פסטיבל האמנות הרב תחומי שיתקיים בסוף ינואר בתמונע יציג מגוון נקודות מבט על עבודות סולו
פסטיבל א-ז`אנר השמיני לאמנות עכשווית מתחומים שונים יתקיים בסוף ינואר בתיאטרון תמונע בתל-אביב.
הפסטיבל, שאוצרים יאיר ורדי ונאוה צוקרמן, יציג מגוון נקודות מבט על עבודות סולו. דרך שיתופי פעולה יצירתיים בין 18 אמנים מתחומים שונים תיבדקנה על הבמה שאלות כמו האינטימיות של המבצע עם הקהל, ייחודיות ה"סולו" כמבנה אמנותי, והשיתוף והדו-שיח ביצירת סולו.
במסורת הפסטיבל, עבודות מיצג וגלריה יתפרסו בתיאטרון, החל מהחללים הקונבנציונליים ועד למסדרונות ומאחורי הקלעים. הפסטיבל יינעל בפאנל יוצרים ודיון בשאלת היחיד ושיתוף הפעולה בתוך המרחב הבין תחומי בהנחיית קרן אידה נתן. כמו כן יארח הפסטיבל את ערן צור במופע אקוסטי ברוח הפסטיבל.
מופעי במה:
האם לחיות יש זיכרון?
פינג פונג אודיו ויזואלי מאת עמית דרורי וגיא שרף ובביצועם
אובייקטים שנוצרו בהשראת מוזיקה, מוזיקה שנוצרה בהשראת אוביקטים, חיות מכניות, טבע דיגיטלי ונופים דמיוניים. גיא שרף, מוזיקאי ויוצא תיאטרון ועמית דרורי, במאי ומעצב תיאטרון, נפגשים לבחינה מחודשת של יחסי דימוי וסאונד, ושבירת ההיררכיה שבה דימוי מוצמד לסאונד ומפרש אותו (וידאו קליפ) או, סאונד המשרת דימוי ודרמה (בתהליך המסורתי של הלחנה לתאטרון או קולנוע). האירוע שיתבסס על תגובה במקום פרשנות, יאפשר לתימות אינטואיטיביות לעלות ולצוף. מתוך ה“פינג פונג“ ישבו ויעלו שאלות של: הנפשה ותודעה, הרהורים על טכנולוגיה, טבע ומיתוס.
יובל מסקין מספר ומעשן
מאת יובל מסקין ורועי נווה ובהשתתפותם. בימוי: ליעד זהבי, אלה כהן, קים גורדו. פרויקט ניסיוני וייחודי שמנסה לבדוק את גבולות התיאטרון בזמן אמיתי. מגוון סיטואציות שונות ופעולות טבעיות, לכאורה, שאת רובן לא נהוג לראות כלל על הבמה, מתחברות בניסיון ליצור פסיפס רב גוני. מופע שבכוונתו לשים דגש ולחקור מחדש את היחסים בין הקהל לבמה, תוך שימוש בטבע האנושי והשעמום היומיומי.
DeadHappy
מאת שיר פרייבך ובביצועה. ייעוץ אמנותי: מאיה וינברג.
יצירה קאמרית לקונפליקטים של אלמנה, אמונה, ואשליית במה. לג`ון יש שיער שחור קצר ועיני תכלת מבריקות. ג`ון נולד בסקוטלנד, ברח לאנגליה, ובחר למות במיטה שלו בלונדון לפני גיל 40. הוא היה חולה, אבל הייתה לו זכות לבחור בכל מקרה. לג`ון יש אלמנה שאוהבת אותו מאוד. כשג`ון היה בחיים, היא הייתה אשתו והוא אהב אותה מאוד. האלמנה של ג`ון ניסתה להיות אלמנה טובה לבעלה המת, אבל הספיק לה. עכשיו תורה לבחור, ובעבודתה היא בוחרת שג`ון יהיה חי. האלמנה עשתה כבר כל מה שנהוג – הלם, כאב, געגוע, כעס, ויתור, אופוריה וחוזר חלילה. עכשיו היא צריכה לרקום מהלכים חדשים. אם תצליח, תוכל להגשים חלומות אפילו לסנטה קלאוס. גם הוא מחכה.
צ`יקוס
מאת אריאל אפרים אשבל ומאיה דוניץ. ביצוע: אפרת אביב ואריאל כהן. סאונד ותפעול מחשב: גיורי פוליטי בניית רמקולים: יאיר רשף וגיא לנצוט. עם טקסטים מאת גיום אפולינר (עברית: בני ציפר) וזיגמונד פרויד (עברית: דנית דותן)
בעבודותיהם המשותפות של דוניץ ואשבל מתפקד הגוף באופנים שונים. חלק מרכזי ממחקרם של שני היוצרים עוסק באיכויות שונות של הגוף הנמצא על במה, כאשר פעמים רבות נדרשים השחקנים לפעול כספורטאים, מוזיקאים, רקדנים או ילדים. בעבודה הנוכחית הם ממשיכים את המחקר המוזיקלי-תיאטרוני שלהם, הפעם תוך שימוש ברמקולים אלחוטיים, שדרכם מושמעים הפסקול האלקטרוני של היצירה וכן מניפולציות שונות המופעלות על קולם של השחקנים. היחסים השונים והמשונים המתקבלים במפגש בין גוף לסאונד ובין חומר מוזיקלי מוכן מראש לטקסט מאולתר, מכתיבים את הקומפוזיציה, הן ברמה המוזיקלית והן ברמה הבימתית-ויזואלית. העבודה הועלתה לראשונה במרתון "התיבה", אוקטובר 2009.
מופעי גלריה:
תרגיל (07.01.2009)
מאת סער סקלי. תרגיל בדמיון. תרגיל בחמלה. תרגיל בהדחקה. ניסיון להפוך חדר אחד לחדר אחר. לא תשמע אזעקה. לא יהיו נפגעים.פותח בהנחיית רות קנר באוניברסיטת תל-אביב. בוצע בחדרים בתל-אביב ובליסבון.
מחוץ למסלול
מאת כנרת מקס. עבודת וידאו 12 דקות. משתתפת: שני תמר. צילום: אלדד בוגנים. עריכה: אלדד בוגנים, פולי גלצר. מוזיקה ועריכת פס קול: דן קרגר. מסעה של אישה להחליק לנעלים המתאימות, אי שם בתוך חניון, נושא אותה לעולם של פנטסיה ומסתמן כשאיפה מסוכנת.
Doublecherryburst
אובייקט ווידאו מאת נעמה צבר. ביצוע: נעמה צבר, קריסטין מולר. האובייקט מורכב משתי גיטרות, אחת שמאלית ואחת ימנית שחוברו בראשן כך שהן חולקות את אותם מפתחות כיוון המיתרים. כאשר מכוונים גיטרה אחת, הגיטרה השנייה יוצאת מכיוון, האיזון מופר.
טפל בי
מיצג אינטראקטיבי רב משתתפות מאת תכלת ויסטוב. מופיעות: ענבר בן ישי, ענבל יומטובין, לי לוריאן, אליענה מרכוס, רות חוף, יערה סריג, מעין מוזס. מעצבי תפאורה: שרון ברויר, גיל לביא הנחיה: יובל רימון. חלל המופע מורכב משלושה חדרים חוברים, הנותנים רושם של בית בובות הקהל מוזמן לקחת חלק במופע או להישאר בחוץ ולצפות במהלך המתרחש בכל חדר דרך חלונות קהל המשתתף ניכנס לסט ומובל על ידי פתקים אשר ה"הורה הנעדר" השאיר בעבורו הטקס הארכי טיפי של הטיפול בילד יוצר באופן מידי מערכת יחסים אינטימית בין הקהל המשתתף לבין ה"ילדה" כבוגרת.
פסטיבל א-ז`אנר יתקיים ביום שישי, 29 בינואר 2010 ב-14:00 ובשבת, 30 בינואר בשעות 13:00 ו-17:00. כרטיס: 65 ₪.