סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
מחול
לוח האירועים 2024 נובמבר 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה הפסטיבל הליטורגי 2020 בנצרת
 

 
 
מהסטאבט מאטר של פרגולזי בשידור מכנסיית Sophien ברלין, דרך אורפאוס ואאורדיצ'ה מאת גלוק, יצירות מופת מהבארוק האיטלקי המוקדם ומבטהובן,ועד למוזיקה ושירה סופים ותיקון חצות עם מזמורי תהילים ופיוטי בקשות מהמקורות. הפסטיבל יתקיים במתכונת שידורים אונליין, המופעים ילוו בצילומי אווירה מנצרת של לפני חג המולד וכך יוכל קהל הפסטיבל בארץ ובחו"ל לחוות מוזיקה קלאסית ליטורגית באווירה מיוחדת של חג המולד


המוזיקה כשפה מאחדת

לאחר הצלחתו הגדולה של הפסטיבל הליטורגי הראשון בנצרת הופך הפסטיבל למסורת שנתית ויתקיים גם השנה, בין התאריכים 20-17 בדצמבר 2020.

הפסטיבל, ביוזמה ובהפקה של עמותת פוליפוני לחינוך, הפועלת בנצרת, והכנר והמוזיקאי נביל עבוד אשקר העומד בראשה - יארח השנה מקהלות, סולנים ותזמורות שיחברו יחד לביצוע יצירות מופת ליטורגיות המייצגות את כל הדתות – וזאת ברוח החזון של פוליפוני לחינוך: למוסס מחיצות בין דתות ותרבויות בארץ באמצעות חינוך מוזיקלי ופרויקטים שבמרכזם המוזיקה כשפה מאחדת.

במהלך העשור האחרון הפכה פוליפוני למיזם מוזיקלי-חברתי יוצא דופן, הכולל שתי תזמורות מצוינות שנגניהן ערבים ויהודים: תזמורת הנוער ו"תזמורת הגליל" שזוכה להערכה בינלאומית בניהולו של הפסנתרן והמנצח הבינלאומי סלים עבוד אשקר וכן תוכנית "אלחאן" במסגרתה זוכים רבבות ילדים בישובים ערביים ויהודים לחינוך מוזיקלי קלסי.  כל זה על פי החזון של פוליפוני לחינוך.

מפעל זה זוכה להוקרה בעולם. לעבוד אשקר שעומד בראש העמותה, הוענק תואר דוקטור לשם כבוד של קולג' וושינגטון (לפניו קיבלו את התואר אייזק שטרן ופלסידו דומינגו). הצ'לן האמריקאי הדגול לין הארל, הינו חבר בחבר הנאמנים של העמותה ואחד מתומכיה הנלהבים. יוקו אונו אלמנתו של ג'ון לנון, העניקה בשנת 2012 לנביל עבוד את פרס האומץ באמנויות (The Courage Awards of the Arts) על תרומתו המשמעותית לחברה בה הוא פועל.


 


בין ברלין, נצרת ותל אביב

לדברי נביל עבוד אשקר: "תרבות בתקופות משבר, יכולה להוות אמצעי לחברה להתמודד עם האתגרים. הפסטיבל הליטורגי השני קיבל מימד נוסף. כתוצאה מהמשבר הבריאותי שהעולם כולו חווה, הוא מהווה דוגמא ליכולת שלנו לשמר ולהמשיך לפתח את העשייה האמנותית והתרבותית למרות כל האתגרים איתם אנו מתמודדים. עכשיו יותר מאי פעם חשוב לקדם ולשמר את התרבות בחיינו ואת האנושיות שבנו והפתיחות לאחר. כחלק מהמאמץ שלנו לפתח את הפסטיבל כפלטפורמה לאינטראקציה ודו שיח בין תרבויות שקדנו על כך שתוכנית הפסטיבל תיתן ביטוי לרב -גוניות בחברה הישראלית ותמחיש איך רבגוניות היא יתרון וחוזקה ולא סיבה לפילוג".

