סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
מחול
לוח האירועים 2024 נובמבר 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה פסטיבל מסרחיד 2009
 

 
 
השנה הושם דגש בפסטיבל העכואי להצגות היחיד בערבית על פיתוח יצירה מקורית בערבית


פסטיבל מסרחיד להצגות יחיד בערבית, ביוזמה והפקה של המרכז לתיאטרון עכו,ייערך השנה בין תאריכים 13-11 באוגוסט 2009 . השנה הושם בפסטיבל דגש מיוחד לפיתוח יצירה מקורית בערבית מראשיתה ועד להצגה שלמה, ביוזמת פרויקט ייחודי.
 
הפקות מסרחיד 2009, הנערך זו הפעם השמינית ברציפות, יוצגו השנה, באולמות ובגני הפסטיבל בעכו העתיקה, במהלך שלושה ימים, בשפה הערבית בליווי תרגום סימולטני כתוביות בעברית, וחלקן יוצגו בשפה העברית והאנגלית. במסגרת התחרות יוצגו שבע הצגות יחיד מקוריות בבכורה עולמית, מתוכם הצגה אחת ממרוקו ושלוש הצגות שנוצרו במסגרת פרויקט סדנאות הכתיבה. כל אלו לצד אירועים מיוחדים והפקות מקור אורחות מישראל ומחו"ל.
                                                                                                                          
המסרחיד אשר חתר מתחילת דרכו לקדם ולפתח יצירה ערבית, מיצב עצמו, במהלך השנים, כאירוע אמנותי בעל חשיבות ליצירה ערבית מקורית, וכחממה לגידול יוצרים ויצירה. השנה התמקד הפסטיבל בטיפוח והעמקה דרך תכנים והשיח האמנותי הממושך בין צוות הפסטיבל לאמנים, ויזם לראשונה פרויקט ייחודי - סדנאות כתיבה לפיתוח יצירה מקורית בערבית, בניהולו של פיראס רובי, שיזם בשיתוף המחזאי והעיתונאי, עלא חליחל. הסדנאות נערכו במשך שישה חודשים עם טובי המנחים בתחומם לצד ליווי אמנותי של היצירה, החל מראשית התגבשותה למחזה ועד הפיכתו להצגה שלמה דרך הענקת במה מקצועית להצגתה. ולראשונה השנה יוענק פרס הכתיבה למחזה הטוב ביותר, מבין משתתפי הסדנאות.
 
"המרכז לתיאטרון עכו, עובד מראשיתו, פרקי זמן ארוכים על הפקותיו ומשמש אינקובציה טבעית ליוצרים וקבוצות. הכלת תפיסת עבודה זאת על המסרחיד היא הישג משמעותי  עבורנו" מציינת סמדר יערון, ומוסיפה "אשתקד הרגשנו שפסטיבל זה חודר לתודעת הקהל ובאמת מתהווה כבית ליוצרים ערבים ובמקביל מתחיל גם לטפטף אל התודעה של קהלים שאינם דוברי ערבית. מתוך המקום הזה שהחל לבסס את עצמו מתאפשרת השנה  הליכה נוספת קדימה ופנימה"
 
לדברי מוני יוסף, מנכ"ל המרכז לתיאטרון עכו, וחבר בוועדה האמנותי של הפסטיבל: "חשיפת העשייה הזו לקהל שאינו דובר ערבית ,יהודי ברובו,  עומדת גם היא בראש מעייניו של הפרויקט בכללו, שבו הושם השנה דגש לתרגום הסימולטני של הצגות הפסטיבל. המרכז שפועל מיום היווסדו על יסודות  של שיתוף פעולה אמנותי בין אמנים יהודים לערבים,  מכוון לכך מתוך אמונה עמוקה בכוחה של הכרות, הצצה אל עולמו של "האחר", להיות חוויה  מתקנת".

עוד אומרים המנהלים האמנותיים סמדר יערון, אוסאמה מסרי, יוזם הפסטיבל ופיראס רובי, המשמש גם כמנהל הפסטיבל כי "הצגות המסרחיד השנה, מתאפיינות יותר מתמיד בעיסוק בתכנים חברתיים תוך הסתכלות נוקבת של האמנים פנימה אל תוך החברה הפלסטינית. חברה זו ששרויה כבר שנים במאבקי הישרדות קשים, מפנה דרך חומרי ההצגות השנה את מבטה אל עצמה, אל השלכות השבר הזה ופורסת בפנינו פיסות תיאטרון עצמתי ומטריד".
 
הצגות התחרות:
 
"הרצל אמר"
 
מחזה מאת איאד ברגותי, המעלה תהיות על הזהות האישית והלאומית. בימוי: מוניר בכרי, שחקן: גאסאן עבאס. הפקה: תיאטרון אל- לאג`ון, ערערה.
 
"לא ספינת נח"
 
מחזה מאת מרואן מחול, העוסק בתסכול של החריג במשפחה ובחברה בה הוא חי. בימוי: נורמן עיסא, שחקן: רביע ח`ורי,  מוזיקה ושירה: מירה עאוואד. הפקה: תיאטרון אל- סאראיא – יפו.
 
"בישר"
 
מחזה מאת עדנאן טראבשה. חינוך מיני או דיכוי, והיחס לנושא בחברה הערבית. בימוי: עאמר חליחל, שחקן: שאדי פאכר אל-דין , הפקה: תיאטרון אל – מראיא , מרר.
 
"סאדאת והאדונים"
 
מחזה מאת נאג`י דאהר , עיבוד ובימוי: הישאם סלימאן, שחקן: איאד שיתי. שחקן פלסטיני המגלם את דמותו של נשיא מצריים אנואר אל-סאדאת, תוהה במהלך החזרות, האם לחזור אל העבר או לגעת באקטואליה של החברה הערבית, כאן ועכשיו.הפקה: תיאטרון אנסמבל פרינג` – נצרת.
 
"המורה בנזונה"
 
על פי רוברטו אטאיד, תוצג בשפה הערבית ובעברית. עיבוד ובימוי: אריה יאס , שחקן: מחמוד מורה.
כיתת שיעור בערבית בו לומדים יהודים עם המורה כאמל, המכנה את עצמו התקווה המושלמת לגשר בין יהודים לערבים, שרצה בכלל להיות טייס בישראל. הפקה: תיאטרון אלאג`יאל- טמרה, בהנהלת מחמוד עוקאשה.
 
"הצד האפל של הירח"
 
מאת באיאן ענתיר ובבימויו. שחקנית: קיתי יעקוב. פניה של החברה הערבית בארץ, הלכודה בין ערכים ומציאות, נחשפות דרך זיכרונותיה של אישה צעירה, אמיתית וביקורתית. הפקה: תיאטרון אל נאפיזא- שפרעם
 
"יומנו של מטורף"  
 
תיאטרון אל נאס , מרוקו. מחזה: ניקולאי גוגל, עיבוד ובימוי: טייב אל סידיקי, מהחשובים בתיאטרון היוצר במרוקו ובעולם הערבי, אשר פיתח סגנון ושפה תיאטרון מקורית הנלמדים בחוגי אמנות התיאטרון.  המחזה בעיבוד חדש עוסק במעמדות בחברה דרך סיפור משל עממי. משחק: מוחמד זוהר.
 
הפקות מקור ואירועים מיוחדים
 
לצד הצגות התחרות יועלו גם הפקות מקור ואירועים מיוחדים.
 
"`אמון חאבו`" מאת אימאן אבו חאמד, אמנית רב-תחומית, פרפורמרית ואמנית חוקרת הוא מיצג המבוסס על חומרים אישיים של היוצרת, המבקשת לכבד ולבצע את צוואת סבתא. 
  
עוד יתארחו בפסטיבל שתי הצגות מקוריות."שלום לשלום (הספירה לאחור החלה)" יצירתו של האשם יאסין- רפח ובביצועו, אמן יוצר יליד עזה, שיצירותיו מבוססים על חומרים אישים, נכתבות ומוצגות בעברית בלבד. ההצגה מביאה את מסעו של שחקן פלסטיני מרפיח, המגיע לישראל בשליחות אישית להוות גשר לשלום דרך יצירה. כן תוצג הצגת יחיד משוויץ, בשפה האנגלית  "וידיה על הסף"  - תשעה סיפורי נשים מהתנ"ך באינטרפרטציה  פמיניסטית ביקורתית בביצוע השחקנית הנרייטה צייפק, בימוי ודרמטורגיה: שמעון לוי.

במלאות 60 שנה לאונר"א, סוכנות הסעד והתעסוקה של האו"ם, המעניקה סיוע הומניטרי תוצג במסגרתהפסטיבל
תערוכת צילומים – רֶטרוֹספֶּקטִיבה המתעדת שישה עשורים של פעילות, ויועלה מופע מולטימדיה תיאטרלי – "לבנות הבנה: צוואתו של מחסן" הכולל קטעי צילום נדירים ועדויות המתעדים את היום האחרון והדרמטי בחיי המחסן של אונר"א אשר נהרס בזמן הלחימה בעזה, ב-15 בינואר 2009. 
  
בנוסף יתקיימו מופעי מוזיקה מקורית של להקות והרכבים מוזיקליים:  להקת מיזמאר – אלפרד חג`אר, המשלבת מחול ומוזיקה ערבית עממית, תופיע בערב פתיחת הפסטיבל ולאחריה יתקיים מופע של  קרקס מג`אר.  להקת זמאן גיש מופע של מוזיקה ערבית ומוזיקת פלמנקו צוענית בעיבוד מקורי. להקת אבראהים חליל תגיש ערב של מוזיקה ערבית קלאסית. 
 
הפסטיבל יינעל בערב יום חמישי ה-13 באוגוסט במופע "האהבה היא הדת שלי" בביצוע להקת המחול רימאז. בימוי וכוריאוגרפיה: ראבעה מורקוס- רובי. מופע המשלב אלמנטים ממסורת המחול הסופי, פולקלור פלסטיני ומחול עכשווי, נושא מסר אחד "האהבה היא הדת של כולנו". 
   
הפסטיבל  מתקיים ביוזמת ובהפקת "המרכז לתיאטרון עכו" ובתמיכת משרד התרבות המדע והספורט האגף לתרבות ערבית, מפעל הפיס, עיריית עכו והחברה לפיתוח עכו העתיקה.
 
לפרטים נוספים בטל`: 04-9914222, 04-9913834.



27/07/2009   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע