סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
מחול
לוח האירועים 2024 יולי 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
28293031
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה פסטיבל תל אביב דאנס 2024
 

 
 
פסטיבל המחול של מרכז סוזן דלל חוזר השנה ל-10 ימים באוגוסט בסימן יצירה ישראלית 


מיטב המחול הישראלי

פסטיבל "תל אביב דאנס 2024" של מרכז סוזן דלל חוזר השנה בסימן יצירה ישראלית  - 10 ימים באוגוסט של אירועי מחול עם עשרות מופעים, חזרות פתוחות לקהל הרחב ומופעי חוץ של מיטב המחול הישראלי - בפסטיבל אחד.  

לאור המצב, הפסטיבל שם דגש על יצירה מקומית של עבודות חדשות לצד רטרוספקטיבות ותכנים נוספים, המחברים את הקהל ומאפשרים לו "לגעת" ביוצרים וביצירות. לראשונה, יתקיימו חזרות פתוחות לקהל הרחב בכל ערב במהלך הפסטיבל - כפעולה חברתית קהילתית המקרבת את הקהל לתהליך היצירה, ולעולם הפנימי של היוצרים. החזרות יתקיימו ברחבה המרכזית של מרכז סוזן דלל. הכניסה לחזרות חופשית. 
 
היוצרים המשתתפים בפסטיבל: אורלי פורטל, הקבוצה לריקוד קאמרי מיסודה של נועה אשכול במחווה לציון 100 שנה להולדתה, הלל קוגן, יוסי ברג ועודד גרף, ליאור תבורי, דרור ליברמן, אייל דדון, רועי אסף, מיכל סממה, אורי לנקינסקי, אבי קייזר וסרג'יו אנטונינו, ג'יאני נוטרניקולה (יוצא להקת בת שבע), ניב שיינפלד ואורן לאור.



 
שבע בכורות, מופעי חוץ ואירועים מיוחדים

פסטיבל תל אביב דאנס  2024,  פסטיבל התרבות החשוב והמוביל בתחום המחול העכשווי בארץ ייערך השנה בין התאריכים 1-10 באוגוסט, ויכלול 19 מופעים של עשרות יוצרים, כוריאוגרפים ורקדנים ישראלים, שמתוכם שבע בכורות, וכן מופעי חוץ, חזרות פתוחות ואירועים מיוחדים.

הפסטיבל ייפתח בערב חגיגי, במופע "אל אטלאל" של אורלי פורטל, רקדנית וכוריאוגרפית שמציגה  ביצירתה פרשנות עכשווית למסורות עתיקות, ומשלבת אלמנטים מתחומי המחול העכשווי לצלילי הזמרת האגדית אום כולתום.
 
פסטיבל תל אביב דאנס מביא יצירות ומופעים בולטים המתכתבים ומגיבים לאירועי התקופה האחרונה.

בין המופעים: 
 
אירועי מחווה לציון 100 שנה להולדתה של נועה אשכול
ממציאת כתב- התנועה אשכול-וכמן, אחד מכתבי התנועה היחידים בעולם, אמנית ישראלית אשר עבודותיה מוצגות במוזיאונים בינלאומיים ברחבי העולם. במסגרת האירועים תעלה הקבוצה לריקוד קאמרי מיסודה של נועה אשכול, בהשתתפות הרקדנית רחלי נור-כהנא בת ה-83, סדרת ריקודים 'לוחם וחולם'  מופע המהדהד נושא המלחמה. עם פרוץ מלחמת יום כיפור, השהתה אשכול את עבודתה על הריקודים והחלה ביצירת שטיחי קיר - קומפוזיציות מופלאות משאריות בדים. אשכול טענה כי זה אינו זמן לרקוד,  שטיחי הקיר שפכו אור על קשר ייחודי בין אמנות פלסטית לכוריאוגרפיה, והפכו את נועה אשכול לאמנית פלסטית מוכרת בכל העולם. בנוסף, יוקרן סרט מ-1976 העוסק בכתב התנועה ׳אשכול -וכמן׳, בהנחיית אורי זוהר. 



נועה אשכול, לוחם וחולם, צילום: נטשה שחנס

יוסי ברג ועודד גרף
פסטיבל תל אביב דאנס מציג תוכנית הממוקדת בצמד האמנים הישראלים יוסי ברג ועודד גרף, הכוללת יצירות בולטות מתוך שני עשורי יצירה, שזיכו אותם בהכרה בינלאומית וגוף עבודה מרובד הכולל למעלה מ -30 יצירות. התוכנית פולחן, פנטזיה ואהבה לוקחת את הקהל למסע דרך שלוש מיצירותיהם הבולטות: פולחן האביב #2, 4 פנטזיות וקוף, ו- When Love Walked In, העוסקות בנושאים של גבורה והקרבה, חמלה ואהבה, הומור, צער וקלישאות תרבותיות. בהקשר של המצב הנוכחי, אין מנוס מהרהור על טבע האדם ובניית נרטיבים ואידיאולוגיות. 
 

4 פנטזיות וקוף, צילום: Vojtech Brtnicky

סתיו סטרוז בוטרוס

ביצירתה של סתיו סטרוז בוטרוס, "פרידות", מובאת לקדמת הבמה הפיוטיות שבאבל, כאשר צורות שונות של פרידה – אישית וקבוצתית – מתערבבות יחדיו, קושרות זו את זו בגורל של יגון וזיכרון משותף.
 
עוד בפסטיבל:
הלל קוגן המציע פרשנות מודרנית והומוריסטית (עם קריצה) לפלמנקו,  להקת המחול ליאור תבורי במופע חדש ומפעים, יצירתו החדשה של אייל דדון ללהקת המחול סולאורי לנקינסקי במופע מחווה לג'קי אונסיס, ניב שיינפלד ואורן לאור במופע ברוח הדיסקו אשר יתקיים בסוהו האוס ביפו במסגרת שיתוף פעולה עם "פסטיבל תל אביב דאנס".

תוכניות נוספות:
חשיפת הדור הבא של היוצרים החדשים מתוכנית 1|2|3, מופעים לכל המשפחה, שיח אמנים ומופעי סטודיו, וחזרות פתוחות לקהל הרחב, המאפשרים שיתוף וקירוב במהלך קהילתי חברתי המאפשר חשיפה לתהליך היצירה וחיבור בין עולמם של היוצרים והרקדנים לתהליכי עבודה אישיים מקוריים וייחודיים.  

ענת  פישר לבנטון, מנכ"לית מרכז סוזן דלל: "תל אביב דאנס הינו פסטיבל שנתי, המתקיים במרכז סוזן דלל זאת השנה ה- 24, והשנה בצל המלחמה החלטנו לשים דגש על יצירה ישראלית. אנו מקדמים מחול ישראלי גם בימים כתיקונם והשנה אנו גאות עוד יותר לתת להם במה. דווקא בתקופה זאת הפסטיבל מציע מרחב מפגש חשוב עם מופעים שנותנים ביטוי למה שכולנו חשים, יחד עם השקעה ותמיכה ביצירה מקומית וחיבור משמעותי עם הקהל".
 
נעמי פרלוב המנהלת האמנותית של מרכז סוזן דלל:  "אמנות אינה נוצרת בחלל ריק, היא חיה ומגיבה למציאות סביבה וגם כאן בחרנו בקפידה יצירות המגיבות למציאות שבה אנו חיים בתקופה מורכבת זאת. אנו מזמינות את הקהל לבוא ולהנות ממופעי המחול הטובים והמרגשים ביותר".


 



מופעי הפסטיבל על פי סדר הצגתם:

אל אטלאל | אורלי פורטל  – בכורה
מופע פתיחה של תל אביב דאנס 2024

יום חמישי, 1 באוגוסט בשעה 20:00, באולם דלל במרכז סוזן דלל
"תן לי את חירותי, שחרר את ידיי / אני נתתי (הכול) לא השארתי מאומה / אוי לי מכבלך שהגיר דם מפרקי ידיי / למה שאשאירו? וכי מה נותר לי בך?" – אברהים נאג׳י, "אל אטלאל". בתרגום עכשווי ובקולה של אום כולתום, אם האומה הערבית, מופנית זעקה אל האל שנטש. בזמנים שהתרבות נדחקת, המוזות שותקות והלב כבד, המוטיבציה ליצור מתחלפת בהכרח לשרוד, זרעי יופי מונבטים ברסיסי מלחמה. היצירה צומחת מתוך הריסות. גופים עטופים בתכריך חיים, ידיהם כבולות והם רוקעים ברגליים, מכים על בית החזה ודורשים חירות. זהו מחול קינה על אובדן חיים ואמונה. "והארץ הייתה תוהו ובוהו". הרקדנים בקולם ובגופם נאנחים ומבקשים את איחוי הכאב הגדול של שני העמים. שתי שפות נארגות האחת בשנייה, המצלול שלה מתמזג לכדי קריאה משותפת וחיבורן המקורי והקדום נחשף. המוזיקה, השפה והקול נמהלים אל תוך המחול עד לכדי "טאראב" – התעלות אקסטטית. מקצבים דיסהרמוניים מתחככים ביופי הנשגב ביצירת המופת "אל אטלאל". השיר על מות האהבה בין גבר לאשה הופך לסיפור על עולם שנחרב, על מערכת יחסים בין אדם למקום, לאדמה, לעַם. אל אטלאל | אורלי פורטל 



אורלי פורטל, אל אטלאל, צילום: אסיה סקורניק


תיאטרון מחול יוסי ברג ועודד גרף
פולחן האביב #2

 
יום חמישי, 1 באוגוסט בשעה 21:30, בסטודיו זהבה וז'אק דלל במרכז סוזן דלל  
עבודה לארבעה גברים שבה שבים הכוריאוגרפים יוסי ברג ועודד גרף אל "פולחן האביב", יצירתו המונומנטלית של איגור סטרוינסקי, שנוצרה במקור, ערב מלחה"ע ה-1, כדי לבחון אתוסים של פולחן, הקרבה וגבריות בתוך הקשר מקומי ועכשווי. ברג וגרף רוקדים ביצירה לצד טל אדלר אריאלי ואבשלום לטוכה, כשיחד, מגלמים הארבעה בגופם מגוון דימויים סותרים מתוך הזיכרון הקולקטיבי, ונעים בין ביטויים של מיניות סוערת, יצריות ואלימות – לחמלה, רוך ועדנה. העבודה נעה בין עבר לעתיד, ומעלה שאלות אודות הקשר שבין כינון הזהות הגברית, מיניות והערצת המולדת – ודרך גוף, טקסט ותנועה, מבקשת להציע פולחן מסוג חדש. העבודה עלתה לראשונה בשנת 2017 וכעת זוכה לעיבוד מחודש. פולחן האביב #2 - יוסי ברג ועודד גרף 
  
 
גון בירן | 2020

יום שישי, 2 באוגוסט בשעה 13:00 ובשעה 16:00, סטודיו אורה במרכז סוזן דלל 
על בנות בנים אבא וסירנה
נפלנו מלמעלה
יחד מאותו כוכב
מנסים להבין היכן נחתנו
ומה סביבנו
חקרנו אתכם
את התחפושות המצחיקות שעל גופכם
המסכות המשונות שעל פניכם
לא ידענו מה היא אישה
ראינו מסיבות מוזרות
שניים ממכם לבושים לבן מתנשקים ובוכים
ראינו קבוצה סוחבת אחד בתוך קופסה הישר למעמקי האדמה
ראינו חבורת ילדים לבושים תחפושת ירוקה משחקים במקלות שיירקו עלינו אש חמה
ילדות רוקדות על תרנגולות במעגל סביב הלבנה
צחקנו על גברים קטנים מחופשים שחור תלתלים עדינים לאוזניהם ושני לוחות כבדים נורא
חיבקנו זונות גבוהות לבושות זהב של לילה במקום רועש שקראתם לו רחוב
לקחנו טרמפ על משאיות
הגענו לגדר חשמל שלא היה ניתן לחצות
הסתכלתן על עצמכן דרך מכונות קטנות שהפיצו אור לבן שסינוור את עינינו
המוזיקה שניגנתם נשמעה לנו כמו מלחמה
לא הבנו את המילים שניסיתם לומר
את התנועות
דווקא כן
לפעמים קצת
מהשירים.  גון בירן


גון בירן, 2020, צילום: דן בן ארי

תיאטרון מחול יוסי ברג ועודד גרף
4 פנטזיות וקוף

 
יום שישי, 2 באוגוסט בשעה 14:00, בסטודיו זהבה וז'אק דלל במרכז סוזן דלל 
החלל הריק הופך הערב למגרש משחקים, לצלילה לתוך מעמקי התת מודע, להתנדנדות אסוציאטיביות בין פיסות זהות, פשיטה ולבישת מסכות. טיול לילי בין ריאליזם לפנטזיה. אנחנו נפגשים כדי להיות ביחד, לבדוק את היותנו ריבוי, היותנו גוף, לדמיין, לברוא עולמות, ולהזכיר את האפשרות לצאת מאפרוריות היום יום. היצירה לוקחת השראה מספרו המיתולוגי של פיטר ברוק "החלל הריק" שבו הוא משרטט את תפקידי החוויה התיאטרלית ואת נחיצותה לנפש הבודדה. 4 פנטזיות וקוף - יוסי ברג ועודד גרף
  
 
תוכנית 3|2|1
סולואים

יום שבת, 3 באוגוסט בשעה 18:00, אולם ירון ירושלמי במרכז סוזן דלל
תוכנית 13I2I – הבמה ליוצרים חדשים של מרכז סוזן דלל היא תוכנית שנתית המיועדת לכוריאוגרפיות.ים  מקומיים.ות בתחילת דרכן.ם. התוכנית משמשת כחממה לדור הבא של כוריאוגרפיות.ים ישראליות.ים, מטפחת קולות חדשים המשקפים את הרב-גוניות של הנוף והזהות הישראליים. התוכנית מלווה את המשתתפות.ים במסע האמנותי שלהן.ם, מספקת להן.ם את הזמן והמרחב הדרושים לפיתוח טכניקות כוריאוגרפיות, חידוד קולן.ם האמנותי וחקירת הנטיות היצירתיות שלהן.ם. יתרה מכך, הפלטפורמה מספקת משאבים חינוכיים ומקצועיים, במסגרתם היוצרות.ים משתתפות.ים בכיתות אמן ובמפגשי מנטורינג אינטנסיביים עם כוריאוגרפיות.ים בינלאומיות.יים ומקומיות.יים, וכן עם אמניות.ים מדיסציפלינות שונות כמו מוזיקה, אדריכלות, קולנוע ואמנות חזותית. מופע סולואים - תכנית  3|2|1
  
עשר
כוריאוגרפיה וביצוע: גיל צירלין 
מוזיקה: גבריאל בלחסן | 5 בבוקר  
סטיילינג: זיו קוטליצקי 
    
נפילה חוזרת 
כוריאוגרפיה וביצוע, מוזיקה מקורית ועיצוב תלבושות:  
רותם וינר צ'ייקובסקי 
  
טעויות
כוריאוגרפיה וביצוע: נעמי כץ  
מוזיקה מקורית: אהרון פורטלקי  
הפקה מוזיקלית: אנה הוז'ק  
עיצוב תלבושות: טניה כץ 
  
 לצלול כדי לעוף
  כוריאוגרפיה וביצוע: שולמית אנוש  
מוזיקה:Camille Saint-Saens   
 Carnival of the Animals, Xlll. The Swan, בביצוע Nadia Reisenberg, Clara Rockmore  
תלבושות: שולמית אנוש 
  
בנייה מחדש
כוריאוגרפיה וביצוע: דניאל בן עמי  
מוזיקה:Casta Diva | Bellini, אריה מתוך האופרה "נורמה", בביצוע Maria Callas  
עיצוב תלבושות: טניה כץ 
  
בקצרה
כוריאוגרפיה וביצוע: ביאטריס לאריבה   
טקסט: Ocean Vuong | מתוך הרומן "On Earth We're Briefly Gorgeous"  
מוזיקה: Eulogy | Kyle Dixon and Michael Stein  
תלבושות: ביאטריס לאריבה 
  
מה עושים? 
כוריאוגרפיה וביצוע: יוסי דניאל  
מוזיקה: Peace piece | Bill Evans 
  
לא בא ברגל
כוריאוגרפיה וביצוע: הילה נחשונוב  
מוזיקה: Manuel De Falla | מתוך הבלט “The Three-Cornered Hat” 
  
 עור על עור
כוריאוגרפיה וביצוע: מאיה נבות  
עיצוב תלבושות: מאיה נבות, עומרי רוזן  
*המופע כולל עירום חלקי
 
 
 
 
הלל קוגן - THISISPAIN
 
יום שבת, 3 באוגוסט בשעה 20:30, אולם דלל במרכז סוזן דלל
"האמנות ה'מערבית' מפלרטטת מאות בשנים עם דימוי הספרדיות האקזוטי. ב-THISISPAIN, הלל קוגן – כוריאוגרף ורקדן ותיק בזירת המחול העכשווי – מבקר כתייר בעולם המחול והמוזיקה של הפלמנקו, ומקיים דיאלוג נוקב עם אושיית הפלמנקו הישראלית, מיכל נתן, סביב שאלות של זהות לאומית וזהות אמנותית: מהו ספרדי ומהו ישראלי, מהי אירופאיות, מהו פולקלור ומהי אמנות גבוהה. כל זאת, תוך הטלת ספק במושג הזהות כשלעצמו: ברוח התיאוריה הקווירית הגורסת כי זהות אינה מהות כי אם מופע, קוגן מבקש להופיע את הספרדיות. הלל קוגן - THISISPAIN




הלל קוגן, Thisisspain
 
תיאטרון מחול יוסי ברג ועודד גרף
When Love Walked In
 
יום שבת, 3 באוגוסט בשעה 21:00, בסטודיו זהבה וז'אק במרכז סוזן דלל
הפער בין האופן שבו מוצגת אהבה בתרבות לבין האופן שבו היא נחווית על ידי יחידים הוא הבסיס וההשראה ליצירתם של צמד הכוריאוגרפים יוסי ברג ועודד גרף. היצירה בנויה כסדרה של סיפורים קצרים המחוברים באמצעות גוף שמחפש אינטימיות. שלושה אנשים נעים בין נוסטלגיה אישית לבין זיכרונות קולקטיביים, מתחקים אחר מציאות אבודה. הם רוקדים כדי למלא את הפער שבין עולמם הפנימי לעולם החיצוני, ובין מי שהיו לבין מי שהם כיום. העבר מסתובב כרוח רפאים בחלל, לובש ופושט צורות של שירים שרודפים אותך ושל גופים שזיכרון המגע שלהם נטבע בך. יוסי ברג ועודד גרף חוקרים את מהות השאלה -מה זה להיות אנושי – לאהוב, להתרגש, להיכשל, לחלום, להתגעגע, להשתייך ולהרגיש זרות. הם מבקשים להציף על פני השטח את מה שחמקמק ובלתי ניתן להגדרה ורק האמנות יכולה לאחוז בקצותיו. המופע מודולרי ומתאים את עצמו לחללים משתנים, במות, מוזיאונים, גלריות, סטודיואים ועוד.  When Love Walked In - יוסי ברג ועודד גרף
 
תוכנית 3|2|1
דואטים – בכורה
 
יום ראשון, 4 באוגוסט בשעה 19:30 ובשעה 21:00, באולם ירושלמי במרכז סוזן דלל
פרמיירת הדואטים תציג שש עבודות בנות 10 דקות של שש.ת היוצרות.ים שנבחרו להמשיך לשלב השני – שלב הדואטים: יוסי דניאל, רותם וינר צ'ייקובסקי, נעמי כץ, מאיה נבות, הילה נחשונוב, דניאל בן עמי. דואטים - תוכנית 3|2|1
 
קבוצת - מיכל סממה – בכורה
 
יום שני, 5 באוגוסט בשעה 20:30, סטודיו זהבה וז'אק במרכז סוזן דלל
היצירה ׳קבוצת׳ הינה משימה קבוצתית. בגוף, בקול, במילה ובשירה, אנחנו חוזרים אל חומרים מחיי הַיַּלְדוּת בקבוצה, מגששים באפלת המקום והזמן. הזמן ההוא, הזמן הזה. מתוך חדוות המשחק והחרוז, עולים וצפים אימת הלילה, אלימות גלויה וסמויה, רעיונות סותרים, והבדידות של הגוף המשותף, האחד. כמו מחשבה טורדנית שאינה נותנת מנוח בעוד הילדים מנסים להירדם, על העבודה משתלטת פרקטיקה של עוֹדְפוּת, כפייתיות, חוסר שקט והתססה. קבוצת - מיכל סממה


מיכל סממה, קבוצה, צילום: אסיה סקוריק
 
ערב משותף – אבשלום לטוכה | ג'יאני נוטרניקולה
 
יום שלישי, 6 באוגוסט בשעה 19:30, סטודיו זהבה וז'אק במרכז סוזן דלל
אבשלום לטוכה - קווים, רשתות ומלכודת
 שלושה קווים אופקיים בחלל. קווים ישרים, קווים מוצקים. אי אפשר להתווכח עם הישר שלהם; אי אפשר לערער עליו. הם מגדירים את הכיוון; הם מתווים נתיב ברור. הם הגבולות החדים של המציאות המתקיימת ביניהם, ובנוכחותם קיים פוטנציאל לשינוי. שלושה רקדנים עומדים בחלל; עקמומיים משהו, נושאים את עצמם מכאן לשם, ושוב לשום מקום. עושים כמיטב יכולתם לייצר ישר חדש במרחב. הם מתנפצים פעם אחר פעם על הקו המוצק. מגייסים מוטיבציה חדשה בכדי להמשיך, לשנות את הקו, לעקם את המציאות. שוטפים את המרחב יחד בהתמסרות מלאה, אך סביר שיבינו, שבסוף ותמיד יש סוף, מפלס הים יורד, והישר נשאר ישר, והשינוי היחיד שיכול לקרות הוא בהם. ערב משותף - אבשלום לטוכה ןג'יאני נוטרניקולה
 

ערב משותף – אבשלום לטוכה | ג'יאני נוטרניקולה, צילום: אסיה סקוריק


ג'יאני נוטרניקולה - כמה
כמה (KAMA) משתעשע עם התנהגויות וסטריאוטיפים, עם איך לעשות, איך לדבר, איך לזוז, ועם כמה אנחנו חלק מכל אלה. הדמות מרחפת ומושפעת מרגשות המשלבים שתי זהויות המתקיימות זו לצד זו באותו הגוף; האחת מוחצנת, חוגגת ומפתה את העולם, והשנייה דוממת וכואבת לבדה. כמה (KAMA) מאירה את המודעות לפגיעות ואת הרגישות העצמית ומדגישה באיזו קלות אנחנו מתגוננים מפני החברה באמצעות מסכות. ערב משותף - אבשלום לטוכה ןג'יאני נוטרניקולה
 
.
להקת המחול סול | ZIFT
 
יום שלישי, 6 באוגוסט בשעה 21:00, אולם דלל במרכז סוזן דלל
"אתה דואג כל כך כל הזמן לגבי עשיית הדבר הנכון שאתה מתחיל לדאוג בקשר לדאגה המתמדת שלך. או שאתה מרגישה אשם כל כך על כל טעות שאתה עושה שאתה מתחילה להרגיש אשם על כך שאתה מגיב כל הזמן באשמה. או שאתה מרגיש לעתים קרובות כל כך עצוב ולבד שזה גורם לך להרגיש עוד יותר עצוב ולבד מעצם המחשבה על זה. ברוך הבא למעגל המשוב מהסיוטים. כשאתה לא מתרגש מזה שאתה מרגיש רע, אתה יוצר קצר חשמלי במעגל המשוב מהסיוטים. אתה אומר לעצמך, 'אני מרגיש זיפת, אבל למי אכפת?" (חכמת האדישות, מארק מנסון)
 
המופע זיפת צולל עמוק לתוך סערת הנפש האנושית, שבה כוחות בלתי נשלטים מניעים אותנו לפעולות שהן מעבר לתפיסתנו. הרקדנים משחררים על הבמה שדים פנימיים אל תוך אנרגיה גולמית ואינטנסיביות רגשית עד שמעגל המשוב מהסיוטים מניע את הגוף לחקר תנועתי לא רציונלי.
זיפת היא מילת סלנג שנותנת אור על מצב פגום או תחושה לא נוחה. להקת המחול סול - ZIFT
 
אנסמבל מחול קייזר אנטוניו | ששש... – בכורה  
 
יום רביעי, 7 באוגוסט בשעה 19:00, סטודיו זהבה וז'אק במרכז סוזן דלל
במסגרת המוסכמות החברתיות, ובמיוחד אלה הקשורות בחינוך ילדים, האונומטופיה ששש… היא הצליל המורה על שקט. כשאיננו רוצים שדברים ישמעו בקול, אנו מקרבים את האצבע אל הפה ולוחשים ששש… לא אחת נאמר שהסוד, השקר, ובמיוחד זה ה"לבן" הפחות כואב, הם הבסיס של קשרים משפחתיים או של קבוצות של אנשים שחיים יחד, כנראה בשמחות, אך מסתירים בעיות בסיסיות לא פתורות. הכוריאוגרפיה של אבי קייזר וסרג'יו אנטונינו לוקחת השראה מנושא זה כדי לבנות מסגרת לרביעייה: שתי נשים ושני גברים בני דורות שונים, שחווים את המורכבות של להיות יחד. אהבה, שנאה, רתיעה, משיכה, תחושת שייכות וצורך בעצמאות הם חלק מהרגשות שנחקרים ביצירה זו. לאחר השבעה באוקטובר, קיבל הצליל ששש… ההוראה על שקט, הדהוד דרמטי על חיי היום יום שלנו, ובמקביל, מוסד המשפחה ספג מצבים של ניתוק, שבירה וחוסר אונים – אך מאידך, גם כוח אדיר של איחוד ושמירה, כוח המאחד את החברה שלנו. ששש... - אנסמבל מחול קייזר אנטוניו


אנסמבל מחול קייזר אנטוניו, ששש... , צילום: שרון זינדני

אורי לנקינסקי | Jackie Pink and Black – בכורה  
 
יום רביעי, 7 באוגוסט בשעה 21:00, אולם ירון ירושלמי במרכז סוזן דלל
Jackie Pink and Black – החליפה הורודה ושמלה שחורה קטנה; תצלומים מחיים של אייקון. אורי לנקינסקי מגלמת גרסה של ג׳קי קנדי ומשלימה את הפערים בין תמונות שפורסמו במגזינים הנחשבים בעולם. מהסיור הטלוויזיוני של הבית הלבן שנצפה על ידי מיליונים, עד לילה שקט בפנטהאוז בפארק אבניו, Jackie Pink and Black הוא מסע לתוך הזכרונות, הטרגדיות והפנטזיות של אישה אחת – האישה הראשונה. המופע מבוסס על שתי יצירות קיימות: החליפה (2019), שעלתה לראשונה בפסטיבל אינטימדאנס בתאטרון תמונע, וג׳קי בשוק (2020) שהוזמנה על ידי פסטיבל מיפו עד אגריפס בשוק מחנה יהודה של ק.ט.מ.ו.ן. Jackie Pink and Black היא היצירה השלישית בטרילוגיית ג׳קי. היצירה פותחה ברזידנסי של Between the Seas במונמבסיה, יוון. אורי לנקינסקי - ג'קי במרכז
 
