סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
מחול
לוח האירועים 2024 נובמבר 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
כתבה
 
מאת: נחום מוכיח "מיתה טובה" מוביל במועמדויות אופיר
 

 
 
עוד מועמדים לפרס הסרט הטוב ביותר: "גט", "את לי לילה", "אפס ביחסי אנוש" ו"יונה"


"מיתה טובה", סרטם של שרון מימון וטל גרניט, מוביל במספר המועמדויות לפרסי אופיר ל-2014. זוהי קומדיה שחורה עסיסית אודות חבורת גיל הזהב, זקנים חסרי מנוח בבית אבות מודולרי, שאחד מהם פיתח מכונה להמתת חסד, והחבר'ה שמעוניינים להשתמש בה נעמדים בתור.
 
הסרט, בהשתתפות גלריה של שחקנים ותיקים בהם זאב רווח, אילן דר, עליזה רוזן, לבנה פינקלשטייןורפי תבור, מקדים את "גט – משפטה של ויויאן אמסלם", האחרון בטרילוגיית הסרטים של רונית ושלומי אלקבץ, שצבר  12 מועמדויות. "גט", המגולל משפט גירושין טעון בבית הדין הרבני, הוא השלישי והחותם בטרילוגיית הסרטים השניים  (אחרי "ולקחת לך אישה" ו"שבעה").
 
אחריו במניין המועמדויות "אפס ביחסי אנוש", של טליה לביא, שמורכב משלושה סיפורים על חיילות משרד שלישות  בבסיס בדרום הארץ, שחורך עכשיו את קופות בתי הקולנוע בארץ (מדווחים כבר על יותר מ-300 אלף צופים שראו אותו), עם 11 מועמדויות.
 
אחריהם צועדים יחד "את לי לילה", של אסף קורמן, על צעירה המטפלת במסירות באחותה המוגבלת שכלית, ומה שקורה כשגבר נכנס למשוואה, ו"יונה", של ניר ברגמן, המבוסס על חייה של המשוררת יונה וולך, עם 9 מועמדויות כל אחד. יוצרי כל הסרטים האלה מועמדים גם בקטגוריות הבימוי.
 
אל חמשת המועמדים לפרס הסרט הטוב מהקטגוריה המרכזית, הצטרף גם העולה לגמר מחטיבת הפרינג', "האם זה אתה?", בבימויו של דני מנקין, סרט מסע על גבר בן 60 המחפש את אהובת נעוריו ברחבי ארה"ב. הוא יתמודד בשלב ב' על תואר הסרט הטוב ביותר והזכות לייצג את ישראל באוסקר הסרט הזר. בנישה שלו –  סרטים דלי תקציב - הוא כבר הבטיח לעצמו את הפסלון.



גט (צילום: תולי חן)



סרטים בולטים רבים נשארו בחוץ 

 
כמה סרטים בולטים מבין ה-36 שהתמודדו השנה – מספר חסר תקדים - ציפו ליותר והם בהחלט יכולים לראות עצמם מקופחים. כך "הגננת", של נדב לפיד, על גננת המנסה לגונן על ילד קטן המתגלה כמשורר מחונן, שהוקרן ב"שבוע הביקורת" בפסטיבל קאן וזכה  במועמדויות אופיר על התסריט והצילום בלבד.
 
"פרינסס", של טלי שלום עזר, על יחסים מורכבים בעלי ארומה ארוטית בין נערה מתבגרת ובן זוגה הצעיר של אמה, שהוכתר לאחרונה בפרס הסרט הטוב בפסטיבל ירושלים (יחד עם "גט"), רשם מועמדויות רק בקטגוריית השחקנית הראשית (הנערה שירה האס), המוזיקה והליהוק.
 
"הרחק מהיעדרו" הטעון של קרן ידעיה, על מערכת יחסים מעוותת בין אב ובתו, שהוקרן בקאן במסגרת היוקרתית "מבט מסוים", לא זכה ולו במועמדות אחת.

"בורג", של שירה גפן, על אמנית ישראלית ופועלת פלסטינית, המתחלפות בזהותן, שהוקרן ב"שבוע הביקורת" בקאן, צבר מועמדויות רק בקטגורית הצילום והעיצוב האמנותי.
 
