סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
מחול
לוח האירועים 2024 נובמבר 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה הפסטיבל הבינ"ל ה-13 לסרטי סטודנטים
 

 
 
200 סרטים, שש הקרנות בכורה עם במאים מחו"ל, תחרות ישראלית, פרויקט ישראלי-פלסטיני ועוד


הפסטיבל הבינלאומי ה-13 לסרטי סטודנטים, המתקיים בסינמטק תל-אביב, נפתח אתמול, 5 ביוני, ויימשך עד 12 ביוני. לפסטיבל, מהמובילים בעולם, צפויים להגיע השנה למעלה מ-100 סטודנטים לקולנוע מ-40 מדינות ברחבי העולם וכן אלפי יוצרי ואוהבי קולנוע מהארץ.
 
בראש חבר השופטים של הפסטיבל, המוגדר כיום על ידי CILECT (ארגון הגג הבינלאומי לבתי ספר לקולנוע) כפסטיבל הטוב ביותר לסרטי סטודנטים בעולם, יעמוד יאן הרלן, גיסו של סטנלי קובריק והמפיק של כל סרטיו מאז "בארי לינדון" – "מטאל ג'אקט", "הניצוץ", "עיניים עצומות לרווחה". הרלן הפיק גם את I.A., סרטו של סטיבן שפילברג שיזם קובריק לפני מותו, וביים כמה סרטים דוקומנטריים.
 
הרלן ישמש כיו"ר חבר השופטים בתחרות הבינלאומית של הפסטיבל, וכן יעביר כיתת אמן בנושא: "מוזיקה כאלמנט דרמטי של עשייה קולנועית ושל מבנה התסריט".
 
בפסטיבל ישתתפו כ-200 סרטי סטודנטים ויתקיימו שש הקרנות בכורה בנוכחות במאים מחו"ל. בנוסף תתקיים התחרות הישראלית לסרטי סטודנטים וייערכו מגוון סדנאות וכיתות אמן, כנס ניו מדיה, הפרויקט התיעודי-חברתי "לחם עבודה" ופרויקט קולנוע ישראלי- פלסטיני בנושא "קפה בין מציאות לדמיון".
 
הפסטיבל מנוהל ומופק מאז 1986 על ידי סטודנטים מהחוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל-אביב ובתמיכתה, וכן בשיתוף ובתמיכת עיריית תל אביב-יפו, מועצת הקולנוע וקרנות ותומכים נוספים.

סרטי-סטודנטים-ענקית.jpg 
רוג'ר קורמן על הסט של אחד מסרטיו. צילום: יח"צ

אורחי כבוד בולטים:
 

רוג'ר קורמן . מפיק ובמאי, שהיה ליוצר המשפיע ביותר על תעשיית סרטי ה-B בפרט ועל הקולנוע העצמאי האמריקאי בכלל. במהלך הקריירה הארוכה שלו הפיק קורמן 550 סרטים וביים 50 סרטים נוספים, כולם יצירות דלות תקציב, מקוריות ומלאות דמיון ותעוזה. בשנת 2010 עוטר על ידי האקדמיה האמריקאית לקולנוע בפרס אוסקר למפעל חיים.
 
במסגרת הפסטיבל יעביר קורמן כיתת אמן לסטודנטים לקולנוע ויתקיים עימו מפגש חגיגי בשילוב הקרנת סרטו "נפילת בית אשר" (1960). קורמן יקבל בפסטיבל אות הוקרה.
                                                                                               
רוב אפשטיין וג'פרי פרידמן. במאי סרטי תעודה העוסקים בעיקר בנושא הגייז. בין סרטיהם - "כוכבים בארון", המספר את היסטוריית הצגת דמויות גאות בקולנוע מתחילתו ועד שנות ה-90, וזכה בפרס הסרט התיעודי הטוב ביותר בפסטיבל ברלין, בפרס הבימוי בפסטיבל סאנדנס בארצות הברית, ובפרסים שונים בכל פסטיבלי הגייז בהם היה מועמד. בשנת 1984, שש שנים לאחר חיסולו של הארווי מילק, יצר הבמאי רוב אפשטיין את "הזמנים של הרווי מילק", שזיכה אותו בפרס האוסקר לעבודות דוקומנטריות. היוצרים זכו בשנית בפרס האוסקר לסרט התיעודי הטוב ביותר לשנת 1989 עם סרטם "חוטים משותפים: סיפורים משמיכת הטלאים".
 
במסגרת הפסטיבל יעניקו צמד היוצרים כיתת אמן מיוחדת בנושא הקולנוע התיעודי. כמו כן תתקיים הקרנת בכורה חגיגית של סרטם המשותף "יללה", סרט עלילתי בשילוב אנימציה, בכיכובו של ג'יימס פרנקו, אשר נבחר להיות סרט הפתיחה של פסטיבל סאנדס 2010.
 
נתן מילר. מילר החל את הקריירה הקולנועית שלו לאחר שעזב את לימודיו בגיל 19 על מנת לעבוד כעוזר במאי, אך את צעדיו הראשונים בתעשיית הקולנוע הצרפתי עשה כבר בילדותו, כשהשתתף כשחקן בכמה סרטים, ובהם "ילד הפרא" (1970) ו"החדר הירוק" (1978), שניהם בבימויו של פרנסואה טריפו. ב-1993 ביים את סרטו הקצר הראשון "עמוק, עמוק". מאז 1985 עבד עם אביו, הבמאי הנודע קלוד מילר, כעוזר במאי, בין היתר ב"הפרחחית" (1988), "הפסנתרנית" (1992) ו"סוד" (2007). סרטו הארוך כבמאי, "אני שמח שאמא שלי בחיים" (2009), שבויים במשותף עם אביו, הוקרן בהצלחה בפסטיבלי הקולנוע הבינלאומיים של ונציה ומונטריאו.
 
במסגרת הפסטיבל תתקיים הקרנת בכורה חגיגית של הסרט "אני שמח שאמא שלי בחיים", ומפגש עם יוצר הסרט בתום ההקרנה.

קלוד מילר. במאי צרפתי עטור שבחים. ביים את הסרט "הסוד", כשעבד כעוזר במאי של רובר ברסון, ז'אן לוק גודאר ובמאים נוספים. במיוחד השפיעה עליו עבודתו עם פרנסואה טריפו, שלו שימש עוזר בעשרה סרטים. טריפו היה זה שעודד אותו להתחיל לביים. ב-1976 ביים מילר את סרטו הארוך הראשון, "הדרך הנכונה לצעוד", ובהמשך את "תגידו לה שאני אוהב אותה" מ-1977, "חקירה לילית" ב-1981, "הפרחחית" ב-1988, "טיול כיתה" ב-1998 ו"לילי הקטנה" ב-2003, עיבוד עכשווי ל"השחף" של צ'כוב.
 
פלורין שרבן. במאי הסרט "אם אני רוצה לשרוק, אני שורק", שיוקרן בפסטיבל, זכה להצלחה גדולה בפסטיבל ברלין 2010 וקטף שני פרסים: דב הכסף - הפרס הגדול של חבר השופטים, ופרס אלפרד באואר לחדשנות קולנועית. שרבן ייקח חלק באירועי המחווה הרומנית המתקיימים בפסטיבל, יקיים מפגש עם הקהל, יציג את סרט הגמר שלו ויספר על המעבר מסרט הגמר כסטודנט אל יצירת הפיצ'ר הראשון שלו. כמו כן תתקיים הקרנת בכורה חגיגית ומפגש עם היוצר.
 
התחרות הישראלית לסרטי סטודנטים:
 
בתחרות הישראלית לסרטי סטודנטים ישתתפו השנה 31 סרטים - עלילתיים, תיעודיים, סרטי אנימציה וקולנוע נסיוני – מ-15 בתי ספר ומגמות לקולנוע ברחבי הארץ.
 
