מחווה לשושנה דמארי, מופעים מסין איטליה וצרפת, מחול נועז וארוע גרנדיוזי בן 24 שעות
פסטיבל ישראל ה-55 יתקיים השנה בין התאריכים 24 במאי עד ה-11 ביוני 2016 ברחבי ירושלים.
הפסטיבל ממשיך, עם ההנהלה החדשה, המנכ״ל איל שר והמנהל האמנותי איציק ג׳ולי, בשנתם השנייה, לאחר פסטיבל מחדש ומוערך עד מאוד ב-2015, להציג קו המחבר בין המגמות העכשוויות בזירת התרבות העולמית והישראלית ובין מופעים שמקורם במוכר ובקלאסי ומבוצעים מנקודת מבט עכשווית.
לצד מופעי מקור מישראל, יוצגו בפסטיבל מופעים של להקות, אמנים ויוצרים מאוסטריה, איטליה, בלגיה, צרפת, פורטוגל, צ'כיה, ארה"ב וסין.
אירועי הפסטיבל יתקיימו ברחבי ירושלים, אתריה, אולמותיה וחללים מיוחדים: תיאטרון ירושלים, בית מזי"א, בית שמואל, ז'ראר בכר, מרכז המוזיקה משכנות שאננים, כיכר ספרא, כיכר ציון, הצוללת הצהובה, זאפה, מתחם ימק"א, גן החיות התנ"כי, המוזיאון לאמנות האסלאם ועוד.
מופעי הפסטיבל
:
מופע הפתיחה
:
מחווה חגיגית לשושנה דמארי
מירי מסיקה, קרולינה, רביד כחלני ושי צברי מצדיעים במופע "מה אומרות עינייך?" שושנה דמארי, הגברת הראשונה של הזמר העברי שצרבה בקולה את הפסקול של תקופתה ואת הפסקול של תרבותנו וזהותנו. דמותה של דמארי הפכה לחלק בלתי נפרד מהתודעה הישראלית. בשירתה,הצליחה לגשר בטבעיות בין מזרח למערב, והפכה למלכה של כולם, מלכה שהצליחה לגרום לחברה מלאת קיטובים להניח בצד את המחלוקות, ולהסכים על דבר אחד - המוזיקה שלה.
האמנים יציעו פרשנויות אישיות ומרתקות למיטב השירים שנכתבו לשושנה דמארי. המבצעים, שכל אחד ואחד מהם מצטיין ביכולת ווקאלית יוצאת דופן, מביאים למופע מעולמותיהם המוזיקליים המסקרנים. במופע יבוצעו נכסי צאן הברזל שכתבו לדמארי טובי המלחינים ובהם וילנסקי, יעקב אורלנד, נחום נרדי, אהוד מנור ומלחינים אחרים, לעיבודים חדשים המתיכים את הניחוחות הקלאסיים והאותנטיים עם מוזיקה שחורה וסאונד עכשווי מלא נשמה וגרוב בביצוע סוללת נגנים מובחרת.
יום שלישי, 24 באפריל, 21:00, כיכר ספרא. מה אומרות עינייך? , באתר הפסטיבל
מה אומרות עינייך? מחווה לשושנה דמארי (צילום: יח"צ)
ארוע מיוחד: "הר האולימפוס: להלל את פולחן הטרגדיה"(בלגיה)
היוצר הבלגי יאן פאבר ו-27 שחקנים שוברים את כל החוקים ומזמינים את הקהל לחוויה תיאטרלית של פעם בחיים עם שיא יצירתו של פאבר: "הר אולימפוס". במשך 24 שעות רצופות חוזר התיאטרון לתפקידו המקורי ומציע לקהל אוטונומיה זמנית, תלושה מכל שגרה, בה הזמן הוא גמיש ונוזלי.
פאבר, הנחשב לאחת הדמויות המובילות של עולם התיאטרון והאמנות בשלושים השנים האחרונות, פיתח עם שחקניו את "הר אולימפוס" בתהליך שנמשך שנה שלמה. הוא רואה ביצירה זו מיצוי מקסימלי של השפה האמנותית והידע שצבר לאורך שנות פעילותו. במהלך האירוע ישנה תיאטרון ירושלים את פניו ויהפוך למתחם ובו אזורי מנוחה, מפגשי העשרה, מתחם תנועה וחילוץ עצמות ודוכני אוכל ושתייה. הקהל יוכל לחיות, לישון, לחלום ולהתעורר בתוך הצגת תיאטרון.
הר אולימפוס סוחף את הצופים אל אזור דמדומים שבין פנטזיה למציאות ומפגיש אותם עם דמויות מרכזיות מהמיתולוגיה היוונית: מדיאה, אנטיגונה, אדיפוס, אודיסיאות וגיבורים נוספים שסיפוריהם מובאים בכלים עוצמתיים וחסרי מעצורים. האירוע מנתק את המיתוסים מהאופן שבו הצופים רגילים לראות אותם בתיאטרון המודרני ומציג אותם באופן ישיר, חשוף ונועז על צדדיהם האפלים ביותר: יריבות, נקמה, ניאוף, אונס, רצח ומלחמה- האמצעים שהטרגדיה היוונית מציעה בדרך לקתרזיס. פאבר מעצים את החוויה, ומעניק לטקס התיאטרלי חשיבות עליונה ל"ריפוי הפצעים".
יום חמישי, 9 ביוני ב-17:00, תיאטרון ירושלים, אולם שרובר, לובי וחללים נוספים. הר האולימפוס,
באתר הפסטיבל
הר אולימפוס: להלל את פולחן הטרגדיה (צילום: Wonge Bergmann)
תיאטרון ופרפורמנס
המלנכוליה של הדרקונים (צרפת)
מופע של הבמאי הצרפתי פיליפ קן ולהקתו. קן שבא מהתיאטרון החזותי, יוצר עולם ויזואלי עתיר דמיון שבמרכזו חבורת רוקרים מזדקנים הנתקעת עם הסיטרואן הישנה שלהם ביער מושלג בדרכה להגשמת חלום: הקמת פארק שעשועים. גברת שנקלעת למקום הופכת לקהל נלהב של מופע מפתיע, מקורי ואבסורדי ובו הם מציגים לה טפח אחר טפח את פארק השעשועים, תוך יצירת חוויה חזותית מרהיבה בה מתערבבים בועות סבון, שקיות פלסטיק ענקיות, מוזיקת ימי ביניים, להקת הסקורפיונס וכלבלב שובב.
יום חמישי, 2 ביוני, 20:00 ויום שישי, 3 ביוני, 13:00, אולם שרובר בתיאטרון ירושלים. המלנכוליה של הדרקונים , באתר הפסטיבל
המלנכוליה של הדרקונים (צילום: Martin Argyoglo)
סופת רעמים 2.0 (סין)
סופת רעמים 2.0 של הבמאי וואנג צ'ונג, דורגה על ידי ה"בייג'ינג ניוז" כאחת מעשרת הפקות התיאטרון הטובות ביותר של 30 השנים האחרונות. זוהי גרסת מולטימדיה מודרנית לאחת מיצירות המחזאות הגדולות בסין של המאה ה-20 ובמרכזה סיפור דעיכתה של משפחה עשירה ורוויה בסודות אפלים. וואנג צ'ונג מציב על הבמה צוות צילום רב משתתפים המתעד את השחקנים ומייצר לקהל שני מוקדי ההתרחשות: זה המתרחש על הבמה וזה הקורה בסרט המתהווה על המסך. הוא מערער את תפיסת המציאות תוך שהוא מעורר שאלות על הכוח המניפולטיבי של מצלמה בתוך מערך כוחות סבוך ואינטימי.
שבת, 4 ביוני ב-21:15 ויום ראשון, 5 ביוני, 20:30, אולם רבקה קראון, תאטרון ירושלים. סופת רעמים ,
באתר הפסטיבל
נפילים
בכורה ישראלית עולמית בשיתוף עם הזירה הבין-תחומית להפקה "נפילים" - יצירתם התיאטרלית של הבמאי יונתן לוי והמוזיקאי נועם ענבר. המחזה נפתח בשנות ה-80 עם ביקורו של בגין בבופור ומעלה לדיון את התרוקנות האתוס הפוליטי הכרוך ביציאה אל קרב קשה שערכו סימבולי. החלק השני מתרחש בשנות ה-90, ומגולל את סיפורו של ג'ודוקא ישראלי המתמודד על הזהב באליפות אסיה בתורכמניסטן, בזמן שמדינת ישראל מושמדת בהפצצה אטומית. החלק השלישי קורה בשנות ה-2000 ועוסק בבר רפאלי ובתהליך הפיכתה לפרזנטורית של מותג המשקפיים "קרולינה למקה" ומי שכעת נועצת את מבטיה ביוצאים ובשבים מבעד לאינספור פרסומות בנתב"ג.
יום חמישי, 26 במאי ב-21:00, יום שישי, 27 במאי ב-12:00 ושבת, 28 במאי ב-21:00, בית מזיא
נפילים, באתר הפסטיבל
Learning Songs
הפקת מקור של היוצרת נאוה פרנקל, שעוסקת במוזיקאי האמריקאי לואיס הרדין (הידוע בכינויו moondog). הרדין היה אמן רחוב, עיוור, הומלס מבחירה, ומלחין אוונגרד מבריק אשר פסע ברחובות ניו יורק בגלימה, קרניים וזקן לבן ארוך. הוא נודע גם בכינויו כ"ויקינג השדרה השישית". פרנקל, שרטטה עבורו אישיות לפי דמיונה באמצעות סדרת מפגשים בין מונדוג (המוזיקאי יוני סילבר) לבין אמא (נאוה פרנקל) לפעוטה תובענית (שני גרנות). דמותו מעוררת ההשראה מאפשרת לאם להתמודד עם סיטואציות הכרוכות בגידול פעוטה. המוזיקה שהותיר מונדוג אחריו עובדה על ידי יוני סילבר ומבוצעת בליווי זוג פסנתרים, תוף, כינור וקלרינט בס.
יום שני, 6 ביוני ב-20:30, יום שלישי, 7 ביוני ב-18:30 ו-21:00, מרכז משכנות שאננים. לואיס הרדין
באתר הפסטיבל
Learning Songs (צילום: איתמר בנאי)
מרכז הבמה
במסגרת הסדרה, בעונתה השביעית בניהול האמנותי של אורי אגוז, יעלו השנה בבכורה שש מונודרמות - עיבודים ליצירות ספרותיות, מחזות ישראלים מקוריים ומחזות מתורגמים:
"גו סטרייט" - מאת ובביצוע אורי פנירי, בבימויו של ציון אשכנזי. שחקן דתי לשעבר משוכנע שההחלטה לצאת מהארון היא בחירה בחופש ומגלה במהרה שהתווית החדשה כובלת אותו לא פחות.
יום שלישי, 31 במאי, 19:00 ו-21:00, אולם ליאו מודל במרכז ז'ראר בכר
"השם המפורש" - בימוי ועיבוד של רון גואטה, בהשתתפות השחקן רפי קלמר, למעשיה "המוות והמצפן" מאת חורחה לואיס בורחס.
יום רביעי, 1 ביוני, 19:00 ו-21:00, אולם ליאו מודל במרכז ז'ראר בכר
"למקרה שלא אהיה בסביבה" - מאת יעל שמחה פזואלו בעיבוד ובימוי של אביגיל גרץ. רווקה תל-אביבית מחליטה ליצור הרצאה בפורמט האינטרנטי "טד", ולדבר לילדה שאולי עוד תהיה לה.
יום חמישי, 2 ביוני, 19:00 ו-21:00, אולם ליאו מודל במרכז ז'ראר בכר
"דו"צ" - עם רגל אחת בשמיים, מאת ובבימויו של אדם יכין עם השחקן גדי וייסמן. מונודרמה המשלבת תיאטרון בובות ובמרכזה סיפורם של חיילי צה"ל בלבנון המותקפים מאש כוחות צה"ל.
יום ראשון, 5 ביוני, 19:00 ו-21:00, אולם ליאו מודל במרכז ז'ראר בכר
"האודישן" - מאת לנה פוגסוב ובהשתתפותה ובבימוי רני בלייר. שחקנית כושלת, שמקבלת את הזדמנות חייה להיבחן לתפקיד ליידי מקבת, מחליטה לעשות מעשה קיצוני כך שלא ישכחו אותה לעולם.
יום שני, 6 ביוני, 19:00 ו-21:00, אולם ליאו מודל במרכז ז'ראר בכר
"דו"ח התקדמות" - עיבוד בימתי חדש לסיפור הקצר "פרחים לאלג'רנון". ילד הכלוא בגוף של מבוגר שמשתתף בניסוי שעתיד לשנות את מצבו. בימוי: יגאל זקס, משחק: שרון שטרק.
יום שלישי, 7 ביוני, 19:00 ו-21:00, אולם ליאו מודל במרכז ז'ראר בכר
מרכז הבמה - מונדרמות באתר הפסטיבל
גו סטרייט (צילום: תום דבש)
באה מנוחה ליגע
העלאה מחודשת של יצירתה האייקונית של עדינה בר-און, מהראשונות ופורצות הדרך בתחום הפרפורמנס בישראל. המיצג "באה מנוחה ליגע" הוא קפסולה מייצגת למפעל חיים בן 45 שנות יצירה בהן בר-און הישירה מבט לאותנטיות הישראלית על נופיה, אנשיה ושפתה - בין הצדדים היפים לאלה הכואבים. את המוזיקה למופע יצר המלחין יוסי מר חיים. בעבודת מיצג זו, שוכבת בר-און על מיטה אנכית התלויה בגובה באכסדרה של תיאטרון ירושלים, ועליה מודפסים דגלי ישראל קטנים. היא מקריאה את שירו הידוע של אלתרמן, ומעניקה לו מחוות ופרשנויות תיאטרליות. העבודה עלתה במקור בבית האופרה ובדיזינגוף סנטר לפני למעלה מ 15 שנה. ההפקה המחודשת לעבודה היא חלק מיוזמה חדשה של הפסטיבל להחייאת מופעים מכוננים ביצירה הישראלית. המופע פתוח לקהל הרחב ללא תשלום.
שבת, 28 במאי ב-20:45, יום ראשון, 29 במאי ב-20:00, יום שלישי, 31 במאי ב-20:00, יום חמישי, 2 ביוני ב-19:30, שבת, 4 ביוני ב-20:45, יום ראשון, 5 ביוני ב-20:00, תיאטרון ירושלים. באה מנוחה לייגע,
באתר הפסטיבל
באה מנוחה ליגע (צילום: יח"צ)
מחול
יותר מעירום (אוסטריה)
מופע שעורר הדים ברחבי העולם, של הכוריאוגרפית האוסטרית דוריס אוליך החוקרת את אידיאל היופי ומתריסה כלפיו. היא חוגגת את הגוף האנושי, הלא מושלם הכולל גם את העור הרך והרפה. 12 הרקדנים העירומים על הבמה מניחים בצד כל פרובוקציה ומבקשים מהקהל להביט על הגוף באופן אחר: בני אדם טבעיים, אנושיים, ללא פילטרים, פוטושופ או פעלולי תאורה. היצירה השנונה מעוררת דיון ומעניקה תחושה שתקנות תרבותיות לא נכתבו כדי לשרוד לנצח. הרקדנים של אוליך הם קהילה הנמצאת בתנועה. הם מניעים את הבשר, ניטחים זה בזה, ונטרקים על הרצפה לצלילי המוזיקה. הם ממוססים את המבוכה, ומציפים את הקסם שבגוף הטבעי והלא מושלם.
יום שישי, 27 במאי ב-15:00, תיאטרון ירושלים, רבקה קראון. יותר מערום, באתר הפסטיבל
על שנהב ובשר - גם פסלים סובלים (כף ורדה/פורטוגל)
מופע מחול של היוצרת מרלן מונטרו פריטאס שעלה בבכורה בפסטיבל מונפלייה וזכה להצלחה עולמית. פריטאס יוצרת נשף של "פסלים חיים" המייצג שבטיות אפריקאית המישירה מבט אל האופן שבו המערב מיצב אותה. היצירה שואבת השראה ממקורות כגון המיתוס של פיגמליון וסרטם המכונן של אלן רנה וכריס מרקר "פסלים גם מתים", ומתארת רגשות אנושיים המתעוררים אצל "שבט" רקדנים מכני מעין בובות-אדם, הנע לקצבו של טריו מתופפים ונאלץ לראשונה להתמודד עם כאב, תשוקה, ומיניות.
יום חמישי, 2 ביוני ב-22:00, אולם רבקה קראון, תיאטרון ירושלים. על שנהב ובשר ,
באתר הפסטיבל
על שנהב ובשר (צילום: Pierre Planchenault)
Folk-S - האם עדיין תאהב אותי מחר? (איטליה)
הכוריאוגרף האיטלקי אלסנדרו שרוני מאתגר את הרקדנים שלו במופע שלוקח אותם עד קצה היכולת הפיזית. ששת הרקדנים מכים בכף ידם על רגליהם ועל נעליהם, ויוצרים בתיאום מופתי תנועה סדורה ומקצב שמקורם בריקוד הבווארי "שופלטלר". אבל הריקוד האינטנסיבי הזה הופך במהרה מפולקלור חביב למירוץ התשה הישרדותי שמטעין את המסורת במשמעויות חדשות המגיעות מעולם המחול העכשווי, ובסופו כולם, פשוטו כמשמעו, נופלים מהרגליים. במופע, יוצר שרוני פולחן חדש שמתקיים לצלילי מוזיקה מהעת הרומנטית לצד סינת' פופ בריטי והיפ הופ.
יום שני, 30 במאי ב-21:30 ויום שלישי, 31 במאי ב-20:30 בבית מזיא. האם עדיין תאהב אותי מחר?
באתר הפסטיבל
Folk-s (צילום: Andrea Macchia)
ילידי האלטרנטיב אומרים כן לעוד הגזמה - טוורק (צרפת)
מעולם המועדונים העכשווי יגיע הצמד ססיליה בנגולה ופרנסואה שניו. השניים לוקחים את הקהל לסיבוב בתת מודע המיוזע של עולם המועדונים, אל טקס הריקוד הגדול ביותר של מיליוני אנשים בכל סוף שבוע. חמישה רקדנים וירטואוזים ומשולחי רסן ושני די-ג'ייז מבצעים מופע המציע זווית אקסטרווגנטית וייחודית על עולם המועדונים, בו ההמונים הם הכוריאוגרפים, המבצעים והקהל כאחד. הריקודים החושניים, טוורק, דאנסהול, קראמפ, האוס שכבשו את רחבות הריקודים, מושחזים ביצירה לכדי אקסטזה על כל גווניה התזזיתיים הצבעוניים, מיניים ואף בוטים.
שבת, 28 במאי ב-21:00, בית שמואל. ילידי האלטרנטיב אומרים כן לעוד הגזמה-טוורק,
באתר הפסטיבל
ילידי האלטרנטיב אומרים כן לעוד הגזמה - Twerk (צילום: Jean Marie Legros)
מוזיקה
ארמון בזמן
התזמורת, בשורת הגרוב החדשה של אולם הקונצרטים, המופיעה על מיטב במות האינדי והרוק בארץ, יוצרת חוויה המחברת בין סאונד עדכני לבין העולם הקלאסי-תזמורתי. בפסטיבל תבצע התזמורת באמצעות 24 נגנים ומחשב את היצירה "השבת" שנוצרה על ידי שלו נאמן והמנצח מתן דסקל בהשראת "ספר השבת" המכונן של הרב אברהם יהושוע השל. יצירה שנעה בין עומס להפוגה ומתארת מהלך של שבוע שלם.
יום חמישי, 2 ביוני, 22:00, זאפה ירושלים ארמון בזמן,
באתר הפסטיבל
ארמון בזמן (צילום: Diego Rosman)
דודו טסה והכוויתים
דודו טסה והכוויתים יארחו במיוחד לפסטיבל את יהודית רביץ ומירה עוואד למסע ברפרטואר העשיר של סבו ואחי סבו של טסה, האחים צלאח ודאוד אלכווייתי - מגדולי המוזיקאים של עיראק. המופע הוא חלק מהפרויקט של טסה ושותפו ניר מימון, במסגרתו יצא בשנת 2011 האלבום שהפך לאירוע מכונן ואלבום ההמשך "עלא שוואטי" שיצא לאור ב-2015.
שבת, 4 ביוני ב-21:30, אולם שרובר, תיאטרון ירושלים דודו טסה והכוויתים,
באתר הפסטיבל
ניגון פעמונים
אירוע מוזיקלי פתוח לקהל יוצא דופן יתרחש בגובה של 45 מטרים, בראש מגדל הפעמונים של ימק"א, במסגרתו ינגן הפרופ' גבי שפלר על מערכת הפעמונים הייחודית שבראש מגדל ימק"א עיבודים לשיריה של נעמי שמר, שירי רחל, ושירי ארץ ישראל היפה. סט הפעמונים הוא היחיד מסוגו במזה"ת וכולל 35 פעמוני ברונזה שמשקלם נע בין שמונה ק"ג לשני טון. הקונצרט יוקרן בשידור חי על המגדל עצמו והקהל יוכל להצטרף בשירה ממקום מושבו בטרסות ומרחבי הדשא שלמרגלות המבנה ההיסטורי.
יום רביעי, 8 ביוני ב-20:00, חצר ימק"א ניגון פעמונים
באתר הפסטיבל
ניגון פעמונים בימק"א (צילום: מוניקה ריטרהאוס)
מחווה ללהקת הקליק
במסגרת המופע יעלו חמישה הרכבי אינדי עכשוויים שהושפעו מהקליק. "הקליק" - תופעת השוליים המיתולוגית שסללה בתחילת שנות השמונים את הדרך עבור אמנים רבים, וניסחה את קווי המתאר החצופים של הרוק העצמאי בישראל. במופע יופיעו ועדת חריגים, המסך הלבן, I Was A Bastard, אביב מארק והנצח והילה רוח - כולם מהכוחות היוצרים המובילים בתחום המוזיקה העצמאית בארץ עם עיבודים חדשים לשירי הקליק לצד חומרים מקוריים.
יום חמישי, 26 במאי ב-21:00, הצוללת הצהובה מחווה ללהקת הקליק
באתר הפסטיבל
מחווה לקליק (צילום: יח"צ)
שוברים שורות
במסגרת שלושה מופעים בזאפה ירושלים, יפגשו שלושה משוררים עם יוצרים מתחומי המוזיקה והקומדיה הישראליים ויחשפו את החיבור שבין טקסט פיוטי למוזיקה ולבמה: אנסמבל ציפורלה ורוני סומק (יום ו', 27.5, בשעה 12:30), הזמרת דיקלה והמשוררת חביבה פדיה (יום ד', 1.6, בשעה 22:00 ) ושלומי שבן והמשורר דורי מנור. (יום ד', 8.6, בשעה 22:00). שובר שורות
באתר הפסטיבל
מוזיקה קלאסית
אודיסיאה
קונצרט מיוחד המשלב טקסט ספרותי ומוזיקה, פרי שיתוף פעולה של הצ'לנית הבינלאומית סוניה וידר-אתרטון, זוכת פרס רוסטרופוביץ', עם הסופר הדגול אהרון אפלפלד. היצירה "אודיסיאה" מורכבת מ-13 פרקים מוזיקליים שערכה וחיברה וידר-אטרטון, המבוססים על מוזיקה מאת באך, פרוקופייב, אנדרה היידו וכן שירים מסוריה, מצרים וביזאנט וקטעים המוקלטים בקולו של אהרון אפלפלד ולקוחים מתוך סיפרו "סיפור חיים". זהו חלק שלישי בטרילוגיה מוזיקלית של סוניה וידר-אתרטון, החוקרת את המוזיקה של אגן הים התיכון וסגנונות קלסיים.
שבת, 28 במאי, 21:30, אולם רבקה קראון, תיאטרון ירושלים אודיסיאה
באתר הפסטיבל
אודיסיאה (צילום: יח"צ)
מזרח עד מערב
מופע של האקדמיה למוזיקה בירושלים והתזמורת הסימפונית ירושלים, בו ייפגשו מוזיקה קלאסית ומסורות ותרבויות מן המזרח: איתן גלוברזון ינצח על יצירות מוכרות כ"שחרזאדה" מאת רימסקי קורסקוב, "הבריחה מההרמון" מאת מוצארט לצד שירים של שושנה דמארי ופיירוז בעיבודים חדשים השאובים מן המסורות הללו.
יום שלישי, 31 במאי, 20:30, אולם הנרי קראון, תיאטרון ירושלים מזרח ומערב
באתר הפסטיבל
שעות של חופש: סיפורם של מלחיני טרזיינשטט
בכורה עולמית את קונצרט מוזיקלי-תיאטרלי בניצוחו של המנצח האמריקאי עטור הפרסים מורי סידלין. הקונצרט משלב וידאו, משחק וקריינות ויבוצעו בו 15 יצירות אחרונות של מלחינים שנכלאו ונספו במחנה הריכוז טרזיינשטט ובהם: ויקטור אולמן, גדעון קליין,זיקמונד שול, פאבל האס, רודולף קארל ועוד. זהו המשך לקונצרט המרגש שקיים סידלין בפסטיבל ישראל 2012: "ורדי בטרזיינשטט: רקוויאם של התרסה".
יום חמישי, 2 ביוני, 20:30, תיאטרון ירושלים, אולם הנרי קראון שעות של חופש
באתר הפסטיבל
שעות של חופש (צילום: ג'ף רופמן)
סופי שבוע של מוזיקה קלאסית בעדן תמיר
כמיטב המסורת בת ארבעים שנה, גם הפעם יתקיימו שלושה סופי שבוע של קונצרטים של מוזיקה קלאסית בניהולו האמנותי של הפסנתרן, מלחין ומורה, אלכסנדר תמיר, יוצגו שתי סדרות: הפסנתר הסימפוני – מבחר של יצירות סימפוניות שנכתבו גם לפסנתר וסדרת הקונצ'רטי מאת י' ס' באך בביצוע פסנתרנים צעירים נבחרים.
ימי שישי ב-12:00 ושבת ב-11:00, מרכז עדן תמיר, עין כרם סוף שבוע של קונצרטים
באתר הפסטיבל
לכל המשפחה
נון טרופו או בית ספר למזג אוויר
מופע מחול חוויתי לילדים שיצר הכוריאוגרף והבמאי גיא גוטמן. במופע לומדים הילדים (והמבוגרים) דרך "בית הספר למזג אוויר" שיעור חשוב: ליהנות מהשאלות שלא תמיד יש עליהן תשובות. לבסוף הם מוזמנים לבמה לחגוג לצד הרקדנים את אחד האלמנטים היפים, החזקים והמסתוריים שבטבע - מזג האוויר.
יום רביעי, 25 במאי, 16:30, 19:30 מרכז ז'ראר בכר, אולם ליאו מודל נון טרופו
באתר הפסטיבל
נון טרופו (צילום: וויטק ברטינסקי)
קלאסילייק 2
ארבעה קונצרטים של סדרת קלאסילייק 2, קונצרט-תיאטרון ביוזמת מפעל הפיס ובתמיכתו:
"מרק התזמורת" - מופע דו- לשוני בעברית וערבית לכל המשפחה בביצוע הסינפונייטה הישראלית באר שבע למוזיקה של אורי אבנר, בניצוחה של קרין בן יוסף ובימוי של חנוך רעים.
יום ראשון, 29 במאי, 17:00, אולם רבקה קראון, תיאטרון ירושלים באתר הפסטיבל
"לילה בלי ירח" - קונצרט בבימוייה של שירילי דשא למוזיקה של משה זורמן, מבוסס על הספר "לילה בלי ירח" מאת שירה גפן ואתגר קרת ומשתתפים בו מקהלת העפרוני הצעירה בניצוחה של שלי ברלינסקי.
יום שני, 30 במאי, 17:00, אולם רבקה קראון, תיאטרון ירושלים באתר הפסטיבל
"רוברט הארנב" - בקונצרט השלישי תבצע תזמורת נתניה הקאמרית הקיבוצית בניצוחו ובימויו של דני ארליך מחווה של המלחין רון ויידברג ל"פטר והזאב" של פרוקופייב.
יום רביעי, 8 ביוני, 17:00, אולם רבקה קראון, תיאטרון ירושלים באתר הפסטיבל
"פעמוני הלב" - בקונצרט הרביעי יבצע אנסמבל "ענבלים", הרכב פעמוני היד היחיד בארץ המנוהל מוזיקלית ע"י עידית שכטמן, יצירה בהשראת סיפורו של שלמה אבס ובעיבוד לחרוזים של אפרים סידון ומוזיקה של רפי קדישזון. במאית וכוריאוגרפית: דניאלה מיכאלי.
יום חמישי, 9 ביוני, אולם רבקה קראון, תיאטרון ירושלים באתר הפסטיבל
קלאסילייק - רוברט הארנב (צילום: יוליה בורנשטיין-שחם)
פטר, הזאב וגן החיות
המופע "פטר והזאב" עם תזמורת הרחוב הירושלמית. היצירה הקלאסית מאת פרוקופייב תלווה בטקסטים חדשים הקשורים לשמירת טבע ומאתגרים את הנרטיב המוצג ביצירה: מי הטובים, מי הרעים ואיך כל זה מתקשר לשמירה על הסביבה. מנצח: עידו שפיטלניק, שחקנית: כרמל נצר, בליווי תזמורת הרחוב הירושלמית.
יום חמישי, 26 במאי ו-2 ביוני, יום ראשון, 5 ביוני, ב-17:30 ו-18:30, גן החיות התנ"כי
פטר הזאב וגן החיות
באתר הפסטיבל
פסטיבל ישראל - ברחבי העיר
כיכר העיר
בלב ליבה הפועם של ירושלים, יפעל מתחם "כיכר העיר" שיארח מידי יום תכנית אמנותית עשירה הכוללת הרצאות של אנשי רוח, מופעי מוזיקה ומחול, הקרנות וידאו וסרטים וכן מופעי תיאטרון לילדים ולכל המשפחה. כל אלו מבקשים לחגוג את היופי והגיוון של המרקם התרבותי במקום המתבקש ביותר במרחב העירוני.
הפרויקט הנו פרי יוזמה משותפת של הפסטיבל וחברת עדן, הפועלת לפיתוח מרכז העיר, ולחיזוק התרבות והעסקים בה. המבנה שיוצב בכיכר עוצב על ידי קבוצת תלמידים מצטיינים מהמחלקה לאדריכלות בבצלאל, כחלק מפרויקט גמר מונחה. הדיאלוג בין המבנה לסביבה והתוכן שיוצג בו מעלה את האפשרות של מבט אחר על המרחב הירושלמי ובמיוחד על כיכר ציון האהובה.
בין הקבוצות והיוצרים ודוברים המשתתפים: פרח אדום, על המקום, ניר חסון, אנסמבל חלוואת, הפורום להסכמה אזרחית, מארק ופרץ אליהו, תזמורת הרחוב הירושלמית, מוריס והאזבסטונים, פרויקט אלקסר ומיכאלה הררי, נינו ביטון ותזמורת המגרב, תיאטרון הקרון, אריק פוטרמן, פרוייקט מוסללה ועוד.
ימים ראשון עד שישי 29 במאי-3 ביוני, מהצהריים עד 23:00. כיכר העיר
באתר הפסטיבל
סאבמוביל - צוללים אל השכונות
לציון 25 שנים לצוללת הצהובה, יצא הסאבמוביל, אוטו הצוללת - לסיבוב הופעות בשכונות שונות ברחבי העיר.
הרכב יעצור בשלושה מוקדים - המרכז המסחרי בקריית יובל, שם תופיע תזמורת כלי הנשיפה הירושלמית מארש דונדורמה (יום ב', 6.6); גן הקסמים במוסררה, שם תתארח החפלה של סימון, הרכב חשמלי בטעם של פעם, עם עיבודים לשיריהם של זהר ארגוב, ג'קי מקייטן, חיים משה, אריס סאן, מרגלית צנעני, אייל גולן ועוד (יום ה', 9.6); מרכז המוזיקה גוננים, שם יתארח ארז לב ארי, שיוצא לסיבוב הופעות לקראת אלבום חדש (יום ג', 7.6).
צוללים אל השכונות
באתר הפסטיבל
סאבמוביל - הצוללת הצהובה (צילום: יח"צ)
פסטיבל ברחבה
מדי יום, קצת לפני תחילת המופעים, תהפוך רחבת תיאטרון ירושלים, בסיוע קרן שרובר והקרן לירושלים למתחם בילוי, בו יוכלו הבאים ליהנות ממוזיקה חיה, תיקלוט, בירה וקפה. על חזית הבנין תוקרן עבודת וידאו מאפינג של האמנית נבט יצחק. בלובי התיאטרון, כחצי שעה לפני תחילת המופעים, יתקיים המיצג ״באה מנוחה ליגע״ של עדינה בראון.
בכל ימי הפסטיבל, בין 23:00-18:30 (בשבת מצאת השבת), רחבת ואכסדרת תיאטרון ירושלים. אירועי הפסטיבל ברחבה
באתר הפסטיבל
אות מאיראן
במוזיאון לאמנות האסלאם יתקיים ערב פתוח לקהל המחבר בין מופעים של אמנים ישראלים לבין התערוכה "אות מאירן" המציגה 60 כרזות שעוצבו ע"י 27 אמנים איראניים. הכרזות חושפות את הסיפור של איראן במגוון זוויות לא שגרתיות שמציצות לשיח החברתי הפנימי באירן. החל מהשעה 21:00 ועד חצות, יתקיימו בחללי המוזיאון, מופעי סאונד, מוזיקה, פרפורמנס וספוקן וורד של אמנים ישראלים עכשוויים בהם: אורית סוכרי (מחול), אנסמבל גולהא בהנחיית מנשה ששון (מוזיקה), צביה מרגליות (ספוקן וורד), קולקטיב המבול (פרפורמנס), כנרת חיה מקס (פרפורמנס) ושלומית יעקב (וידאו). הקהל יוזמן לשוטט בין היצירות החיות לאלה המוצגות בתערוכה. כמו כן יוקרן סרט האנימציה "פרספוליס", העוקב אחר ילדה איראנית על רקע מלחמת איראן-עיראק והמהפכה האסלאמית.
יום שלישי, 7 ביוני ב-20:30, המוזיאון לאמנות האסלאם. אות מאיראן
באתר הפסטיבל
אות מאיראן (שאדי ראזיי - מתוך אוסף הגלריה המוראבית)
מפגשי אמן, שיחות קהל-יוצרים ומפגשים מקצועיים
גם השנה פסטיבל ישראל יקיים שיחות לאחר המופעים, סדנאות ומפגשי אמן בשיתוף הקהילה היוצרת בירושלים ובארץ. יחד עם המופעים המגוונים שאליהם נחשף הקהל, הפסטיבל מבקש לחבר מקצועית את זירת האמנות על ידי מפגשים בין האמנים המתארחים לאמנים הישראלים. בכך ליצור פלטפורמה נוספת בה הפסטיבל מבקש לתרום לקידום מקצועי, הרחבת השיח האמנותי ויצירת קשרים נוספים לאמנים המקומיים.
השנה יתקיימו סדנאות מחול ותיאטרון בשיתוף עיריית ירושלים עם הכוריאוגרף אלסנדרו שרוני והבימאי הסיני וואנג צ'ונג, סדנא עם הבימאי פיליפ קן בשיתוף ארגון היוצרים העצמאיים (איב) ופרויקט מיוחד "בית ספר נודד" של הבית ספר לתאטרון חזותי - במהלכו יחוו כול תלמידי בית הספר את מרבית המופעים הבינלאומיים ויהיו חלק ממפגשי אמן והשיחות. בנוסף, ב-6.6 יתקיים בבית הספר החזותי בשיתוף בצלאל יום עיון על יאן פאבר בו יתארח פאבר עצמו.
צוות הפסטיבל הוא: יו"ר ההנהלה הציבורית - דן הלפרין, מנכ"ל הפסטיבל - איל שר, מנהל אמנותי - איציק ג'ולי, יועץ מוזיקה - עמנואל הלפרין, מפיקת הפסטיבל - מירי מנירב, מנהלת השיווק - אלישבע בראון לפידות, מנהלת תוכן וקשרים בינלאומיים - שירה ויטלי, יחסי ציבור - אורה לפידות.
הפסטיבל יתקיים החל מ-24 במאי עד ה-11 ביוני 2016 ברחבי ירושלים. מחירים: בין 150-20 ש"ח. ישנן הנחות והטבות נוספות. בנוסף משיק הפסטיבל השנה "מנוי ידיד": כניסה ל-8 מופעים שונים - "הר אולימפוס", "המלנכוליה של הדרקונים" ועוד שישה מופעים לבחירה במחיר של 1,200 ש"ח במקומות ישיבה נבחרים. מספר החבילות מוגבל. את הכרטיסים למופעי הפסטיבל ניתן לרכוש בבימות בטלפון: 6226 *
או באתר פסטיבל ישראל