קזויו שיונוירי ודרור ליברמן TakeDown productions |BLUE BALLS
מופע חוץ – כניסה חופשית
 
יום חמישי, 8 באוגוסט בשעה 19:30, רחבה מרכזית במרכז סוזן דלל
היצירה ממוקמת על התפר שבין קרקס למחול אמנות חזותית. השפה שלה מורכבת מעמלנות, מאמץ פיזי, רגעים שקטים ועבודת צוות, החוברים יחד בניסיון להפיק דימויים פואטיים דרך תנועה של גוף ואובייקטים. זהו פרק שני בטרילוגיה של "מופעי עמל" העוסקים ביחסי הגומלין בין אובייקטים חומריים לגוף האנושי. הטרילוגיה מהווה סוג של רקוויאם לגוף האנושי כפי שאנחנו מכירים אותו היום. 
 
להקת מחול רועי אסף |  נפילתו של מבנה – בכורה
יום חמישי, 8 באוגוסט בשעה 21:00, אולם דלל במרכז סוזן דלל
"החיים לא באים משום מקום / ולא הולכים לשום מקום / הם כאן ואין ספק // הרגעים האלה בצהרי היום / לא מחכים להגשים את עצמם בערב / לא חסר בהם דבר / גם אם חסר מאוד." יעקב רז. 



רועי אסף, נפילתו של מבנה, צילום: אסיה סקוליק
 
סתיו סטרוז בוטרוס | פרידות– בכורה

יום שישי, 9 באוגוסט בשעה 14:00, סטודיו זהבה וז'אק דלל במרכז סוזן דלל
היצירה פרידות היא מחווה אל היחס שלנו למוות, ריקוד קינה למי שכבר אינם איתנו. הפיוטיות שבאבל, דרכי הפרידה מאדם או קבוצה והספדים פיזיים מהווים חלק מהעבודה. צורות שונות של פרידה – אישית וקבוצתית – מתערבבות יחדיו, קושרות זו את זו בגורל של יגון וזיכרון משותף. אירועים של פרידות מתרחשים בלא הרף בכל היבט בחיינו: פרידה מבית, מאנשים קרובים, מתקופה ומולדת. אלה אירועים אשר משאירים את חותמם עלינו, מזמינים אותנו לחקור, לחפש את המשמעות ולהכיר בעומק קיומם. 


סתיו סטרוז בוטרוס, פרידה, צילום: זוהר רון
 
הקרנת הסרט: מפגש עם כתב התנועה אשכול - וכמן (1976)
בהנחיית אורי זוהר
במסגרת 100 שנה להולדתה של לנועה אשכול!

יום שבת, 10 באוגוסט בשעה 15:00, אולם ירון ירושלמי במרכז סוזן דלל
הכניסה חופשית לבאי המופע של הקבוצה לריקוד קאמרי לוחם וחולם

הסרט: "……כתב תנועה – יצירה ישראלית מקורית, לפי עניות דעתי – אחד הדברים המעניינים, לפי דעת רבים וגדולים – אולי אחד הדברים הגדולים והמענינים ביותר שנוצרו בארץ….בשטח האמנות והתקשורת….יש לזה השלכה גם על מדע…." אורי זוהר (מתוך דברי פתיחה לתוכנית). בסדרת פרקים קצרים, מציגה בפנינו תוכנית הטלווזיה משנת 1976 את שיטת כתב התנועה אשכול-וכמן ואת ישומיה השונים. היא מראה כיצד השיטה מתייחסת לשיטות כתיבת תווים ותנועה אחרות, וכיצד ניתן לקרוא אותה ולהשתמש בה. בין כל פרק שמציג שיחות עם ג'ון ג' הריז, אילן גולני , עמוס חץ ואחרים, יבוצעו הדגמות קצרות של רקדני הקבוצה לריקוד קאמרי מיסודה של נועה אשכול: רותי סלע, שמואל זיידל ורחלי נול כהנא. ההקרנה מדגישה אלמנטים חדשניים בשפה המשלימה פורצת הדרך הזו. היא שופכת אור על כמה דמויות ראויות לציון עמם עבדה נועה אשכול, שסייעו בחקירת גבולות השיטה ובהפצתה ברבים או כאלה שעשו בה שימוש בעצמם. 
 
