סרטו של אלחנדרו גונזלס איניאריטו זכה בפרסי הסרט, הבימוי, התסריט והצילום. הסרט הישראלי הקצר "איה" לא זכה בפרס
הזוכה הגדול של טקס חלוקת פרסי האוסקר הוא "בירדמן". הוא זכה בפרס הסרט הטוב ביותר, ועל הדרך זיכה גם את הבמאי שלו, אלחנדרו גונזלס איניאריטו בפרס הבימוי. כן זכה הסרט בפרס התסריט המקורי ובפרס הצילום (עמנואל לובצקי המעולה). קלקל להם קצת את החגיגה אדי רדמיין, כוכב "התיאוריה של הכל", שזכה בפרס השחקן, על חשבון מייקל קיטון.
הבמאי איניאריטו אפשר לו לפחות לנאום קצת בסוף, עם זכיית הסרט בפרס הגדול מכולם, כפרס ניחומים אם תרצו. מי שיכול לראות עצמו כמאוכזב הגדול מכולם הוא הסרט המדובר "התבגרות", שזכה רק בפרס שחקנית המשנה (פטרישיה ארקט). תמוהה גם ההתעלמות הגורפת של חברי האקדמיה מ"צלף אמריקאי". הסרט של יקיר הוליווד קלינט איסטווד בן ה-84, שהפך לשובר קופות היסטרי, עם הכנסות של יותר מ-300 מיליון דולר, זכה רק בפרס טכני, עריכת סאונד.
בירדמן (תמונת יחסי ציבור)
"מלון גרנד בודפשט" אמנם לא זכה באחד הפרסים הראשיים, וגם לא נחשב כבעל סיכויים לכך, אבל הוא בהחלט רשאי להרגיש על הגובה. הסרט זכה בארבעה פרסים, בקטגוריות טכניות. גם "וויפלאש", שלא היה אף הוא בעל סיכויים לזכות בפרס הסרט הטוב, קטף לבסוף שלושה פרסים, בהם זה המובן מאליו, לשחקן המשנה ג'יי. קיי סימונס, וגם פרס העריכה היוקרתי.
את טקס חלוקת פרסי האוסקר ה-87 הנחה ניל פטריק האריס בקורקטיות נינוחה. זורם, ידידותי לסביבה, לא מתאמץ מי יודע מה להיות כריזמטי ולהפוך למסמר הערב. הקטע המרענן שלו היה כשצעד מהמסדרונות של מאחורי הקלעים לקדמת הבמה כשלגופו רק תחתוניו, במחווה משעשעת ל"בירדמן". בדרך הוא עובר ליד מיילס טלר, החובט בתופים, ואומר לו "זה לא בדיוק הקצב שלי". מחווה גם ל"וויפלאש".
ב-04.25 מתברר שאכזבה נכונה ליוצרים ישראלים שהצליחו להעפיל לגמר האוסקר. הסרט העלילתי הקצר "איה", של מיכל ברזיס ועודד בן נון, לא הצליח לעשות את זה ואת הפרס עלו לקבל יוצרי "שיחת הטלפון".
מצעד חלוקות הפרסים נפתח עם הענקת פסלון לשחקן המשנה, בו זוכה החשוד המיידי ג'יי.קיי סימונס, בזכות תפקיד המורה למוזיקה הקשוח שלא חומל על תלמידיו, ב"וויפלאש". סימונס בוחר להודות בעיקר לאשתו ולבני משפחתו ולהעלות על נס את תרומת בני משפחות היוצרים להצלחותיהם.
וויפלאש (תמונת יח"צ)
הזוכה בפרס שחקנית המשנה פטרישיה ארקט (בין היתר על חשבון מריל סטריפ, שהוליווד עורכת כמעט כל שנה מחדש ספירה לאחור לראות מתי תשווה את שיאה של קתרין הפבורן – ארבע זכיות באוסקר, ומגיש הפרס ג'רארד לטו אף הריץ דאחקה בנושא) הכניסה נימה פוליטית-חברתית פוליטיקלי-קורקטית לאירוע. בסוף דבריה היא קראה להשוואת זכויות הנשים בכלל, ובפרט את תנאי השכר, לאלה של הגברים באמריקה. מילותיה זכו בתשואות ארוכות מצד נשים וגברים כאחד. המצלמה התמקדה בתגובותיהן המעודדות והמתלהבות של ג'ניפר לופז ומריל סטריפ.
התבגרות (צילום: יח"צ)
גרהם מור, מחבר התסריט של "משחק החיקוי" אמר בדברי התודה שלו שכאשר היה בן 16 ניסה להתאבד משום שהרגיש שונה, יומא דופן, לא שייך. ועכשיו הוא עומד כאן ורוצה להגיד לאותה ילדה שנמצאת בבית ומרגישה שונה ולא שייכת, שלא תפסיק להרגיש כך ותמשיך להיות שונה ואז יום אחד תעמוד על הבמה הזו ותעביר את המסר הלאה".
זו הייתה שנה בה עולם הקולנוע נפרד מהמון אגדות ואנשי תעשייה שהטביעו חותם על הענף. במחווה לזכרם מוזכר מנחם גולן, בצד הבמאים אלן רנה, מייקל ניקולס, פול מזורסקי, ריצ'רד אטנבורו, השחקנים מיקי רוני, רובין וויליאמס, בוב הוסקינס, ג'יימס גארנר והשחקניות לורן בקול, אניטה אקברג, וירנה ליזי. ועוד רבים וטובים אחרים שהלכו לעולמם בשנה החולפת.
את מנת הריגוש והדמעות סיפקו ג'ון לג'נד ו"קומון", יוצרי ומבצעי "גלורי", שיר הנושא מ"סלמה". כשעלו לבמה, קומון התייחס להשראה שספג ממרטין לותר קינג ומהתנועה לזכויות האדם, שבזכותה הגיעו השחורים עד הלום, אבל לג'נד "קלקל" קצת את השמחה כשציין שהיום נמצאים בבתי כלא ובמוסדות לענישת עבריינים ברחבי ארה"ב יותר אנשים שחורים משהיו ב-1850, ולכן הצעדה למען זכויות השחורים עדיין נמשכת.
ליידי גאגא ביצעה מחווה נהדרת לשירים הקלאסיים של "צלילי המוזיקה", שחוגג 50 שנה, והכוכבת שלו ג'ולי אנדריוס התכבדה להגיש את פרס הפסקול. שוב הצלחנו לצלוח שלוש שעות ו-40 דקות. להתראות בשנה הבאה.
רשימת הזוכים המלאה :
הסרט הטוב ביותר: "בירדמן"
בימוי: אלחנדרו גונזלס איניאריטו ("בירדמן")
תסריט מקורי: "בירדמן"
תסריט מעובד: "משחק החיקוי"
שחקן ראשי: אדי רדמיין ("התיאוריה של הכל")
שחקנית ראשית: ג'וליאן מור ("עדיין אליס")
שחקן משנה: ג'יי.קיי סימונס ("וויפלאש")
שחקנית משנה: פטרישיה ארקט ("התבגרות")
תלבושות: "מלון גרנד בודפשט"
איפור ועיצוב שיער: "מלון גרנד בודפשט"
הסרט הזר: "אידה"
סרט עלילתי קצר: "שיחת הטלפון"
סרט דוקומנטרי קצר: "Crisis Hotline"
מיקס בסאונד: "וויפלאש"
עריכת סאונד: "צלף אמריקאי"
אפקטים ויזואליים: "בין כוכבים"
סרט אנימציה קצר: "Feast"
סרט אנימציה ארוך: "שישה גיבורים"
עיצוב: "מלון גרנד בודפשט"
צילום: "בירדמן"
עריכה: "וויפלאש"
סרט תיעודי ארוך: "Citizenfour"
שיר נושא: "גלורי" ("סלמה")
פסקול: "מלון גרנד בודפשט"