"שושנה חלוץ מרכזי", קומדיה על מאפיונרים, כדורגל ומה שביניהם, שביים שי כנות, לא זכתה ולו במועמדות אחת, מה שאומר שחברי האקדמיה לא חושבים כמו ציבור צופי הקולנוע, המעניק אשראי גבוה לסרט (עד כה צפו בו כ-130 אלף איש).

גם "זינוק בעלייה", בבימוי אורן שטרן, קומדיה רומנטית מענגת על אב ובן, מנתחים פלסטיים והדילמות הגורליות בחייהם, לא זכתה ולו במועמדות אחת. התגלית הגדולה של הסרט רב המשתתפים (שלמה בראבא, איתי טיראן, רותם זיסמן כהן, עידית טפרסון, יוסף סוויד) היא מלי לוי גרשון, שלדעתי הייתה חייבת להיכנס לקטגוריית השחקנית הראשית (היא כיכבה בעוד סרט שהתמודד בתחרות, "התאבדות"). חברי האקדמיה חשבו אחרת.  
 
להערכתי, כש"זינוק בעלייה" יעלה על המסכים, בסוף השבוע, הוא יהפוך ללהיט קיץ. בכלל, סרטים ישראליים רושמים בחודשים האחרונים מספרים יפים בקופות. ב"מפריח היונים", של ניסים דיין, צפו יותר מ-200 אלף צופים בבתי הקולנוע, ו"גאליס – המסע לאסטרה", סרט נעורים-הרפתקאות לנוער שיצא בסוף השבוע האחרון, רשם פתיחה חזקה, של 50 אלף צופים.
 
סרטים נוספים שזכו לייצוג ברשימת המועמדים הם "תפוחים מן המדבר", של אריק לובצקי ומתי הררי, "מנפאוור", של נועם קפלן, "עמק" של סופי ארטוס, "ערבים רוקדים" של ערן ריקליס, "לוויה בצהריים" של אדם סנדרסון, "פרחים של מרציפן" של אדם קלדרון.
 
בנוגע למועמד המוביל במספר המועמדויות, "מיתה טובה", לא בהכרח הוא יהיה ה"חשוד המיידי" לזכייה בפרס הסרט הטוב ביותר. אם נשפוט על פי העבר הלא רחוק, בשלב א' של ההצבעה לפרסי אופיר ב-2012, העניקו חברי האקדמיה ל"העולם מצחיק" מועמדויות ב-15 קטגוריות, אך בגמר הוא נותר עם זכייה בקטגוריית הליהוק בלבד.
 
שנתיים לפני כן הוביל "הדקדוק הפנימי" בשלב הראשון עם מועמדויות ב-12 קטגוריות, אבל בגמר לא הוענק לו ולו פרס אחד! כך שאין לדעת. על פי ההיגיון,  נראה שדווקא ל"אפס ביחסי אנוש" יש רוח גבית שאולי תשכנע את חברי האקדמיה לבחור בו: הסרט זכה בפרס הראשון בפסטיבל טרייבקה הניו-יורקי, של רוברט דה נירו, כך שבארה"ב כבר יש עליו באאז, מה שעשוי לתת לו מקדמה רצינית באוסקר. יחד עם זאת, גם "גט" ו"את לי לילה" מסתמנים כמועמדים אטרקטיביים. כך שאין לדעת.




אפס ביחסי אנוש (צילום: ערן כהן)




פרס מפעל חיים ליהודה ברקן:"אני גאה בכל מה שעשיתי"

 
פרס מפעל החיים יוענק השנה, בטקס שייערך בחודש ספטמבר באשדוד, לשחקן-מפיק-במאי יהודה ברקן. בנימוקי הבחירה צוין כי ברקן, 69, שיחק, ביים וכתב תסריטים לעשרות סרטים אהובים שהפכו לנכסי צאן ברזל של הקומדיה בקולנוע הישראלי. סרטו הראשון היה "הוא הלך בשדות" (1967) ולאחריו הוא שיחק, במרוצת שנות ה-70 וה-80, בשורה ארוכה של סרטים ישראליים פופולריים, בהם "לופו", "לופו בניו יורק", "כץ וקרסו", "צ'ארלי וחצי", "חגיגה בסנוקר", "בוא נפוצץ מיליון", "מלכת הכביש", "הפריצה הגדולה" ועוד.
 
