זוהי השנה החמישית לפסטיבל אילת – הפסטיבל הבינלאומי למוזיקה קאמרית, המארח את גדולי האמנים הקלאסיים מרחבי העולם למגוון קונצרטים קאמריים ולכיתות אמן, אותן יפקדו עשרות סטודנטים מהארץ ומחו"ל.
הפסטיבל השנה יתפרש על פני עשרה ימים ויציע, בנוסף לרפרטואר הקלאסי הקאנוני, מגוון מופעים ופעילויות, תוך שילוב בין מוזיקה, שירה, תיאטרון וקומדיה.
יתארחו בפסטיבל אמנים בעלי שם מתחומים שונים - מוזיקה עתיקה, מוזיקה צוענית, מוזיקה קלטית, מוזיקה מודרנית – שיגישו לקהל הישראלי כ-20 קונצרטים וכיתות אמן לסטודנטים מרחבי העולם.
אורחי הפסטיבל
הפסטיבל יארח השנה את הסופר עמוס עוז, שיקריא קטעים מספרו "תמונות מחיי כפר", כשהוא מלווה בידי דואו כלי ההקשה "פרקדו".
בימים אלו, משתף עוז פעולה עם אורח נוסף של הפסטיבל – המלחין האיטלקי פאביו ואקי, שמחבר אופרה על פי ספרו של עוז "אותו הים" (1999).
מימין: עמוס עוז (יח"צ); משמאל: יוליאן רחלין (צילום: Dubravko Bulic)
השחקן רוג`ר מור ("ג`יימס בונד") יחזור גם השנה להתארח בפסטיבל ויופיע בקונצרט מיוחד המוקדש לארגון יוניצף, בצוותא עם הכנר/קומיקאי אלכסיי איגודסמן והכנר הנודע יוליאן רחלין. סר רוג`ר מור, שגריר מיוחד של יוניצף מאז 1991, יקדיש את שכרו בקונצרט לטובת הארגון.
המלחין והמנצח הפולני הנודע קז`ישטוף פנדרצקי, שזכה בפרסים רבים על יצירותיו ופועלו - בהם פרס וולף, פרס גראמי ופרס יוניצף - יתארח בפסטיבל לרגל השמעה של יצירותיו הקאמריות: סונטה לפסנתר ולכינור בביצוע יוליאן רחלין ואיתמר גולן ודואט לכינור וויולה בביצוע יוליאן רחלין ובנג`מין מרקיז.
המלחין האיטלקי פביו ואקי יגיע לפסטיבל לרגל ביצוע יצירתו "איריני, א-סלאם, שלום", יצירה המוקדשת לשלום ומשלבת טקסטים ביוונית עתיקה, בערבית ובעברית. היצירה כתובה לתזמורת סימפונית גדולה, שחקן, וכנר סולן. השחקן האיטלקי יהודי מוני עובדיה והכנר פאוול ורניקוב, מנהלו המוזיקלי של הפסטיבל, ייקחו חלק בהפקה הייחודית.
מימין: פאוול ורניקוב; משמאל: רוג`ר מור (יח"צ)
אלכסיי איגודסמן – הכנר, מנצח, מלחין וקומיקאי רווגוני, המוכר בשל ביצועיו הווירטואוזים והמפתיעים ופרשנויותיו המשעשעות לקלאסיקות מוזיקליות, ייקח אף הוא חלק בפסטיבל. הוא יעלה את הערב המיוחד "כינורות העולם" עם סר רוג`ר מור, יוליאן רחלין ונגנים נוספים. בערב זה יוצגו דואטים וקטעי שירה פרי עטו של איגודסמן בהקראתו של סר רוג`ר מור. הקטעים מושפעים ממוזיקה קלטית, מוזיקה מזרח אירופאית ומוזיקה לטינית וכוללים חלקים שנונים לצד קטעים בעלי אופי רציני יותר – ערב זה יוקדש ליוניצף.
מימין: אלכסיי איגודסמן; משמאל: סלבטורה אקרדו (יח"צ)
ערב אחר יהיה "לילה מטורף באילת", שיכלול קטעים מצחיקים ומוטרפים מאת איגודסמן בביצוע איגודסמן עצמו (כינור קלייזמר וקלטי), פאוול ורניקוב (כינור קלאסי), ר. ינושקה (כינור ג`אז), רובי לקטוש (כינור צועני) ובליווי תזמורת הפסטיבל; אירוע מסקרן נוסף יהיה ביצוע ארבע העונות של ויואלדי בניצוחו של איגוסמן ובנגינת פומיאקי מיורה, זוכה תחרות הנובר הבינלאומית החמישית לכינור (2009).
ההרכב הצועני של הכנר הווירטואוז ההונגרי רובי לקטוש יגיש ערב סוער בניחוח מזרח אירופאי. רובי לקטוש הוא בן לשושלת מפורסמת של כנרים צוענים מהונגריה ומכונה "The devil`s fiddler". הוא כנר וירטואוז שמתמחה גם בנגינת מוזיקה צוענית, ג`אז, מוזיקה קלאסית ועוד.
הרכב המוזיקה העתיקה הכלי/ווקאלי הורטוס מוזיקוס מאסטוניה ינגן בערב של מוזיקה עתיקה. הורטוס מוזיקוס הם הרכב המוזיקה העתיקה הוותיק ביותר באירופה, שהוקם ב-1972 על ידי הכנר/מנצח אנדרס מוסטונן שמכהן כמנהל המוזיקלי והמנצח של ההרכב. ההרכב מבצע מוזיקה עתיקה מרחבי העולם: אירופה, המזרח הרחוק, המזרח התיכון ועוד.
כמדי שנה, הפסטיבל ייתן במה ליצירות מופת קאמריות מאת גדולי המלחינים שבוצעו על ידי הרכבים קאמריים שיורכבו מהנגנים הקלאסיים המובילים בעולם: יוליאן רחלין (כינור), מישה מייסקי (צ`לו), גארי הופמן (צ`לו), סלבטורה אקרדו (כינור), פאוול גילילוב (פסנתר), יובל גוטליבוביץ` (ויולה), מייקל וולף (קונטרה-בס), קונסטנטין בוגינו (פסנתר), דיאמוט פופן (ויולה), איתמר גולן (פסנתר), שלישיית צ`ייקובסקי ורבים אחרים.
מימין: מישה מאיסקי; משמאל גארי הופמן (יח"צ)
כמו כן, יעלו סולנים מהפסטיבל קונצרט משפחות, שבו יבצעו הסולנים עם בני משפחותיהם יצירות שונות, לדוגמא מישה מייסקי ובתו, סלבטורה אקרדו ורעייתו ועוד. בנוסף יתקיים ערב מיצירות שופן לכבוד 200 שנים להולדתו.
מייסד ומנכ"ל הפסטיבל: לאוניד רוזנברג. מנהל מוזיקלי: פאוול ורניקוב.
הפסטיבל יתקיים בין התאריכים 27-17 בפברואר 2010. כל הקונצרטים יתקיימו באולם גולדן טוליפ קלאב. לרכישת חבילות וכרטיסים בטל`: 9977*. לרכישת כרטיסים: 054-3013839, 08-6336272. משרד הפסטיבל: 08-6367211, 08-6377036.