זרקור על חמישה מסרטי פסטיבל הקולנוע הצרפתי המוקרנים בסינמטקים ברחבי הארץ
"לחפש את הורטנס" (צרפת 2012)
סרטו של פסקל בוניצר. דמיאן (ז'אן פייר באקרי), פרופסור שתחום התמחותו תרבות סין, מרצה בנושא זה בפני סטודנטים ואנשי עסקים שמנהלים קשר עם המזרח ורוצים להרחיב את הידע שלהם בתחום. אשתו איווה (כריסטין סקוט תומאס) היא במאית תיאטרון העורכת חזרות להצגה חדשה והודפת את ניסיונות אחד משחקניה הצעירים והנאים להפוך את הקשר ביניהם גם לרומנטי. לה ולדמיאן ילד, נוח. איווה מבקשת מבעלה לסייע לפליטה צעירה מהבלקן, אורורה (איזבל קארה), המקורבת לזוג חברים של בני הזוג, שאישור השהייה שלה עומד לפוג. הדבר מכניס את דמיאן למלכוד, שכן עליו לבקש טובה מאביו, איתו הקשר שלו שטחי עד רופף. האב הוא מזכיר ממשלה המכיר בכיר מקבל החלטות שיוכל לעזור. כשדמיאן נכנס עמוק לעניין, כל מה שהיה יציב בחייו הבורגניים מתערער. דרמה אנושית כנה ומדויקת רגשית. באקרי מעולה. "לאבד את הראש" (צרפת-בלגיה-לוקסמבורג-שווייץ 2011) סרטו של ז'ואקים לפוס. מוריאל (אמילי דוקון) הצרפתייה ומוניר (טהר רחים), ממוצא מרוקאי, הם בני זוג מאוהבים הנישאים, מתחילים לנהל את חייהם ורוצים להרחיב את המשפחה. מוניר חי אצל אביו החורג ד"ר פינז'ה (נילס ארסטרופ) הדואג לכל צרכיו, ועקב מצוקתם הכלכלית עוברים בני הזוג לחיות אצלו. בזו אחר זו נולדות להן שלוש בנות, ושגרת הטיפול בהן פוגעת לאט אבל בטוח באידיליה הרומנטית ששררה בין בני הזוג. הד"ר המארח נחלץ לעזרתם, מסייע להם כלכלית וגם מטפל בבנות. מוריאל נכנסת לעוד הריון והפעם נולד לבני הזוג בן. ולמרות האושר הקטן החדש היחסים בין מוריאל ומוניר הופכים לבעייתיים ואף מתפתחת ביניהם עוינות. מוריאל חשה חוסר אונים הולך וגובר ופונה לעזרה נפשית, בעודה רואה איך ד"ד פינז'ה משתלט על חיי המשפחה שלה. סיפור משפחתי שגרתי למדי. אופן התפתחותו האיטי גורם לאיבוד עניין. כשכבר קורה משהו, האירועים מתפתחים מהר מדי ואינם מנומקים דיים.
"לאבד את הראש" (יח"צ)
"כאילו לא היה כלום" (צרפת 2012) סרטם של גרגואר מאן וסטפן ויאר. מישל (מישל דלפש) היה לפני 30 שנה זמר נודע ומצליח. עם השנים נשחקה הצלחתו וסדרת השקעות כושלות שלו גרמה לי לאבד את הונו להיכנס לחובות. הוא מחליט לעבור לכפר, אך גם שם חובותיו רודפים אחריו. גרגורי (גרגורי מונטל) הוא משפטן המתמנה כדי לעכל את רכושו של מישל, אך אינו מסוגל לעשות זאת משום שאביו העריץ את זמר העבר והוא עצמו היה נרדם לצלילי להיטיו הגדולים. גרגורי מחליט לסייע למישל, כדי לבטל את רוע הגזרה, ומארגן לו, בלי ידיעת הממונים עליו, סיבוב הופעות מחודש, שאולי יצליח להעמידו כלכלית על הרגליים. מישל נענה לאתגר ובין השניים מתפתחת בתוך כדי סיבוב ההופעות מערכת יחסים יוצאת דופן, שגורמת לשניהם להתחיל להעריך מחדש את החיים ואת ההחלטות שקיבלו בהם. הסיפור, בעל פוטנציאל להיות חזק ודרמטי, מטופל במינורית רבה וחבל, כי יש בו יסודות טובים. בקאמבק של דלפש ובנוסטלגיה שהוא מעורר אפשר היה לעשות הרבה יותר.
"כאילו לא היה כלום" (יח"צ)
"רנואר" (צרפת 2012) סרטו של ז'יל בורדו. העלילה מתרחשת ב-1915, בריביירה הצרפתית. הצייר המהולל אוגוסט רנואר (מישל בוקה) הוא, לאחר מות אשתו, אדם שפוף ומזדקן, הסובל מכאבי פרקים מייסרים. בדיוק בתקופה זו גם נודע לו שבנו ז'אן (לימים אחד מיוצרי הקולנוע החשובים בדורו) נפצע בחזית מלחמת העולם הראשונה, בה השתתף כחייל בצבא צרפת, סבל של רנואר האב גדל. ואז נכנסת לחייו נערה צעירה המגיעה אליו כדי לשמש כדוגמנית חדשה לציוריו. מהר מאוד הופכת אנדרה (כריסטה טרט) למקור האור והאנרגיה החדש של הצייר הדועך. אנדרה היפה תהייה דוגמנית העירום האחרונה של רנואר ותספק לו השראה וחדוות חיים בתקופת חייו האחרונה. וכשז'אן רנואר (וינסנט רוטייר) שב לבית המשפחה כדי להחלים מן הפציעה, בינו ובין אנדרה נוצר קליק שיתפתח לקשר רומנטי חזק. סרט אווירה מעוצב היטב, כשכל רכיב בו מונח בדיוק במקום, כמו בציור יפה. וזו אולי גם הבעיה שלו: הוא שבלוני למדי ואין בו ולו מהלך נראטיבי-קולנועי אחד בלתי צפוי.
"רנואר" (צילום: Jean-Marie Leroy)
"באולינג" (צרפת 2012) סרטה של מארי-קסטיי מנסיון-שאר. מחלקת היולדות הקטנה בבית חולים כפרי במחוז בריטני אינה רווחית. מטילד (מטילד סנייה), מיילדת במחלקה, פירמין (פירמין ריצ'רד), אחות ותיקה, וחברתם לואיז (לורנס ארנה), בעלת מועדון הבאולינג בכפר, הן חברות טובות המשחקות בנבחרת הבאולינג המקומית. חיי הכפר השלווים מופרים כשלבית החולים מגיעה קתרין (קתרין פרו), מנהלת כוח אדם חדשה מפריז. רק לאחר ששלוש החברות מצרפות אותה לנבחרת הבאולינג, מתברר להן כי תפקידה לייעל את בית החולים ולסגור את מחלקת היולדות. אלא שקתרין לומדת להכיר מקרוב את חברותיה החדשות ומחליטה דווקא להצטרף למאבק. חבורת הנשים התוססת יוצאת למסע להצלת בית היולדות, ובד בבד מנסות לזכות באליפות הבאולינג. סרט קטן, מקסים וסימפטי, המגויס לאג'נדה החברתית הנכונה.
"באולינג" (יח"צ)
10/03/2013
:תאריך יצירה
|