הר האולימפוס:
להלל
את פולחן הטרגדיה
(בלגיה)
היוצר הבלגי יאן פאבר ו-27 שחקנים שוברים את כל החוקים ומזמינים את הקהל לחוויה תיאטרלית של פעם בחיים עם שיא יצירתו של פאבר: "הר אולימפוס". במשך 24 שעות רצופות חוזר התיאטרון לתפקידו המקורי ומציע לקהל אוטונומיה זמנית, תלושה מכל שגרה, בה הזמן הוא גמיש ונוזלי.
פאבר, הנחשב לאחת הדמויות המובילות של עולם התיאטרון והאמנות בשלושים השנים האחרונות, פיתח עם שחקניו את "הר אולימפוס" בתהליך שנמשך שנה שלמה. הוא רואה ביצירה זו מיצוי מקסימלי של השפה האמנותית והידע שצבר לאורך שנות פעילותו. במהלך האירוע ישנה תיאטרון ירושלים את פניו ויהפוך למתחם ובו אזורי מנוחה, מפגשי העשרה, מתחם תנועה וחילוץ עצמות ודוכני אוכל ושתייה. הקהל יוכל לחיות, לישון, לחלום ולהתעורר בתוך הצגת תיאטרון.
הר אולימפוס סוחף את הצופים אל אזור דמדומים שבין פנטזיה למציאות ומפגיש אותם עם דמויות מרכזיות מהמיתולוגיה היוונית: מדיאה, אנטיגונה, אדיפוס, אודיסיאות וגיבורים נוספים שסיפוריהם מובאים בכלים עוצמתיים וחסרי מעצורים. האירוע מנתק את המיתוסים מהאופן שבו הצופים רגילים לראות אותם בתיאטרון המודרני ומציג אותם באופן ישיר, חשוף ונועז על צדדיהם האפלים ביותר: יריבות, נקמה, ניאוף, אונס, רצח ומלחמה- האמצעים שהטרגדיה היוונית מציעה בדרך לקתרזיס. פאבר מעצים את החוויה, ומעניק לטקס התיאטרלי חשיבות עליונה ל"ריפוי הפצעים".
יום חמישי, 9 ביוני ב-17:00, תיאטרון ירושלים, אולם שרובר, לובי וחללים נוספים. הר האולימפוס
באתר הפסטיבל
הר אולימפוס: להלל את פולחן הטרגדיה (צילום: Wonge Bergmann)
המלנכוליה של הדרקונים (צרפת)
מופע של הבמאי הצרפתי פיליפ קן ולהקתו. קן שבא מהתיאטרון החזותי, יוצר עולם ויזואלי עתיר דמיון שבמרכזו חבורת רוקרים מזדקנים הנתקעת עם הסיטרואן הישנה שלהם ביער מושלג בדרכה להגשמת חלום: הקמת פארק שעשועים.
גברת שנקלעת למקום הופכת לקהל נלהב של מופע מפתיע, מקורי ואבסורדי ובו הם מציגים לה טפח אחר טפח את פארק השעשועים, תוך יצירת חוויה חזותית מרהיבה בה מתערבבים בועות סבון, שקיות פלסטיק ענקיות, מוזיקת ימי ביניים, להקת הסקורפיונס וכלבלב שובב.
יום חמישי, 2 ביוני, 20:00 ויום שישי, 3 ביוני, 13:00, אולם שרובר בתיאטרון ירושלים. המלנכוליה של הדרקונים , באתר הפסטיבל
המלנכוליה של הדרקונים (צילום: Martin Argyoglo)
סופת רעמים 2.0 (סין)
סופת רעמים 2.0 של הבמאי וואנג צ'ונג, דורגה על ידי ה"בייג'ינג ניוז" כאחת מעשרת הפקות התיאטרון הטובות ביותר של 30 השנים האחרונות. זוהי גרסת מולטימדיה מודרנית לאחת מיצירות המחזאות הגדולות בסין של המאה ה-20 ובמרכזה סיפור דעיכתה של משפחה עשירה ורוויה בסודות אפלים.
וואנג צ'ונג מציב על הבמה צוות צילום רב משתתפים המתעד את השחקנים ומייצר לקהל שני מוקדי ההתרחשות: זה המתרחש על הבמה וזה הקורה בסרט המתהווה על המסך. הוא מערער את תפיסת המציאות תוך שהוא מעורר שאלות על הכוח המניפולטיבי של מצלמה בתוך מערך כוחות סבוך ואינטימי.
שבת, 4 ביוני ב-21:15 ויום ראשון, 5 ביוני, 20:30, אולם רבקה קראון, תאטרון ירושלים. סופת רעמים
באתר הפסטיבל
סופת רעמים (צילום: Wang Chong)
נפילים (ישראל)
בכורה ישראלית עולמית בשיתוף עם הזירה הבין-תחומית להפקה "נפילים" - יצירתם התיאטרלית של הבמאי יונתן לוי והמוזיקאי נועם ענבר.
המחזה נפתח בשנות ה-80 עם ביקורו של בגין בבופור ומעלה לדיון את התרוקנות האתוס הפוליטי הכרוך ביציאה אל קרב קשה שערכו סימבולי. החלק השני מתרחש בשנות ה-90, ומגולל את סיפורו של ג'ודוקא ישראלי המתמודד על הזהב באליפות אסיה בתורכמניסטן, בזמן שמדינת ישראל מושמדת בהפצצה אטומית. החלק השלישי קורה בשנות ה-2000 ועוסק בבר רפאלי ובתהליך הפיכתה לפרזנטורית של מותג המשקפיים "קרולינה למקה" ומי שכעת נועצת את מבטיה ביוצאים ובשבים מבעד לאינספור פרסומות בנתב"ג.
יום חמישי, 26 במאי ב-21:00, יום שישי, 27 במאי ב-12:00 ושבת, 28 במאי ב-21:00, בית מזיא. נפילים
באתר הפסטיבל
נפילים (צילום: יח"צ)
Learning Songs (ישראל)
הפקת מקור של היוצרת נאוה פרנקל, שעוסקת במוזיקאי האמריקאי לואיס הרדין (הידוע בכינויו moondog). הרדין היה אמן רחוב, עיוור, הומלס מבחירה, ומלחין אוונגרד מבריק אשר פסע ברחובות ניו יורק בגלימה, קרניים וזקן לבן ארוך. הוא נודע גם בכינויו כ"ויקינג השדרה השישית".
פרנקל, שרטטה עבורו אישיות לפי דמיונה באמצעות סדרת מפגשים בין מונדוג (המוזיקאי יוני סילבר) לבין אמא (נאוה פרנקל) לפעוטה תובענית (שני גרנות). דמותו מעוררת ההשראה מאפשרת לאם להתמודד עם סיטואציות הכרוכות בגידול פעוטה. המוזיקה שהותיר מונדוג אחריו עובדה על ידי יוני סילבר ומבוצעת בליווי זוג פסנתרים, תוף, כינור וקלרינט בס.
יום שני, 6 ביוני ב-20:30, יום שלישי, 7 ביוני ב-18:30 ו-21:00, מרכז משכנות שאננים. learning songs
באתר הפסטיבל
Learning Songs (צילום: איתמר בנאי)
מרכז הבמה (ישראל)
במסגרת הסדרה, בעונתה השביעית בניהול האמנותי של אורי אגוז, יעלו השנה בבכורה שש מונודרמות - עיבודים ליצירות ספרותיות, מחזות ישראלים מקוריים ומחזות מתורגמים:
"גו סטרייט" - מאת ובביצוע אורי פנירי, בבימויו של ציון אשכנזי. שחקן דתי לשעבר משוכנע שההחלטה לצאת מהארון היא בחירה בחופש ומגלה במהרה שהתווית החדשה כובלת אותו לא פחות.
יום שלישי, 31 במאי, 19:00 ו-21:00, אולם ליאו מודל במרכז ז'ראר בכר
"השם המפורש" - בימוי ועיבוד של רון גואטה, בהשתתפות השחקן רפי קלמר, למעשיה "המוות והמצפן" מאת חורחה לואיס בורחס.
יום רביעי, 1 ביוני, 19:00 ו-21:00, אולם ליאו מודל במרכז ז'ראר בכר
"למקרה שלא אהיה בסביבה" - מאת יעל שמחה פזואלו בעיבוד ובימוי של אביגיל גרץ. רווקה תל-אביבית מחליטה ליצור הרצאה בפורמט האינטרנטי "טד", ולדבר לילדה שאולי עוד תהיה לה.
יום חמישי, 2 ביוני, 19:00 ו-21:00, אולם ליאו מודל במרכז ז'ראר בכר
"דו"צ" - עם רגל אחת בשמיים, מאת ובבימויו של אדם יכין עם השחקן גדי וייסמן. מונודרמה המשלבת תיאטרון בובות ובמרכזה סיפורם של חיילי צה"ל בלבנון המותקפים מאש כוחות צה"ל.
יום ראשון, 5 ביוני, 19:00 ו-21:00, אולם ליאו מודל במרכז ז'ראר בכר
"האודישן" - מאת לנה פוגסוב ובהשתתפותה ובבימוי רני בלייר. שחקנית כושלת, שמקבלת את הזדמנות חייה להיבחן לתפקיד ליידי מקבת, מחליטה לעשות מעשה קיצוני כך שלא ישכחו אותה לעולם.
יום שני, 6 ביוני, 19:00 ו-21:00, אולם ליאו מודל במרכז ז'ראר בכר
"דו"ח התקדמות" - עיבוד בימתי חדש לסיפור הקצר "פרחים לאלג'רנון". ילד הכלוא בגוף של מבוגר שמשתתף בניסוי שעתיד לשנות את מצבו. בימוי: יגאל זקס, משחק: שרון שטרק.
יום שלישי, 7 ביוני, 19:00 ו-21:00, אולם ליאו מודל במרכז ז'ראר בכר
מרכז הבמה - מונדרמות באתר הפסטיבל
גו סטרייט (צילום: תום דבש)
באה מנוחה ליגע (ישראל)
העלאה מחודשת של יצירתה האייקונית של עדינה בר-און, מהראשונות ופורצות הדרך בתחום הפרפורמנס בישראל. המיצג "באה מנוחה ליגע" הוא קפסולה מייצגת למפעל חיים בן 45 שנות יצירה בהן בר-און הישירה מבט לאותנטיות הישראלית על נופיה, אנשיה ושפתה - בין הצדדים היפים לאלה הכואבים.
את המוזיקה למופע יצר המלחין יוסי מר חיים. בעבודת מיצג זו, שוכבת בר-און על מיטה אנכית התלויה בגובה באכסדרה של תיאטרון ירושלים, ועליה מודפסים דגלי ישראל קטנים. היא מקריאה את שירו הידוע של אלתרמן, ומעניקה לו מחוות ופרשנויות תיאטרליות.
העבודה עלתה במקור בבית האופרה ובדיזינגוף סנטר לפני למעלה מ 15 שנה. ההפקה המחודשת לעבודה היא חלק מיוזמה חדשה של הפסטיבל להחייאת מופעים מכוננים ביצירה הישראלית. המופע פתוח לקהל הרחב ללא תשלום.
שבת, 28 במאי ב-20:45, יום ראשון, 29 במאי ב-20:00, יום שלישי, 31 במאי ב-20:00, יום חמישי, 2 ביוני ב-19:30, שבת, 4 ביוני ב-20:45, יום ראשון, 5 ביוני ב-20:00, תיאטרון ירושלים. באה מנוחה לייגע
באתר הפסטיבל
באה מנוחה ליגע (צילום: יח"צ)
הפסטיבל יתקיים החל מ-24 במאי עד ה-11 ביוני 2016 ברחבי ירושלים. מחירים: בין 150-20 ש"ח. ישנן הנחות והטבות נוספות. את הכרטיסים למופעי הפסטיבל ניתן לרכוש בבימות בטלפון: 6226 *
או באתר פסטיבל ישראל