הקבוצה לריקוד קאמרי מיסודה של נועה אשכול | לוחם וחולם
במסגרת 100 שנה להולדתה של לנועה אשכול!
יום שבת, 10 באוגוסט בשעה 17:00, סטודיו זהבה וז'אק דלל במרכז סוזן דלל
ב-29 לפברואר 1924 נולדה נועה אשכול. פברואר 2024 אמור היה להיות החודש הפותח את אירועי "שנת המאה" להולדתה. אסון השבעה באוקטובר והמלחמה הקשה טרפו את הקלפים. סדרת המופעים האינטימיים 'לוחם וחולם' נולדה מתוך הרצון לציין את יום הולדתה המאה של אשכול, תוך התייחסות למציאות הקשה והמטלטלת שכולנו נתונים בה מאז השבעה באוקטובר. באוקטובר 1973, עם פרוץ מלחמת יום-כיפור וגיוסו של שמוליק זיידל – רקדן ב'קבוצה לריקוד קאמרי' באותן שנים – ללחימה, הגיבה אשכול למאורעות בהחלטה להשהות את העבודה על הריקודים עד שזיידל יחזור בריא ושלם מהקרבות. במהלך השבועות של המלחמה הקשה, החלה אשכול בעיסוק אמנותי חדש – יצירת שטיחי קיר משאריות בדים – עיסוק שבו תתמיד עד אחרית ימיה. בקיום מופע זה, מבקשים חברי הקבוצה בהרכבה הנוכחי – במעין היפוך לבחירה שעשתה אשכול לפני חמישים שנה – להציג מבחר מריקודיה, שנושא המלחמה מהדהד בשם שהעניקה להם כמו גם בחומרים התנועתיים שיצרה בהם.

בימים אלה בהם התיעוד החזותי כה זמין, כשמראות וקולות המלחמה מגיעים לכל מסך במלוא עוצמת זוועתם ואימתם, נוגעת יצירתה של אשכול בנושא המלחמה בכלים עדינים של אמצעים אמנותיים על טהרת תנועת הגוף. כחלק מהמופע, יוצגו גם שטיחי קיר שיצרה אשכול בהשראת אירועי עימות ומלחמה שהתרחשו בארץ. ביצוע הריקודים במקביל לתליית שטיחי הקיר, מציב את התֶּמָה של המלחמה כמעין קפסולה שבתוכה מצטלבים תחומי היצירה שבהם פעלה אשכול.
לאחר המופע תתקיים פרזנטציה על חייה ופועלה של נועה אשכול בהנחיית משה שכטר אבשלום, ושיחה עם רקדני הקבוצה בהנחיית עם נעמי פרלוב, מנהלת אמנותית של מרכז סוזן דלל, כוריאולוגית (כתבת תנועה), ומנהלת חזרות. נועה אשכול - לוחם וחולם
 
להקת מחול ליאור תבורי | CRUST – בכורה

יום שבת, 10 באוגוסט בשעה 19:30, אולם דלל במרכז סוזן דלל
קיץ וחורף, מועדים וחגים.
לא כולם ילקחו אל העתיד. יצירת מחול על ישראל ועל העולם, עשרים-עשרים-וארבע.
פגישה – מבט – ניתוק. עיניים חודרות.
עשן סמיך אדום ממסך את הראייה. עונג אסור מופיע. פלישה לטריטוריה שקוויה לא ברורים. 
 

להקת מחול ליאור תבורי, CRUST, צילום: אסיה סקוריק

אורן שיינפלד ואורן לאור | דיסקו, בייבי!
מופע חוץ – כניסה חופשית

יום שבת, 10 באוגוסט בשעה 21:00, רחבה מרכזית במרכז סוזן דלל
שובב, מקפיץ, מרים – דיסקו!
 
האירוע דיסקו, בייבי! הוא מופע משולב מסיבה והרקדה קבוצתית בנוסח Bal Moderne, לצלילי להיטי הדיסקו הגדולים של שנות ה-70: בוני M, אבבא, דונה סאמר, הג'קסונים, ועוד.
Bal Moderne היא צורה של הרקדה קבוצתית, עממית, המיועדת לאנשים שאין להם רקע מקצועי בריקוד שפשוט אוהבים לזוז. העיקרון פשוט: רקדנים וכוריאוגרפים מקצועיים מלמדים את הקהל משפטי תנועה קצרים, שהמשך המצטבר שלהם לא עולה על שלוש דקות, ואחרי זה כולם רוקדים יחד. 
  

דיסקו בייבי, צילום: אפרת מזור


ימי חמישי-שבת, 10-1 באוגוסט 2024, מרכז סוזן דלל תל אביב. לרכישת כרטיסים



30/06/2024   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע