישי בינו לבין חיטמן, הוא פורש תמונת נעורים ישראלית תמימה ומלאת אידיאלים, שהפכה לחברות אמיצה ופרודוקטיבית בת עשרות שנים.

"אפרופו יום כיפור שאנחנו אחריו, בתקופת מלחמת יום הכיפורים היינו קבוצה של בני נוער שרצו לעזור", מספר ימיני, "והלכנו להתנדב לצבוע בכחול את מנורות חדרי המדרגות, לשים ניירות דבק כדי שהחלונות לא יישברו, הלכנו להתנדב בוועד למען החייל, וכשכל זה דעך חיפשנו לעשות פעילות אחרת. אז עשינו ישיבה בבית של ההורים שלי, כי אצלנו תמיד התאספו החברים, והחלטנו שאנחנו מקימים מועצת תלמידים עירונית בפתח תקווה.

"העירייה באותה תקופה לא שיתפה פעולה עם היוזמה שלנו, ותמיד כשאומרים 'לא' זה גורם לך לעשות עוד יותר, אז התחלנו לעשות כל מיני פעילויות. הוצאנו עיתון נוער בהתנדבות, והחלטנו לעשות פסטיבל שירי תיכוניסטים – הפסתיכון. במועצת התלמידים הייתה איתי אופירה שקרוב, נציגת אחת מבתי הספר, והיא סיפרה שלאחותה יש חבר שהוא מוזיקאי מאוד מוכשר שכדאי לנו מאוד להיפגש איתו. כך נוצר הקשר שלנו עם עוזי חיטמן, שהיה אז רמת גני, והתחיל מאותו זמן רומן ארוך מאוד עם פתח תקווה."



מימין: כרזת פסטיבל שורשים, משמאל: אריה ימיני, צילום עצמי


ואיתך

"בהחלט. עוזי עשה בשנה הראשונה את הניהול המוזיקלי של הפסתיכון שהשתתפו בו אמנים כמו מירון מינסטר, אסנת וישינסקי, ומשם יצאה להקת 'עבר הווה עתיד' שעוזי ניהל מוזיקלית, וכל תחילת הפעילות של הפסתיכון ושל הלהקה הייתה אצלנו בבית. הכל נעשה אצלי בבית. כל שמיעת השירים, והקפה וההומור המיוחד שלו, והאווירה שהייתה.

"מאותה פגישה שבה הבאנו אותו לפסתיכון נהיינו חברים טובים מאוד. זה התחיל אי שם בשנת 74' פחות או יותר. אני הייתי בן 16, עוזי בן 22. הוא גדול ממני בשש שנים. הוא יליד 9 ביוני 1952, אבל היינו חברים. זו הייתה חברות בלב ובנפש. יש לי אח, תאום זהה, ושנינו היינו יחד עם עוזי בפעילויות, ומעבר לכך שהוא באמת מוזיקאי מאוד מוכשר גילינו שהוא גם דמות למופת, בעיקר בצד החינוכי. עוזי היה דמות מחנכת. כמעט בכל מפגש שהיה בלהקה, אם היה קורה משהו, הוא היה עוצר פתאום ומרצה ציונות. היה אצלו גם ערך עליון של כבוד להורים שהיו צריכים להביא את חברי הלהקה לחזרות, של איך להתייחס אליהם ואיך לכבד אותם, וערך של עבודה קבוצתית.

"אחרי זה ליווינו אותו בהפקות הפרטיות שלו, סידרנו לו הופעות בבתי ספר ובמוסדות חינוך בארץ, היינו בחתונה שלו עם איה, אשתו, שנערכה בבית המהנדס ברחוב דיזינגוף בתל אביב, שהיה אז אולם מהנחשבים ביותר. הייתי מאוד מאוד קרוב אליו.
"במקביל לפעילות הזו עוזי עשה בהפקה פרטית להקה שנקראת 'הפופולים' שבה הוא היה הסולן וכותב רוב החומרים. כדי להתפרנס הוא כתב ג'ינגלים לרדיו. למשל 'אלקטרה'. 'שירות נאמן שעמד במבחן, שירות נאמן, אלקטרה', שר לי ימיני. "את זוכרת את זה? הייתה לו סדרה שלמה של ג'ינגלים. הוא עבד המון בהקלטות, גם בצד הקריאטיבי וגם בניהול המוזיקלי. באותה תקופה היו לו לבטים אם מוזיקה תהיה הקריירה שלו או שאולי הוא ישתמש בכתיבה לצורך עיתונאי ויהיה עיתונאי. עוזי לא צפה את ההצלחה הגדולה שלה זכו שיריו. בהמשך, כשניהלתי את מחלקת האירועים באגף הנוער בעיריית פתח תקווה קיבלתי אותו אלינו לעבודה אבל היו גם צירופים מאוד מעניינים תוך כדי הדרך הזו."

למשל?

"למשל, מי שהיה מנהל אגף הנוער באותם ימים היה איציק אוחיון, שלימים נהיה ראש עיריית פתח תקווה במשך 14 שנה. כיום, גן השעשועים על שם עוזי חיטמן נמצא בפארק על שם איציק אוחיון." 
 
  


שירים וסיפורים

 
בעצם אנחנו מדברים כל הזמן על סגירות מעגל

"נכון. ואם להמשיך עם סגירות המעגלים, בתקופה שבה רצו לעודד עלייה ולחזק את היהדות בברית המועצות, עוזי נסע, באמצעות המפיק איתן גפני, לברית המועצות. לקבוצת האמנים שנסעה עם איתן גפני הצמידו איש ק.ג.ב. דובר עברית. לא אמרו להם שזה ק.ג.ב. אלא שזה מלווה שיהיה איתם. לימים הם נסעו עוד כמה פעמים ונוצר קשר עם אותו אדם. כמה שנים אחרי זה, כשנפתחו השערים של ברית המועצות, אותו מלווה עלה לארץ. מסתבר שהוא היה בן של ישראלית קומוניסטית שעזבה את הארץ ועברה לברית המועצות, הוא נולד שם, גדל בבית שבו דיברו עברית, והק.ג.ב. לקח אותו. לאחרונה הוא יצר קשר עם איתן גפני, המפיק, והם קבעו להגיע לאירוע שאנחנו עושים לזכרו של עוזי."

מעגל נוסף שנסגר הוא בחירת המנהל המוזיקלי והעורך של ערב המחווה לחיטמן, יהודה הגר, שהיה בין הנגנים שעבדו עם עוזי בלהקות הנוער בפתח תקוה.

"מ'עבר הווה עתיד' יצאו עשרות אמנים", מספר ימיני. "ביניהם אבנר חודורוב חבר משינה, אסנת וישינסקי, מירון מינסטר, אבי אלבוחר שניגן עם טיפקס בזמנו, רובי דואניאס שכותב את 'סברי מרנן', מיכל צפיר. יהודה הגר היה הפסנתרן ובחלק מהקטעים גם המעבד בהרכב התזמורתי של להקת הנוער. עכשיו יהודה הוא גם זה שעורך את תכנית הערב לעוזי, שבו כל אחד מהאמנים גם ישיר וגם יספר את הסיפורים שלו שקשורים בעוזי."



עוזי חיטמן, צילום: אילן בשור



יום חמישי, 17 באוקטובר 2019 בשעה 20:30 מחיר הכרטיס: 150 ₪ (65 ₪ במכירה מוקדמת).

היכל התרבות פתח תקווה. להזמנת כרטיסים:  03-9125222. פסטיבל שורשים יתקיים ב- 17-14 באוקטובר 2019, בהיכל התרבות פתח תקווה. להזמנת כרטיסים: 03-9125222. להזמנת כרטיסים 

 
 

למועדי מופעים >

15/10/2019   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע