הסרט "ביקור התזמורת" גרף שמונה פרסי אופיר, בכלל זה הסרט הטוב ביותר ופרסי הבימוי, השחקן והשחקנית הראשיים, ויהיה זה שינסה להתברג לחמישיית הגמר בקטגוריית הסרט הזר באוסקר 2008
"חופשת קיץ" ו"מדוזות" נשארו מיותמים מפרסים
בדיוק שבוע לאחר עלייתו למסכי בתי הקולנוע כאן, זכה הסרט "ביקור התזמורת" במתנה הכי יפה לה יכול היה לצפות: זכייה גורפת בשמונה פרסי אופיר - הסרט הטוב, הבימוי (ערן קולירין), התסריט (קולירין), השחקן (ששון גבאי), השחקנית (רונית אלקבץ), שחקן המשנה (סלח בכרי), המלחין (חביב שחאדא חנא) ועיצוב התלבושות (דורון אשכנזי). והפרס הגדול מכולם: הסרט יישלח למוקדמות אוסקר הסרט הזר 2008, בתקווה שאולי הפעם יצליח להתברג בין חמשת המועמדים הסופיים.
מתחרהו העיקרי של "ביקור התזמורת", "בופור", הסתפק רק בארבעה פרסים: הצילום (עופר ינוב), העריכה (זוהר סלע), העיצוב האמנותי (מיגל מרקין) ועיצוב הפסקול (אשי מילוא, אלכס קלוד, ישראל דוד). פרס בודד הוענק ל"נודל"- ענת וקסמן היא שחקנית המשנה המועדפת על חברי האקדמיה. "חופשת קיץ" ו"מדוזות" נותרו מיותמים מפרסים.
פרס הסרט התיעודי ניתן ל"מרגל השמפניה", שביים נדב שירמן. פרס מפעל חיים העניק דודו טופז לשרי קול, אלמנתו של המפיק איציק קול, ופרס על הישגים מקצועיים ניתן על ידי הבמאי יואל זילברג לתאורן הוותיק אברהם לייבמן. פרס הוקרה מיוחד הוענק לחבר הכנסת המנוח יורי שטרן, שהיה אחד מהח"כים הבודדים שפעלו למען החלת חוק הקולנוע, ולא מעט בזכותו זכו היוצרים בתקציבי הפקה גדולים, כפי שציין יו"ר האקדמיה לקולנוע וטלוויזיה, מארק רוזנבאום.
טקס דינמי וססגוני
האירוע, שהתקיים במשכן לאמנויות הבמה בתל אביב, היה השנה דינמי למדי, מגוון וססגוני, לא מעט בזכות ההנחייה הקומית של מוני מושונוב וטל פרידמן (צמד מבטיח, אבל אילו למושונוב היה חלק מזמן האוויר שצבר פרידמן עם קיציס, הכימייה ביניהם הייתה טובה עוד יותר). השניים שיגרו, בין היתר, עקיצות לעבר האקדמיה וחבריה, וירדו על הנוהג הנפסד של החברים המועמדים לעשות כל מאמץ כדי לברר תחילה אם הם ברשימת הזוכים, לפני שיאשרו את בואם לאירוע. שתי פארודיות מבריקות שלהם נרשמו במהלך הערב: פרידמן (על תקן רפי רשף) כמראיין עם שפת הקודים המוכרת שלו, וכעמנואל הלפרין המראיין את רונית אלקבץ (מושונוב).
בשנה מוצלחת ומאוד עכשווית ועדכנית של הקולנוע המקומי, עטור תהילת פסטיבלי העולם, מארגני הטקס השכילו לערוך אותו באופן חכם, בהתייחס לאירועים רלוונטיים השנה, שאפשר התבוננות רטרוספקטיבית על כמה מהאישים שהשפיעו על הענף בארץ בעבר.זה התחיל בקטע הפתיחה המוזיקלי המרגש של מושונוב ופרידמן (שגם דפק סולו גיטרה משכנע) ולהקתו "הקריות" - ביצוע של "בלדה לשוטר" (אושיק לוי, המבצע המקורי, בטח נהנה), שיר הנושא של הסרט "השוטר אזולאי", בו כיכב שייקה אופיר. השנה מלאו כידוע 20 שנה למותו של השחקן הנפלא ולפני כמה שנים הוחלט שטקס פרסי האקדמיה ייקרא על שמו. לאופיר הקדישה פרק מחווה נרחב גם גילה אלמגור, ממגישות הפרסים, שהציגה מבחר קטעים מסרטיו, בהם "ארבינקא", "תעלת בלאומילך", "השוטר אזולאי", "שועל בלול תרנגולות" ו"הגן".
"השוטר אזולאי" הוא החוליה המקשרת למפיקו המנוח איציק קול, שהלך לעולמו לפני כחודשיים. דודו טופז, מבני טיפוחיו, העלה על נס את תרומתו לתעשיית הקולנוע והטלוויזיה (וסרטים כמו "מציצים", "עיניים גדולות" ו"הלהקה" ושעשועונים כמו "תשע בריבוע", "זה הסוד שלי" ועוד). טופז, שקול היה הראשון שנתן לו את הצ`אנס להוכיח את יכולותיו הטלוויזיוניות, גם לא היסס להעביר ביקורת על הנוהג הנפסד של האקדמיה להיזכר בדמויות מפתח בתעשייה ולהעניק להם פרסי מפעל חיים רק לאחר מותם.
ניחוחות נוסטלגיים נוספים של פעם, ובמיוחד געגועים לקולנוע האותנטי שעשו בצוותא אורי זוהר ואריק איינשטיין, הביאה סגנית "כוכב נולד 5", מרינה מקסימילאן בלומין, כשביצעה את השיר "אבשלום" מתוך "לול", סדרת הטלוויזיה והסרט הנצחיים. עוד בתוכנית האמנותית היה גם קטע שירה וריקוד של ההרכב הקברטי "אצל הרננדו במרתף", שהדיע לקולנוע המקומי.
האירוע גם נתן במה השנה לשני ילדים. באוצ`י צ`ן, מכוכבי "נודל", שעלה יחד עם ענת וקסמן, חזר שוב ושוב על המנטרה מהסרט "אני ילד סיני", פטפט קצת בסינית ובסוף הכריז במבטא סיני צייצני על הבמאי הזוכה: ערן קולירין. ואילו את מקום ששון גבאי, שנפקד לרגל כיכובו בהצגה "איש הגשם" בבית לסין, מילא בנו אדם, שלא התבלבל מגודל המעמד והקריא ברהיטות את דברי התודה שהכתיב לו אביו.
בשלהי האירוע, בדיוק ברגע השיא בו הוכרז הסרט הזוכה, סיפק גם גבאי האב את הכניסה הדרמטית שלו לאולם, עלה לבמה עם שאר אנשי צוות הסרט המאושרים והודה לבנו שהחליף אותו ולאקדמיה שבחרה בו.
מגוון של שחקנים ויוצרים נמנו עם מגישי הפרסים, חלקם הכינו דיאלוגים משעשעים. ברשימה, אלי אלטוניו וטלי שרון, רותם אבוהב ואושרי כהן, טלי אורן והדס מורנו, אדיר מילר, נטע גרטי ויחזקאל לזרוב, עברי לידר, אסי לוי ואלון אבוטבול, גאולה נוני וענת וקסמן.