תיאטרון תמונע מקיים זו השנה החמישית את "פסטיבל תמונע הבינלאומי לתיאטרון, פרפורמנס ומחול" מהארץ ומחו"ל, בניהולם האמנותי של נאוה צוקרמן ויאיר ורדי.
השנה ישתתפו הפקות מגרמניה, פולין ואנגליה ויתקיימו 20 מופעי פרפורמנס, תיאטרון וסרטים, וחמישה מופעי מחול מהם 12 בבכורה.
כמו כן, תיאטרון תמונע יציין במסגרת הפסטיבל 400 שנה למותו של וויליאם שייקספיר במבחר ארועים אותם אוצר דורי אנגל בתמיכת המועצה הבריטית.
במהלך ארבעה ימים יוצגו יצירות מהארץ ומחו"ל, יערכו סדנאות, יוקרנו סרטים ויתקיים פאנל יוצרים. בין אורחי הפסטיבל מאנגליה: מייקל פירס מתיאטרון ה-Old Vic, מומחה לתיאטרון דיגיטלי, והבמאי ניק האטצ'יסון.
פירוט האירועים:
You Happy Puppet
לשעה קלה נעלה מורל הציבור ונשמח לבבות בריקוד ובפזמונים קליטים ונעימים, על מנת להסיח דעתו מן המתגעש סביב, ומכל דבר שיש בו כדי להעכיר ולהטריד. הרקדנים הצעירים והגמישים חדורי תחושת שליחות יגישו צעדים ומחולות מלוא הטנא, ובטוחים אנו כי יהיה בסדר.
מאת: ניב שיינפלד ואורן לאור, בהשתתפות: יעל סופר, תומר גיאת, הלל פרלמן, עיצוב תאורה: יאיר ורדי.
15 בספטמבר ב-20:30, 16 בספטמבר ב-14:00. מחיר: 70 ש"ח. You happy puppet
"פרוספרו בירושלים"
ד"ר פרוספרו חולם להפנט בעזרת גלולה היפנוטית את כל עם ישראל "שלא יפחד כלל". אסון משפחתי כתוצאה מההפנוט מעיר אותו מחזון העיוועים. גיסו, אדם דתי, ממשיך לפתח בסתר את "גלולת ירושלים", מה שמסבך את העלילה המשיחית והמשפחתית וחושף מניעים נפשיים בלתי צפויים.
מאת ובבימוי: יוסי יזרעאלי, מוזיקה: תומר יזרעאלי, וידאו: לירון שליו, עיצוב תאורה: רותם אלרואי, ע. במאי וניהול הצגה: מאיה הר ציון, שחקנים: אברום הורוביץ, אייל נחמיאס, יוסי יזרעאלי, לינוי בסון, רוני בליץ, מאיה הר ציון (שחקנית בוידיאו ארט).
17-16 בספטמבר ב-19:00. מחיר: 35 ₪. פרוספרו בירושלים
"בית הבליעה - ארוחת כבושים"
ברוכים הבאים לבית הבליעה. ארוחה שכל כולה מאכלים כבושים: ירקות העונה, דגים ובשר. כל מה שעבר תחת ידינו ומצאנו לנכון לכבוש מוצע עכשיו בארוחת ערב אחת שתיצרב על הלשון ותיחרת בזיכרון.
מאת: טליה הופמן, עפרי עומר, איילת הלפרן, מיה אלרן, בהשתתפות: גלית קריידן, אלון אלפרוביץ', עינב רוזיליו, מיכל בן יהודה, מיכל איגל, שאול פרוינד, שני שבתאי, מיכל צוק, איילת אביתר, נורית דרימר, יעוץ אמנותי: יאיר ורדי, כבושים: חוות צוק המעדניה - אסף שנער ותומר צוק.
17 בספטמבר, 14:00 ו-20:30. מחיר: 100 ש"ח. בית הבליעה
"אמת או חובה בחדרי חדרים"
קבוצת פאתוס-מאתוס מזמינה את הקהל לקחת חלק פעיל בניסוי חברתי לקראת פרמיירה של פרויקט בחדרי חדרים שתתקיים בחודש נובמבר. במהלך הערב נפקיע את המשחק אמת או חובה מהמקום המוכר בו נפגשים חברים לצורך איתגור הגבולות ושחרור המחסומים הסובבים רובם סביב מתחים מיניים בקבוצה. אמת או חובה בחדרי חדרים דורש בחומרים המרכיבים את המיתולוגיה המקראית, אותם חוקרת הקבוצה בשנה האחרונה, והזיקה שלהם להיום.
בהשתתפות: לילך דקל-אבנרי, דגנית אלייקים, איתן בוגנים, שחף דקל, ערן הדס, ליהי חן, מיכל וינברג, קרן כץ, זוהר מיידן, לני שחף, עיצוב תאורה: רותם אלרואי, ע.במאי: איתי פלאוט.
17 בספטמבר, 21:00. מחיר: 35 דקות. אמת או חובה
SLAP/STICK (גרמניה)
סולו החוגג את הפעולה הלא מודעת, את מרחביות החלל וההכחשה התמידית ליעילות. בהשראת המאמר של הנרי ברגסון "הצחוק", הכוראוגרף הרמן הייסינג צולל לגופניות של החסר, להגזמה ולתנועה המכנית. על ידי שימוש בריקוד ברזילאי בדוי ומחוות של מספר קומיקאים שונים, המופע חוקר את מהות הגוף הקומי - באיזה אופן מהות זו מצביעה על משהו שמגדיר אותנו כאנושיים?
כוראוגרפיה, הפקה וביצוע: הרמן הייסינג, יעוץ אמנותי: אלפידה אופראנידו סליק ז., אנה וולקלנד, ננו שצ'אליק, עיצוב חלל: ג'אקה פלסק, מוזיקה: טיאן רוטאביל, עיצוב תאורה: בנג'מין סקאליק, ניהול הצגה: סוזן אוגן
19-18 בספטמבר, 19:00. מחיר: 35 ש"ח.Slap\stick
Slap\Stick (צילום: יח"צ)
"מוזיקומבאז מחפש הארה"
מוזיקומבאז מתרגל ומדגים. על סף פרישה יוגי חוקר מתיחה מתמשכת של גבולות סיבולת אנושית. על סף פרישה, יוגי חולק רגעים אינטימיים של ידע באמצעות תנוחות אוניברסליות של העצמת הגוף והנפש.
יצירה: סמדר יערון, שותפה ליצירה: ד"ר נטלי תורג'מן, ליווי אמנותי ועיצוב אימאג': דודי מעיין, תאורה: מנאהל עומר, הפקה: המרכז לתיאטרון עכו.
18 ו-27 בספטמבר ב-20:30. מחיר: 35 ש"ח. מוזיקומבאז מחפש הארה
מוזיקומבאס (צילום: סדמר יערון)
MAKE YOURSELF (פולין)
היצירה מתחילה באימון, בתרגילי סדר ופיסול גופני. נושא הניסוי הוא קבוצה של חמישה פרפורמרים המסומנים על ידי השמות הבאים: מהירות גבוהה, קוקו, לורדי, גלוו ויופי. מרתה זיולק היא מלאכית האבק, המנחה והמדריכה של ניסוי זה. הניסוי מתרחש איפשהו בין מכון כושר, מסיבת טכנו וכנסיה קאופרטיבית למודעות. המופע הוא מבנה אוטופי הבונה את הסטייל, השפה והחושניות של עצמו. היא מעין טריפ הממיר את הגוף למכונה. ביצירה במונולוגים האישים של המופיעים מעורבבים עם אימון קבוצתי, ריקודי טראנס וריב, יוגה, ריקודים לטינים וריקודים סלוניים.
בימוי: מרתה זיולק, תרגום וייעוץ אומנותי: אנקה הרבוט, הפקה: קומונה/ורשה, עיצוב חלל: דומיניקה אולושווי, עיצוב תלבושות: מרתה ז'יולק, מוזיקה: לובומיר גז'לק, עיצוב תאורה: קשישטוף קרווצ'נסקי, ניהול הצגה: אווה פקדובקסה, זמרת: מריה מגדלנה קוזלובקה, פרפורמרים: רוברט ווסיאביץ', מרתה זיולק, רמונה נגסצ'נסקה, פאוול סקוביץ', אגנישקה קריסט
19 בספטמבר, 19:00 ו-21:30. מחיר: 70 ש"ח.Make yourself
make yourself (צילום: יח"צ)
"נאוה ומאיה ביחד ולחוד"
מאיה דוניץ - סולו
עבודת סולו חדשה מאת מאיה דוניץ ובביצועה שהוצגה בבכורה עולמית באנגליה באוגוסט 2016. אפשר לראות בעבודה זו מן טקס פרידה מכאב גדול ואהוב, מן ניקוי בית רוחני, הזמנה של אפשרויות חדשות והפתעות המשוחחרות מעקרונות ואמונות שהצטברו. מרחב מזמין ומאפשר ורסיות חדשות של עצמי. דוניץ מנגנת בעבודה זו על מגוון כלים ביניהם אקורדיון תופים קסילופון והושו.
נאוה פרנקל - I LOOK AFTER
בעבודה קצרה זו אני בודקת כיצד דימויים ישנים שחיברתי משנים את צורתם כאשר אני היא המבצעת אותם, ולא אותם מבצעים שהשתתפו בהם במקור.
20 בספטמבר, 19:00. מחיר: 35 ש"ח. נאוה ומאיה ביחד ולחוד
"מולטי"
מחקר תנועתי, חברתי ונוירופסיכולוגי, שפועל במתח שבין מודעות דרושים התובעות "מולטיטסקינג ויעילות מלאה בכל אחת מהמשימות" והכורח החברתי להיות הורה מושלם, בן זוג מושלם, לתחזק קריירה מושלמת וגם להצליח ליהנות מכל אלה, כל זה בעת ובעונה אחת, לבין מחקרים מדעיים שמוכיחים שוב ושוב כי מוח האדם אינו בנוי לפעול במולטיטסקינג, וסופו להיכשל וללכת לאיבוד בין שלל המשימות השונות.
משתתפות-יוצרות: ענת כ"ץ, נועה שביט, אורי לנקינסקי, מאי רזניקוב, מוזיקה: אייל לנזיני, וידאו: מיכל חרמון, תלבושות: אביב כרמי, תאורה: יואב בראל, הפקה: ליאת קצור
20 בספטמבר, 20:30. מחיר: 35 ש"ח. מולטי
"נשמה את לא אשמה" ו"כיסופים"
גוני פז - "נשמה את לא אשמה"
היצירה עוסקת בברירה האומללה בין הבדידות שבלהישאר לבד עם סוד לבין האימה של לחשוף אותו לקהל, יהיה אשר יהיה. בהעדר הכרעה, העבודה משתדלת ליפול בין הכיסאות, לשהות בתווך בין פעולה ושיתוק, בין מציאות ודמיון, בין רכות לחדות, בין היות עצמי להיות מישהו או משהו אחר.
יעוץ אמנותי: אנה זק, רז וינר, רותם אלרואי, תאורה: אמיר קסטרו
נינה טראוב - "כיסופים"
אני מנסה למצוא את השיא של עצמי. אני מחפשת כל מיני עצמי שאינם איתי בדרך כלל. תוך כדי ומנגד. הכחול האחיד נותן לי עוגן - קו שדרכו אני נאחזת בדברים בקלילות ואחידות. בו זמנית הוא עז, נותן לי כח ומייחד אותי מהכל. ממזג ומייחד. הפער הרחב שבין דמיון לבין מה שאני עוד לא יודעת. בתוך הכחול אני מתגעגעת למה שאני לא יודעת לתאר.
מוזיקה: Eleni Karaindrou- Hearing the time, תלבושות: סיאה פרמינגר
21 בספטמבר ב-20:30, 22 בספטמבר ב-19:00. מחיר: 35 ש"ח. נשמה את לא אשמה וכיסופים
כיסופים (צילום: אורי רובינשטיין)
"סל תרבות"
שבעה יוצרים נפגשים עם הקהל בסלון-מעבדה המשמש בדרך כלל כחלל ציבורי בבית הפרטי, והופך בעבודה זו לחלל אישי בבית ציבורי: התיאטרון. דרך חיפוש אחר זהות ישראלית ולאומית תוך כדי יצירתה על הבמה, העבודה חוקרת את שורשי הזהות של האינדיווידואל ואת הקבלה וההתנגדות למדינת הלאום. איך הגוף הציוני שולט על הגוף הפיזי שלנו? למה כל בוקר אנחנו קונים כרטיס טיסה ובערב נשארים במדינה? למה הכל פוליטי ואיך האלטר אגו והרצל קשורים לכל זה?
משתתפים: ג'ייסון דנינו הולט, אברהם הורוביץ, יאיר ורדי, ריקי חיות, סתיו מרין, נטלי צוקרמן, רותם תש"ח, במה: איריס מועלם, תאורה: רותם אלרואי, ייעוץ אמנותי: נאוה צוקרמן, ע. במאי: מיכל בן יהודה, ע. חיצונית: מור לידור.
21 בספטמבר ב-19:00, 22 בספטמבר ב-20:30 ו-23 בספטמבר ב-14:00. מחיר: 35 ש"ח. סל תרבות
סל תרבות (צילום: גדי דגון)
"לרעך כמוך"
מסע בין תופעות של חשד וגזענות - דעות קדומות שמשתקפות בהתנשאות, אפליה ופשעי שנאה. המסע מדלג בין סיפורים חדשותיים, אירועים הסטוריים, נאומים נלהבים ומפגשים מגוחכים. בין מסעות הנוער לפולין, למגרשי הכדורגל, בין אתיופים למזרחיים, יהודים וערבים, נרקם סיפור עתיק יומין של שנאה ואלימות. הסיפור האישי מתערבב עם זה הציבורי ומגלה שכולנו חוששים מן האחר, שופטים אותו מראש ומעדיפים את הדומים לנו. החשש מוליד פחד שמוליד שנאה שמולידה תוקפנות שמולידה פגיעה ודם. הכאב והאבדן עשויים להאיר מחדש את הציווי העתיק, המוכר, ואהבת לרעך כמוך.
מאת ובבימוי: אלמה וייך-חושן ונוגה אלקין-אפרת, תפאורה: איה בן אשר, מוזיקה: אורי אפרת, עיצוב תאורה: דריה זמר, בהשתתפות: אייל שכטר, עמית עוזר, שרון בורשטיין, יקיר שוקרון
23 בספטמבר, 14:00. מחיר: 35 ש"ח. לרעך כמוך
"יומנו של מטורף"
קומדיה טראגית מטורפת על פקיד בודד שמאוהב נואשות בבת של המנהל שלו ויוצא למסע מסחרר בנבכי נפשו, מסע שבמהלכו מציאות מתערבבת עם דמיון, והפקיד שלנו הופך למלך ספרד. האם הוא באמת בספרד ? האם הוא באמת מלך ? העולם החיצוני והפנימי מתנגשים והגבולות מיטשטשים בוירטואוזיות קומית טראגית. תהליך הטירוף חושף את הפער המעמדי הנוקשה, את חוסר ההיגיון במה שנראה לנו היגיוני כל כך.
מאת: ניקולאי גוגול,נוסח עברי ועיבוד: יוסי רחמני וניצן כהן,בימוי: ניצן כהן, עיצוב חלל: אריאל טל ארביב, עיצוב תאורה: איריס מועלם, משחק: יוסי רחמני
23 בספטמבר, 20:30. 35 ש"ח. יומנו של מטורף
Need Some Body
שני אווטרים אנושיים מציעים את עצמם לשליטת שני מפעילים מהקהל. שני המפעילים מתקשרים זה עם זה, בצורה לא ישירה, על ידי הודעות טקסט ואימוג'ים שנשלחים לאווטרים, שבתורם מתבקשים לפרש את המסרים המתקבלים. כך התקשורת המתווכת בין המפעילים מקבלת טוויסט אנושי, שבוחן את ההבדלים בין הטקסט הכתוב לבין הפעולה, בין האני לאווטר, בין הווירטואלי לממשי, ואת גבולות ההעזה שלנו במציאות ובמרחב הווירטואלי.
מאת: מירי סגל ומיה מגנט, יעוץ אמנותי: ליאור זלמנסון, מוזיקה: אתר CCMIX, בהשתתפות: דורון לב ומיה מגנט
24 בספטמבר, 22:00-17:00. מחיר: 35 ש"ח. Need some body
Need some body (צילום: דפנה טלמון)
"לא מכניסה את זה לתיאטרון"
מופע משך החוקר את אמנות הוידוי. שבעה פרפורמרים חוקרים, דרך וידויים אוטוביוגרפים, את המסע לעולם המדמם והמפחיד מכולם שנקרא: ״הם עצמם״. זהו עולם של וידויים. אך ורק וידויים. אין תגובות, אין הערות, עולם ללא שיפוטיות או ביקורת. באנו להוריד לכם אבנים מהלב, כאן הכל מותר. במהלך המופע הקהל מוזמן לצאת, להכנס ולחזור כאוות נפשו.
מאת: ג׳ייסון דנינו הולט, דרמטורגיה: נטלי צוקרמן, סביב השולחן: בר אליקים, יוסי שאני ירום, זוהר מידן, אורית (אורה) ממרוד, עדי ניצן, עמית רגב וג׳ייסון דנינו הולט, חברי אנסמבל הוידויים: גיא גורביץ׳, ידידיה ויטל, הפקה: עומר אלשייך
24 בספטמבר, 22:00-17:00. מחיר: 35 ש"ח.לא מכניסה את זה לתיאטרון
Mixed Media
אנו מקיפים את עצמנו ברעיונות ואמונות, בהתניות ונורמות חברתיות, בחוקים וכללי התנהגות המצרים את מרחב הפעולה שלנו, חולשים על כל תחומי חיינו וקובעים ומקבעים את התנהלותנו. אנו שואפים לחיים חופשיים אך חיים בתוך גבולות מוגדרים וברורים אשר התפתחו במטרה לשמור על מוסריותה וארגונה של החברה. גבולות אלה תופסים בחיינו מקום גדול בהרבה מתפקידם המקורי וכיום הם שולטים בנו ומגבילים את חיינו באופן כמעט מוחלט. במהלך המופע אנחנו מבררות מהם האופנים השונים שבהם אנחנו תוחמים וכולאים את עצמנו ואת הסובבים אותנו, ועל אלו אמונות תחימות אלו מתבססות. מהו תפקידן של אמונות אלו בחיינו. מדוע אנחנו מתעקשים לשמרן. כיצד ייראו חיינו אם נשתחרר מהן. ואם הדבר בכלל אפשרי
מאת: מיכל דביר, בהשתתפות: שרון טל, מיכל דביר, יעוץ אמנותי: יאיר ורדי, וידאו: מיכל דביר, יואב רודה
27-26 בספטמבר, 19:00. מחיר: 35 ש"ח. Mixed media
WHICH DANCE, CALIPERS
דפנה הורנצ'יק - CALIPERS
נעליים מהבהבות בחשיכה, מוזיקה מעיפה ויצור בקפוצ'ון עם פנים שעירות. בעזרת אלמנטים השאולים מעולם הסטריט והברייקדאנס, היצור משחק עם הקונספט של "קיבוע", בו איברים שונים מעוגנים לקרקע והאפשרויות של הגוף לזוז מסביב ומעל לציר. האיבר ה"מקורקע" למרכז הבמה מתפקד כמגנט מושך-דוחף, בעוד היצור חג סביבו במקצבים, צורות וערוצים משתנים ומפתיעים.
מאת ובהשתתפות: דפנה הורנצ'יק, עיצוב תלבושות: דפנה הורנצ'יק, ייעוץ אומנותי: ניצן לדרמן, עיצוב תאורה: אמיר קסטרו, מוזיקה: Azealia Banks, Chicks On Speed, Anarchic System, Sachiko M
עדו פדר - WHICH DANCE
שתי חיילות, אחת משועממת, אחת טובת לב. שתיים מתוך צבא שלם של נשים שתרומתן לפרויקט הלחימה מוטלת בספק. אבל הן דווקא מתעקשות לקחת חלק, לפחות במשהו. כך, ברוחה של מרי ויגמן (יוצרת סולו "המכשפה" הידוע מ-1921) ומכשפות אחרות, הן תנסנה לערוך טקס קצר שבמסגרתו, לכל הפחות, הן תרכושנה מעט מן ההבעה הנדרשת לקרב.
מאת: עדו פדר, בהשתתפות: שני גרנות, בשמת נוסן, יעוץ אמנותי: יאיר ורדי וטל יחס, מוזיקה: גלגל"צ בביצוע מזרחי, תאורה: עומר שיזף
1 באוקטובר, 20:00. מחיר: 35 ש"ח. Which dance\Calipers
Which Dance (צילום: גדי דגון)
שייקספיר במסגרת פסטיבל תמונע
השנה מציינים 400 שנה למותו של וויליאם שייקספיר. שייקספיר, אולי גדול המחזאים של כל הזמנים, משקף ביצירותיו פנים רבות של החברה וההתנהגות האנושית, וכאילו באורח פלא רק הופך יותר ויותר רלוונטי עם השנים. זו השנה השנייה בה תיאטרון תמונע מעמת יצירה עכשווית וחוצה גבולות עם הטקסטים הקלסיים שעיצבו ועדיין מעצבים את עולם התיאטרון.
המוזות הרועמות של שייקספיר
ערב הקרת סרטים וסרטי אנימציה המבוססים על מחזותיו השונים. הסרטים נוצרו על ידי יוצרים ויוצרות בריטיים צעירים וצעירות החוקרים וחוקרות את השפעותיו של יצירתו של שייקספיר.
מרינה ואדריאן - סרטה של לוסי קמבל בהשראת המחזה "פריקלס, נסיך צור". הסרט עוסק בסיפור האהבה של מרינה ואדריאן המתחזות לדייגות ומוצאות עבודה על ספינת דיג. הרחק בלב ים סערה טרגית מתרחשת. בעיצומה של הסערה חסרת הרחמים, הדייגים מתעקשים להעניק קורבן כדי לפייס את זעמו של הים.
מוזרות - סרטה של נאט יורסטמה בהשראת המחזה "מקבת". שלוש אחיות – מגריט, אלסב ומרופה – נאבקות בעוני ובשמועות שהן מכשפות רק בגלל שהן קצת "מוזרות". באמצעות טרגדיה של טעויות, רצח ומלחמה, המדוכאות סוף סוף מצליחות להילחם בחזרה.
צוואר צוואר - סרטו של שון קלרק בהשראת "אותלו". הזוגיות החושנית והסוריאליסטית העוטפת את אותלו ודסדמונה במיטת נישואיהם מופרעת על ידי צלצול טלפון מנדנד. כמעט כמו שהטלפון שופך רעל לתוך מוחו של אותלו והופך אותו לסכנה הרסנית לדסדמונה. סרט אנימציה דיגיטלית המשולב עם שוטים ריאליסטים.
אופליה 2.0 - סרטה של שרון ליו בהשראת "המלט". בהשראת ציור של ג'ון אוורט מיליי, אופליה נשלחת אל העתיד של 2016. הצופה חווה את מה שהיא רואה ונוגעת בו ברגעים האחרונים של חייה.
אהבה באידיאלים - סרטו של קים נוך בהשראת "חלום ליל קיץ". סרט אנימציה קצר זה בוחן את יחסי אהבה בין טיטאניה לבוטום. הסרט מתמקד בשינוי ובטרנספורמציה צורנית של שתי הדמויות בשעת הגשמת האהבה ההזויה והמטורפת. קווי אנימציה משורטטים, חלקי גוף ושברי בשר מצטלבים יחד לתוך אקט-אהבה בביצוע החמור והאישה.
הרשי לי לא להיות משוגע - סרטה של מגנה ביסניר בהשראת "המלך ליר". מובל על ידי הרס העצמי והדחקת המציאות, המלך ליר ניצב מול חיות החושך שלו. הטירוף שלו מוקרן על הנוף העגום והסוער של הביצות בהן הוא נאחז בקורדליה אהובתו המתה.
חלום בהקיץ - סרטו של פרוק סולימן בהשראת "מקבת". חלום בהקיץ בוחן את ההזיות של ליידי מקבת, וחושף אותן דרך הליכתה הסהרורית מתוך שינה. הסרט חוקר את האשמה והאחריות, ומשחק עם מוטיב ה"ידיים מלאות הדם" וחוסר היכולת של הליידי ל"נקות את הכתם הארור".
25 בספטמבר, 19:00. מחיר: 35 ש"ח. המוזות הרועמות
M.C
קורילניוס
קוריולנוס הוא מחזה היסטורי-טרגי, האחרון שוויליאם שייקספיר כתב בסוגה זו. המחזה מגולל את סיפורו של גנרל רומאי, בסוף עידן המלוכה ברומא-תחילת שלטון הרפובליקות. זהו מחזה המפרק לגורמים את צורת השלטון הנהוגה מסוף שושלת המלוכה של רומא עבור דרך הרפובליקה הדמוקרטית ועד היום בעולם הנאור. על ההיסטוריה שאנחנו חלק ממנה, על צורת השלטון שלנו, על מה התפקיד של העם ושל הדמוקרטיה? על הגבול בין הסתה לחופש הדיבור, על מהי בגידה, ומאיפה נובעת נקמה, מאצ'ואיזם ומאיפה מבצבצת חמלה?
מחזאי: ויליאם שייקספיר, תרגום: דורי פרנס, בימוי: איתי דורון, עיבוד ודרמטורגיה: איתי דורון ושחקני האנסמבל, וידאו וניהול טכני: עומרי רוזנבלום, עיצוב חלל: שני קאין, תלבושות: רונה משעול, תאורה: גיא גלילי, מוזיקה מקורית: ניר טיבור, הפקה: רונן שמי, שחקנים: אלון מינץ, יניב קלדרון, מיכל רובין, ערן בן זאב, רונן יפרח, רונן שמי
26-25 בספטמבר, 20:30. מחיר: 35 ש"ח. MC קוריולנוס
MC קורילניוס (צילום: יח"צ)
השאלה הנצחית
אירוע סימפוזיון העוסק בקשר שבין אמנות למדיה דיגיטלית. היחסים בין האמנות לקריאייטיב ומדיה דיגיטלית עומדים במרכז העיסוק האמנותי של 2016. פרוייקטים רבים היזומים על ידי אמנים ותאגידים מחפשים את הדרך להפוך את האמנות לנגישה לציבור באמצעות שילובה של זו עם מדיה חברתית ואינטרנט. בעקבות הפרוייקט של המועצה הבריטית עם תיאטרון ה-Old Vic בלונדון, Mix the Play: פרוייקט מהפכני אינטרנטי המאפשר לקהל לבנות סצנות ממחזותיו של שייקספיר דרך אפליקציה אינטרנטית, התכנסנו לדון בקשר שבין עשיה אמנותית ותרבותית לבין קריאטיב שיתופי.
12:00-13:30 - לערבב את המחזה
פאנל של יוצרים ויזמי תרבות על הקשר שבין קריאטיב לאמנות. משתתפים: עמנואל ויצטום (ראש תחום אמנויות, המועצה הבריטית בישראל), יאיר ורדי (פיתוח יוזמות ואוצרות תיאטרון תמונע), מירי סגל (אמנית), מייקל פירס (מנהל דיגיטל, תיאטרון Old Vic), נאורה שם שאול (אמנית). מנחה:ארז מעין (חוקר ניו מדיה). המושב יתקיים בשפה האנגלית.
14:00-16:00 - להיות או לא להיות
מפגש בהשתתפות הבולטים שביוצרי התיאטרון בארץ, שהתמודדו עם העלאת המחזה של כל הזמנים: המלט. חמישה המלטים קנונים בתרבות הישראלית יציגו לקהל את אותו המונולוג המפורסם: להיות או לא להיות. איך יוצרים ישראלים מתמודדים עם שייקספיר? מה יש בהמלט שכל כך מושך אותנו עד היום? ואיך ניגשים לטקסט קאנוני שכבר נדמה שעשו איתו הכל? משתתפים: גיל אלון, מאור זגורי, בן יוסיפוביץ', רנה ירושלמי, נאוה צוקרמן, דורון תבורי. מנחה:דורי אנגל
"מקודדת" - פרפורמנס אחד על אחד של האמנית מיה מגנט
שלום, קוראים לי מיה ואני מזמינה אתכם לשחק בקוד שלי. לחצו על ממשק המשתמש שלי כדי לבחור פעולות שאתם רוצים שאבצע. תוכלו לראות איך כל פעולה משפיעה על הדופק שלי! אבל שימו לב, בעבור כל פעולה שתבחרו, תצטרכו לבצע משהו בתמורה. מוכנים לשחק?
ארוע הסימפוזיון
"עכשיו אני לבד"
שייקספיר כתב הרבה על דמות האאוטסיידר - המלך המודח, האדם המורד, השוטה בשולי החברה. לעיתים הגלות היא מבחירה, לעיתים כפויה. ההצגה יוצרת חיבור בין הזאבים הבודדים של שייקספיר, חיבור שמתוכו נרקמת דמות אחת - קולו של שייקספיר. מתוך המבט מבחוץ, עם הרבה הומור, אירוניה וגם כאב, מביא שייקספיר את תפישת עולמו על החברה בה הוא חי ועל טבע האדם.
מאת: וויליאם שייקספיר, עריכה: ניק האטצ'יסון ודורי אנגל, בימוי: ניק האטצ'יסון, משחק: דורי אנגל, תלבושות ואביזרים: מלאני לומברד, מוזיקה: רוני רשף, תאורה: מיכאל צ'רניאבסקי ואינה מלכין.
22 בספטמבר, ו-30 בספטמבר ב-20:00. מחיר: 35 ש"ח
"המלט Machine"
המלט של שייקספיר נקלע למסע טיהור הבית. הבית שאמו ודודו זיהמו ברצח, שקרים ומניפולציות, כדי לשמור על המלוכה. מצאתי את עצמי מול שני קולות, "המלט" של שייקספיר ו"המלט" של מולר. בהשראת מולר הלכתי לחפש את ה"המלט" של הזמן והמקום בו אני חיה.
מאת: היינר מולר, תרגום: דורון תבורי, טקסטים מ"המלט" בתרגום: דורי פרנס, עיבוד וכתיבה: נאוה צוקרמן, יעל דר, בימוי: נאוה צוקרמן, מוזיקה: אייל שכטר, טל לוי, שחקנים יוצרים: בני אלדר, גיל אלון, עינת ויצמן, דוד זאבי, ריקי חיות, עיצוב תאורה: יאיר ורדי, עיצוב תפאורה: אריאל טל ארביב, עיצוב תלבושות: לירון מינקין, נגנים: ארז דסקל, אבנר טואג, שניר שהינו, השיר "ילדי התקופה": ויסלבה שימבורסקה בתרגום של רפי וייכט, ניהול טכני: ניר פרטוש, יעוץ סנפלינג: גולן דנן, ע. במאי: נטלי בר-און, מנהלת הצגה: שי גבריאלי.
1.10-30.9, 20:00. מחיר: 35 ש"ח. המלט Machine
סדנאות:
ניק האטצ'יסון -Page to Stage
סדנה לשחקנים ובמאים בהנחיית הבמאי האנגלי ניק האטצ'יסון. התחקות אחר שיטת העבודה של השחקנים בלהקתו של שייקספיר, שהיא שונה בתכלית מהמוכר לנו היום. צורת העבודה עם הטקסט, היחס להוראות הבמה והעבודה עם נוכחותו המתמדת של הקהל – טכניקות אלה שופכות אור על הדרך לגשת אל הטקסט השייקספירי וחושפות את הבחירות שנפתחות עבור השחקן מתוך ההוראות שטמן שייקספיר עצמו בטקסט.
27-25 בספטמבר, 15:00-10:00. 300 ש"ח לשלושה מפגשים. Page to stage
דורי אנגל - לשחק שייקספיר
מה זה אומר לשחק במחזה של שייקספיר? אילו יכולות צריכים שחקנים לפתח כדי להתמודד עם טקסט קלאסי?
שייקספיר מביא את השחקן לחקור את גבולות הביטוי והיכולת שלו. הוא משלב בגאונות דמויות מרתקות ומצבים אנושיים קיצוניים עם שפה פיוטית ורעיונות מורכבים. בסדנה נקבל כלים להכשיר את כלי הביטוי של השחקן להתמודד עם טקסט שייקספירי, נלמד לפצח את מנגנוני הכתיבה, לזהות את הסודות ששייקספיר טומן לנו בטקסט וכיצד להשתמש בהם במשחק.
25-24 בספטמבר, 15:00-10:00. 200 ש"ח לשני מפגשים. לשחק שייקספיר
הפסטיבל יתקיים בין 15 בספטמבר ל-1 באוקטובר 2016 בתיאטרון תמונע בתל אביב. לפרטים נוספים וכרטיסים:
03-5611211