החוג לתיאטרון באוניברסיטת חיפה מעלה עיבוד חדש לסיפור "הענק האנוכי" מאת אוסקר ויילד
החוג לתיאטרון באוניברסיטת חיפה מעלה עיבוד חדש לסיפור "הענק האנוכי" מאת אוסקר ויילד, בבימוי גיא אלחנן ובהשתתפות הסטודנטים בחוג.
היוצרים גיא אלחנן ונעה אבנד מספרים מדוע בחרו ב"הענק האנוכי" כהשראה למופע בימתי: "בשכונה בא אנחנו גרים, רחובות מסדה-הלל בהדר עליון בחיפה, מתקיימות סיטואציות של גנים סגורים וגנים פתוחים. קונפליקט תמידי בין ילדי השכונה למול המרחבים הפנויים למשחק ומפגש; המתנ״ס ברחוב טבריה 15, גן בנימין, הגנים הבהאיים והחצרות העזובות מאחורי הבניינים.
"הזדמן לנו להיות חלק מהתרחשות שבה הילדים סולקו מהמתנ״ס שבחר להקדיש את פעילותו לקהל הסטודנטים ומסיבותיהם ולהורים ופעוטות. הילדים מיהרו ויצרו לעצמם פינה ירוקה עם עציצים וכורסאות בסמוך לבניין שלנו. אחד הילדים, חביב, שהיה אוסף פחיות למחזור בימים, היה בערב שר מעוואלים לחבריו ולכל מי שחפץ לשמוע סביב פחית זיתים עם גחלים לוחשות לנרגילה. גם כאן הילדים היו קורבן לחוסר סובלנות של השכנים, להשחתת הפינה שלהם, הצקות והערות גזעניות, ולזימון המשטרה. המציאות החברתית הזו היא שמשכה אותנו לעבר הסיפור 'הענק האנוכי' ולדיון בגרסאותיו השונות.
הענק בא (צילום: יוסי צבקר)
על תהליך העבודה הם מספרים: "התחלנו את העבודה על המופע מנקודת מוצא חזותית - הנפשת חפץ, יצירת בובה והנפשתה, קומפוזיציה קבוצתית על במה, טכניקות באלתור פיזי ומילולי. לאחר מכן, בניתוק וגם בהמשך - פנינו אל הסיפור. עשינו עבודת כתיבה אוטוביוגרפית עם הסטודנטיות והסטודנטים סביב נושא המקום האסור. חלק מהסצנות נכתבו על ידן/ם.
"שאלנו שאלות על תרגום ופרשנות - 'הענק האנוכי' הפך ל'הענק וגנו' בגרסאות הישראליות שלו. אנחנו מציעים לחזור ולראות את אנוכיותו ככזו, לדבר על קניין כדבר המחייב אחריות ולא כדבר המעניק בלעדיות, ומבקשים דרך כך לספר את סיפורם של ילדים חיפאיים שגני ענקים רבים סגורים בפניהם, אם לעתים, ואם תמיד. אנחנו בעצם מתמקדים בפרשנות שלנו של הסיפור בגן הדמיוני המתקיים במרחב התודעתי הקולקטיבי של אותם אלה המודרים מן הגן".
הענק בא (צילום: יוסי צבקר)
ההצגה תעלה ב-7, 8, 13 ו-14 במרץ 2016 בשעה 17:00, במשכן לאמנויות ע"ש ד"ר ראובן הכט, באוניברסיטת חיפה. הכניסה חופשית בהזמנה מראש:04-8288676