אתי ואיתי אברמוביץ מביאים לבמה תוצר חביב שלא מצליח לייצר התלהבות אמיתית אצל האמהות
סיפורים קטנים מובילים לשירים קטנים
את "פירורים" כתבו אתי ואיתי אברמוביץ, זוג מוזיקאים נשואים שיצרו אלבום שירי ילדים באותו שם במשך שתי שנותיו הראשונות של בנם הבכור.
את המופע שבא בעקבות אותו אלבום מתחיל איתי בנגינת פסנתר יפה. אליו מצטרפת אתי המפליאה לנגן בחליל, ולצדם על הבמה נדב גיימן בכלי הקשה ואילן שכטמן בגיטרה.
"כל שיר קטן הוא פירור וכל פירור הוא סיפור", הם פותחים, ומביאים שרשרת של שירים שנוגעים בסגנונות מוזיקליים שונים, קצת דרום אמריקה, קצת ראפ, קצת סווינג, קצת מוזיקה איטלקית, וסיפורים שעניינם פכים קטנים של הגיל הרך ("מה קרה לעכברון צעצוע? הוא נפל, הוא נשבר והוא פצוע", "ברווזוני כה נחמד, טוב לשנינו באמבט", "יש פירורים בסלון, פירורים בארון, פירורים על הווילון ובמסדרון" וכדומה).
ז'אנר נפוץ לאחרונה במופעי הבמה לגיל הרך הוא סיפורים קטנים שמובילים לשירים קטנים המביאים רגעים בחייו של הילד, בניסיון לשאוב השראה, כנראה, ממקורות מופת כמו "הכבש השישה עשר". גם "פירורים" מתבסס על אותו מבנה, ומביא מעין מיקס של רעיונות שהחוט המקשר ביניהם הוא "הגברת המזמרת" לה מחכים משתתפי המופע, וזו מבוששת להגיע.
משהיא מגיעה סוף סוף, מתברר כי מדובר בזמרת אופרה מחורפנת למדיי שהקול שיוצא ממנה גברי וצרוד בניגוד למצופה, מה שהצחיק את הילדים והחריד את הגברת שישבה לצידנו והזדעזעה מהצחוק שעושים, לטעמה, על הבמה, מהאופרה.
אנשי "פירורים" מפגינים הרבה רצון טוב על הבמה. מערכון הניקיונות שמוביל לשיר "פירורים" מעלה חיוך גם על פני ההורים, ואת הילדים מפעילים כדי לייצר מקצב שעליו תשיר אתי אברמוביץ, אבל הסאונד שעשו לה נשמע הרבה פחות טוב מזה של הזמרים שלצדה, וחוסם, כנראה, את היכולות הווקליות שהיא מפגינה בהמשך בתפקיד זמרת האופרה.
שעה נחמדה
הרגעים הטובים של "פירורים" הם רגעי הנגינה, עם דגש חזק על איתי בפסנתר ועל אתי המפגינה נגינת חליל יפהפייה ומרשימה. אלה היו צריכים לקבל, לטעמי, מקום גדול יותר במופע, בהתחשב ביכולתם.
השירים והסיפורים שסביבם חיוורים משהו, ונראה שלמרות הרצון הטוב, ולמרות העובדה שההצגה השנייה לאותו יום ב"בית היוצר" כבר הייתה מלאה באנשים, "פירורים" הוא תוצר חביב שמספק שעה נחמדה עם הילדים, אבל לא משהו שיש בו מספיק בשר כדי לייצר, אצל האימהות לפחות, התלהבות אמיתית.
גם הפילוח הגילאי לא מדויק לטעמי, ולמרות שבפרסומים השונים ראיתי כי ייעדו את "פירורים" לגילאי 8-2 או 7-3, נדמה כי גם על פי תכניו וגם על פי המחוות הבימתיות והמוזיקליות של יוצריו, מתאים המופע בעיקר לגיל הרך, כלומר גילאי 3-6.
פירורים, צילום: שי סמיה
"פירורים". יוצרים: איתי ואתי אברמוביץ. אתי אברמוביץ: חליל, שירה, הקשה, איתי אברמוביץ: פסנתר, שירה, הקשה, אילן שכטמן: שירה, גיטרה, נדב גיימן: כלי הקשה.