במהלך שנות ה-80 החל ברקן לביים ולהפיק סרטי מתיחות, בהם "חייך, אכלת אותה", "ניפגש בחוף", "ניפגש בסיבוב", "מצלמה בלי בושה" ו"גברת תפתחי, זה אני". במהלך שנות ה-80 גם הפיק וכיכב בסרטי דרמה קומיים שהבולטים שבהם הם סרטי "אבא גנוב" וכן "נשיקה במצ"ח".
 
בשנת 2004 שיחק בסדרת הדרמה "אהבה בשלכת" לצד ליא קניג, ששודרה בערוץ הראשון, והחל מ-2010 הוא מופיע בסדרה "פלפלים צהובים". ב-2011 השתתף בסדרה "החברים של נאור" בתפקיד פרשן הסנוקר, בפרק הוקרה לסרט "חגיגה בסנוקר". מאז חזרתו בתשובה יצר ברקן גם כמה סרטים חרדיים, בהם "גבורתו של ילד", "כל יהודי זהב"; וסרט המספר על חזרתו בתשובה, "מאבא גנוב לאבא שבשמיים".
 
בדבריו במסיבת העיתונאים, ציין ברקן "שבמשך שנים הגדירו את הסרטים שעשיתי כבורקס, סרטים עממיים וכו'. כביכול היינו מחוץ לתחום. אבל עד היום שואלים אותי אנשים, איפה הסרטים של פעם? היום אין את כמויות הצופים שהיו בתקופתנו, אז כל סרט היו רואים 700, 800 ואפילו 900 אלף צופים, אבל לעומת זאת אנחנו לא פרצנו גבולות. והיום התעשייה פורצת גבולות ומגיעה להישגים בינלאומיים, וזה בזכות המדיניות של הקרן".
 
ברקן הודה בדבריו על פרס מפעל החיים אך הדגיש ש"אסור לשכוח שמי שבנה את המפעל הזה הוא יהודי שנפטר השבוע, מנחם גולן. הוא באמת נתן לי את הצ'אנס הראשון כילד, ב'לופו'. הייתי בן 26 והייתי צריך לגלם יהודי בן 60. אני זוכר שבאו אליו ואמרו לו: 'מנחם, יש שחקנים מבוגרים, מה אתה לוקח את הצוציק הזה?'. אבל הוא אומר: 'אני רוצה אותו', וכמובן שמאותו סרט עשיתי איתו ביחד חמישה סרטים ובסך הכל עשיתי 26 סרטים".
 
למה בעצם לא רואים אותך יותר בסרטים בעשור האחרון?
 
"זה לא שהפסקתי לגמרי. נכון שעשיתי פחות מאז המהפך שעברתי, כי מבחינה הלכתית אני לא יכול לעשות כל דבר. הסיבה שרואים אותי פחות היא שאני לא יכול להשתתף בסרטים עם סצנות סקס, או שיש בהם דיאלוגים לא נקיים. אבל עשיתי למשל את הסדרה 'פלפלים צהובים', ואני כל הזמן עוסק בעשייה. אגלה שאני נמצא כרגע במשא ומתן ראשוני לגבי סרט שמבוסס על כתבי יהודי שכולם ודאי שמעו עליו, שהיה תופעת טבע, הרב נחמן מברסלב. מסתבר שהוא גם כתב סיפורים ואנחנו מנסים לאסוף כמה סיפורים שלו ולעשות מזה סרט".
 
ואתה עדיין עומד מאחורי כל הסרטים שיצרת?
 
"אני גאה בכל מה שעשיתי". 




יהודה ברקן (צילום: נחום מוכיח)




פרס על הישגים מקצועיים לאלי ירקוני
 
 
פרס על הישגים מקצועיים יוענק לאיש הקול אלי ירקוני, שהיה פעיל בתעשיית הקולנוע ב-50 השנים האחרונות בתחום הפסקול.

הוא החל את דרכו המקצועית בשנות ה-60, כשעבד בחברת סרטי "רול" בתל-אביב שהייתה עבורו בית ספר לקולנוע. שם הוא פגש את הבמאים אילן אלדד ושמוליק אימברמן, עמם החל לעבוד. לאחר שירותו הצבאי עבד כפרילנס, ואז נסע ללונדון ועבד כשנה באולפני Services Audio. אימברמן החזיר אותו לארץ, לעבוד על פסקול הסדרה "חדוה ושלומיק"
 
בהמשך עבד עם גם מנחם גולן ויורם גלובוס, שפתחו בפניו את הדלת לקולנוע העולמי. הוא עבד איתם בעשרות סרטים. כן, גם עבד עם אפרים קישון, אורי זוהר ובועז דוידזון ובמאים זרים בולטים, בהם סידני פיורי, ג'יי לי תומפסון, נורמן ג'ואיסון ועוד. 



את לי לילה (צילום: עמית יסעור)


רשימת המועמדים המלאה:

 
הסרט העלילתי הטוב ביותר  

1.  "אפס ביחסי אנוש" -   מפיקים: אילון רצ'קובסקי, יוסי עוזרד, גיא יקואל, יוחנן קרדו 

2.  "את לי לילה" -  מפיקים: חיים מקלברג, אסתי יעקב-מקלברג, מפיקים שותפים: יגאל מוגרבי, משה אדרי, לאון אדרי 

3.  "גט – משפטה של ויויאן אמסלם" -   מפיק: שלומי אלקבץ 

4.  "יונה" -  מפיקים: חיליק מיכאלי, תמי לאון, אברהם פרחי, משה אדרי, לאון אדרי 

5.  "מיתה טובה" -  מפיקים: חיים מקלברג, אסתי יעקב-מקלברג, טליה קלינהנדלר, אסנת הנדלסמן-קרן, משה אדרי, לאון אדרי

הסרט העלילתי הטוב ביותר, מסלול פרינג'

1.  "האם זה אתה?" -   מפיק: דני מנקין 
  
בימוי
 

1.  אסף קורמן-  "את לי לילה" 

2.  טל גרניט, שרון מימון -  "מיתה טובה" 

3.  טליה לביא -  "אפס ביחסי אנוש" 

4.  ניר ברגמן -  "יונה" 5.  רונית אלקבץ, שלומי אלקבץ -  "גט"

תסריט  

1.  טליה לביא - "אפס ביחסי אנוש"  

2.  לירון בן-שלוש -  "את לי לילה"  

3.  נדב לפיד -  "הגננת"  

4.  רונית אלקבץ, שלומי אלקבץ -  "גט"  

5.  שרון מימון, טל גרניט - "מיתה טובה"



מיתה טובה (תמונת יח"צ)



שחקן ראשי

 

1.  זאב רווח -  "מיתה טובה"  

2.  יוסי מרשק -  "מנפאואר" 

3.  מנשה נוי -  "גט"  

4.  נוה צור-  "עמק"  

5.  תאופיק ברהום -  "ערבים רוקדים"


שחקנית ראשית
 

1.  דאנה איבגי -  "אפס ביחסי אנוש"  

2.  לבנה פינקלשטיין -  "מיתה טובה"  

3.  לירון בן-שלוש -  "את לי לילה"  

4.  נעמי לבוב -  "יונה"  

5.  רונית אלקבץ -   "גט"  

6.  שירה האס -   "פרינסס"
 

שחקן משנה  

1.  אילן דר -  "מיתה טובה"  

2.  אלישע בנאי-  "תפוחים מן המדבר" 

3.  יעקב זאדה-דניאל -  "את לי לילה"  

4.  מיכאל מושונוב -  "ערבים רוקדים"  

5.  ששון גבאי-  "גט"


שחקנית משנה
 

1.  דאנה איבגי -  "את לי לילה"  

2.  נלי תגר -  "אפס ביחסי אנוש"  

3.  עליזה רוזן -  "מיתה טובה"  

4.  ריימונד אמסלם -  "תפוחים מן המדבר"  

5.  שני קליין -  "אפס ביחסי אנוש"


 צילום
 

1.  זיו ברקוביץ' -  "בורג"  

2.  טובי הוכשטיין -  "מיתה טובה"  

3.  נדב הקסלמן -  "לוויה בצהריים"  

4.  עמית יסעור -  "את לי לילה"  

5.  שָי גולדמן -  "הגננת" 
  
 

יונה (צילום: ירדן תבור והדס פרץ)




עריכה
 

1.  אילה בנגד -  "יונה"  

