והשנה: רביעיית הוברמן מתאחדת, הפקות אופרה מקוריות, קלאסיקות ישראליות ומופעים לילדים
פסטיבל קול המוזיקה בגליל העליון, הפסטיבל הגדול והוותיק למוזיקה קאמרית, יתקיים בין התאריכים 23-28 ביולי במועצה האזורית גליל עליון.
במקביל לפסטיבל יתקיים גם פסטיבל קול המוזיקה לילדים בתאריכים 28-26 ביולי.
הפסטיבל נוסד לפני 28 שנה, על ידי עידית צבי וביוזמת מועצה אזורית הגליל העליון. בתוך נופי הגליל ייפגשו נגנים מהשורה הראשונה עם קהל אוהבי מוזיקה במפגש בלתי אמצעי ברסיטלי בוקר, בחדרי החזרות, באולמות, על המדשאות וביקב לצלילי מוזיקה קאמרית משובחת.
צבי פלסר, מנהלו האמנותי של הפסטיבל, בחר השנה יצירות שחלקן נוגעות בזמן: זמן פיזי ,זמן פילוסופי, זמן מהאגדות, זמן שחולמים עליו, זמן שחולף, זמן שעוצר, זכרונות, גבולות הזמן ועוד.
לדברי פלסר: "מוזיקה יכולה לשקף זמן בדרכים שונות, במשך ימי הפסטיבל נחווה כמה מהן. נפתח בזמן האובייקטיבי ביותר – בקונצרט שיתמקד ביצירות שהשעון עומד במרכזן, כמו סמפוניית השעון מאת היידן בעיבוד קאמרי או יצירתו הנפלאה של ליאור נבוק 'כמו שעון חול מסתחרר' , נהנה מקונצרט לילה שבו תנוגן "מוזיקת לילה זעירה" מאת מוצרט, לצד "ליל הוד " מאת שנברג.
צבי פלסר (צילום: מקסים ריידר)
"נאזין לזכרונותיהם של מלחינים שכתבו יצירות בהשראת מסעות או מקומות ייחודיים כמו: הרביעייה 'האמריקנית' של דבוז'ק ו'זכרונות מפירנצה' של צ'ייקובסקי. אל יצירות שמנסות לעצור את השעון מלכת נתוודע ביצירת הפאר של שוברט: החמישייה בדו מז'ור ולהבדיל 'הרביעייה לאחרית הימים' של אוליבייה מסיאן. את זמן האגדות נבקר דרך יצירות של שומן, דביסי ושולמית רן. לסיום נפגוש יצירות שמתכתבות עם סגנונות עבר, כגון הקונצ'רטו גרוסו של בלוך וחמישיית הקלרנית האהובה של ברהמס".
הפקות מקור, רסיטלי בוקר, קלאסיקות ישראליות ועוד
שתי הפקות מקור מיוחדות לפסטיבל - האחת מתקופת הבארוק - יצירתו של פרסל "מלכת הפיות", על פי "חלום ליל קיץ" מאת שקספיר, בבמויה של יוליה פבזנר ובניצוחו של דיויד שטרן עם נגנים, זמרים ומקהלת הגליל העליון בנצוחו של רון זרחי .
הפקה נוספת, היא של אופרה קאמרית מראשית המאה ה-20, "סוויטרי", מאת המלחין גוסטב הולסט, שמבוססת על טקסטים מהמיתולוגיה ההודית. בהשתתפות זמרים ונגנים ובבמויה של יוליה פבזנר ובהשתתפות אנסמבל קולות נשים נעמה בניצוח פנינה ענבר.
מדי בוקר יתקיים רסיטל בהשתתפות נגני הפסטיבל. לכל אחד מהמוזיקאים תנתן אפשרות לבחור סונטה אותה יבצע, המהווה את "כרטיס הביקור" שלו. ערבי הפסטיבל יסתיימו ב"צלילים לסיומו של יום" כמיטב המסורת .
עוד בפסטיבל: מפגש מחודש של חברי רביעיית הוברמן שהרבו לנגן יחד עד שנת 2003 וזה להם המפגש הראשון מאז התפרקות ההרכב.
הפסטיבל יקדיש מקום השנה גם קלאסיקות ישראליות וכך יתקיימו ערב עם להקת תסלם ביקב הרי גליל בקבוץ יראון והופעה של הזמר והיוצר שלמה גרוניך. עפר כלף ומיכאל וולפה יעלו יחד מופע משירי חיים נחמן ביאליק ברפת של קבוץ כפר גלעדי ועוד.
שלמה גרוניך והלהקה (צילום: דני צודקביץ')
כן ישתתפו בפסטיבל תלמידי קורס הקיץ הבין לאומי של האקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים.
כמו תמיד החזרות בפסטיבל פתוחות לקהל הרחב ללא תשלום. במסגרת הביקורים בחזרות יוכלו המאזינים לעקוב אחר התפתחות היצירה.
קול המוזיקה לילדים
בתוכנית קונצרט מיוחד לילדים בבצוע אמני הפסטיבל ובהנחיית צבי פלסר, מופע לילדים של שלמה גרוניך ונגנים ומופע רוק לכל המשפחה - בחורשת נווה קרני ליד טיילת הירדן.
ניצה שאול בליווי רקדנים יעלו את המופע "4 בחורים עם פוני - עם להקת הרוק "אומהגומה" ורקדנים בינלאומיים.
כן יועלה מופע תיאטרלי לילדים "הזמיר וקיסר סין".
ארבעה בחורים עם פוני (צילום: זיו בן)
רשימת אמני הפסטיבל
כינור: מאיה אברמוביץ' (סרביה-גרמניה), גיא בראונשטיין (גרמניה-ישראל), יהונתן בריק (ארצות הברית-ישראל), אלכסנדר פבלובסקי ("הרביעייה הירושלמית"), קטה שטרן (צרפת ארצות-הברית); ויולה: עמיחי גרוס (גרמניה-ישראל), אברי לויתן (ספרד-ישראל), גלעד קרני (שוויץ-ישראל); צ'לו: ג'ינג זאו (סין-גרמניה), אורפיאו מנדוצי (שוויץ-גרמניה), צבי פלסר, הלל צרי, קונטרבס: לנה איוונוב (שוויץ); פסנתר: אוהד בן-ארי (גרמניה-ישראל) , אריאל הלוי, ג'יל פונשטל (ארצות הברית) .
נבל: אולגה מויטליס; חליל: עמנואל פאהו (שוויץ), גילי שוורצמן (גרמניה-ישראל); חלילית: מיכאל מלצר, יעל שמשוני-מלצר, אבוב וקרן אנגלית: אמיר בקמן , יעל זמיר; קלרנית: אנדריאס אוטנזמר (גרמניה), גלעד הראל , קרן יער: חזי ניר; קול : יעלה אביטל , אלון הררי , קלייר מגנאג'י , יורי קיסין (צרפת-ישראל), שרון רוסטורף-זמיר,סופיה שטרן (צרפת), ברטולד שמיד (גרמניה) ניצוח: אביב רון, דיוויד שטרן (צרפת-ארצות הברית).
***
שרון רוסטוף זמיר (יח"צ)
ניהול הפסטיבל: עידית ויאלגוס, מנהלת מחלקת התרבות של המועצה האזורית גליל עליון. בהפקת המחלקה לתרבות של המועצה האזורית גליל עליון.
פסטיבל קול המוזיקה בגליל העליון יתקיים בין התאריכים 28-23 ביולי 2012 באולמות ובאתרים ייחודיים בגליל העליון, ביניהם אולמות כפר-בלום, כנסיית דומוס גלילאה, טיילת הירדן, הרפת של קבוץ כפר גלעדי ועוד. רכישת כרטיסים: קסטל: 036045000.