הפסטיבל יתקיים השנה במתכונת שידורים באתר הפסטיבל. הקונצרטים יצולמו מראש בנצרת, ברלין ותל אביב וישודרו בימי הפסטיבל אך לאחר כל קונצרט יתקיימו שיחות חיות של האמנים והמוזיקאים עם הקהל באמצעות אולפנים מיוחדים שיוקמו בנצרת ובברלין. בשבוע לאחר שידורי הבכורה יוכל הקהל להמשיך ולצפות בקונצרטים עד לתאריך 26 בדצמבר בחצות.

שידורי המופעים ילוו בצילומי אוירה מנצרת של לפני חג המולד וכך יוכל הקהל  בארץ ובחו"ל לחוות מן הבית גם בשנה זו - מוזיקה קלאסית ליטורגית באווירה מיוחדת של חג המולד האופיינית רק לנצרת.


נביל עבוד אשקר, צילום: וואסים קאראם

בתכנית האמנותית:

קונצרט הפתיחה -  אורפאוס ואאורדיצ'ה מאת גלוק

הפקה קונצרטנטית מיוחדת לפסטיבל , בניצוחו של ישי שטקלר, המבוססת על הסיפור המיתולוגי על הזמר / משורר אורפיאו המאבד את אשתו ומקבל הזדמנות נוספת מהאלים להשיבה לחיים. מבט מעמיק אל נפשו של האדם ואל נפשו המיוסרת של האמן התר באופן מתמיד אחר המוזה שלו. משתתפים: תזמורת הגליל, אנסמבל זמרי קולגיום תל אביב, יניב דאור – אורפאו, הילה בג'יו - אאורדיצ'ה, נור דרוויש – אמורה. הפסטיבל יפתח בשידור חי מנצרת על ידי נביל עבוד אשקר. בסיום הקונצרט יתקיים שיח פתוח עם ובהנחיית המנצח ישי שטקלר והסולנים.  

17 בדצמבר, יום חמישי, שידור בשעה 20:00  
 

יניב ד'אור, צילום: כריס האריס

תפילות ערבית בשני קולות - מסע לאיטליה של המאה ה-17

מוזיקה ליטורגית מהבארוק האיטלקי המוקדם יצירות קוליות ואינסטרומנטליות מאת קלאודיו מונטוורדי (1567-1643), ג׳ירולמו פרסקובלדי (1583-1643), אלסנדרו גרנדי (1586-1630) ובני תקופתם (בביצוע כלים עתיקים). משתתפות: טל גנור – סופרן, נור דרוויש – סופרן, טל ארבל - ויולה דה גמבה, אופירה זכאי – תאורבו (לאוטה) וניהול מוזיקלי.

18 בדצמבר, יום שישי, שידור בשעה 18:00 


נור דרוויש, צילום: אורי אלקיים

סטאבט מאטר מאת פרגולזי

הפקה מיוחדת לפסטיבל של יצירת המופת של פרגולזי הסטאבט מאטר בניצוחו של סלים עבוד אשקר, שתצולם ותוקלט בכנסיית סופיה בברלין - כנסייה פרוטסטנטית מרשימה מהמאה ה 17 בה נאם מרטין לות'ר קינג בביקורו בברלין. את הקונצרט תפתח Dr. Christine Schlund - כמרה (אשת דת) אשר מובילה את הכנסייה שתספר את הסיפור המיוחד של הכנסייה. בביצוע תזמורת של מוזיקאים ונגנים ישראלים וערבים החיים ופועלים בברלין ובהם  בוגרי קונסרבטוריון פוליפוני (יאמן סעדי תלמידו של נביל זוכה תחרות האביב 2019. סולנים: Siobhan Stagg – סופרן, Niamh O’Sullivan  - מצו-סופרן. בסיום הקונצרט יתקיים שיח פתוח עם המנצח סלים עבוד אשקר ונגני התזמורת.

18 בדצמבר, יום שישי, שידור בשעה 20:30

אלדראויש

מסע מוזיקלי מסחרר לעולם של הסופים - מופע  הלוקח את הקהל באמצעות המוזיקה והריקוד הסופים, למסע פנימי אל תוך תוכם ופותח את ליבם כדי שיוכלו לחוש ולחבק את עצמם. זהו מסע אל תוך הנפש והתחברות אל הבורא, עד כדי העלמות מהעולם המלא קנאה ושנאה, אל עולם המלא אהבה וטוהר. המופע מהווה גשר תרבותי ומטרתו לעודד אהבה ושלום בין כל  הדתות והעמים. משתתפים: קבוצת הפרויקט המוזיקלי עטור הפרסים של גורדי סאבל "ירושלים", המורכבת מאנשי דת ואמנים סופים (ערבים מוסלמים) החיים בגליל: חאלד אבו עלי  -ריקוד, שייח' מואפק - שירה, מוראד אבו עלי – ריקוד, פואאד עבד אלפתאח - עוד, אוסאמה אבו עלי - חליל, ויהאב בדארנה - קאנון, אבראהים חנא – כלי הקשה, חאלד אבו עלי - שחקן מנהל ורקדן.

19 בדצמבר, מוצ"ש, שידור בשעה 18:00 

פנטזיה לקמנצ'ה ועוד: שירים לחצות הליל

מפגש אינטימי ומרגש של האחים הזמר ונגן הקמנצ'ה והנאי יגל הרוש ונגן העוד אוריה הרוש, בליווי מקהלה. המופע משחזר את אחד הריטואלים העתיקים והמסעירים של השירה הלילית - תיקון חצות - שמרכזו תפילה וזעקת שבר על גלות השכינה, ועל גלות הלב המסתעפת ממנה. לצד מזמורי תהילים ופיוטי בקשות יבוצעו גם פיוטים חדשים ומקוריים מתוך האלבום החדש של יגל הרוש, "שירים לחצות הליל". פיוטים אלו, פרי עטו של יגל הרוש, נכתבו במיוחד לביצוע במהלך תיקון חצות, ומלווים בקומפוזיציות חדשות לקמנצ'ה ועוד על בסיס מקאם "נאווה" העתיק - המודוס המוזיקלי הלילי. כל אלו חוברים למעין "תיקון חצות מודרני". משתתפים: יגל הרוש - קמנצ'ה, נאי, שירה, אוריה הרוש - עוד, שירה. מקהלה - נריה מויאל, ניר גוזלן, גיל גרינפלד, עידן יהוד. בסיום הקונצרט יתקיים שיח בו ישתתפו חברי ההרכב הסופי ביחד עם יגל הרוש.

19 בדצמבר, מוצ"ש, שידור בשעה 20:30


יגל הרוש, צילום: שמוליק בלמס

מיתולוגיה ורוחניות אצל בטהובן: רסיטל לפסנתר

עם הפסנתרן סלים עבוד אשקר שיבצע את הקונצ'רטו לפסנתר מספר 4 מאת בטהובן ויקיים שיחה פתוחה על בטהובן המוזיקאי ואיש הרוח, ההשראות ששאב מהמיתולוגיה היוונית והחיבור לסיפור אורפאוס ואאורדיצ'ה.
הפסנתרן, סלים עבוד אשקר, מנהלה המוזיקלי של תזמורת הגליל קנה את שמו הבינלאומי כפסנתרן. בגיל 22 סלים הופיע לראשונה באולם קרנגי בניו יורק, ומאז הוא מופיע עם התזמורות והמנצחים המובילים בעולם כדוגמת הפילהרמונית הווינאית, הפילהרמונית הישראלית, הסימפונית של שיקגו, הפילהרמונית לה סקלה (מילאנו), הסימפונית הגרמנית בברלין, תזמורת המאריינסקי בסנט פטרסבורג והתזמורת המלכותית בדנמרק ועוד. סלים מופיע כסולן ברסיטלים ובהרכבים קאמריים באולמות החשובים בעולם עם אמנים כמו דניאל ברנבוים, ניקולאי זניידר, וואלטראוד מייר ורבים אחרים.

20 בדצמבר, יום ראשון, שידור בשעה 11:00 

 


הילה בג'יו, צילום: לירן לוי

שידורי הבכורה של הפסטיבל יתקיימו בין התאריכים  20 -17 בדצמבר 2020. השידורים יימשכו עד לסיום חג המולד, 26 בדצמבר. השנה לאור המצב המיוחד יהיו מחירי הכרטיסים סמליים: 10 ₪ בלבד. לרכישת כרטיסים וצפייה במופעי הפסטיבל
  
 



06/12/2020   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע