פסטיבל עתיד התיאטרון 2011 - מרתון הפקות בוגרי בתי ספר למשחק בישראל, ייערך בתחילת מאי בצוותא תל-אביב.
הפסטיבל שייערך בפעם השישית חושף את הדור הבא של היצירה הישראלית וכולל בתוכו גם אירועים מיוחדים
במהלך ארבעה ימים יעלו עשרה בתי ספר למשחק בארץ עשר הצגות ומופעים חדשים, שנוצרו על ידי בוגרי בתי הספר ובהשתתפותם במהלך השנה הנוכחית.
היצירות עוסקות בדפוסים ואמנות בתפיסה של האדם את החיים, המביאים למעשים ולהחלטות גורליות בתוך גווניה הרבים של החברה בישראל, במציאות בה אנו חיים כיום.
בין האירועים הנוספים שייערכו בפסטיבל ללא תשלום: הקרנת סרטי סטודנטים מ"אימפרו" מתוך פסטיבל אימפרואקשן, תערוכת צילום "למה בובות לא הולכות לתיאטרון" , סדנאות במה בהנחיית יוצרים מובילים, ואירוע "יום הסטודנט" ביוזמת שח"ם ואשכולות .
הפסטיבל ינעל ביום חמישי ה-5 במאי בטקס חגיגי שבו יוענקו שני פרסים ע"ש ישראל פלס, לשחקן ולשחקנית המבטיח/ה של השנה, שיבחרו על ידי צוות שופטים. לאחר מכן יועלה המופע "הגדוד העברי".
"כשהאוניה שוקעת" ניסן נתיב (צילום: אייל לנדסמן)
הצגות הפסטיבל:
"כל הזעם הזה" - סטודיו לאמנויות התיאטרון יורם לוינשטיין
מאת: קית' רדין. תרגום: עינת ברנובסקי. בימוי: רוני מנדלסון. בהשתתפות שחקני שנה ג'. בדרכו המיוחדת ,מלאת החמלה וההומור, חושף המחזאי קית' רדין את שורשי הטרור האישי ומשרטט קווים לדמותה של הדינמיקה המביאה אדם למעשים לא אנושיים.
"כשהאונייה שוקעת" - בוגרי סטודיו למשחק ניסן נתיב תל אביב
כתיבה ופזמונים: זאב שצקי. רעיון ובימוי: דניאלה מיכאלי. סיפור שקיעת הטיטניק, "הספינה שלא טובעת", אירע לפני 99 שנים וממשיך לרתק עד היום. סיפורם של מי שביהירותם האמינו, שכסף או פלאי הטכנולוגיה מספיקים כדי לחמוק מהגורל. הטייקונים שקפאו באוקיינוס האטלנטי כשבבטנם שמפניה וקוויאר...
"נמוכים" - הסטודיו לאמנויות הבמה חולון
על פי סיפורים קצרים מאת: אלדד כהן. בימוי: ירדן בר- כוכבא. בהשתתפות תלמידי שנה ג'.הפקה קברטית סוריאליסטית מצחיקה-עצובה,המבוססת על פי סיפורים קצרים מאת הסופר והמחזאי אלדד כהן, שבה האנשים מוצאים את עצמם בעולם הזוי בעל חוקים ללא שליטה, העושים הכל בכדי לשמור על שפיותם וכבודם העצמי.
"ביקור הגברת הזקנה" - בית הספר למשחק ובידור ענת ברזילי
מאת: פרידריך דירנמאט. בימוי: אבי חדש. בהשתתפות תלמידי שנה ג'. טרגדיה קומית או מחזה מוסר מקאברי של העיירה גילן הענייה העומדת על סף פשיטת רגל, עד שמגיעה מיליארדרית זקנה ומציעה לאנשי העיירה מיליארד. אך ההצעה כרוכה בביצוע מעשה נורא ובלתי מוסרי בעליל.
"פנדו וליז" - סופי מוסקוביץ בית הספר לאמנויות הבמה
מאת: פרננדו ארבאל. תרגום: עדה בן נחום. בימוי: רובי פיינברג. יצירה פיוטית סוריאליסטית הפורסת את המסע האין סופי של פנדו, המוביל את ליז המשותקת ברגליה אל מקום נשגב בשם "טאר". מסעם הסיזיפי וחסר ההיגיון חושף את טבעם האמיתי של בני הזוג .
"בית ברנרדה אלבה" - מנשר לאמנות - המחלקה למשחק ותיאטרון
מאת: פדריקו גארסיה לורקה. בימוי: שלומי ליברמן. חמש בנות כלואות בין כתלי בית לאחר מות אביהן. האם, ברנרדה, מנסה לכפות עליהן חוקי מוסר נוקשים, כשבין קירות האבן ומתחת לשמלות האבל השחורות, גואה התשוקה והמרירות. יצירת המופת של לורקה, שבה ומהדהדת את הרצון לחופש, אהבה והגדרה עצמאית אותנטית.