השנה הוקמה מסגרת חדשה בפסטיבל, "אחד על אחד", שמטרתה לעזור לסטודנטים ובוגרי לימודי הקולנוע בארץ לממש את כשרונם ולהגשים את חזונם. במסגרת זו ייפגשו יוצרי קולנוע צעירים עם אנשי תעשייה בכירים מתחומי הקולנוע והטלוויזיה לפגישה אינטימית קצרה, מתוך מטרה להעניק ליוצרים הצעירים אפשרויות חניכה מבכירי היוצרים והמפיקים בארץ, ולקדם את הפרויקט שלהם שלב אחד קדימה.
 
פרויקטים מיוחדים:
 
הפרויקט התיעודי-חברתי "לחם עבודה". במסגרת הפרויקט נוצרו כ-20 סרטים דוקמנטריים קצרים. כל סרט הוא פורטרט של דמות או מקום עבודה, כאשר החיבור בין הסרטים יוצר פסיפס אנושי הטרוגני הנותן ייצוג לעובדים מכל קצות הסקאלה. בכורת הסדרה תתקיים בפסטיבל בערב הקרנה חגיגי, ולאחר מכן תשודר בחמישה פרקים בערוץ 8.
 
פרויקט קולנוע פלסטיני-ישראלי. הפרויקט קם מתוך רצון לקדם שיתוף פעולה ושיח אמנותי בין יוצרי קולנוע צעירים, ערבים ויהודים, וליצור היכרות ומפגש בין הסטודנטים על בסיס שפת היצירה המשותפת להם. התמה המשותפת לסרטים - "קפה" - בין מציאות לדמיון". קפה נוגע בחיי היומיום של כולנו בשגרה, בקצב החיים, באינטראקציות בינאישיות, אבל יותר מכך הקפה הוא חלק מזהות תרבותית וקיום חברתי-פוליטי רחב יותר. הקפה משמש נקודת מוצא עבור הסיפורים, המקומות והדמויות שיביאו היוצרים בפרויקט. במסגרת הפרויקט מתקיימים אחת לחודש מפגשים של המשתתפים, ונוצרו כ-12 סרטים קצרים שיוצגו בהקרנה חגיגית בפסטיבל.
 
פרויקט "אדריכלות מהסרטים", שיתוף פעולה בין הפסטיבל ובין בית הספר לאדריכלות ע"ש עזריאלי באוניברסיטת תל-אביב, במטרה להקים מיצב אדריכלי שיוצג בימי הפסטיבל ויעסוק במרחב האורבני ובקשר שבין קולנוע ואדריכלות.
 
כנס בנושא ניומדיה שיעסוק בהיבטים של יצירה חוצת מדיה וביחסים בין מדיום הקולנוע לבין הניו מדיה. לכנס יוזמנו אושיות מעולם הניו מדיה, כאשר הדגש של הכנס הנו יצירה במדיה החדשה.

בין אורחי הכנס: אלכסנדר בראשה (צרפת), מפיק ומנכ"ל Upian, חברה צרפתית העוסקת בפיתוח ועיצוב פלאש לאינטרנט. אניטה אונדין סמית' (ארצות הברית), מפיקה ומנכ"לית חברת Seize the Media העוסקת בפיתוח, מימון והפקה של פרויקטים בתחום ה–Transmedia, כולל סרטים באורך מלא, סרטי טלוויזיה, סדרות אינטרנט וסלולר ואפליקציות משחקים. דאנקן סקיילס (ארצות הברית), במאי בקבוצת Waverly Films. אחרי לא יותר משנתיים של פעילות וידאו רשתית, דאנקן וחבריו לוויברלי מצלמים פיילוט שני לקומדי סנטרל, עושים קליפים ועבודות ל-MTV, VH1, לאמנים כמו פאט בוי סלים, lcd soundsystem, The rapture, TV on the radio ועוד. סוזאנה לוץ (צרפת), מפיקת מולטימדיה בערוץ  ARTE. אלי אוזן (ישראל), מייסד ומנכ"ל The Box, חברה העוסקת במדיה חדשה.
 
האירוע מתקיים ב-12-5 ביוני 2010, בסינמטק תל-אביב. לפרטים ולהזמנות: 03-6060800 .



06/06/2010   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע