|
|
|
ידיעה |
|
|
|
|
|
מאת: מערכת הבמה
|
פסטיבל הג'אז ירושלים 2017 |
|
|
הפקות מקור, אמנים מחו"ל, ליין אלקטרוני במוזיאון ישראל וג'אמים לתוך הלילה בצוללת הצהובה
פסטיבל הג'אז ירושלים 2017 יוצא לדרך זו השנה השלישית וכבר הופך להיות מסורת תרבותית חדשה בעיר.
הפסטיבל הוא יוזמה מקורית שנולדה בקרן לירושלים, התגלגלה לשיתוף פעולה מיוחד בין שלושה מוסדות עוגן בעיר - פסטיבל ישראל, מוזאון ישראל והצוללת הצהובה - ומספקת חוויה אמנותית ותרבותית יוצאת דופן.
מוזיקת הג'אז נשענת בעיקר על יסודות האלתור, מאפשרת חופש ומעודדת יצירתיות, יציאה מהקופסה וניסיונות שמובילים לביצועים חדשים ולמנגינות לא מתוכננות. הפסטיבל כולל פקות מקור, אמנים מחו"ל, ליין אלקטרוני וג'אמים לתוך הלילה.
לאירועי הפסטיבל
:
יום רביעי, 29.11
שלישיית רועי בן סירה
19:00, תערוכת איי וייוויי
שלישיית רועי בן סירה (פסנתר) במחווה לגדול מלחיני הבוסה-נובה אנטוניו קרלוס ז'ובים. במופע ינוגנו עיבודים ליצירותיו של ז'ובים בשילוב עם קלאסיקות שורו ומוזיקה מקורית בהפקה מיוחדת לכבוד הפסטיבל. הפסנתרן והמעבד רועי בן סירה שב לאחרונה משהות של שנה בברזיל, שם חקר את מוזיקת השורו (Choro) המעודנת – מוזיקה שגורמת לשומעיה להרגיש שהם חלק מהנוף, חלק מהתרבות בברזילאית. מלודיות מרגשות, הרמוניות עשירות ומקצבים מדבקים הם מסוג הדברים שתשמעו במופע זה, כי גם הקצב…אין לו סוף. בהרכב: רועי בן סירה (פסנתר) גיא לוי (קונטרבס), בן אילון (כלי הקשה).
רועי בן סירה, צילום: דודו בכר
קרן אן ו"לא סטנדרטים" 19:30, אודיטוריום הזמרת והיוצרת הישראלית שזכתה להצלחה בינלאומית מגיעה לשתי הופעות עם פרויקט ״לא סטנדרטים״. אמנם אן יוצרת בעיקר בפריז ובניו יורק, אך ביקוריה בארץ מותירים כאן חותם לשנים רבות. בשנים האחרונות היא שיתפה פעולה עם היוצרים שלומי שבן ואבישי כהן בסדרת מופעים מוצלחת וייחודית. "לא סטנדרטים" הוא פרויקט מוזיקלי מבית הצוללת צהובה, המארח אמנים שונים ומעבד את יצירותיהם עיבוד ג'אזי ייחודי. הפרויקט, שהיום עומד בראשו הפסנתרן והמעבד תומר בר, הוקם בצוללת הצהובה ב-1999, הצמיח שני אלבומים והופיע במשך שנים רבות. בגלגול החדש שלו שיתף פעולה עם שורה ארוכה של מוזיקאים, ובהם אלון אולארצ'יק, יוני רכטר, אפרת גוש, תמר אייזנמן, מיקה קרני ומאור כהן. בפסטיבל הג'אז 2016 שיתף הפרויקט פעולה עם הזמרת האגדית ריקי לי ג'ונס. בהרכב: תומר בר (פסנתר, ניהול מוזיקלי ועיבודים), איתי קריס (חליל), ניצן בר (גיטרה), יוראי אורון (בס),עופרי נחמיה (תופים). אורח מיוחד: אבישי כהן (חצוצרה)
אבישי כהן (צילום: Jay Blakesberg)
חמישיית דני רוזנפלד 20:00, האולם לאמנות מודרנית החצוצרן דני רוזנפלד חוזר עם חמישייה אקוסטית חדשה ודינמית: דין צור (סקסופון טנור), גיל סורין (פסנתר), גבי גלמן (קונטרבס), ) וגשפר ברטונצל (תופים). ההרכב ינגן את מיטב השירים מתור הזהב של המוזיקה האמריקאית הפופולרית, עם דגש על סווינג, תוך נאמנות למלודיה המקורית. חגיגת להיטים של מלחינים אייקוניים כמו דיוק אלינגטון, ויקטור יאנג והארי וורן.
דני רוזנפלד, צילום: רביב פליקס סולטן
ART/BEAT: TOMER BARUCH 20:15, תערוכת עילית אזולאי תומר ברוך (קראנץ׳ 22) הוא פסנתרן ומוזיקאי רב תחומי המתגורר בהולנד. במופע הסולו החדש שלו הוא מסמפל ומעבד צעצועים ומקלדות ישנות, עובר בין הנאיבי לאבסטרקטי ויוצר מצלולים, שהם בו זמנית עתידניים אך מוכרים.
רביעיית דניאל פרידמן 20:30, האולם לאמנות ישראלית לאחר שלמד אצל מאסטרים כמו מקס רואץ' ובילי היגינס ומסטרים באפריקה ובקובה, היה דניאל פרידמן לשם דבר ולאחד המתופפים המהפנטים בעולם. במשך שנים רבות ניגן פרידמן עם זוכת פרס הגרמי אנג'ליק קיג'ו, והיא התארחה גם באלבום הסולו האחרון שלו מ-2016 "Imagine That", עם עוד אומנים רבים וטובים כמו עומר אביטל וג'ייסון לינדנר שהופיע בפסטיבל הג'אז בשנה שעברה. סטינג ויוסו נ'דור גם הם ברשימת השמות הגדולים שפרידמן שיתף פעולה איתם. פרידמן היה ממייסדי הסופר-גרופ Third World Love (עם אבישי כהן, עומר אביטל ויונתן אבישי). הפסטיבל הוא הזדמנות לראות חצי מההרכב המעולה על הבמה — פרידמן (תופים) ויונתן אבישי (פסנתר), בתוספת בונוסים מלהיבים - גלעד הקסלמן (גיטרה) וברק מורי (בס).
דניאל פרידמן, צילום: Justin Lane
MODERATO CANTABILE 21:00, תערוכת איי וייוויי החיבור המוזיקלי בין אניה לכנר (צ'לו) לבין פרנסואה קוטורייה (פסנתר) נרקם כשניגנו שניהם ברביעיית טרקובסקי. בצמד החדש, הצ'לנית הגרמנייה והפסנתרן הצרפתי מצליחים לחצות קשת מוזיקלית רחבה עוד יותר ומנגנים יצירות של גאורג איוונוויץ' גורדייף, פדריקו מומפו ואנואר ברהם, וגם יצירות של קוטורייה עצמו. ללכנר קריירת סולו ענפה, והיא הופיעה ושיתפה פעולה עם שורה ארוכה של אמנים: הסימפונטה של אמסטרדם, אלכסיי לובימוב, סילקה אבנהאוז, אגנס ווסטרמן ועוד. במשך שמונה עשרה שנה הייתה הצ'לנית של רביעיית רוזמונדה שהופיעה בכל העולם ואלבומיה זכו לשבחים. קוטורייה החל לנגן בפסנתר כשהיה בן שש. לחניו נוצרים בהשראת פול בליי, צ'יק קוריאה ועוד. ב-1980 הוא זכה בפרס ג'נגו ריינהרדט בצרפת, קיבל הכרה בין-לאומית וכעבור זמן קצר הצטרף להרכב של הגיטריסט האנגלי ג'ון מקלפלין. משנת 2001 ניגן עם אנואר ברהם בטריו עם האקורדיוניסט ז'אן-לואי מטינייה. קוטורייה הוציא אלבום סולו לפסנתר - "Un jour si blanc" (יום לבן כל כך).
BAD PLUS 21:45, אודיטוריום את Bad Plus הקימו בניו יורק בשנת 2000 אית'ן אייברסון (פסנתר), ריד אנדרסון (בס) ודייב קינג (תופים), והיא פרצה לתודעת חובבי הג׳אז בזכות הביצועים המקוריים ומעוררי ההשראה של מוזיקה ממגוון רחב של עולמות תוכן - רוק, פופ, רית'ם אנד בלוז וקלאסי - בצד לחנים מקוריים שמנסים תדיר לשבור חוקים ולמתוח גבולות מוכרים. ההופעות החיות של ההרכב הן חוויה ממכרת – הנאה צרופה של צפייה במוזיקאים מוכשרים במיוחד המנגנים את יצירותיהם המורכבות במיומנות ובאנרגייה סוחפת. ההופעה בפסטיבל הג׳אז בירושלים היא הופעת הפרידה מהפסנתרן המקורי של ההרכב אית'ן אייברסון שפונה לקריירת סולו.
נעה דרזנר מארחת את רפאל דה אוטררה
22:00, האולם לאמנות מודרנית
מפגש מוזיקלי מרתק בין רפאל דה אוטררה (שירה) לבין נועה דרזנר (גיטרה). קולו המרשים ושירתו המסורתית של דה אוטררה פוגשים דווקא בדרזנר, יוצרת ומלחינה ישראלית שפרצה את גבולות המגדר במסורת הפלמנקו והייתה לאחת הנשים המעטות בעולם שהתמחו בנגינת פלמנקו בגיטרה. מי שראה את דה אוטררה בהופעה לעולם לא ישכח את הקול שעוטף אותו מכל עבר ומחמם את ליבו. זמר הפלמנקו שהופיע עם גדולי הז'אנר - פאקו דה לוסייה, ויסנטה אמיגו ועוד - מגיע אלינו לפסטיבל מאנדלוסיה ומביא עימו קסם רב עוצמה. דרזנר הלחינה והפיקה את המופע במיוחד לרגל הפסטיבל ומזמינה את הקהל להצטרף לחוויה מוזיקלית שורשית עתיקה שבד בבד מעצבת את הסאונד העתידי של אותה מוזיקה ממש. המופע מושפע מהחוויות המוזיקליות והתרבותיות שאספה בשנותיה באנדלוסיה ומורכב מיצירות פלמנקו מקוריות פרי עטה.
ART/BEAT: TOMER BARUCH 22:15, תערוכת עילית אזולאי תומר ברוך (קראנץ׳ 22) הוא פסנתרן ומוזיקאי רב תחומי המתגורר בהולנד. במופע הסולו החדש שלו הוא מסמפל ומעבד צעצועים ומקלדות ישנות, עובר בין הנאיבי לאבסטרקטי ויוצר מצלולים, שהם בו זמנית עתידניים אך מוכרים.
רומן דיאז ואגולונה 22:30, האולם לאמנות ישראלית מאז שנות ה-80, מרחובותיה של הוואנה, דרך טקסים סודיים ומסתוריים ועד מוזיקה בינלאומית ומועדוני הג'אז של ניו יורק, רומן דיאז הכניס את הרומבה לחיינו והיה לסמכות הבלתי מעורערת של המוזיקה האפרו-קובנית. בתחילה היה דיאז חבר באנסמבל יורובה אנדבו שייסד פנצ'ו קווינטו המנוח, ובמשך השנים ניגן והקליט עם מיטב האומנים בעולם. בעת האחרונה השתתף באחד הפרויקטים היפים והמעניינים שקרו בעולם הג'אז – "ג'אז 100" – חגיגות מאה שנה לאייקונים אלה פיצג'רלד, דיזי גילספי, מונגו סנטמריה ות'לוניוס מונק. באגולונה, ההרכב בהובלתו של דיאז (כלי הקשה ושירה), חברים מלוויס סנטה (שירה, פסנתר וכלי הקשה), אונל מוּלט (סקסופון, חליל, כלי הקשה ושירה), רפאל מונטגודו (כלי הקשה ושירה), אנייר אלונזו דל ויה (כלי הקשה ושירה) וג'אינרדו בטיסטה (שירה). בהופעתו בפסטיבל יגיש ההרכב את הרפרטואר השורשי הייחודי שלו, בעל הצליל הרחב והעמוק השואב מן המסורת ומייצג את כל העצירות במסע האבולוציוני של המוזיקה האפרו-קובנית.
ג'אם סשן 23:30, מועדון הצוללת הצהובה
יום חמישי, 30.11
MODERATO CANTABILE 19:00, תערוכת איי וייוויי החיבור המוזיקלי בין אניה לכנר (צ'לו) לבין פרנסואה קוטורייה (פסנתר) נרקם כשניגנו שניהם ברביעיית טרקובסקי. בצמד החדש, הצ'לנית הגרמנייה והפסנתרן הצרפתי מצליחים לחצות קשת מוזיקלית רחבה עוד יותר ומנגנים יצירות של גאורג איוונוויץ' גורדייף, פדריקו מומפו ואנואר ברהם, וגם יצירות של קוטורייה עצמו. ללכנר קריירת סולו ענפה, והיא הופיעה ושיתפה פעולה עם שורה ארוכה של אמנים: הסימפונטה של אמסטרדם, אלכסיי לובימוב, סילקה אבנהאוז, אגנס ווסטרמן ועוד. במשך שמונה עשרה שנה הייתה הצ'לנית של רביעיית רוזמונדה שהופיעה בכל העולם ואלבומיה זכו לשבחים. קוטורייה החל לנגן בפסנתר כשהיה בן שש. לחניו נוצרים בהשראת פול בליי, צ'יק קוריאה ועוד. ב-1980 הוא זכה בפרס ג'נגו ריינהרדט בצרפת, קיבל הכרה בין-לאומית וכעבור זמן קצר הצטרף להרכב של הגיטריסט האנגלי ג'ון מקלפלין. משנת 2001 ניגן עם אנואר ברהם בטריו עם האקורדיוניסט ז'אן-לואי מטינייה. קוטורייה הוציא אלבום סולו לפסנתר - "Un jour si blanc" (יום לבן כל כך).
רומן דיאז ואגולונה 19:30, אודיטוריום מאז שנות ה-80, מרחובותיה של הוואנה, דרך טקסים סודיים ומסתוריים ועד מוזיקה בינלאומית ומועדוני הג'אז של ניו יורק, רומן דיאז הכניס את הרומבה לחיינו והיה לסמכות הבלתי מעורערת של המוזיקה האפרו-קובנית. בתחילה היה דיאז חבר באנסמבל יורובה אנדבו שייסד פנצ'ו קווינטו המנוח, ובמשך השנים ניגן והקליט עם מיטב האומנים בעולם. בעת האחרונה השתתף באחד הפרויקטים היפים והמעניינים שקרו בעולם הג'אז – "ג'אז 100" – חגיגות מאה שנה לאייקונים אלה פיצג'רלד, דיזי גילספי, מונגו סנטמריה ות'לוניוס מונק. באגולונה, ההרכב בהובלתו של דיאז (כלי הקשה ושירה), חברים מלוויס סנטה (שירה, פסנתר וכלי הקשה), אונל מוּלט (סקסופון, חליל, כלי הקשה ושירה), רפאל מונטגודו (כלי הקשה ושירה), אנייר אלונזו דל ויה (כלי הקשה ושירה) וג'אינרדו בטיסטה (שירה). בהופעתו בפסטיבל יגיש ההרכב את הרפרטואר השורשי הייחודי שלו, בעל הצליל הרחב והעמוק השואב מן המסורת ומייצג את כל העצירות במסע האבולוציוני של המוזיקה האפרו-קובנית.
רביעיית אלון תורג'מן ואדם נוסבאום 20:00, האולם לאמנות מודרנית הגיטריסט המבריק אלון תורג'מן, מחלוצי הג'אז בארץ, משלב בנגינתו השפעות מוזיקליות שנטבעו בו במשך השנים ומניב מהן צליל חם וייחודי. המתופף אדם נוסבאום (ארצות הברית), מהאומנים שהם אגדה כבר בחייהם, ניגן עם מוזיקאים דגולים כמו מייקל ברקר, ג'ון אברקרומבי, ג'ון סקופילד, טוטס טילמן ודייב ליבמן. תורג'מן ונוסבאום נפגשו לפני כשנה ומיד נרקם ביניהם קשר מוזיקלי הדוק ועמוק. עם אבי אדריאן (פסנתר וקלידים) ויוראי אורון (בס) הקליטו את האלבום "Climb Up". האלבום ייחנך בפסטיבל הג'אז בירושלים. במופע בפסטיבל יצטרף לחבורה גם נגן הסקסופון האורח מרק רוזן, ויחד הם ינגנו יצירות מתוך האלבום החדש ויסחפו אותנו אל תוך מלודיה מענגת, אלתורים מרתקים ומופע עשיר וחווייתי.
ART/BEAT: PLAY DEAD 20:15, תערוכת עילית אזולאי יובל "ריג'וייסר" חבקין ויונתן "שוזין" לוין הם צמד הג'אז-האלקטרוני פליי-דד (PLAYDEAD). עם מסיכות על הפנים, הם פורמים את גבולות הקיים, והופכים למעין מציאות מקבילה ובלתי רגילה שמיוצרת ממוזיקה אלקטרונית, פסיכדליה והשפעות ג'אז.
PAPANOSH 20:30, האולם לאמנות ישראלית פאפאנוש הוא הרכב ג'אז צרפתי שמשלב אלתור, גרוב עכשווי ואלמנטים קלאסיים. רפאל קונהן (סקסופון), קוונטין גומארי (חצוצרה), סבסטיאן פליס (פסנתר), טיבו סלייר (דבל בס) וג'רמי פיאצה (תופים) הקימו את ההרכב לפני יותר מעשור ויוצרים יחד תוך שמירה על אפיון ייחודי של להקה המורכבת מחמישה נגנים בולטים. ההרכב מגיע לירושלים לאחר הופעה ב-"Winter Jazz Fest" בניו יורק, שם הקליטו עם מרק ריבוט ורוי נתנסון.
דיוויד סאנצ'ז, תמונת יחסי ציבור
ORI - אורי אלבוחר 21:00, תערוכת איי וייוויי אחרי כמה שנים של יצירה ומגורים בברלין, חזר אורי אלבוחר לחיק הירושלמיות המוכרת, למקום שבו נולד ושבו החל ליצור. אורי מייצר את הביטים, מפיק את הצלילים המיוחדים, מסמפל, מקליט, מקשיב, מחזיר ומניח לעצמו להיסחף בגל אין-סופי של מוזיקה שהיא מהותו הפנימית. ובתוך כך הוא לוקח אותנו איתו, מוביל אותנו למחוזות חדשים ולרגשות נעלמים ומעניק לנו חוויה עוצמתית ומיוחדת. אורי גדל בירושלים והחל ליצור בשנת 2012 בשם ORI. בתחילת דרכו נחשב לסוד השמור של סצנת המוזיקה, אוצר בלום ונסתר השמור אך ורק ליודעי דבר. מאז היה לאחד השמות המסקרנים והנחשקים וקיבץ סביבו קהל מאזינים אדוק בגרמניה וברחבי אירופה, כמו הקהל המשפחתי והחם שיש לו בארץ. אלבומו השני "1986" יוצא בסמוך לפסטיבל הג'אז 2017.
SEXMOB 21:45, אודיטוריום ההרכב סקסמוב החל את דרכו ב-1996 בהובלת סטיבן ברנשטיין (חצוצרת סלייד) ועם בריגן קראוס (סקסופון), טוני שר (בס) וקני וולסן (תופים). חצוצרת הסלייד שברנשטיין מנגן בה היא מעין טרומבון סופרן שמעניק להרכב את הייחודיות שלו – היא מעלה את המוזיקה שהם יוצרים לגבהים חדשים ומכניסה אותה לעומקים צליליים מרתקים. נגני סקסמוב הם מהחלוצים ששילבו סטנדרטים של פופ ורוק עכשוויים במוזיקת הג'אז הפתלתלה שהם יוצרים. התוצאה היא ג'אז פנקי מדליק עם קריצות לסגנונות השונים וכבוד לג'אז המסורתי. גם אחרי עשרות שנים של יצירה, הם ממשיכים לחקור וליצור קשרים מוזיקליים בין ההיסטוריה הקלאסית לבין שטחים חדשים ובלתי ידועים ומפיקים מהם הרפתקה מוזיקלית כובשת.
גרג טרדי ושלישיית המזרח 22:00, האולם לאמנות מודרנית הסקסופוניסט האגדי מארצות הברית מתאר את המוזיקה במילים "התבטאות של הנשמה" ומספר שמוזיקאי אמר לו פעם: "עדיף שירגישו אותך משישמעו אותך". בהופעותיו הוא מגשים את שני הערכים האלה בכנות טוטאלית וברגישות עמוקה ומעניק לקהל חוויית האזנה על-חושית. טרדי צמח בניו יורק של שנות ה-90 והיה חלק מהשישייה של עומר אביטל וחלק מהביג בנד של ג'ייסון לינדנר. עוד הוא היה חבר בהרכב של אנדרו היל, מהפסנתרנים החשובים של שנות ה-60, ובד בבד המשיך ללמוד את מוזיקת הג'אז החשובה לו כל כך ולהעמיק בה אצל המורים הגדולים שנקרו בדרכו. בתחילה היה דווקא נגן קלרינט קלאסי ועם הזמן התחבר למוזיקה של ג'ון קולטריין ולהיסטוריה של הג'אז. מאז ועד היום הצליח טרדי לשכלל את קולו הייחודי והמוכר. כיום הוא ממשיך להופיע ברחבי העולם וללמד באוניברסיטת טנסי-נוקסוויל. בפסטיבל הג'אז טרדי חובר לטריו ישראלי - עדן לדין (פסנתר), גלעד אברו (בס) ושי זלמן (תופים) למופע מלא נשמה.
ART/BEAT: PLAY DEAD 22:15, תערוכת עילית אזולאי יובל "ריג'וייסר" חבקין ויונתן "שוזין" לוין הם צמד הג'אז-האלקטרוני פליי-דד (PLAYDEAD). עם מסיכות על הפנים, הם פורמים את גבולות הקיים, והופכים למעין מציאות מקבילה ובלתי רגילה שמיוצרת ממוזיקה אלקטרונית, פסיכדליה והשפעות ג'אז.
TIME GROVE 22:30, האולם לאמנות ישראלית ניתאי הרשקוביץ (פסנתר, קלידים וקלרינט), ריג'ויסר (קלידים וביטים) ואייל תלמודי (סקסופון וקלרינט) חוקרים ממדים שונים של מוזיקה אלקטרונית חיה, מרימים ומורידים, מסובבים ומקפיצים, מעוררים את הקהל לתהות ולחשוב ונותנים למוזיקה את הדרור שבו היא חפצה כל כך. אליהם יצטרפו יונתן אלבלק (גיטרה, בס), אמיר ברסלר (תופים).
Time Grove, צילום: גאיה סעדון
ג'אם סשן 23:30, מועדון הצוללת הצהובה
יום שישי, 1.12
רביעיית דניאל פרידמן 12:00, אודיטוריום לאחר שלמד אצל מאסטרים כמו מקס רואץ' ובילי היגינס ומסטרים באפריקה ובקובה, היה דניאל פרידמן לשם דבר ולאחד המתופפים המהפנטים בעולם. במשך שנים רבות ניגן פרידמן עם זוכת פרס הגרמי אנג'ליק קיג'ו, והיא התארחה גם באלבום הסולו האחרון שלו מ-2016 "Imagine That", עם עוד אומנים רבים וטובים כמו עומר אביטל וג'ייסון לינדנר שהופיע בפסטיבל הג'אז בשנה שעברה. סטינג ויוסו נ'דור גם הם ברשימת השמות הגדולים שפרידמן שיתף פעולה איתם. פרידמן היה ממייסדי הסופר-גרופ Third World Love (עם אבישי כהן, עומר אביטל ויונתן אבישי). הפסטיבל הוא הזדמנות לראות חצי מההרכב המעולה על הבמה — פרידמן (תופים) ויונתן אבישי (פסנתר), בתוספת בונוסים מלהיבים - גלעד הקסלמן (גיטרה) וברק מורי (בס).
גרג טרדי ושלישיית המזרח 12:00, האולם לאמנות מודרנית הסקסופוניסט האגדי מארצות הברית מתאר את המוזיקה במילים "התבטאות של הנשמה" ומספר שמוזיקאי אמר לו פעם: "עדיף שירגישו אותך משישמעו אותך". בהופעותיו הוא מגשים את שני הערכים האלה בכנות טוטאלית וברגישות עמוקה ומעניק לקהל חוויית האזנה על-חושית. טרדי צמח בניו יורק של שנות ה-90 והיה חלק מהשישייה של עומר אביטל וחלק מהביג בנד של ג'ייסון לינדנר. עוד הוא היה חבר בהרכב של אנדרו היל, מהפסנתרנים החשובים של שנות ה-60, ובד בבד המשיך ללמוד את מוזיקת הג'אז החשובה לו כל כך ולהעמיק בה אצל המורים הגדולים שנקרו בדרכו. בתחילה היה דווקא נגן קלרינט קלאסי ועם הזמן התחבר למוזיקה של ג'ון קולטריין ולהיסטוריה של הג'אז. מאז ועד היום הצליח טרדי לשכלל את קולו הייחודי והמוכר. כיום הוא ממשיך להופיע ברחבי העולם וללמד באוניברסיטת טנסי-נוקסוויל. בפסטיבל הג'אז טרדי חובר לטריו ישראלי - עדן לדין (פסנתר), גלעד אברו (בס) ושי זלמן (תופים) למופע מלא נשמה.
ART/BEAT: Sirena vs. Rula 12:30, תערוכת עילית אזולאי אלקטרוניקה רעננה ומשוחררת מהמזרח התיכון עם הסירנה - כלי ייחודי המשלב צוואר של עוד עם גוף של גיטרה חשמלית שנבנה על ידי המוזיקאי ונגן העוד ערן זמיר. לצלילים והמרקמים המכשפים שהיא מייצרת מתווספים גלים יצירתיים של אלקטרוניקה וביטים של המוזיקאי רני דר.
PAPNOSH 13:00, האולם לאמנות ישראלית פאפאנוש הוא הרכב ג'אז צרפתי שמשלב אלתור, גרוב עכשווי ואלמנטים קלאסיים. רפאל קונהן (סקסופון), קוונטין גומארי (חצוצרה), סבסטיאן פליס (פסנתר), טיבו סלייר (דבל בס) וג'רמי פיאצה (תופים) הקימו את ההרכב לפני יותר מעשור ויוצרים יחד תוך שמירה על אפיון ייחודי של להקה המורכבת מחמישה נגנים בולטים. ההרכב מגיע לירושלים לאחר הופעה ב-"Winter Jazz Fest" בניו יורק, שם הקליטו עם מרק ריבוט ורוי נתנסון.
שלישיית יוגב שטרית 13:30, האולם לאמנות מודרנית הפלא הקצבי והמגניב ששמו יוגב שטרית, האיש והתופים, מגיע אלינו היישר מסיבוב הופעות בפסטיבלי ג'אז בהודו, בגואטמלה ובתערוכת האקספו בקזחסטן, שם הופיע בטריו החדש שלו — שטרית (תופים, לחנים והפקה), סתיו גולדברג (פסנתר) ומני וולט (בס). התנועה במרחב העולמי אינה זרה לשטרית, ממייסדי הרכב ההיפ-הופ האלמותי קולולוש שזכה לחשיפה במועדונים ובפסטיבלים החשובים בעולם. את הטריו החדש הקים כדי לחשוף מוזיקה מקורית ואישית יותר בהלחנתו. "דרך חדשה", אלבום הסולו הראשון של שטרית, משלב מסורת של מוזיקה אנדלוסית-מרוקאית-יהודית-ישראלית שעליה גדל בבית הוריו בבאר שבע ומוזיקת ג'אז-פאנק בת זמננו.
מוניר חוסן (צילום: webmyart)
קרן אן ו"לא סטנדרטים" 14:15, אודיטוריום הזמרת והיוצרת הישראלית שזכתה להצלחה בינלאומית מגיעה לשתי הופעות עם פרויקט ״לא סטנדרטים״. אמנם אן יוצרת בעיקר בפריז ובניו יורק, אך ביקוריה בארץ מותירים כאן חותם לשנים רבות. בשנים האחרונות היא שיתפה פעולה עם היוצרים שלומי שבן ואבישי כהן בסדרת מופעים מוצלחת וייחודית. "לא סטנדרטים" הוא פרויקט מוזיקלי מבית הצוללת צהובה, המארח אומנים שונים ומעבד את יצירותיהם עיבוד ג'אזי ייחודי. הפרויקט, שהיום עומד בראשו הפסנתרן והמעבד תומר בר, הוקם בצוללת הצהובה ב-1999, הצמיח שני אלבומים והופיע במשך שנים רבות. בגלגול החדש שלו שיתף פעולה עם שורה ארוכה של מוזיקאים, ובהם אלון אולארצ'יק, יוני רכטר, אפרת גוש, תמר אייזנמן, מיקה קרני ומאור כהן. בפסטיבל הג'אז 2016 שיתף הפרויקט פעולה עם הזמרת האגדית ריקי לי ג'ונס. בהרכב: תומר בר (פסנתר, ניהול מוזיקלי ועיבודים), איתי קריס (חליל), ניצן בר (גיטרה), יוראי אורון (בס),עופרי נחמיה (תופים). אורח מיוחד: אבישי כהן (חצוצרה)
גלעד הקסלמן 14:30, תערוכת איי וייוויי הדור הצעיר מקשיב לו, מנסה להישמע כמוהו ולהידמות לו, ה"ניו יורק טיימס" השווה אותו לענקי הגיטריסטים פאט מת'יני וקורט רוזנווינקל, והשנה הוא הוזמן להופיע במופע סולו בפסטיבל הג'אז של ניופורט. גלעד הקסלמן, ה"גיטר הירו" של סצנת הג'אז הניו יורקית, בנה את שמו במו אצבעותיו הפורטות, השקיע ועבד קשה, והיום הוא קוצר את הפירות בפסטיבלים החשובים בעולם ומנגן עם טובי האומנים. בהופעת הסולו שלו בפסטיבל הג'אז בירושלים ינגן מוזיקה מקורית בצד קאברים של שירי רוקופופ אמריקניים וישראליים, תוך אלתור יוצא דופן המייחד אותו כאמן. למעט רשימת השירים שהוא מתכוון לבצע, שום יצירה לא הוכנה מראש - הכול יאולתר במקום וייתן לנו את האפשרות פשוט להיות איתו שם בתוך הרגע.
גלעד הקסלמן, צילום: Ryan Anderson
SEXMOB 15:00, האולם לאמנות ישראלית ההרכב סקסמוב החל את דרכו ב-1996 בהובלת סטיבן ברנשטיין (חצוצרת סלייד) ועם בריגן קראוס (סקסופון), טוני שר (בס) וקני וולסן (תופים). חצוצרת הסלייד שברנשטיין מנגן בה היא מעין טרומבון סופרן שמעניק להרכב את הייחודיות שלו – היא מעלה את המוזיקה שהם יוצרים לגבהים חדשים ומכניסה אותה לעומקים צליליים מרתקים. נגני סקסמוב הם מהחלוצים ששילבו סטנדרטים של פופ ורוק עכשוויים במוזיקת הג'אז הפתלתלה שהם יוצרים. התוצאה היא ג'אז פנקי מדליק עם קריצות לסגנונות השונים וכבוד לג'אז המסורתי. גם אחרי עשרות שנים של יצירה, הם ממשיכים לחקור וליצור קשרים מוזיקליים בין ההיסטוריה הקלאסית לבין שטחים חדשים ובלתי ידועים ומפיקים מהם הרפתקה מוזיקלית כובשת.
הפסטיבל יתקיים בימים רביעי-שישי מה-29 בנובמבר - 1 בדצמבר 2017 במוזיאון ישראל ומועדון הצוללת הצהובה בירושלים. להזמנת כרטיסים
20/11/2017
:תאריך יצירה
|
|
|