"הלוויה חורפית" – הדרך - בית הספר לביטוי בימתי בהנהלת איל כהן
מאת: חנוך לוין. בימוי: איל כהן. בהשתתפות תלמידי שנה ג'. פנטזיה תיאטרלית המעמידה על כף המאזניים שני כוחות מיתולוגיים בהוויה הארצישראלית - שמחה מול אבל. מי מבין הכוחות יגבר על השני במאבק על חשיבותו?
"בובה מייסעס" - בית הספר לתיאטרון בובות ודרמה במכללת לוינסקי
בימוי המופע: עליזה בן יהודה. בימוי הקטעים והנחיית התלמידים: בלה שקאטוב, טלי ברנע, דבורה צפריר. תלמידי בית הספר לתיאטרון בובות ודרמה, מציגים רצף סיפורים ויזואליים מצחיקים, עצובים ומפתיעים, המעניקים משמעות שונה ולא שגרתית לעבודת שחקנים בובות ומסכות.
מי מפחד מברכט? - בית הספר למשחק ואמנויות הבמה בנגב
בימוי ועיצוב: זיו מאיר. בביצוע: בוגרים שנה ג'. קברט מוזיקלי עם מיטב השירים של ברטולט ברכט וקורט ווייל, צמד היוצרים שהטביעו את חותמם על התיאטרון של המאה ה-20. השירים לקוחים מתוך מחזותיו הבולטים ביותר של ברכט, בהם גם למילים, גם ללחנים וגם לאופן ההגשה יש אמירה ברורה, הרלוונטית גם לחברה ולתקופה בהן אנו, כישראלים, חיים כיום.
"נמוכים" סטודיו למשחק חולון (צילום: דוד בוכניק)
invisiBALL - סמינר הקיבוצים - בית הספר לאמנויות המחול
כוריאוגרפיה ובימוי: נדין בומר. מופע תיאטרון-מחול-דראג סאטירי על כדורגל, בו 10 רקדניות מגלמות 10 שחקני כדורגל נערצים. הבמה היא מגרש והמוזיקה מורכבת משאגות האוהדים. באמצעות שפת התיאטרון-מחול הקהל עובר באולם התיאטרון חוויה מלאה של משחק כדורגל. בהשתתפות תלמידות שנה ג'.
אירועים מיוחדים:
תערוכת צילום: למה בובות לא הולכות לתיאטרון
הצילומים של אורלי דבור- צלמת, אנימטורית ובובנאית, מציגים את תהליכי הלימוד והיצירה בבית הספר לתיאטרון בובות ודרמה, שעובר אמן תיאטרון הבובות - הבובנאי, יצור כלאיים שבין האמן הפלסטי לשחקן התיאטרון. אוצרת: דבורה צפריר , מנהלת בית הספר לתיאטרון בובות ודרמה, במכללת לוינסקי. התערוכה פתוחה לקהל הרחב.
עתיד התיאטרון בסדנאות הבמה
יום סדנאות לתלמידי משחק שנה ב', בהנחיית יוצרים מובילים: שמואל וילוז'ני - סטנד-ארט; משה קפטן – מחזות זמר; אורית אזולאי – ליהוק ואודישנים; רם נהרי – משחק מול מצלמה; דניאל רבנר – כתיבת סדרות לאינטרנט . השתתפות בסדנאות לתלמידי שנה ג' למשחק - ללא תשלום. ההרשמה לסדנאות דרך בתי הספר.
יום הסטודנט
יום הסטודנט של שח"ם- ארגון השחקנים בישראל לסטודנטים למשחק יכלול: "שחקנים יודעים זכויותיהם ?" הנחייה: דביר בנדק, שחקן ויו"ר שח"ם, "זכויות יוצרים" - שיחה עם אילי גורליצקי, יו"ר אשכולות, כתת אמן עם שחקן/ית , פאנל בנושא: "מלימודים לעבודה"- תיק עצות להשתלבות בתעשייה בהשתתפות: מלהקת, סוכנת שחקנים, במאי טלוויזיה/קולנוע, מנהל אמנותי בתיאטרון ושחקן. הכניסה ללא תשלום עבור סטודנטים למשחק מכל בתי הספר ברחבי הארץ. יש להירשם מראש בדוא"ל: project@shaham.org.il.
"פנדו וליז" ביה"ס סופי מוסקוביץ (צילום: פאבל קרלין)
סרטים מפסטיבל "אימפרואקשן"
הצגת מיטב הסרטים מפסטיבל "אימפרואקשן" - תחרות קולנוע ישראלי קצר, לסרטים בני חמש דקות, המופקים בהשתתפות תלמידי שנה שלישית של "אימפרו" – הסטודיו למשחק בקולנוע וטלוויזיה'. דרמות ריאליסטיות, קומדיות הזויות, מותחנים ויצירות עתידניות. הכניסה חופשית!
הפסטיבל יתקיים בין התאריכים 5-2 במאי 2011 בצוותא תל-אביב.
כרטיס: 50 ₪. במכירה מוקדמת: 30 ₪
. לרכישת כרטיסים להצגות בטל': 7 / 03-6950156 (שלוחה 2 ),
tickets.tzavta.co.il
.
לפרטים נוספים
באתר צוותא.