לרגל חגיגות המאה לתנועת הדאדא יקיים המוזיאון לילה של מוזיקה, מיצגים, הרצאות, תקלוטים ועוד
אחרי שלושה לילות מוזרים ומופלאים, שיתוף הפעולה בין מוזיאון תל אביב ותדר חוזר לסיבוב רביעי, הפעם כדי לחגוג מאה שנים של דאדא. כמו בשלושת האירועים הקודמים על חללי המוזיאון ישתלטו ללילה אחד עשרות מופעי מוזיקה, עבודות אמנות לערב אחד, מיצגים, הרצאות, תקלוטים והקרנות.
כמו באירועים הקודמים, על חללי המוזיאון ישתלטו ללילה אחד עשרות מופעי מוזיקה, עבודות אמנות לערב אחד, מיצגים, הרצאות, תקלוטים והקרנות סביב הזרם האמנותי ששבר את חוקי המשחק וממשיך לתת את אותותיו בתרבות עד היום.
מוזיקה ותקלוט:
ויקטוריה חנה
מופע אודיטוריום בשני חלקים – בחלקו הראשון מופע סולו של ויקטוריה חנה העוסק בפירוקים פונטיים של הא'-ב' העברי ובחלק השני מופע להקה של היפ הופ ארמי וראפ מקראי.
ויקטוריה חנה (צילום: יגאל פארי)
המסך הלבן
הופעה נודדת ברחבי המוזיאון. שני הגבירים, גילברט וגבריאל לשושלת ברויד יביאו תועפות של גלאם חרוך, כדי להדגים איך נשמע קולו של דור.
מונטי פיורי
הרכב נונסנס איטלקי רומנטי במופע אנרגטי של ג'יבריש איטלקי בסגנון פסטיבל סאן רמו.
שרי ורנה
פוסט איזבו - שרי ורנה הם רן שם טוב ושירי הדר מלהקת איזבו בטריו חדש עם אמיר ברסלר. רן המציא במיוחד ויולה עליה הוא מנגן עם מבחר טריקים, שירי בבס ועל קלידים ואמיר על התופים.
תמיר מוסקט
אייפ - לייבל שואוקייס - הצצה ללייבל החדש והמסקרן אייפ. הקרנות קטעי וידאו מבית היוצר של אייפ לצד טעימת לייב של מוסקט ואורחים.
תזמורת הצעצועים של איגור קרטוגולוב
עשרה נגנים מחוננים במופע תזמורת שמפגיש בין שני המובנים של המילה Play - נגינה ומשחק בהרכב בו המוזיקאים מנגנים על צעצועי ילדים בלבד.
מאיה דוניץ
רגע אחרי הבכורה הבינלאומית של מופע חדש של היוצרת והפסנתרנית – מופע אודיטוריום סולו.
אסף תלמודי
סולו של אקורדיון וסמפלר. חבר בהרכב הכליזמרים אוי דיוויז'ן (Oy Division). כמפיק מוזיקלי, הפיק אלבומים עבור יוצרים כמו שלומי שבן, רונה קינן, נעם רותם, ואפרת בן-צור. כמו כן היה שותף בהפקה ועיבודים ללהקת הרוק קרח תשע. ניגן בהופעות עם זמרים רבים, בהם ברי סחרוף, שולי רנד, רונה קינן, ועמיר לב.
המוכתר
אמן הקברט בשתי הופעות שונות המרכיבות קולאז' מיצירותיו המגוונות. המופעים יתקיימו בתנועה במקומות שונים בחלל המוזיאון.
א.ב. דן
מופע פולק סולו.
אמני פרפורמנס בישראל
אמני פרפורמנס בישראל מציגים: קונצ'רטו נשי ברה מינור בניצוח של שעיה פלדמן.
מופעי תקלוט
עופר טיסר - בתקלוט אישי, דיגיטל_מי - אשף הסמפלר המקומי במופע סולו, סקולמאסטר ומארקי פאנק - בפסקול פטיפונים לאסופת סרטי דאדא.
מסיבה
נמצאה גלריה חדשה שמסתתרת איפשהו באגף החדש של המוזיאון, הוזמנה מערכת סאונד מוגזמת, דיג׳יי צרפתי נערץ ושלושה מקומיים עם ניחוח של חו״ל. מתחילים בחצות ועד השעות הקטנות עם יוגו וגאלו בסט דאדאיסטי, Autarkic - מופע לייב לפרוייקט האלקטרוני המצליח של נדב שפיגל, - DJ Feadz (Ed Banger, Paris) !This Is Ghetto-Tech
הרצאות:
רוני סומק
נקמת הילד המגמגם - שיחה על חדר הלידה של המילה, על בית החרושת לדימויים של המשורר ועל הדו-קרב בין האמן הבטוח שתמונה שווה אלף מילים לבין המשורר היודע שמילה שווה אלף תמונות.
רוני סומק (תמונת יחסי ציבור)
יאיר גרבוז
הצייר הידוע בהרצאה מיוחדת על דה-קונסטרוקציה של המילה בעבודותיו.
אברהם לידר
לדבר אלוהית - הצצה אל עולמו של רבי אברהם אבולעפיה - נלמד ונחווה את משנתו של רבי אברהם אבולעפיה, מקובל וחוקר התודעה האנושית-אלוהית והפילוסופיה של השפה מהמאה ה-13.
שיחי גלריות:
אלי גור אריה
בתערוכה: מנועי צמיחה - בעבודותיו של אלי גור אריה מתקיימת האפשרות המחרידה של אירוע אפוקליפטי הנובע מהדרך בה אנו מתייחסים למערכות אקולוגיות קיימות, ולשיטתיות בה חברות שלמות הורסות מרקמים ביולוגים, אקולוגים וגיאוגרפים וגורמים לחורבן טוטלי. עבודותיו של גור אריה הן בבחינת הצעות של הישרדות בעולם פוסט אפוקליפטי והוא בונה לכן מערכות סגורות, היו מכניות בטבען ויוצר אפשרויות ,מוטציות ואסטרטגיות של הצלה.
תערוכה של אלי גור אריה (מקור: אתר ממוזיאון תל אביב)
ניר עברון
בתערוכה: מסד - עבודות וידאו, פילם וצילום 2016-2009. עבודתו של האמן ניר עברון מתמקדת בחקר אתרים ואירועים היסטוריים, בתהליכי היזכרות ובשאלות של ייצוג. בתערוכה מוצגת טרילוגיה של עבודות וידאו ופילם מהשנים 2014-2009 הסוקרת אתרים בנויים בגדה המערבית — האחד כמעט מושבת לחלוטין, כאילו קפא בזמן; השני ננטש באמצע הבנייה והשלישי, נושא הבטחה לעתיד אזורי אוטופי. כמו כן מוצגים שני סרטים מהזמן האחרון שצולמו באתרים מחוץ לישראל ששימשו בעבר מתקני כליאה. האחד, בסנטוריום בגרמניה והשני, בגיאנה הצרפתית ובמושבת העונשין אי השדים.
ניר עברון (מקור: אתר מוזיאון תל אביב)
ד"ר בת שבע גולדמן-אידה
בתערוכה: האלכימיה של המילים: אברהם אבולעפיה, דאדא ולטריזם, לרגל מאה שנה לתנועת דאדא. לרגל מאה שנה לדאדא, מוצגת תערוכה ייחודית של עבודות מאת אמני דאדא ולטריזם, מן המחצית הראשונה של המאה ה-20. לצדן מוצגים קטעי וידיאו, שירה פונטית ויצירות בזיקה להגותו של המקובל הימי-ביניימי אברהם אבולעפיה, שהיה מקור השראה למייסד הלטריזם, איזידור איזו, ולמשורר איוואן גול המקורב לדאדא. לאבולעפיה ולאמני הדאדא והלטריזם משותפת הנטייה לפירוק המלים לעיצורים ותנועות והרכבתן מחדש בעימוד גרפי ייחודי, והשימוש בטכניקות של כתיבה אוטומטית ושירת סאונד – אמצעים הפורמים את הקיבוע הסמנטי ומְקדמים פתיחוּת יצירתית שמעֵבר להיגיון.
דלית מתתיהו
בתערוכה: התלוש. תערוכה קבוצתית זו מתמקדת בדמות "התלוש" — פיגורה שהופיעה במרחבי הספרות העברית החדשה לפני יותר ממאה שנה ומשוטטת בהם עד היום. אף שנרשם בשפה בקווים פלסטיים מובהקים, שוטט "התלוש" בסביבות של מסורת השיח הפואטי בין סופרים. אימוצו לעולם שאינו דובר שפה טבעית היא כבר מעשה של עריקה המתענג על יחסי הספרות ושדה התרבות החזותית ונטען בשאלות הנוגעות לעצם קיומו, כשדה או כבית. אוצרת: דלית מתתיהו. התערוכה בהשתתפות: אסף אבוטבול, רעיה ברוקנטל, גל וינשטיין, דנה יואלי, שי יחזקאלי, רפי לביא, פיטר–יעקב מלץ, מיכל נאמן, אמיר נוה, אבי סבח, שחר סריג, שרון פדידה ואסף מגל, אורי רדובן, רותם רוזנבוים.
תערוכת התלוש (מקור: אתר מוזיאון תל אביב)
אלי פטל
יצירה קופצנית - מאז סיום לימודיו בשנת 2000 באקדמיה בצלאל לאמנות ועיצוב בירושלים, הציג מספר תערוכות יחיד בישראל והשתתף במספר תערוכות קבוצתיות בארץ ובעולם. פטל, שסביבת עבודתו נבחנת ביחס לציור והופעותיו המשתנות, העמיד מכלול מיצבי הדן במעמדו של האובייקט ושל הפעולה הציורית ביחס לסוגיות חברתיות, דתיות וכלכליות.
מיצגים:
שחר מרקוס ורוני זיס
"לענג את שחר" - העבודה לענג את שחר היא מיצג אינטראקטיבי בו הקהל מוזמן לבצע פעולות עינוג של האמן. במהלך המופע תינתן אפשרות לקהל הצופים לבצע פעולות פיזיות על גופו של האמן על ידי לחיצת כפתור כמו סירוק שיערו, נשיפת אוויר קר באוזנו, התזת מים קרים על גופו ועוד. המופע בוחן כיצד פעילות עינוג הופכות במהלך הזמן לפעולות עינוי ובודקות את יחסי הקהל והאמן בזמן אמת.
חוני המעגל
מציג: דאדא הדור הבא - עריכה קלוקלת: רוני אהרון הרמן . מרתון סרטי וידאו ברוח דאדאיסטית באוצרות חוני המעגל. בין השאר יציגו: גלעד כהנא, סמדר יערון, שחף רם, דינה בליך, ברוך גרינר, גור בנטוביץ, נדב נון, נטלי כהן וקסברג, בועז ארד, אורית ישי, בן- טל זגורבה, ללי ציפי מיכאלי, חוני המעגל, איתן בוגנים, רוני סומק, אנרגיה חולנית. עורך: רוני אהרן הרמן. אוצר: חוניהמעגל.
רותי סלע
בלקט עבודות הוידאו: העד, סטפס, מצעד הגאווה, חיבוקים, The Witness Steps ,Pride Parade, Hugs. עבודותיה של האמנית רותי סלע משתמשות במדיום שבין קולנוע ווידאו ארט על מנת להפעיל ולתעד יחסי כוחות, מיניות, אהבה, מיליטריזם, הורות ויחסי מקצוע, המתקיימים סביב המצלמה. האופן בו סלע מייצרת סיטואציה בה מעורבת המצלמה, מציעה אתיקה ויזואלית בה דווקא דרך התחפשות, היתממות ותואנות שווא ניתן לחלץ כנות, יושרה, אמת ואומץ.
יוחאי מטוס
עם העבודה Broken Landscape - עבודותיו של מטוס עוסקות במרחב הציבורי ובהגדרתו. מטוס משתמש הן בגלריה והן ברחובות כמצע למשחק וחיפוש אחר נקודות המפגש ביניהם. הדימויים הפשוטים והבסיסיים בעבודותיו שאובים מחיי היומיום ומתרבות עכשווית ועתיקה. בעזרת ‘אייקונים’ תרבותיים פּופּיים, לעיתים אף קיטשיים, מטוס מבקש לגעת שוב ברומנטיקה,
באותנטיות וברגשות אבודים - מציע דרך פשוטה ואולי מנחמת להתמודד עם מחלת התרבות העכשווית - הנכות הרגשית.
ג'וזף שפרינצק
קטעים מהמופע ״ציורי מילים״ - מופע טקסט סאונד. אמן הקול והפרפורמנס ג׳וזף שפרינצק לוקח את המשחק הדאדיסטי עם הגאי השפה ופירוקיה למחוזות עכשוויים של השפה העברית והפוליטיקה של השפה. זוהי מעין תערוכת יחיד של תמונות קוליות שהופכות את צלילי הדיבור לחומר סאונד ולמרקם מוזיקלי. העבודות מבוססות על טקסטים של גרטרוד סטיין, אי. אי. קמינגס, פרנץ קפקא, ספרי לימוד ישנים וטקסטים מקוריים. הערב מחולק לשתי סדרות של תמונות קוליות: החלק ראשון מוקדש לחיות והחלק השני לנופים ולמקומות.
עוד הפתעות
זאב אנגלמאיר עם דוכן קעקועי דאדא בטושים, רועי צ'יקי ארדבמיצג מיוחד לרגל 100 שנות דאדא, גון בן ארי בסדנת כתיבה לשירת דאדא, במופע שירה דאדאסטי מתוך שיריה הכולל סדנת כתיבה קלה, אורי סוכרי - אסופת סרטי דאדא ייחודים בעריכתו.
קולנוע:
Holy Motors
הסרט Holy Motors משנת 2012 של הבמאי הצרפתי לאו קאראקס שיצר את "הנאהבים מפריז" (1991), "זה אצלה בדם" (1986) הוא משל קיומי על חיי האדם והקולנוע באמצעות התחזויות ותחפושות. הקרנת חצות.
יום חמישי, 1 בספטמבר 2016 משעה 20:00, במוזיאון תל אביב. במהלך האירוע כל גלריות המוזיאון יהיו פתוחות. מחיר כניסה לאירוע: 90 ש"ח. כרטיס למופע של ויקטוריה חנה בתוספת 25 ש"ח. מספר הכרטיסים מוגבל. להזמנת כרטיסים: 03-6077020.