2.  אריק להב ליבוביץ' -  "אפס ביחסי אנוש"  

3.  ז'ואל אלכסיס -  "גט"  

4.  עינת גלזר זרחין -  "מיתה טובה"  

5.  שירה הוכמן, אסף קורמן -  "את לי לילה" 

ליהוק

1.  אורית אזולאי -  "אפס ביחסי אנוש" 
  
2.  אסתר קלינג -  "פרינסס"   

3.  יובל אהרוני -  "גט"  

4.  לימור שמילה -  "יונה"  

5.  מיכל קורן -  "מיתה טובה" 
  
 
עיצוב אמנותי
 

1. אבי אביבי -  "יונה"  

2. יואל הרצברג -  "ערבים רוקדים"  

3. כרמלה סנדרסון -  "לוויה בצהריים"  

4. ערד שאואט -  "בורג"  

5. ערד שאואט -  "מיתה טובה"

6. רון (זיק) זיקנו -  "אפס ביחסי אנוש"


עיצוב תלבושות
 

1. אדם קלדרון -  "פרחים של מרציפן"  

2. דני בר שי, אביטל טלי אסקרי -  "תפוחים מן המדבר"  

3. לאורה שיים -  "לוויה בצהריים"  

4. לי אלמביק -  "גט" 

5. מיכל דור, ענבל רוזנטל -  "יונה"
 
איפור

1. אורלי רונן - "מיתה טובה"
 
2. זיו קטנוב - "גט"
 
3. מאיה גרסטל - "אפס ביחסי אנוש"
 
4. קרין גבע - "את לי לילה"
 
5. קרין גבע - "יונה"


מיתה-טובה-יחצ1.jpg
מיתה טובה (צילום: יח"צ)



מוזיקה מקורית
 

1. אבי בללי -  "יונה"  

2. אבי בללי -  "מיתה טובה"  

3. דיקלה, שאול בסר -  "גט"  

4. ישי אדר -  "פרינסס" 

5. רן בגנו -  "אפס ביחסי אנוש"

פסקול
 

1. אביב אלדמע -  "הגננת"  

2. אביב אלדמע -  "מיתה טובה"  

3. איציק כהן, תולי חן -  "גט"  

4. אשי מילוא, איציק כהן -  "אפס ביחסי אנוש" 

5. גיל תורן - "ערבים רוקדים"             
סרט תיעודי – מעל 60 דקות
 

1. "אדם הגון"- מפיקה ובמאית: ונסה לאפא  

2. "היה שלום פטר שווארץ"-  מפיקים: סער יוגב, נעמי לבארי, בימוי: יעל ראובני  

3. "הנסיך הירוק"-  מפיקים: נדב שירמן, עמרי עוזרד, בימוי: נדב שירמן 

4. "משפטי חיים"-  מפיקים ובמאים: נורית קידר, ירון שני  

5. "תקופת מבחן" – מפיקות: אילנית באומן, עהב שנהר, בימוי: אביגיל שפרבר
 


סרט תיעודי – עד 60 דקות
 

1. "גינת עדן"- מפיק: אבי בוחבוט, בימוי: יהודית כהנא  

2. "השדכנית"-  מפיק: ברק הימן, בימוי: דני ווסרמן 

3. "כופר נפש"-  מפיקות: אסנת טרבלסי, גלית כחלון, בימוי: קרן שעיו 

4. "רקדנית, עמוד וסרט"-  מפיק ובמאי: ישרי (ישראל) הלפרן  

5. "שבעת מדורי הגיהנום של הדיור הציבורי" – מפיקים: דפנה פרנר, שי אינס, בימוי: דורון צברי 
 

סרט עלילתי קצר   

1. "אלוהים יקר"- מפיקים: שמי שינפלד, עמיתן מנלזון, בימוי: ארז תדמור, גיא נתיב  

2. "דפיקה בדלת"-  מפיק: אורן רוגובין, בימוי: אלירן אליה  

3. "הביקור"-  מפיקה ובמאית: ענבר חורש  

4. "הרי אני... הרי אתה..."-  מפיקה ובמאית: דקלה ג'יקה אלקסלסי  

5. "פריז על המים" - מפיקה: רותם עלימה, בימוי: הדס איילון 



13/08/2014   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע