מוזיאון ת"א מארח את רביעיית ויסי ד'ארטה ביצירות מאת מוצרט, דבוז'ק, שוסטקוביץ ופיאצולה
רביעיית ויסי ד׳ארטה תתארח במוזיאון תל אביב במסגרת הקונצרט החמישי בסדרה "מופת א'", ותבצע יצירות מאת מוצרט, שוסטקוביץ', דבוז'ק ופיאצולה.
הרביעייה, הכוללת את בוריס ברובצין, מוניקה אורבונייט - כינור, ג׳ניפר סטום - ויולה, ועדי טל - צ׳לו, תארח בקונצרט את הנגנים קסנייה סידורובה -אקורדיון, רמי טל - חליל, ויגאל קמינקא - אבוב.
בתכנית: מוצרט - אדג׳ו ורונדו, ק' 617, שוסטקוביץ׳ - רביעייה מס׳ 3 אופוס 73, דבוז׳ק - בגטלות אופוס 47, פיאצולה - מבחר קטעי טנגו לאקורדיון ורביעיית כלי מיתר.
לפני הקונצרט תרצה ענת שרון במשך כחצי שעה על תכניות הקונצרט. ההרצאה בלא תוספת תשלום.
בוריס ברובצין
הכנר בוריס ברובצין, הוא זוכה תחרות הכינור הבין־לאומית על שם טיבור ורגה. בוריס נולד ב־1977 והחל ללמוד כינור עם סבו בהיותו בן ארבע. לאחר שסיים את לימודיו בבית הספר המרכזי למוסיקה במוסקבה ב-1994, הוא הצטרף לקונסרבטוריון על שם צ'ייקובסקי במוסקבה, שם למד עם מאיה גלזרובה וזכה במספר תחרויות בינלאומיות עד סיום לימודיו ב-1999. ב-2001 הוא זכה בפרס רויטרס, לאחר מכן זכה בתחרות הבינלאומית לכינור טיבור וארגה (2002). ברובצין המשיך בלימודיו עם דייוויד טקנו בבית הספר גילדהול למוזיקה ודרמה, בו זכה במדליית זהב ב-2004.
ברובצין מופיע דרך קבע בתור סולן ובתור נגן בהרכבים קאמריים, וכבר הופיע עם תזמורות בצרפת, במונטה קרלו, באנגליה, בגרמניה, בשווייץ, באיטליה, בסיציליה, בפולין, ברוסיה, בברזיל, ובארצות הברית וכן בפסטיבלים בשווייץ, בסקוטלנד, באנגליה ובישראל. הוא מנגן בכינור ז'אן-באפטיסט ווילאום מ-1862, שנמצא בבעלות משפחתו מאז 1930.
מוניקה אורבונייט
הכנרת מוניקה אורבונייט (ילידת ליטא) נולדה למשפחה מוזיקלית. מגיל צעיר הופיעה בנגינה סולנית עם תזמורות שונות וזכתה בפרסים רבים בארצה ומחוץ לה. לאחר שזכתה בפרס "כשרון התקווה" בתחרות הבין־לאומית לכינור ע"ש יאשה חפץ המתקיימת בווילנה, הזמין אותה גדעון קרמר להצטרף לתזמורת קרמראטה בלטיקה. שש שנים ניגנה אורבונייט בתזמורת, הופיעה אתה בכל העולם ושיתפה פעולה עם מוזיקאים נודעים, כמו מרתה ארגריץ, מישה מייסקי, גוסטבו דודמל ויו יו מה. אורבונייט היא בוגרת בית הספר למוזיקה טרינטי קולג', שם קיבלה מלגות ופרסים רבים ואף זכתה בתחרות הקונצ'רטו הקלאסי ע"ש ויוויאן ג'וזף.
ג'ניפר סטום
נגנית הוויולה ג'ניפר סטום היא בוגרת מכון קרטיס למוזיקה ובית הספר ג'וליארד. סטום מופיעה ברחבי העולם על הבמות היוקרתיות ביותר, כגון קרנגי הול, קנדי סנטר, אולם הקונצרטחבאו וּויגמור הול. היא זכתה בשלוש תחרויות בין־לאומיות בשנה אחת וניגנה עם תזמורות בגרמניה ובפולין. סטום יזמה פסטיבל ופרויקט חינוכי חדש בסאו פאולו והקליטה בחברת התקליטים "אורצ'יד קלאסיקס". כיום היא מכהנת כיושבת הראש הבינלאומית של לימודי הוויולה בקולג' המלכותי למוזיקה בלונדון ומרצה אורחת בבית הספר למוזיקה של סאו פאולו - תום ז'ובים. היא מנגנת בוויולה מאת גספרו דה סאלו מ־1590 בקירוב בהשאלה מאוסף פרטי.
עדי טל
הצ'לנית עדי טל (נולדה ב-1986), התחילה ללמוד נגינה על צ'לו בגיל 7 אצל הלל צורי. מאז הופיעה עם התזמורת הפילהרמונית הישראלית, כמו גם עם תזמורות אחרות בארץ. היא למדה בקליבלנד, ארצות הברית, והשלימה תואר שני באנגליה. מרבה להופיע באירופה ובארצות הברית, ובשנת 2008 זכתה בפרס הראשון בתחרות הבינלאומית "מיוריאל טיילור", תחרות הצ'לנים הנחשבת ביותר, שהתקיימה בלונדון.
קסניה סידרובה
האקורדיוניסטית קסניה סידרובה (ילידת לטביה) החלה לנגן באקורדיון כשהייתה בת שמונה בעידוד סבתה. היא קיבלה תואר מוסמך מהאקדמיה המלכותית למוזיקה בלונדון וזכתה בפרסים רבים. סידרובה הופיעה עם תזמורות, כמו התזמורת הסימפונית של לטביה, הסינפונייטה של ריגה, התזמורת של תיאטרון מרינסקי והתזמורת הסימפונית של בירמינגהם. היא הופיעה ברסיטלים באולמות חשובים. רסיטל הבכורה שלה היה בפסטיבל לוצרן. סידרובה שיתפה פעולה עם רביעיית בלצאה ועם הגיטריסט מילוש קרדגלי. היא פועלת להביא את בשורת האקורדיון לבתי הספר היסודיים באנגליה ועובדת עם מוזיקאים בני זמננו.
קסניה סידורובה (צילום: AR הפקות)
רמי טל
רמי טל, החלילן הראשון בתזמורת הסימפונית ירושלים רשות השידור ומדריך מוזיקה קאמרית לכלי נשיפה בבית הספר ע"ש תלמה ילין, הוא בעל תואר בוגר מבית הספר הגבוה למוזיקה בהמבורג ובעל תואר מוסמך מבית הספר הגבוה למוזיקה בפרייבורג. טל הוא חבר בקבוצת מוזיקה נובה מיום היווסדה. הוא זכה בציון לשבח של המועצה הישראלית לתרבות ואמנות במשרד התרבות והספורט על ביצוע היצירה "ושמחת לבב" לחליל ולתזמורת מאת יחזקאל בראון.
טל הופיע כסולן בארץ עם התזמורת הסימפונית ירושלים רשות השידור, ואף הקליט עמה לרדיו, וכן עם הרכבים אחרים, ביניהם הרכבים קאמריים, ועם רעייתו, הפסנתרנית שרה טל. הוא הופיע בפסטיבלים למוזיקה קאמרית באירופה עם מוזיקאים, כגון רביעיית מנדרלינג והפסנתרן איאן פאונטיין. לאחרונה יצאה בתקליטור הקלטת היצירה "עדיים" לחליל ולתזמורת מאת אלכסנדר אוריה בוסקוביץ' בנגינתו, בלוויית התזמורת הסימפונית ירושלים רשות השידור.
יגאל קמינקא
האבובן יגאל קמינקא, יליד 1983, היה מוזיקאי מצטיין בשירותו הצבאי, והוא בעל שני תארי מוסמך ודוקטורט בנגינת אבוב וחליליות, עם התמחות באבוב בארוק. קמינקא זכה במלגות (קרן תרבות אמריקה־ישראל, DAAD הגרמנית, קרן שטארק ואחרות), בפרסים ובתחרויות רבות, לרבות תחרויות האביב 2009, שם זכה בפרס הראשון בכל שלוש הקטגוריות.
קמינקא הוא ממייסדי חמישיית כלי הנשיפה מעץ "חמישיית תל אביב" והשישייה הבין־לאומית "ברלין קאונטרפוינט" שאתן הופיע בפסטיבלים ברחבי אירופה ואמריקה הדרומית. הוא מרבה להופיע בנגינה סולנית ובתור אבובן ראשון בתזמורות רבות בעולם, לרבות תזמורת הפסטיבל של בודפשט, התזמורת הסימפונית של היידלברג, תזמורת דיוואן מזרח־מערב מייסודו של דניאל ברנבוים והתזמורת הפילהרמונית הישראלית. ב־2011 התמנה קמינקא לאבובן ראשון בתזמורת הסימפונית ירושלים רשות השידור. בשנת 2010 הקים את חברת ההֶזנֵק "ג'ויטונס" העוסקת בפיתוח טכנולוגיה חדשה לחינוך מוזיקלי ואימון בנגינה. למוצרי החברה –שזכתה בפרס יוקרתי מיוחד מטעם האו"ם – כבר יותר משלושה מיליון משתמשים ב־110 מדינות.
הקונצרט יתקיים ביום שלישי, ה-17 במרץ 2015 בשעה 20:00, אודיטוריום רקנאטי, מוזיאון תל אביב. ב-19:15 תתקיים הרצאה ללא תוספת תשלום. להזמנת כרטיסים: 03-6077020