הפסטיבל במרכז לתיאטרון עכו יתקיים גם השנה ויארח הצגות, תערוכת צילום ומופעים נוספים
פסטיבל מסרחיד 2016 המופק על ידי המרכז לתיאטרון עכו שמנוהל על ידי מוני יוסף וניהולה האמנותי של סמדר יערון, יתקיים בין התאריכים ה-6 עד ה-8 בספטמבר, באולמות המרכז לתיאטרון עכו.
השופט (בדימוס) פארס פאלח המשמש כיו"ר הנהלת הפסטיבל, והמנהלים האמנותיים של הפסטיבל השחקן, המחזאי והבמאי אוסמה מסרי, וחאלד אבו עלי יזמו לפני 15 שנה את הקמת הפסטיבל. הוועדה האמנותית המונה את ג'רייס טאנוס, ח'אלד אבו עלי, סמדר יערון, אוסאמה מסרי, פיראס רובי, מייסרה מסרי בחרה שבעה מחזות במסגרת התחרות, מתוך 30 שהוגשו.
השנה יתאפיין הפסטיבל בהתבוננות אל תוך תופעות וקשיים שמצויים בחברה הערבית תוך בדיקה והתעמתות עם תכנים אלה. העיסוק של היוצרים נע בדרך כלל על ציר הרצף של האישי, חברתי ואוניברסלי.
הצגות התחרות הינן יצירות מקור שנכתבו בעת האחרונה רובן ככולן על ידי יוצרים פלסטינים ישראלים. מסרחיד מציע פלטפורמה קבועה פעם בשנה לאורך זמן ומייצר שיגרת יצירה לאמנים ערבים. כמו כן הפניות של המנהלים האמנותיים אל האמנים ליצור ולכתוב במיוחד לפסטיבל מעודדות מגמה מבורכת זו. שפת העבודה בארועים האמנותיים מושפעת בחלקה מהמרכז לתאטרון עכו באשר לתכני העבודות שהולכות מהאישי לקולקטיבי וגם לשפת העבודה ,שבירת הקיר הרביעי ואינטראקציה עם הקהל.
מופע הפתיחה
להקת "רג'אר" העכואית, תארח במסגרת המופע את כוכב ה-Arab Idol - היתם חלאילה. הלהקה, שמשלבת בין מוזיקה מזרחית לפלמנקו ספרדי, מונה את ניזאר בגדאדי, מוחמד פודי, סלים סאקראן וזיואר בהלול.
יום שלישי, 6 בספטמבר, 21:00, גני הפסטיבל. מופע הפתיחה
להקת רג'אר (יח"צ)
סימפוזיון - הפולקלור של עכו
נזיר שמאלי, יליד עכו, הוא חוקר וכותב רבות על פולקלור ערבי בכלל ועל פולקלור עכואי בפרט. הוא החל לכתוב מאז שהיה בכיתה ו'. פרסם שלושה ספרי שירה, אוסף של סיפורים קצרים, ספר על המשורר העכואי חליל חוסני איוב, ספר פולקלור, ושני סיפורים לילדים. פרסם מאות מאמרים ומחקרים בעשרות עיתונים ומגזינים. הוא השתתף בהרצאות רבות וקריאת שירה. בימים אלה הוא עובד על הספר השירה הרביעי שלו, ועל המורשת הראשונה "ימים עכואים". מנחה: הסופר גרייס טנוס.
יום רביעי, 7 בספטמבר, 20:00.קפטריה, המרכז לתיאטרון עכו. סימפוזיון בנושא הפולקלור של עכו
מונולוגים/דיאלוגים
כמיטב המסורת, פסטיבל מסרחיד גאה להציג את ערב מונולוג/דיאלוג, בו תלמידי מגמות תיאטרון של בתי ספר תיכון יופיעו עם קטעים מתוך הצגות מקור ויצירות מהקלאסיקה העולמית. יוזמה זו באה כדי לעודד ולקדם את השחקנים הצעירים. כמו כן יינתן פרס כספי לביצוע הטוב ביותר.
יום חמישי, 8 בספטמבר, 20:00.במה פתוחה, המרכז לתיאטרון עכו. ערב מונולגים/דיאלוגים קצרים
תערוכתו של אחמד כנעאן
אחמד כנעאן מרבה להשתמש במוטיב הסבכה, אלמנט אסטטי המשמש בתרבות המזרח תיכונית אלמנט ארכיטקטוני, הנועד להקל על סנוור אור השמש החזק הנכנס לחלל החדר ולאפשר אוורור, ולאפשר לנמצאים בחדר בעיקר נשים, הצצה על הנעשה ברחוב מבלי שניתן יהיה לראותן. כנעאן משתמש במוטיב הפרש (דמותו של סלאח א-דין) בבניית הסבכה, להרכבת פסלים ההופכים לסבכה המכסה על דימויים אחרים. כך דווקא העדר הפרש, החלל הנוצר מחסרונו מאפשר לנו מצד אחד הצצה לבעיות עמו ומצידו האחר הסתרה של אותן בעיות שלדבריו רבים לא מעוניינים להתעסק.
בתערוכה יש רצון להראות את הדמיון הרב שבין שני העמים שחולקים פיסת ארץ קטנה צפופה ומדממת. בניסיון להראות שהנרטיב שכול אחד מהעמים מייצר הוא למעשה הצד אחר של אותה סבכה שכנעאן מרבה להשתמש.
כל ימי הפסטיבל, פואייה המרכז לתיאטרון עכו. תערוכת ציורים של האמן אחמד כנעאן
הצגות התחרות:
נעליים אדומות
היית׳ם, צעיר לקראת סיום תיכון, במסע אל מציאות חייהם של פועלי בניין. המחנכת ומנהל בית הספר מפספסים את כישרון הציור שלו ומסלקים אותו מהלימודים. דודו הקבלן מקבל אותו לעבודה באתר. אמג׳ד הפועל המנוסה מלווה אותו ועוזר לו להיקלט בעבודה, וז׳ורז׳ הגרפיקאי בבית החולים נותן לו ניצוץ של תקווה. מחזה ובימוי: גיא אלחנן ,מוסיקה: מודי קבלאווי, בובות: נעה אבנד-אלחנן, משחק: מורד חסן.
יום שלישי, 6 בספטמבר, 19:15; ימים רביעי-חמישי, 8-7 בספטמבר, 20:15, אולם דיוואן. נעליים אדומות
נעליים אדומות (יח"צ)
עבוד
סיפור המבוסס על התנסות והתמודדות המחזאי עם בת ואחות בעלי צרכים מיוחדים. אכרם הוא אב קשה יום למשפחה המונה שמונה נפשות, עסוק בכלכלת המשפחה, אבל גם דואג להסתיר את בנו עבדו שלא יצא לרחוב. כדי שחלילה לא יראו אותו שאר ילדי השכונה, הוא מחליט לקשור אותו לאחד מעמודי הבית. עבדו מחכה לקשירה בכיליון עיניים, מבחינתו זאת פינת האלוהים הקטנה שלו שמביאה לו הרבה חופש. משחק: סהל אלדבסאן, עומר נסאסר, כתיבה ובימוי: איסי ממנוב, קאיד אבו לטיף, מוסיקה: דורון שלום, מעצב תאורה: שמואל מור, תאורן: חליל אלעמור.
יום שלישי, 6 בספטמבר, 19:15; ימים רביעי-חמישי, 8-7 בספטמבר, 20:15. האולם האדום. עבוד
עבוד (יח"צ)
חזרה (פרובה)
מפגש של שלושה שחקנים שהולכים לעשות חזרה על הצגה בנושא ״אגו״. מתגלה שאחד השחקנים הוא נרקיסיסט ״על אמת״. המפגש הזה יוצר ערבוב עד שהשחקנים אינם מצליחים להבדיל מהי המציאות ומה משחק. בדיוק כמו שקורה בחיים. מאת ובימוי: מחמוד קדאח, משחק: מחמד מורא, אחמד עלאם, חאלד מאייר. הפקה: תיאטרון ונוס
יום שלישי, 6 בספטמבר, 18:00; יום רביעי, 7 בספטמבר, 21:30; יום חמישי, 8 בספטמבר, 19:30. אולם לבן.
חזרה
(
פרובה
)
עאיש
עאיש בן 30, בעל פיגור שכלי קל. הוא פותח לנו דלת אל תוך עולמו ומראה לנו את המציאות דרך עיניו. איך הוא חי ואיך הוא רואה אותנו ואיך הוא חושב. נגלה שההשפעה החברתית מעמיקה את ייסוריו. מאת: טארק סעיד, בימוי: מוחמד עאיד, משחק: מילאד קנבי, איש טכני: חאלד מוחטאסב. מנהל הפקה: מוראד אבו ספיח.
יום שלישי, 6 בספטמבר, 20:15; יום רביעי, 7 בספטמבר, 19:00; יום חמישי, 8 בספטמבר, 21:30. הסטודיו. עאיש
עאיש (יח"צ)
זיכרונות סלפי
בין העבר שתקוע לו בראש, בין ההווה ומה שצופן לו העתיד, הרבה ניגודים וסיבוכים בראשו של השחקן. הדברים שהוא גדל עליהם והשתנו, גרמו לו ללכת לאיבוד בעולם הנוכחי. תפישת עולמו לא מתאימה לתפישת העולם העכשווית, אבל לאהבה אין גבולות ובעזרתה הוא מצליח למצוא את דרכו. מאת ומשחק: אחמד אבו סלעון, מוזיקה: וואל אבו סלעון, סינוגרפיה: נידאל אבו אחמד.
יום שלישי, 6 בספטמבר, 18:00; יום רביעי, 7 בספטמבר, 21:30; יום חמישי, 8 בספטמבר, 19:00. הסטודיו. זיכרונות סלפי
זכרונות סלפי (יח"צ)
פרח גורס (קידה קוצנית)
הסיפור מתרחש בטקס חתונה שבו מתחיל ירי "שמחה" ומסתיים באופן טראגי עם מותו של החתן כשכדור ירוי מפלח את גופו. באופן אבסורדי הוא עצמו תכנן לנקום במישהו מיד אחרי החתונה ובאותו אופן מצא את מותו. דיאלוג דרמטי בין החתן, שמתפאר בנשיאת רובה ואינו יכול למצוא שום נקיפות מצפון, לבין כלתו שמנסה לשכנע אותו שזה עסק מסוכן. אבל הוא מעדיף את הנשק יותר מאת כלתו כי הנשק נותן לו ביטחון והגנה. מאת: רועי רשקס, בימוי: שאדי סרור.
יום שלישי, 6 בספטמבר, 20:15; יום רביעי, 7 בספטמבר, 19:00; יום חמישי, 8 בספטמבר, 21:30. אולם לבן. פרח גורס (קידה קוצנית)
פרח גורס (יח"צ)
אובססיה
יצירה קומית על בחור שנולד לחיות על הקצה. "תגיד, לפני שבאת לכאן, נעלת את הדלת? בדקת? כמה פעמים בדקת? וכשיצאת מהרכב? נעלת? בין היגיון לשיגעון מסתתר הגבול הדק אז... לקפוץ? או לא לקפוץ? זאת השאלה. היצירה נוצרה מחומרים אישיים. הנחיה ובימוי: פנינה רינצלר, טקסט ומשחק: סובחי חוסרי, מוסיקה: בועז גרוס, מעצבת תלבושות: שרון מלכא.
ימים שלישי-חמישי, 8-6 בספטמבר, 18:00. האולם האדום. אובססיה
הפסטיבל יתקיים בימים שלישי עד חמישי 8-6 בספמטבר 2016, במרכז לתיאטרון עכו, גני הפסטיבל, עכו העתיקה. מחיר כרטיס: 40-30 ש"ח. רכישת כרטיסים בטלפון:03-9400333 או 073-2100945.