סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
מוזיקה
לוח האירועים 2024 נובמבר 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה הקאמרית במחווה לרודולף ברשאי
 

 
 
בקונצרט ישתתפו המנצח והכנר דמיטרי סיטקובצקי והכנרת הצעירה אליזבת באסוף-דרסקאייה


התזמורת הקאמרית מגישה קונצרט בסדרת "הבריאה", "מחווה לרודולף ברשאי". מנצח וכנר: דמיטרי סיטקובצקי. כינור: אליזבת באסוף-דרסקאייה.
 
בתוכנית: באך: קונצ'רטו לכינור בלה-מינור, קונצ'רטו לכינור במי-מז'ור וקונצ'רטו לשני כינורות ברה-מינור; פרוקופייב/ברשאי: "חזיונות בני חלוף", אופ' 22; שוסטקוביץ'/ברשאי: סימפוניה קאמרית, אופ' 110.
 
רודולף בוריסוביץ' ברשאי

רודולף בוריסוביץ' ברשאי' מנצח וויולן, נולד למשפחה יהודית ברוסיה. הוא הופיע כוויולן הן כסולן והן במוזיקה קאמרית עם סביאטסלב ריכטר ודוד אויסטרך. כן ניגן בשלישייה עם מסטיסלב רוסטרופוביץ' וליאוניד קוגן, וזכה במספר רב של תחרויות סובייטיות ובינלאומיות.

ב-1955 הקים את התזמורת הקאמרית מוסקבה הנודעת, שפעלה בניהולו ובניצוחו עד שהיגר לישראל בשנת 1977. הוא עמד בראש התזמורת הקאמרית הישראלית, אחר התזמורת הסימפונית של בורנמאות (1982-1986), ובהמשך התיישב בקביעות בשווייץ. ניצח על תזמורות רבות, ביניהן תזמורת ונקובר, התזמורת הסימפונית של לונדון, הפילהרמונית המלכותית, התזמורת הסימפונית של סינסינטי ורבות אחרות.

ברשאי זכה לתהילה כפרשן מוזיקה ומעבד יצירות משל שוסטקוביץ' ופרוקופייב וכמנצח על מוזיקה של מאהלר ושוסטקוביץ'. רבות מהקלטותיו זכו לשבחי הביקורת וזכו בפרסים בינלאומיים, ביניהם פרסי גראמי וקאן.

אליזבת באסוף-דרסקאיי


אליזבת באסוף-דרסקאייה, ילידת 1994, לוס-אנג'לס, החלה לגלות עניין במוזיקה מגיל צעיר מאוד. בהיותה בת שנה הוקסמה מצלילי אופרה, ובגיל שלוש ביקשה מאמה (מרינה קוציוס, פסנתרנית ומלחינה) ללמוד לנגן בכינור. בת שש החלה ללמוד גם נגינה בפסנתר, ושוסטקוביץ' ושופן הם המלחינים החביבים עליה. כשנשאלה באחד מהראיונות מהן תוכניותיה לעתיד, ענתה שבכוונתה להיות כנרת, פסנתרנית ומלחינה מפורסמת.

ב-2004 למדה באסוף-דרסקאייה בשלוחה של הקונסרבטוריון על-שם צ'ייקובסקי במוסקבה, ובשנה שלאחר מכן בבית-הספר קולברן לאמנויות הבמה בלוס-אנג'לס. במקביל השתתפה בכיתות אמן. כיום לומדת באסוף-דרסקאייה אצל רוג'ריו ריצ'י במימון מילגה של קרן הניגס-פישר מטעם עמותת התזמורת הפילהרמונית של אולימפיה.

בגילה הצעיר הספיקה באסוף-דרסקאייה להופיע במספר רב של קונצרטים ורסיטלים. ב-2003 הופיעה עם התזמורת הקאמרית של הקרמלין בניצוחו של מישה רחלבסקי. אחת מהופעותיה המרשימות היתה ב-2005 במוסקבה, עם הווירטואוזים של מוסקבה בניצוחו של ולדימיר ספיבקוב. באותה שנה נבחרה להשתתף בתחרות בין שני בתי-ספר מובילים למוזיקה במוסקבה ונבחרה לנגן בקונצרט הסיום החגיגי של התחרות.



אליזבת באסוף-דרסקאיי (תמונת יח"צ)


ב-2006 היתה באסוף-דרסקאייה בין המשתתפים הצעירים של פסטיבל המוזיקה היוקרתי NYack בניו-יורק. כמו כן מוזמנת באסוף-דרסקאייה להופיע באירועים חשובים, בהם קונצרטי התרמה בארגונים שונים ובעלי חשיבות בארה"ב.

באסוף-דרסקאייה הופיעה עם אמנים ידועי שם, ובהם ולדימיר אשכנזי, רודולף ברשאי, עמנואל בורוק, מיכאל צייטלין, מיכאיל קופלמן ואחרים.

זכתה בפרסים רבים, ובהם מלגות מטעם הקרן למוזיקאים צעירים ושורה של פרסים ראשונים בתחרויות לכשרונות צעירים החל מ-2001.

באסוף-דרסקאייה מנגנת בכינור מאוספו של פטר מנדל, שהושאל לה באדיבותו של האספן. 
 
דמיטרי סיטקובצקי

דמיטרי סיטקובצקי, מנצח וכנר, נולד בבאקו, אזרבייג'אן. גדל במוסקבה, למד בקונסרבטוריון בעיר, וב-1977 החל ללמוד בבית-הספר ג'וליארד בניו-יורק, לשם העתיק את מגוריו. מ-1987 מתגורר סיטקובצקי עם משפחתו בלונדון.

סיטקובצקי פיתח קריירה עשירה ביותר ככנר, מנצח, מעבד, מבצע מוזיקה קאמרית ומנהל פסטיבלים. הוא הופיע כסולן עם התזמורות המובילות בעולם, ובהן התזמורות הפילהרמוניות של ברלין, ניו-יורק ולוס-אנג'לס, תזמורות גוונדהאוס של לייפציג, קונצרחבאו, התזמורות המובילות של לונדון, התזמורות הסימפוניות NHK בטוקיו, שיקגו, סיאטל, פילדלפיה, קליבלנד, מינסוטה, תזמורת בטהובן בבון, התזמורות הקאמריות של ציריך, וורטמברג ועוד רבות אחרות.

כמו כן הופיע בפסטיבלים יוקרתיים, ובהם הפסטיבלים של זלצבורג, לוצרן, אדינבורו, איסטנבול ואחרים.

ב-2003 מונה למנהל המוזיקלי של התזמורת הסימפונית של גרינסבורו (צפון קרוליינה, ארה"ב), תפקיד שבו משמש גם כיום.

כמו כן בנה סיטקובצקי קריירה משגשגת כמנצח. בשנים 2001-1996 שימש מנצח ראשי ויועץ מוזיקלי של תזמורת אלסטר באירלנד, ומאוחר יותר מונה למנצח כבוד שם. בשנים 2005-2002 כיהן כמנצח אורח ראשי בתזמורת הסימפונית הממלכתית של רוסיה, בשנים 2009-2006 מונה לאמן הבית של התזמורת הסימפונית של קסטיליה ולאון ושימש שם כמנצח וכנר.

ב-1990 ייסד סיטקובצקי את התזמורת האירופית החדשה לכלי קשת, שבה מנגנים טובי המוזיקאים מכל רחבי אירופה.



דמיטרי סטקובסקי (תמונת יח"צ)


סיטקובצקי כיהן כמנהל מוזיקלי של פסטיבלי מוסיקה רבים ובהם בפינלנד (1993-1983, 2002), סיאטל (1997-1992), באקו ואזרבייג'אן (1999). ב-2007 היה אמן הבית של פסטיבל בודנזי בגרמניה, שם שימש במגוון תפקידים (סולן, מנצח, מבצע מוזיקה קאמרית, רסיטלים וכיתות אמן). הופיע עם מיטב המוסיקאים, ביניהם ארגריך, אשכנזי, בשמאט, דווידוביץ', קיסין, מאיסקי, פנדרצקי, רפין, שניטקה ושדרין.

פעילותו כמעבד כוללת את עיבודיו ליצירה "וריאציות גולדברג" מאת באך לשלישיית כלי קשת ולתזמורת כלי קשת. סיטקובצקי ערך למעלה מ-40 עיבודים ליצירות מאת היידן, בטהובן, ברהמס, דוהנני, ברטוק, צ'ייקובסקי, שוסטקוביץ, סטרווינסקי ושניטקה. סיטקובצקי חבר באגודת המלחינים האמריקאית החל מ-1985 ועבודותיו יצאו לאור בהוצאות דולינגר, סיקורסקי ושירמר.

סיטקובצקי הוציא מספר רב של תקליטורים, הכוללים בין השאר את הופעותיו כסולן עם הקונצ'רטי לכינור הידועים ביותר, במוזיקה קאמרית וכמנצח עם רפרטואר תזמורתי עשיר.
סיטקובצקי מגלה גם עניין ומעורבות במוזיקה בת זמננו. הוא ביצע את הבכורה של הקונצ'רטי לכינור מאת ג'והן קסקן (1995) וקזישטוף מאייר (2000) ומבצע לעתים קרובות יצירות מאת פנדרצקי, שניטקה, פארת ושדרין, שכמה מהן נכתבו במיוחד עבורו.

פעילויותיו של סיטקובצקי בעונת הקונצרטים הנוכחית כוללות, בין היתר, הופעות עם התזמורות הסימפונית של בנגקוק והפילהרמונית של רוסיה, ניצוח על תזמורת הרדיו של זגרב, על תזמורת המאה של יפן והופעות בסין עם התזמורות הסימפוניות של שנגחאי וגואנז'ו. כמו כן הוזמן סיטקובצקי להצטרף לחבר השופטים של התחרות הבינלאומית לכינור באוקלנד, ניו-זילנד, הוזמן לקחת חלק בפסטיבלי מוזיקה מפורסמים בשווייץ, איטליה, ספרד ואירלנד ולהופיע ברסיטלים.

כמו כן הוזמן לסדרת הרצאות בלונדון על אמנות העיבוד המוזיקלי, בשילוב עם רסיטלים שבהם יבצע את כל הסונטות לכינור מאת ברהמס, את "וריאציות גולדברג" וסימפוניות מאת באך. בספטמבר 2012 ניצח על ביצוע הבכורה של הקונצ'רטו לקלרנית ונבל (מאת יאקוב יאקולוב) במסגרת השתתפותו בפסטיבל המוזיקה החדש בצפון קרוליינה ובסדרה "סיטקובצקי וחברים" בתזמורת גרינסבורו, שעליה הוא מנצח. 
 

הקונצרט ייערך בימים שלישי ורביעי, 18 ו-19 בדצמבר 2012, ב-20:30, במוזיאון תל-אביב, אולם רקנאטי. לפרטים:
03-6077020.

למועדי מופעים >

10/12/2012   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע