איש התיאטרון, הבמאי המורה והמחנך ניסן נתיב הלך לעולמו אתמול בערב והוא בן 86
חתן פרס ישראל איש התיאטרון ניסן נתיב הלך לעולמו אתמול בערב (ראשון) והוא בן 86. נתיב,שהיה אמור לקבל את פרס ישראל ביום העצמאות הקרוב על פועלו כבמאי, כמורה וכמחנך בתחום התיאטרון נמצא אתמול ללא רוח חיים בביתו.
ההלוויה תיערך ביום שלישי , 22 באפריל 2008 (פרטים יימסרו בקרוב). ב-11:00 יוצב ארונו של נתיב בצוותא, כדי לאפשר לציבור לחלוק לו כבוד אחרון.
לדברי צבי גורן, מבקר התיאטרון של אתר הבמה - "התיאטרון הישראלי לא היה נראה כפי שהוא היום אלמלא התרומה האישית של ניסן נתיב בעבודה הפרטנית עם התלמידים שרבים מהם הפכו לשחקנים מובילים, ברעיונות שפיתח על סמך מה שלמד בשעתו בפריז ובלונדון ובהעמדת דור מורים שהמשיכו את דרכו. את הסטודיו הקטן שייסד הפך לבית ספר מפואר וחשוב ונוכחותו בהצגות התיאטרון. תלמידיו, נאמני הסטודיו נאבקו בשנים האחרונות על המשך קיומו של בית הספר ועכשיו מאבקם יהיה אולי קשה יותר אבל אין לי ספק שגם נחוש יותר ובסופו של דבר הם יצליחו. זו תהיה המצבה הראויה והנכונה לפועלו של האיש".
ניסן נתיב עלה ארצה מהולנד והתחנך בקיבוץ משמרות. למד באוניברסיטה העברית בירושלים, היה תלמיד ב"סטודיה" של "הבימה" והצטרף לתיאטרון "להקת הצעירים" של קלמן גלעד. במלחמת השחרור שירת כמפקד פלוגת חי"ר ובעוברו קורס מג"דים גילה את הזיקה שבין החשיבה הצבאית לחשיבה התיאטרלית.
הוא למד פנטומימה בפריז אצל אטיין דקרו ואף הצטרף ללהקתו. באנגליה למד בימוי ב"ג`ילדהול סקול אוף מיוזיק אנד דרמה", עבר תקופת השתלמות בבימוי טלוויזיוני בהולנד ושב ארצה. בארץ פעל כבמאי בתיאטרונים שונים, התקבל לתיאטרון "הבימה" וניהל שם את בית הספר לדרמה של התיאטרון, ביים תכניות ותסכיתים ב"קול-ישראל", העלה בעיקר חומר מקורי ונסיוני.
בשנת 1963 הקים יחד עם אמני תיאטרון אחרים את "הסטודיו למשחק" - בית ספר ישראלי גבוה לאמנויות התיאטרון והמשחק, שאותו ניהל עד יומו האחרון. ב- 1986 נפתח גם סניף ירושלמי לבית הספר. נתיבהשתתף ומשתתף בסרטי קולנוע וטלוויזיה, כשחקן, שם ניתן לא פעם לראותו מופיע לצד בוגרי הסטודיו שלו.
בין בוגרי בית הספר: יוסי גרבר,תיקי דיין, משה איבגי, קרן מור, רמי הויברגר, אורנה בנאי, מירב גרובר, אפרת בן-צור, אוהד קנולר, שולי רנד, שירה גפן, דן תורן, דאנה איבגי, נתי קלוגר, ועוד רבים.
בנימוקי הוועדה שהחליטה להעניק לו ביום העצמאות הקרוב את פרס ישראל לתיאטרון נכתב כך:
"מר ניסן נתיב, מייסד ומנהל הסטודיו למשחק, מלווה את התיאטרון הישראלי כשחקן, במאי, מורה ופורץ דרך, מזה למעלה מ-65 שנה. לניסן נתיב תרומה מכרעת לתיאטרון הישראלי בטיפוח דורות של שחקנים ובמאים מן השורה הראשונה שהם מוכשרים, סקרנים, חדשנים ומקוריים. בוגרי הסטודיו בעקבות לימודיהם יצרו קבוצות בוגרים שהפיקו הפקות מקצועיות שרצו לאורך זמן. ניסן נתיב הקים מבין תלמידיו דור חדש של מורים לתיאטרון שממשיכים ללמד במסגרת הסטודיו ובמסגרות אחרות. תרומתו ותרומת תלמידיו מורגשת בכל התיאטראות בארץ, בקולנוע הישראלי ובמסגרות הפרינג` השונות. אי אפשר בכלל לחשוב היום על התיאטרון הישראלי בלי להיתקל במעשה ידיו של ניסן נתיב".