סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
מחול
לוח האירועים 2024 נובמבר 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
ביקורת
 
מאת: נחום מוכיח עולים השבוע: סופת חול ועוד
 

 
 
סרט אהבה בדואי רגיש, ויזואליה מרהיבה אך איטית של ז'אן ז'ק אנו ולברידג'ט-זלווגר אין הצדקה


"סופת חול" (ישראל, צרפת 2015)
 
דרמה. סרטה של עלית זקצר המועמד ל-12 פרסי אופיר. הנערה הבדואית ליילה (למיס עמאר) שבה עם אביה סולימאן (היתאם עומרי) לכפרה. הוא מאפשר לה לנהוג ברכב אף שאין לה רישיון, אבל מתאכזב מהציון שהשיגה באחת הבחינות באוניברסיטה, שם היא לומדת. בכפר הם פוגשים את אמה ג'לילה (רובא בלאל-עספור) העומדת לחוות אירוע טראומתי. בעלה החליט פתאום לשאת אישה נוספת, תסנים (חדיג'ה אל עקל), הצעירה ממנה ב-20 שנה, וג'לילה נאלצת לקבל את הדין ולסייע למהלך, למרות הפגיעה והעלבון שהיא חשה, שלא לדבר על אובדן האמון בבעלה, אבי בנותיה. ואילו ליילה נקלעה לאהבה אסורה, עם אנואר (ג'לאל מסראווה), אותו הכירה באוניברסיטה.
 
אמה מבהירה לה שאין לרומן הזה סיכוי כי אנואר הוא בן שבט אחר ועל ליילה להינשא רק עם מי שישודך לה מתוך שבטה. הצעירה מאמינה שאביה יבין ללבה, אבל דווקא האם היא זו הנוטה לאפשר לבתה לקבל בחירות עצמאיות משלה ולא להיכנע לשלטון המוחלט של הגבר על גורלה. 87 דקות. 
 
ניכר כי הבמאית זקצר, שבזכות אמה - צלמת סטילס שהתמקדה בחברה בדואית - למדה להכירה מקרוב ושקדה שנים על הבנת המילייה בטרם יצאה לצלם עליו סרט. היא הצליחה לחדור פנימה, אל מתחת למעטפת החיצונית של החברה הבדואית בעלת המסורת המאובנת. ברגישות רבה פותחת זקצר צוהר לעולמן הפנימי העצור אך המאיים להתפרץ של שתי נשים שמנסות למצוא את אושרן האישי, אף שהן כבולות בתוך קהילה פטריארכאלית-שוביניסטית-סקסיסטית חסרת תקנה. הבמאית מרכיבה יחד עם שתי השחקניות הנפלאות שלה מציאות אמינה ומדויקת של חיים בהם שולט הדיכוי הגברי הטוטאלי, ואף שהן מנסות "למרוד" אין סיכוי לשינוי. נדמה לי שחסרים בעלילה המינורית טריגרים דרמתיים שהיו עשויים לעורר את הסרט. נראה גם כי זקצר הייתה שקועה מדי בבניית פרופיל קולנועי מדויק של העולם אליו התוודעה ביסודיות כאמור, ולכן ברמת הדימויים והאלגוריות הסרט לוקה בחסר, לטעמי.
 
סופת חול - מועדי הקרנה 
 

  


סופת-חול-ורד-אדיר.jpg
סופת חול, צילום: ורד אדיר

"הזאב האחרון" (סין-צרפת 2015)
 
דרמה. סרטו של ז'אן ז'ק אנו, בהתבסס על רב המכר של ג'יאנג רונג. 1967, שנות מהפכת התרבות של מאו טסה טונג. הסטודנטים צ'ן זן (שאופנג פנג) ויאנג קה (שאוון דו) נשלחים משנחאי למונגוליה, כדי ללמד את הכפריים שם את השפה המנדרינית וקריאת ספרים. אלא שהסטודנטים עצמם לומדים בפליאה על האיזון הקיים בסוואנות המונגוליות בין עדרי הכבשים וחיות המשק שמגדלים המקומיים ולהקות הזאבים באזור, המשחרים לטרף. צ'ן ויאנג מקווים לזכות באהבתה של גסמה (אנקניאם רגצ'ה), שהתאלמנה מבעלה עקב במתקפת זאבים. כשמגיע פקודה מההנהגה הסינית להשמיד את גורי הזאבים, כדי לדלל את אוכלוסייתם, מחליט צ'ן לאמץ גור זאבים ולגדלו בסתר. הוא לא מבין שבכך הוא יפר את האיזון העדין בין הזאבים ותושבי המקום. 121 דקות. 
 
ז'אן ז'אק אנו חתום על יצירת מופת אחת, "שם הוורד", ועל עוד כמה סרטים ראויים, "המאהב", "שבע שנים בטיבט", "הדוב". עבודתו זו פחות טובה בעיניי מהסרטים שהוזכרו, אבל עדיין מדובר בסרט שניכר כי יוצרו יודע לטפל בנרטיב, לבנות סיפור בעל אלמנטים מיסטיים המתרחש בטבע, ליצור ויזואליה מרהיבה ולשחזר תקופה, על כל מאפייניה. אלא שהסרט מתנהל באיטיות, רבה מדי לפעמים, לדרמה בו יש מספר שיאים, ובניית אלמנט המתח, בנוסף ליסודות האפיים והמיתיים, מתוזמנת באופן מעט מייגע ומעיק. בחומר הרקע נאמר שההפקה גידלה זאבים במשך שלוש שנים ואילפה אותם לצורך הצילומים. לא מן הנמנע שאנו התאהב בחומר המצולם של הזאבים והשתמש בהם הרבה מעבר לנדרש בסיפור. לאורך קטעים ארוכים התחושה היא שאתה צופה בסרט טבע של הבי.בי.סי. הקונפליקטים של האיזון בין האדם והחי בטבע, והמאבק בין הקדמה הסינית מול הנחשלות המונגולית לכאורה, מתפספסים קצת.                                
 
 הזאב האחרון - מועדי הקרנה 
  

  


  
"ברידג'ט ג'ונס בייבי" (אירלנד-אנגליה-צרפת-ארה"ב 2016)
 
 
קומדיה. סרטה של שרון מגווייר. לאחר הפרידה ממארק דארסי (קולין פירת') מחליטה הרווקה הבריטי ברידג'ט גונס (רנה זלווגר) המאוכזבת להתרכז בעבודתה כמפיקת תוכנית חדשות מצליחה. היא מוקפת חברים וחשה שהיא בשליטתה על חייה. מפגש מקרי עם בחור אמריקאי עשיר ומקסים, ג'ק (פטריק דמפסי), מוביל להרפתקה רומנטית של לילה. זמן קצר לאחר מכן מפגש מקרי לא פחות, הפעם עם האקס המיתולוגי דארסי, מתברר כהזדמנות להצתת להבת הרומנטיקה מחדש בין השתיים והם מתמסרים לסקס. כאשר מתברר לברידג'ט כי היא נכנסה להריון, לא ברור מי משני הגברים איתם בילתה במיטה בהפרשי זמן קצרים הוא אבי העובר המתהווה בבטנה. 122 דקות.
 
 
זהו כבר פרק שלישי בהרפתקאות ברידג'ט-זלווגר, אך ככל שמתרחקים מ"יומנה של ברידג'ט ג'ונס" (2001), הפרק הראשון, המקורי והשנון, בסדרת הסרטים, שהתבסס על ספרה של הלן פילדינג, ההומור והיצירתיות הם כבר לא מה שהיו בראשית הדרך. הסיפור מורכב מהמון קלישאות, דמפסי ופירת' מקסימים למדי, פה ושם ישנן בדיחות מצחיקות ושירי פופ תקופתיים, אבל בסך הכל זהו סרט תפל למדי, קומדיה במשקל נוצה. אפילו ההתעסקות בפניה ה"חדשים" של זלווגר לא יכולה להחזיק לאורך זמן.
 
 ברידג'ט ג'ונס בייבי - מועדי הקרנה
 
 

  



"מלך שלי" (צרפת 2015)
 
דרמה. סרטה של מייוון. טוני (עמנואל ברקו) מוצאת עצמה במרכז שיקום לאחר שחוותה תאונת סקי קשה. בעודה נאלצת להיות תלויה בצוות הרפואי המטפל בה במסירות ובמשככי כאבים, היא לוקחת את הזמן כדי להיזכר בסיפור האהבה וחיים המטלטל עם ג'ורג'יו (ונסן קאסל). היא מנסה להיזכר מדוע התאהבה בו מלכתחילה, מה גרם לאיש שהיא העריצה להשתנות אל מול עיניה ולהפוך לגבר שהיא לא מכירה, איך היא הייתה מסוגלת להקריב את עצמה למען תשוקה לוהטת והרסנית, שלאורך זמן אכזבה ולא סיפקה אותה.  טוני מתחילה לאסוף את השברים, הפיזיים והנפשיים, כדי שאולי תצליח לשחרר את עצמה סוף סוף. 128 דקות.
 
מייוון היא ללא ספק אחת הבמאיות המוכשרות הפועלות כיום בצרפת, וסרט זה ממחיש את יכולותיה. תסריט לכאורה צפוי, אודות כרוניקת מערכת יחסים, מהתשוקה הגדולה ועד הנפילה המרסקת, נבנית על ידה כפאזל מסקרן, מורכב ובלתי צפוי. בדיוק כמו ההפתעות שג'ורג'יו מכין לטוני, לאחר שהייתה בטוחה באהבת הנצח שלו ומשוכנעת שהיא מכירה אותו. למשחקה המצוין, הרגיש והפגיע, של עמנואל ברקו, יש חלק גדול בפן הרגשי העמוק שמעביר הסרט לצופה, וגם עבודתו של קאסל, כגבר התזזיתי והלא יציב בחיי טוני, עושה שירות מצוין לדרמה המגובשת הזו.  
  
 מלך שלי - מועדי הקרנה
   

  


15/09/2016   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע