|
|
|
ידיעה |
|
|
|
|
|
מאת: מערכת הבמה
|
בכורה למחזה המוזיקלי תשוקה ושיגעון |
|
|
היצירה מאת מירנה הרצוג ובביצוע אלון הררי עוסקת במוזיקה וטקסטים מאנגליה במאה ה-17 בימים אלה עולה בבכורה המחזה המוזיקלי "תשוקה ושיגעון" - מוזיקה וטקסטים מאנגליה במאה ה-17 מאת מירנה הרצוג, בביצוע הקונטרה טנור אלון הררי.
מלחינים ומחזאים אנגלים מהמאה ה-17 עסקו רבות ביצירותיהם בשיגעון הנגרם מאהבה עזה. מירנה הרצוג, המנצחת והמנהלת האמנותית של אנסמבל "פניקס בכלים עתיקים", שנושא התשוקה והשיגעון במוזיקה ריתקו אותה, החליטה לערוך תחקיר יסודי וצללה לעולמם המופלא של המחזאים והמלחינים שחיו במחצית השנייה של המאה ה-17 באנגליה ביניהם: הנריפרסל, ג'ון לוק, ג'ון בלואו, אקלס, פינגר, דראגי ווילסון.
הרצוג גילתה כי המלחינים האנגלים ידעו לבטא את השיגעון המופיע בטקסטים באמצעות מוזיקה עוצמתית ובנתה מחזה בסגנון הז'אנר האנגלי Mask המתחלק לפרקים אינסטרומנטליים, ווקאליים, שטקסט מגשר ביניהם, וכתבה בהשראת המחזות של תומס דופרי.
המוזיקה האינסטרומנטלית המסמלת את השיגעון, שבחרה הרצוג, עשירה בדיסוננסים ומהלכים הרמוניים בלתי צפויים. במופע תנגן מירנה הרצוג על הויולה דה גמבה, כלי אנגלי אותנטי שנבנה בשנת 1680 על ידי אדוארד לואיס. משתתפים: אלון הררי - קונטרה טנור, טלי גולדברג - כינור בארוק, רחל רינגלשטיין - כינור בארוק, מרינה מינקין צ'מבלו, מירנה הרצוג - ויולה דה גמבה. מירנה הרצוג
דמות מוכרת בעולם המוזיקה העתיקה אשר זכתה להכרה בין-לאומית על הישגיה בנגינה בויולה דה גמבה, בניהול מוזיקלי ובחקר משפחת הוויולים. מאמרים פרי עטה התפרסמו בנושא הוויולה דה גמבה בכתבי-עת בינלאומיים, והיא כתבה את ערך הגמבה המופיע ב"מילון גרוב החדש למוזיקה".
משנת 1999 מכהנת הרצוג כמנהלת המוזיקלית והמנצחת של ההרכב רב-הפנים "אנסמבל פניקס בכלים עתיקים" שזכה לשבחיהם של מבקרי המוזיקה בארץ ובחו"ל. באחרונה הרחיבה את תחום עבודתה גם לאופרה: היא שכתבה, ערכה, ליהקה וניהלה הפקה מצליחה ביותר (בבימוי מלא) של "מחזה דניאל", דרמה מוזיקלית מהמאה ה-13, וגם את האופרה הבארוקית "לה פורפורה דה לה רוסה".
בנוסף ניצחה על הבכורה הישראלית של אורטוריות "המבול" ו"נבוקו" מאת פאלבטי. לאחרונה לימדה בסדנאות למנצחים בנושא מוזיקה בארוקית בברזיל ובאקדמיה המלכותית למוזיקה ומחול בלונדון.
מירנה הרצוג (צילום: Eliahu Feldman)
אלון הררי
אלון הררי הקונטרה טנור, נולד בישראל. הרפרטואר הנרחב שלו כולל את אורפיאו ב"אורפיאו ואאורידיצ'ה" (גלוק) באופרה הלאומית של ליטא, תפקיד הזפיר ב"אפולו והיקינטון" (מוצרט) בשטוטגרט, תולומאו ב"יוליוס קיסר במצרים" (הנדל) בדורטמונד ובהלסינקי ועוד. הררי הופיע בקונצרטים רבים בארץ עם התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון, הקאמרטה הישראלית ירושלים, תזמורת הבארוק ירושלים, תזמורת בארוקדה ועוד. כמו כן הופיע כסולן עם התזמורת הפילהרמונית של ורשה ועם אנסמבל בארוק וורק המבורג. הררי זכה במלגות קרן התרבות אמריקה ישראל ומלגות נוספות במסגרת לימודיו, ובנוסף היה חבר באופרה סטודיו של האופרה הישראלית. בעבר הופיע עם "אנסמבל פניקס" באורטוריה מאת פאלבטי על פי סיפור המבול אשר זכה לתגובות חמות.
טלי גולדברג
כנרת ישראלית ילידת 1978, חברת אנסמבל סולני תל אביב. בוגרת בית הספר הגבוה למוזיקה בלונדון, גילדהול. גולדברג היא ממייסדות "הרביעייה העכשווית" והייתה חברה בה עשר שנים. היא נגנית מובילה באנסמבל סולני תל אביב, ונגנית אורחת בתזמורת השוודית קאמרטה נורדיקה וקאמרטה ברן בשווייץ. טלי גם פעילה בתחום המוזיקה העתיקה, והיא מנגנת בויולה ובכינור בארוק באנסמבל סולני באך הישראלים, ב תזמורת הבארוק ירושלים ובהרכבים קאמריים שונים. חברה ברביעיית רובנס ההולנדית.
תשוקה ושגעון (צילום: יח"צ)
רחל רינגלשטיין
ילידת ישראל 1977. השלימה את לימודי התואר הראשון באקדמיה למוזיקה ע"ש רובין בתל-אביב. הופיעה כסולנית עם אנסמבל סולני תל-אביב ועם התזמורת הקאמרית של האקדמיה ע"ש רובין בתל-אביב, וכיהנה ככנרת ראשית בתזמורת הסימפונית של האקדמיה. רינגלשטיין זכתה בפרס ראשון בתחרות האקדמיה לכלי קשת. כמו כן השתתפה בפסטיבלים בארץ ובחו"ל, השתתפה בכיתות אמן עם חברי הרביעיות בורודין ואלבן-ברג, הכנרים אייזק שטרן, מרים פריד, הנרי מאייר וצבי צייטלין. מרינה מינקין
בעלת תואר דוקטור בביצוע מוזיקה בראייה היסטורית מאוניברסיטת בוסטון. עלתה ארצה בשנת 1981 ולמדה באקדמיה למוזיקה בירושלים. היא התמחתה בצ'מבלו אצל מארק קרול בבוסטון, ובשנת 1998 קיבלה תואר דוקטור בביצוע היסטורי. מינקין הקימה את אנסמבל אד ליביטום, הופיעה בארה"ב, אוסטריה, גרמניה, שוויצריה, הולנד וקנדה ברסיטלים, כסולנית עם תזמורות ובהרכבים קאמריים, וכמו כן מלמדת צ'מבלו, מוזיקה קאמרית ובאסו קונטינואו במחלקה למוזיקה עתיקה בקונסרבטוריון הישראלי למוזיקה, תל אביב ובבית האמנויות בעמק יזרעאל.
אלון הררי (צילום: יוסי צבקר)
המופע יתקיים ביום שבת, 21 במאי 2016 בשעה 12:00, הכנסיה הקתולית מאר אליאס בחיפה. מחיר כרטיס: 80 ש"ח. להזמנות: 04-836-3804; יום שבת, ה-28 במאי בשעה 20:30, בית דונדיקוב, רחובות. מחיר כרטיס: 70 ש"ח. להזמנות: 08-668-3890/1; יום שלישי, 31 במאי בשעה 20:30, מרכז פליציה בלומנטל, תל אביב. מחיר כרטיס: 100-90 ש"ח. להזמנות: 03-6201185.
19/05/2016
:תאריך יצירה
|
|
|