סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
מוזיקה
לוח האירועים 2024 נובמבר 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה פסטיבל קליפה אדומה ה-6
 

 
 
שבועיים של מיצגים ומופעי תיאטרון חזותי, אמנים ישראלים ובינלאומיים, לגדולים ולקטנים


פסטיבל "קליפה אדומה" השישי ייפתח ב-22 בפברואר 2013 ויימשך כשבועיים, שבמהלכם יוצגו בבכורה בישראל עבודות חזותיות מישראל ומהעולם.

את התוכנית רקחו גם השנה עידית הרמן ודמיטרי טולפנוב, יוצרי ומנהלי תיאטרון קליפה.

מטרת הפסטיבל לאפשר לקהל הישראלי להתנסות בחוויה תיאטרונית שונה ולהיחשף לקבוצות ויוצרים מובילים בתחום אמנויות המופע.
 
בשנתו השישית יארח הפסטיבל לאמנות המופע ותיאטרון חזותי בבית קליפה בתל אביב אורחים מאוסטרליה, גרמניה וצרפת, לצד המסגרת הישראלית לתיאטרון מתקדם.

כמו כן יתקיימו סשן לאמנות המופע בהנחיית עידית הרמן ודמיטרי טולפנוב וסדנה בהנחיית מארן סטארק, אמנית מיצג, פרפורמרית מבריקה ופורצת דרך מגרמניה.
 
השנה לראשונה פותח הפסטיבל את דלתו גם לקהל הצעיר (3-6) בבכורת ההצגה "השיר של לולה".
 
לאורך כל ימי הפסטיבל, לפני המופע המרכזי, יעלה צבי פטרקובסקי שלל דמויות ושירים מבדחים על הבר, בלובי של קליפה. ההצגה היומית של פטרקובסקי משתנה לפי אופי המופע המוצג באותו יום או לפי המדינה שממנה מגיעה הקבוצה המופיעה. במקום יוגשו מאכלים מסורתיים מאוסטרליה, גרמניה וצרפת.

ואלה כמה מן המופעים שיועלו בפסטיבל:
 

השיר של לולה – בכורה

 
ללולה הצבועה יש צוואר עבה, שיניים חדות, רגליים מוזרות, ידיים ארוכות ופרווה קוצנית מנוקדת. כל החיות בורחות מפניה. "אל תיבהלו" מנסה לולה לקרא אחריהן, אבל במקום זה יוצא לה צחוק מפחיד, צחוק של צבועה. ללולה יש קול של מלאך ושיר שאף אחד עוד לא שמע. האם לולה תצליח אי פעם למצוא חברים?
 
השיר של לולה הוא שיתוף פעולה נוסף של תיאטרון קליפה עם הסופרת והמאיירת עטורת הפרסים אורית ברגמן, שכתבה ועיצבה גם את ההצגה "מה קורה עם שבתאי" ולקחה חלק ביצירתם של פרויקטים רבים אחרים בתיאטרון.
 
כתיבה ועיצוב: אורית ברגמן. בימוי: עידית הרמן. כוריאוגרפיה: מיכל הרמן. תלבושות: יערה צדוק. ביצוע תפאורה: דמיטרי טולפנוב, שגיא שונולד, ירון בראלי. לחן השיר של לולה ועיצוב הפסקול: צבי פטרקובסקי, דמיטרי טולפנוב. משתתפים: צבי פטרקובסקי, עדי פז, קזויו שיונורי, שרה צוויג.

לולה-1.jpg
"השיר של לולה" (יח"צ)

כדור בתוך מסגרת – בכורה

תיאטרון חפצים. שתי בנות נפגשות כדי לשחק בכדורים של רובה. באמצעות שלושה פנסים צבאיים ומחסנית מלאה בכדורים, הן בונות מסגרת צבאית נוקשה, אך לאכזבתן, מתגלה בתוכה "חייל" שלא מתיישר עם הכללים כמו שאר ה"פלוגה". יחד הן מלוות אותו במחנה האימונים, נסחפות לתוך העולם הצבאי ומובילות אותו לרגע האמת, הקרב. יוצרות ומבצעות: שירי לבנדיגר וליאת שבתאי.


מר גאדג'ט


תיאטרון חזותי. דמות גברית בונה עצמה לתלפיות תוך שימוש במגוון אביזרי עזר. טראש מצחיק, עמוק וצבעוני, מבית היוצר של חבר קבוצת קליפה לשעבר, כיום אחד מאלופי העולם באומניות לחימה יפניות. יצירה וביצוע: טקנורי קוואהרדה.


מר-גדגט-זהר-כהן.jpg
"מר גאדג'ט" (צילום: זהר כהן)


Barvaz


תיאטרון חזותי בשילוב מחול. הברווז עצר בזמן שכולם המשיכו, ניסו והתפתחו. הברווז בעיינו ובדמותו, מסתפק בעצם היותו חי. הוא אינו משמיע קול ששווה אזכור כמו קול התרנגול, הוא אינו מפואר כברבור, הוא אינו יכול לעוף כאווז, הוא הולך באופן מגושם בגלל הקרומים בכפות רגליו, הוא שוחה במים, אך יכול להתקיים במקום ללא מקווה מים לשחות בו. הוא פשוט חי, בלי דרישות מיוחדות, בלי כוונות, בלי תלות בדבר מלבד מזון ושתייה.
מחול חזותי נועז מבית היוצר של זוכה פסטיבל גוונים במחול 2011.
 
יצירה: יוני סוטחי. רקדניות יוצרות: אורין יוחנן, מיכל גיל. עיצוב תלבושות ובמה: יוני סוטחי. תפירה: אנה טובול. עריכה מוזיקלית: שי זורניצר.

ברווז-נמרוד-פלד1.jpg
"ברווז" (צילום: נמרוד פלד)

 
תחבושת אישית

תיאטרון מחול בשילוב וידיאו. מחקר תנועתי-דוקומנטרי אחר דפוסים התנהגותיים ופיזיים של אנשים החשים שונים מהחברה שבה הם נמצאים. מסע אישי של היוצרת, כאחות גדולה לנערה עם פיגור קל ולקויות למידה. יוצרת ופרפור מרית: עדי פז. צילום, עריכת וידיאו וסאונד: איילון לוי.
  
  
 

Dummy


תיאטרון חזותי. מוכרת קשת יום בחנות בגדים, חיוך תמידי על פניה ומלה אחת על שפתיה – כן! כל מה שהיא יכולה לייחל לו הוא הפסקת הסיגריה הקרובה. במהלך החלפת הקולקציה על בובות התצוגה, היא נקלעת למצבים גופניים מאתגרים ומגרים. קיטש חסר עכבות מבית היוצר של חברת קבוצת קליפה. יצירה, עיצוב וביצוע: קזויו שיונורי.
 

דאמי-שרה-צוויג.jpg
"דאמי" (צילום: שרה צוויג)


בורורולה


המופע של אדם ריד (אוסטרליה) ואכילס צ'אריסקוס (יוון). תיאטרון פיזי, תיאטרון חזותי ובוטו בשעה אינטנסיבית של ליצנות ואבסורד. בורורולה צוללת בלי פחד אל סוריאליזם חלומי בסדרה של תמונות קצרות, משוחררות לחלוטין מכבלי עלילה. בבסיס ההשראה למופע התרסקות מטוס קרב בצפון אוסטרליה. המקומיים המציאו ריקוד זיכרון הנקרא "מטוס", שעליו הם חוזרים באופן טקסי מדי שנה מאז האירוע.

אדם ריד גדל באוסטרליה וצמח להיות הבטחה בתחום האתלטיקה הקלה. בסיבוב חד, הוא פנה לכיוון תיאטרון ופרפורמנס והחל ללמוד את טכניקת לה-קוק, קומדיה דל'ארטה וריקודי מלחמה ניו-זילנדיים. מאוחר יותר הצטרף ללהקות שונות, ביניהן סירק דה סולי וקבוצת דרבו. כיוצר עצמאי זכה בפרסים בפסטיבל אדינבורו והעלה את יצירותיו בפסטיבלים בינלאומיים.


אכילס צ'ריסקוס נולד ביוון ורכש השכלה כליצן וקומיקאי באיטליה. בשנים האחרונות חבר לקבוצת התיאטרון הפיזי נובוגה פרונטה בפראג.

ברוורלה.jpg
"בורורולה" (יח"צ)
 

התעוררות שווא


תיאטרון צלליות, פרפורמנס ואנימציה. "התעוררות שווא" הינו מושג המתאר מצב שבו אדם ישן, ובשנתו חולם כי התעורר. הוא בטוח שהקיץ משנתו ואף קם ממיטתו, כשלמעשה הוא עדיין חולם. הקהל מוזמן להיכנס לחדר שבמרכזו אשה על כורסה, שולחן עץ וספל. הצופים מתבקשים לבחור בעצמם את נקודת הצפייה שלהם בעבודה. העבודה הועלתה לראשונה במסגרת אירועי "פינאלה 2012" בבית-הספר לתיאטרון חזותי.
 
יצירה: ורה ברזק-שניידר. פרפורמרית ושותפה ליצירה: מורן דובשני. פסקול מקורי: טליה אליאב. 
  
  

 
Future Flower Experimental

מיצב בשילוב מחול בוטו. על במה עתידנית שני שורדים – חוה ואדם חדשים. מתוך גופם עולים גבעולים בנביטה אלימה, משהו חי, משהו פצוע, משהו לאכול. ארתור אסטמן ואילנה בלסן במסע אישי, אנושי וגם חייתי, רעיון ועיצוב: נטלי מנדל. מוזיקה: הגר שפירא.
 

מונקי ביזנס


תיאטרון חזותי, משל פואטי. קומדיה עתידנית עתירת דימויים חזותיים ללא מלים, מבית היוצר של קבוצת התיאטרון התל אביבית חסרת הפשרות אורתו-דה. לאחר חורבנו של כדור הארץ, נוחתים ארבעה חוצנים תבוניים מהעידן החדש על כוכב הלכת ההרוס. הם מופתעים לגלות שהם פיסת החיים היחידה שנשארה על פני האדמה.
 
יצירה ובימוי: ינון צפריר. במאי שותף: דניאל זעפרני. עיצוב תפאורה: מיקי בן-כנען. עיצוב בובות: שרה פלי. דרמטורגיה: יפעת זנדני-צפריר. שחקנים: מוטי סבג, נמרוד רונן, נוריה דינה לוזינסקי, ינון צפריר. 
 
מנקי-ביזנס-רועי-כהן.jpg
"מנקי ביזנס" (צילום: רועי כהן)

עופות ועמילן


קבוצת Les Philosophes Barbares (הפילוסופים הברברים), צרפת. ארבעה סיפורים קצרים, קומיים-מקבריים, המוצגים בסגנון חדשני וצעיר של הפעלת בובות וחפצים. הסיפור הראשון מציג האנשה ערבה לחיך של עוף שלם, בנתחי אקרובטיקה על חבל דק – עשר דקות של מניפולציית חפצים טרייה. הסיפור השני הוא הסיפור הטרגי של ויליאם ומרגרט בטכניקה סוחטת דמעות של הפעלת בובות על שולחן. סיפורו של מר ג'ולס – האהבה ואובדנה – בתיאטרון חפצים נוגע ללב. לבסוף הסיפור "יונים", שבו יהיו הרבה יונים ותאונה גורלית אחת.
 
Les Philosophes Barbares היא קבוצה צרפתית צעירה ובועטת, המורכבת מחמישה בוגרי בתי-הספר לבובנאות בבריסל, בלגיה ופינלנד. עבודתם משלבת עבודת משחק בימתי של המפעילים לצד הבובות.

עופות-ועמילן-אלסנדרו-גיאלנה.jpg
"עופות ועמילן" (צילום: אלסנדרו אליאנה)


Plan B

מופע תיאטרון מחול פארודי ובו מדריך הוראות לצפייה ביצירות עכשוויות. תהליך היצירה הוא כל עולמן של שתי הדמויות, שבו הן צועדות בביטחון ומשתעשעות כילדות נצחיות.
היצירה מנסה לפצח בשיתוף חלקי של הקהל ובשקיפות מלאה את מהות היצירה, מהו תפקידה ומהי נחיצותה במציאות חיינו כאן בישראל.
 
כוריאוגרפיה, טקסטים והופעה: מיכל הרמן וענבל שחר. מוזיקה: ז'אק לוסייר, ורדי, מוגוואי.

Knit and Clean


תיאטרון חזותי. זוג יושב בביתו. היא סורגת. הוא אוכל. הוא אינו מביט באוכל כפי שהיא אינה מביטה במסרגות. בין לבין הם שותים מים. וכך זה נמשך כבר שנים. יום אחד האשה מרימה את הראש, היא שומעת משהו. בעלה בשלו. מאחוריה מופיע גבר עירום לגמרי. צעד אחר צד היא יוצאת עם הגבר החדש למסע דרך כל הדברים שכבר מזמן שכחה, באמצעות החומר שהיא מכירה כל כך טוב, הצמר.
 
רעיון: מיקי יונס. בימוי: מיקי יונס, מור לידור. כוריאוגרפיה: מור לידור. שחקנים יוצרים: רותם גולדנברג, שי ג'יברי, רפאל קאפוסטיאן. עיצוב חלל: ורד פיק. עיבוד סאונד: אסף רייז.
 
ניט-אנד-קלין-כפיר-בולוטין.jpg
Knit and Clean (צילום: כפיר בולטין)

שלושה חלקים


מארן סטארק ומארק באואר, גרמניה. שלוש יצירות קצרות המשלבות עבודת מיצב ואמנות פלאסטית עם מחול, מבית היוצר של אחת האמניות הבולטות והחדשניות הפועלות כיום בגרמניה, סטארק, יוצרת רב תחומית עטורת פרסים, בוגרת האקדמיה לאמנות חזותית במינכן. היתה חברה בקבוצת הפלמנקו של גונזלס רייאס שנים רבות. יצירותיה עולות בפסטיבלים, מוזיאונים ומוסדות תרבות ברחבי העולם. מארק באואר, אמן סאונד המתמחה בעיבודי אפקטים קולנועיים, עבד עם גדולי היוצרים בקולנוע.

שלושה-חלקים-סזאר-מרטין.jpg
"שלושה חלקים" (צילום: סזאר מרטין)

הפסטיבל יתקיים בימים שישי עד שלישי, מה-22 בפברואר ועד 5 במרץ 2013, בתיאטרון קליפה, רח' הרכבת 38 תל אביב. לפרטים וכרטיסים: 03-6879219


28/01/2013   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע