מפגש חוצה תרבויות בין ישראלים לפלסטינים ייערך בשבוע הבא במשך שלושה ימים במנזר לטרון
פנים אל פנים
אירוע "הסולחה" שיתקיים בשבוע הבא במתחם מנזר לטרון יפגיש לשלושה ימים ישראלים וקבוצה גדולה של פלסטינים מהשטחים שיגיעו לדבר ולהתנסות בחוויות שונות במפגש בלתי אמצעי, פנים אל פנים, אדם לאדם. לאירוע מגיעים אנשים כל קצוות החברה הישראלית ובכלל זה חובשי כיפה, עולים חדשים וותיקים, ערביי ישראל, אנשי אקדמיה ובני כל הגילאים – מבוגרים בני נוער וילדים.
ארגון "בדרך לסולחה" החל לפני כשבע שנים כמפגש ריפוי בין העמים כיוזמה משותפת של שני אנשים גבריאל מאייר הלוי ואליאס ג`אבור. השנה חובר לארגון הישראלי הארגון הפלסטיני "אל טאריק" ("הדרך") שמנהיגיו חברים גם בפורום המשפחות השכולות הישראלי-פלסטיני ועוסקים בפעילות הסברתית וחינוכית להתמודדות עם הסכסוך בדרכי שלום.
במהלך שלושת ימי הסולחה מתקיימים סדנאות משותפות, פעילויות לילדים ולנוער טקסי תפילה ומעגלי הקשבה - שיטה של דינמיקה קבוצתית שמאפיינת את המתרחש בסולחה ומאפשרת ליצור דיאלוג שמצליח לגעת גם בבעיות עומק של הסכסוך ולא רק בפני השטח. כל ערב נחתם במופעים מוזיקליים אל תוך הלילה. בין השאר יופיעו ברי סחרוף וג`ורג` יוסף סמעאן, יאיר דלאל, תאמר נאפר, "אחרית הימים", תיאטרון קפרון, מיתרי דוד, יואל בן שמחון, מקהלת מנזר לטרון ו- DJ מיכל גפן. כן יופיעו להקות דבקה פלסטיניות. בין מנחי המופעים: אלון אבוטבול וקלרה חורי.
לדברי גבריאל מאייר הלוי הסולחה היא "אירוע מיקרוקוסמוס של השלום. זה אתגר לפלסטינים שחיים בתנאים מאוד קשים ולישראלים שמוטרדים מהמצב להגיע למפגש מלב אל לב, פנים אל פנים ולדבר. אין תקשורת אמיתית בין שני העמים ושתי התרבויות וזו הזדמנות לישראלים קצת לגעת במצב ולנסות לשנות אותו. אפשר לעשות את זה רק במפגש מול השני ולא רק בדיבורים מול עצמנו. זה אחד המפגשים היחידים בארץ שהוא לא הפגנה אלא מפגש שמטרתו להכיר ולכבד את התרבות, את הדת ואת הרגשות האחד של השני. וזה מיועד לכולם - מאנשי עסקים ועד פרופסורים ועד מוזיקאים וכל מי שרוצה יכול להגיע ומוזמן להגיע מילדים ועד זקנים, דתיים וחילוניים, כל מי שרוצה להשתתף במפגש הרפואי הזה של שתי התרבויות ושני העמים".
אחד מן המתחמים בשטח סולחה יהיה בית תפילה בין דתית שאליו יגיעו כמרים, רבנים ושייחים. מאיר הלוי, שאביו היה רב, אומר "אנחנו מנסים להצטייד בפנינים של כל דת במשפחת אברהם אבינו ולקבל מהן השראה. לא חייבים להיות דתי כדי לקבל השראה מדתות אחרות . הדת היא אחד הדברים שיכולים לקלקל אבל הוא גם אחד הדברים שיכולים להיות שורש הרפואה והתיקון. אנחנו מנסים להיות השפים ששמים קצת סוכר חום על הסטריאוטיפים בתוך הקונפליקט".
מאייר הלוי שהוא גם מוזיקאי (שהוציא בעבר אלבומים עם אמיר פייס ואבישי בר נתן מלהקת "שבע") מוסיף עם הגיטרה שלו ממד מוזיקלי לאירוע. את רוח האקטיביזם והפיוס הוא ספג מהבית, כבנו של רב שהציל בימי הדיקטטורה בארגנטינה אסירים מבית הכלא. "גדלתי על עקרונות של עם ישראל ורוח ישראל על חיבור בין רוח לאקטיביזם. בבית שלי הייתה אלכימיה בין רוח אמנות ויצירה לבין אקטיביזם – הניסיון לשנות את המציאות. שני הדברים קשורים אחד בשני וזה מה שהסולחה עושה".
אירוע "בדרך לסולחה" יתקיים בין התאריכים 28-26 באוגוסט במתחם מנזר לטרון.