ניקי גולדשטיין מספר על מופע מחווה חדש ללהיטי השלישיות הגדולים של כל הזמנים שיעלה בברכורה בהיכל אמנויות ההרצליה במסגרת סוף השבוע "אוהבים בכל הסגנונות"
שלישייה במחווה לשלישיות
מבט לאחור על שנות החמישים, השישים והשבעים של המוזיקה הישראלית מגלה שעל מצבור הלהיטים האדיר המשויך לאותה תקופה, אחראיות לא מעט שלישיות, ביניהן "גשר הירקון", "הנשמות הטהורות", "החלונות הגבוהים", "השלושרים", "הגשש החיוור", "שלישיית התאומים", "שוקולד מנטה מסטיק", ורבות נוספות.
חלק מאותם להיטים תוכלו לשמוע בביצועים חדשים של שלושה שחברו לשלישיית מחווה לאותם שירים: אורי בנאי, המהווה גם קישור ישיר לתקופה באמצעות אביו, גברי בנאי, אילן לייבוביץ', שחקן זמר שהחל את דרכו בפסטיבל שירי הילדים השישי ומאז מופיע בהצגות ובמחזות זמר שונים מ"שיער" ועד "אוויטה", וניקי גולדשטיין, הצעיר שבחבורה (34), שחקן, קומיקאי וזמר ("ברנשים וחתיכות", "יוסף וכתונת הפסים", "ערב אדיר", "אני פה בגלל אשתי") העובד בימים אלה גם על מופע הילדים החדש של רינת גבאי ועל סדרת טלוויזיה חדשה עם חנה לסלאו.
ב-16 לחודש, יום חמישי הקרוב, תופיע השלישייה בהיכל אמנויות הבמה בהרצליה, במסגרת "אוהבים בכל הסגנונות", חגיגת מופעים בהיכל לקראת אירועי יום האהבה הבינלאומי.
"זה מופע מקסים שעושה מחווה למעל שלושים להיטי שלישיות בארץ, מ'השלושרים' ועד 'מנגו'", מספר גולדשטיין. "הרעיון היה של דוד קריבושי, המנהל המוזיקלי של המופע, ושל אילן לייבוביץ', שתמיד רצו לעשות את הדבר הזה, וחיפשו עוד שני אנשים שיוכלו לעבוד איתם לצורך המופע.
"אילן עובד עם אורי כבר הרבה שנים ב'בוסתן ספרדי' ב'הבימה'. ואותי צירף קריבושי אחרי ששמע אותי שר בקדם אירוויזיון של השנה שעברה שבו הוא היה אחד השופטים. הוא חשב שאני קומיקאי ולא ידע שאני גם זמר, וכשהוא שמע אותי שר הוא התלהב והציע לי להצטרף לשלישייה".
החיבור בין שלושתכם נולד לצורך המופע או שהייתה לכם היכרות מקצועית קודמת?
"אני הכרתי את אורי ואילן רק במסגרת המקצוע והתעשייה אבל מה שמפליא בכל העניין הוא שלמרות שכל אחד מאיתנו בא מסגנון שירה שונה – אורי בא יותר מהרוק, אילן זמר-שחקן כמוני ויש לו מופעים של כל מיני סגנונות ואני בא יותר ממחזות זמר – הקולות שלנו משתלבים בצורה באמת מדהימה. אפילו קריבושי אומר שארבעים שנה הוא עובד עם זמרים אבל הוא אף פעם לא שמע שילוב קולות יפה כמו שלנו".
אתם מבצעים את השירים אחד לאחד כמו המקור או שהשארתם מקום לפרשנות חדשה משלכם?
"זה לא אחד לאחד. אני חייב לציין שקריבושי עשה עיבודים קוליים מדהימים. השירים נשמעים בערך אותו דבר כמו במקור עם שדרוג מסוים של עיבודים לתזמורת, יש לנו שישה נגנים על הבמה, עשינו קצת אינטרפרטציות משלנו, שינינו לחלק מהשירים את הסגנון אבל רוב השירים הם נכסי צאן ברזל שאי אפשר לשנות אותם, אז הרוב נשאר מאוד דומה רק עם עיבוד קולי וסאונד אחר מאוד מאוד יפה לחלק מהשירים. 'תן לשים ת'ראש על דיונה' או 'זמר נוגה', למשל, קיבלו עיבודים חדשים. ב'זמר נוגה' ("התשמע קולי" – ט.ג.) קריבושי שינה מעט את המלודיה של הבתים, אבל בצורה שמתכתבת עם השיר כמובן".
הירשנזון שומר הראש
למדת משהו חדש על התקופה דרך העיסוק בשירים הישנים?
"בטח, מאוד. אני הצעיר שבחבורה, אז את רוב השירים כמובן שהכרתי, אבל היו הרבה שירים שידעתי לזמזם בלי שידעתי לשייך אותם למישהו. גם בקטעי הקישור וגם דרך העבודה על כל המופע למדתי את ההיסטוריה של השלישיות, למדתי על התקופה, למדתי שלבני אמדורסקי, למשל, היה חלק מאוד פעיל בתקופה והוא הקים הרבה שלישיות בעצמו, למדתי על הרומן הקטן שהיה לג'וזי כץ עם אריק איינשטיין ב'חלונות הגבוהים' ושהיא לא יודעת אם היא עשתה את הבחירה הנכונה כשבחרה בשמוליק קראוס, וכמובן למדתי מאורי, שסיפר לנו הרבה סיפורים על 'הגששים'".
צילום: רונן אקרמן
למשל?
"למשל, אילן, אורי ואני כל הזמן היינו משגעים את קריבושי בחזרות - באים, עושים קפה וצחוקים ולוקחים את הזמן עד שמתחילים את החזרות, ואורי סיפר לנו שככה גם 'הגששים' שיגעו את פשנל בחזרות שלהם אז הוא לקח את הירשנזון, השר, שהיום יושב בכלא, ושם אותו לשמור עליהם כמו שומר ראש כדי שלא יעשו בלגן בחזרות של 'הגששים'... סיפורים שמעידים על תקופה מאוד מאוד יפה.
"אני חושב שמאוד מתגעגעים היום לאווירה שהייתה בארץ בתקופה הזאת ולשירים המדהימים האלה. היה נורא קשה לבחור את הרפרטואר כי על כל שלישייה במופע אפשר היה לעשות מופע משלם משל עצמה ולא ידענו איזה שירים אפשר להוריד, ובגלל זה קריבושי לקח הרבה מהלהיטים ועשינו איתם הרבה מחרוזות. מכל השירים שהורדנו יכולנו לעשות עוד מופע בשקט".
אמרת "מתגעגעים", מי באמת קהל היעד של מופע מהסוג הזה לדעתך?
"קהל היעד הראשוני כשחושבים על זה הם קהל המבוגרים, אבל בזמן החזרות, כשסיפרתי לאנשים שאני עושה את המופע הזה, גיליתי שגם הרבה חבר'ה בגילי, וגם צעירים יותר, מאוד אוהבים את השירים של השלישיות הוותיקות, כך שזה לא מיועד רק לקהל המבוגרים, ויש לנו כבר תאריכים בכל רחבי הארץ".
מופע "השלישייה" יעלה ביום חמישי, 16 בפברואר 2012 ב-20:30 בהיכל אמנויות בהרצליה במסגרת סוף שבוע "אוהבים בכל הסגנונות" ליום האהבה הבינלאומי. כרטיס: 120 ₪. טל': 1-700-70-29-29 וכן ביום שני, 20 בפברואר ב-21:00 בתיאטרון ירושלים.