סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
מוזיקה
לוח האירועים 2024 נובמבר 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה פסטיבל א-ז'אנר 2017 בתמונע
 

 
 
הפסטיבל מתמקד השנה בנושא "הום סוויט הום" - עבודות בין המרחב האישי והפוליטי


סכנה קיומית

פסטיבל א-ז'אנר בתיאטרון תמונע מתמקד השנה בעבודות המתמקמות בין המרחב האישי והפוליטי. העולם מיטלטל בין קטבים. בזמן שהטכנולוגיה מתקדמת במהירות ומאפשרת לנו לכאורה להכות שורשים באוויר, לחיות חיים אלחוטיים ולהיות במספר מקומות במקביל, האדמה בוערת. שינויים דמוגרפיים רדיקליים מתרחשים, משטרים קורסים, תפיסות ומוסכמות נבחנות מחדש.

בזמן שהמחשבה האנושית מתפתחת, המודעות מעמיקה והאפשרויות לחשיבה חדשה מתרבות, כמויות גדולות של דם ממשיכות להישפך. המאבקים על גבולות, משאבים וזהות מקצינים, מלחמות על הבית עולות שלב באכזריות שלהן. בזמן שלוויינים משוכללים נשלחים לחלל והאדם מגלה כוכבים וסודות יקום חדשים, אנחנו ממשיכים לחמם ולזהם את כדור הארץ ומערערים את האיזון העדין של הטבע.

המבנה שאנחנו חיים בתוכו מתערער על ידינו. הבית הגדול של כולנו נמצא בסכנת קיום. כשקירות הבית הגדול רועדים בכזאת עוצמה, מה קורה לבית הפרטי של כל אחד מאיתנו? מה משמעות המושג הזה בנקודת הזמן הנוכחית על רקע הטלטלות והשינויים הבלתי פוסקים שמתרחשים מסביב?

נאוה צוקרמן ניצן כהן.jpg
ניצן כהן (מימין) ונאווה צוקרמן (צילומים: יח"צ)

בקול הקורא של פסטיבל א-ז'אנר 2017 ביקש התיאטרון לבדוק את המושג הכל כך מוכר דרך הביטוי "הום סוויט הום" (בתרגום חופשי - אין כמו בבית), מושג שנולד כשיר אמריקאי לפני 150 שנה והפך לביטוי שגור שמבטא את הכמיהה למקום המוכר והבטוח. מה מצב הכמיהה לבית? לאותו מושג שכמה מהטרגדיות הגדולות ביותר שלנו נמצאות עמוק בתוך מה שהוא מקפל. לאותו רעיון שכמה מהחלומות הלא מושגים והאכזבות הקשות ביותר שמניעות את בני האדם מצויות בו.

הבית בעשור השני של המאה ה-21 עדיין חמקמק ובלתי נתפס, והכמיהה אליו נוכחת בדרכים רבות. אוצרות וניהול אמנותי: ניצן כהן ונאוה צוקרמן. הפקה ועוזרת אוצרות: טלי קוניגסברג. פסטיבל א-ז'אנר השנה יעבוד בשיתוף פעולה עם מוזיאון פתח תקוה לאמנות
 
יוצרים: עינת וייצמן עזיז א-טורי, נופר סלע, אנה זק, שמרית מלול ואיריס מועלם, עודד ליפשיץ, ניצן כהן ואייל לנדסמן, יובל מסקין ולזלי גרנות, מעיין כהן מרציאנו, עלית קרייז, נדב בושם, גליה עיני, איילת בן צבי, נגה גולן, עמנואל ויצטום.  

מופעי בית ראשון :

הבית ה-112 – שיעור בבנייה פוליטית
עינת וייצמן ועזיז א-טורי  

הרגע החשוב בחייו של בית הוא רגע בנייתו ורגע הריסתו. בשתי נקודות אלו בחיי הבית, המדינה מעורבת ומשפיעה - בנית הבית ברישיון המדינה או כאקט מחאה והריסת הבית ע"י המדינה, בדרך כלל באלימות. עזיז א- טורי הוא הבנאי הכי טוב באל ערקיב. הוא יכול לבנות את ביתו במהירות ששמורה למי שביתו נהרס ע"י המדינה למעלה ממאה פעם. מאז שבית המשפט הטיל עליו צו אישי שאוסר עליו לבנות הוא לא משתתף בהקמת הכפר אחרי ההרס החודשי. עזיז א-טורי יגיע לתל אביב לתאטרון תמונע לאחר שביתו ייהרס בפעם ה-111 ע"י המדינה ויעביר לקהל שיעור בבניית בית. הבית ייבנה בזמן אמת על במת התיאטרון. דרך הבניה ייחשף הסיפור של אל ערקיב, כפר בנגב שעד היום נהרס 111 פעמים ונבנה מחדש, והפך לסמל של מאבק הבדואים להכרה בזכותם על הקרקעות. יצירה משותפת של עינת וייצמן ועזיז א-טורי. משתתף: עזיז א-טורי


הבית ה-112 - שיעור בבנייה פוליטית, עינת ויצמן (תמונת ויצמן)

פני שטח  - עבודה פוליטית אינטרקאקטיבית

נופר סלע  
 
העבודה "פני שטח" מזמינה את הקהל למפגש פנים אל פנים עם ארץ ישראל. היא נמצאת בכל אחד ואחת מאתנו, אך דומה שהמפה שמובילה אליה נעשתה בלתי - קריאה. כדי למצוא מחדש את הדרך אליה, יש להתחקות אחר קווי מתאר פיזיים וקואורדינטות רגשיות, וליצור יחד מפת ארץ-גוף. בעזרת נייר, פחמים, ושאלות אישיות, הקהל והיוצרת בודקים ומנסים לצייר מחדש את מפת ארץ ישראל. יצירה וביצוע : נופר סלע. העבודה הועלתה לראשונה במסגרת קולקטיב פנדורה ב"מפעל" בירושלים בתמיכת קרן רבינוביץ'. 
  
 
Body View  - הבית הוא הגוף
מעיין כהן מרציאנו 
 
הגוף הוא הבית. העבודה מציגה את הגוף הנשי דרך המתח הקיים בין ממשיותו לבין אידיאל גופני תרבותי מסוים. באמצעות שימוש בקול, תנועה ובאובייקטים, בוחנת היוצרת את מרכיבי הגוף, נפח איבריה, הרקמות והבשר, עוברת דרך קשת רחבה של דימויים נשיים וטרנספורמציה של גוף.  אירוע גופני, פלסטי, חזותי ומוזיקלי, טקסט גופני נשי. העבודה בעירום. יצירה וביצוע: מעיין כהן מרציאנו 
 
החדר הפנימי - מחקר על זכרון
עודד ליפשיץ

תיאטרון לצופה אחד. חור הצצה למובלעת של זיכרון  - חדר סגור. בחדר יושבת אישה, באזניות נשמע קול של גבר. הוא מדבר אליה או עליה? מהו החדר הזה בו היא נמצאת ? מי היא האישה הזו ? מחשבה ? זיכרון ? הזמנה לחוויה תיאטרלית אישית בין צופה, שחקנית וקול. יצירה מאת עודד ליפשיץ.

רפאים
אייל לנדסמן וניצן כהן  

תערוכת תמונות שכבר לא תלויות על הקיר. בגלריה נותר רק השם שלהן על הקיר השחור ומדריך בגלריה שמנסה לתאר אותן. יצירה: אייל לנדסמן וניצן כהן. שיתוף פעולה בין פסטיבל הצילום הבינלאומי ופסטיבל א-ז'אנר בתמונע.


יובל ישיר לנו סולו ולזלי יבשל
יובל מסקין ולזלי גרנות
 
יובל מסקין, ההוא מהרדיו, ולזלי גרנות, החבר הכי טוב של יובל מסקין שהוא גם בשלן, מזמינים אתכם ואתכן למטבח הקטן והצפוף של תיאטרון תמונע. מבשלים שם שירי ילדות ואוכל מנחם. 
יצירה וביצוע: יובל מסקין ולזלי גרנות.



יובל ישיר לנו סולו ולזלי יבשל (תמונת יחסי ציבור)

מינסק - מסע אוטוביוגרפי
אנה זקרבסקי 
 
היצירה הבימתית "מינסק" נבנית ונהרסת ללא הפסקה, כמו מינסק האמיתית, עיר שסבלה גורל דומה. היא נאלצת להילחם על ממשותה. מתוך הבנייה וההרס בוקע מרחב אוטונומי חדש - מעין "עיר כלאיים" אליה מתנקזים היסטוריית העיר מינסק, זיכרונות ילדות של היוצרת מהעיר וזיכרונות מומצאים. יצירה מאת אנה זקרבסקי.

מופעי הבית הראשון יתקיימו ב-27 באפריל ב-19:30, ב-28 באפריל ב-14:30 ו ב-29 באפריל ב-17:00 . מופעי הבית הראשון בפסטיבל א-ז'אנר

 

מופעי בית שני: 

חדר ריק - סולו פרפורמנס בשיתוף קהל 
עלית קרייז
 
מופע אישי אינטראקטיבי הבוחן מהם הפרטים הקטנים אשר משפיעים על בחירתנו עם מי נגור ואיך נחיה ביחד. בחיפוש אחר בן הזוג המושלם לחיים משותפים תחת קורת גג אחת, ננסה לפענח ביחד  את הפרקטיקה של האהבה. יוצרת ומבצעת: עלית קרייז.

גופי הוא מקדשי  - עבודת משך
שמרית מלול ואיריס מועלם 
 
עבודת משך שבוחנת את אפשרות היצירה הנשית בתוך המרחב הביתי. עבודה שנעה על תפר בין עונג לכאב, בין מקלט למקדש, בין שורשי להווה, בבית הנצחי שלנו פה. הגוף. יצירה: שמרית מלול ואיריס מועלם. ביצוע: שמרית מלול.  

דברים שמצאתי בארון של אמא
נדב בושם 

האם מה שנותר מאדם זה סך הפרטים שהותיר אחריו בעולם? הזמנה לשיטוט פעיל במוזיאון שמקים היוצר נדב בושם לזכרה של אמו, מוזיאון שמורכב מפריטים שונים שאספה בחייה והוא ליקט במותה, כחלק מתהליך פירוק ביתה שהיה בית ילדותו. חלקם אסורים למגע, חלקם יועמדו למכירה וחלקם יתרמו. נדב ושתי דיילות הזיכרון של המוזיאון מזמינים אתכם ואתכן לקחת חלק בעזרה במיון המכתבים והתמונות ובעיקר לשמוע הצעות ייעול וחשיבה מחדש על מהו אבדן, איך מתעצב הזיכרון ומה עושים עם מה שנותר בסוף. יצירה מאת : נדב בושם. משתתפים : נדב בושם, בהט קלאצ'י וענת פדרשניידר.  


דברים שמצאתי בארון של אמא (צילום: אייל תגר)

נאמן למקור– תנועה וזיכרון ילדות 
נגה גולן

דרך חומרי ארכיון פרטי בודקת היוצרת את האפשרות לבחון דרך זכרון ילדות את התנועה המקורית של הגוף כילדה. בתהליך היזכרות פיזי היא מנסה לשוב אל הרחם, אל סלון הילדות, למצוא בהם איכות נשכחת של מקור תנועתי. יצירה וביצוע: נגה גולן.


נאמן למקור, נגה גולן (צילום: אריק אבר)


החדר האחרון

איילת בן צבי  
 
כל מוות הוא ייחודי באופן מוחלט, כמו החיים. איילת בן צבי, אדריכלית ומעצבת מצבות, מזמינה אתכם לשיחה על הדרך בה תרצו לצאת החוצה מהעולם. תוכלו לעצב ולתכנן לעצמכם את המצבה שאתם רוצים, את טקס השריפה שלכם, או כל דרך אחרת בה תבחרו איך ייראה החדר האחרון שלכם. יצירה מאת איילת בן צבי. משתתפות: איילת בן צבי ורותי שפירא.  

?Is there anybody thereמיצג סאונד
עמנואל ויצטום

 ההתרחשות של הקהל במרחב התיאטרון בימי הפסטיבל תוקלט ותשודר בלייב בחדר, עם ליווי של יוצר העבודה עמנואל ויצטום, די ג׳יי סמוי המלווה את מופע החשפנות הלא מודע שלנו, הקהל. העבודה עוסקת באבדן הפרטיות בעידן הדיגיטלי והפיכת המרחב הביתי-פרטי למרחב ציבורי. הקהל בפסטיבל הוא חומר הגלם של היצירה. עבודת סאונד. יצירה: עמנואל ויצטום.  
  
 

?Is there anybody there (צילום: עלמה ויצטום)


יובל ישיר לנו סולו ולזלי יבשל - עבודת מטבח

יובל מסקין ולזלי גרנות

יובל מסקין, ההוא מהרדיו, ולזלי גרנות, החבר הכי טוב של יובל מסקין שהוא גם בשלן, מזמינים אתכם ואתכן למטבח הקטן והצפוף של תיאטרון תמונע. מבשלים שם שירי ילדות ואוכל מנחם. יצירה וביצוע: יובל מסקין ולזלי גרנות.  
 
אבימא - יצירה משפחתית

גליה עיני  
 
בדיקה מחדש של המושג פרפורמנס, דרך עבודה של היוצרת עם הוריה אותם היא שולפת מחיי היומיום ומציבה אותם לראשונה על במה. שיחות שהקליטה בין השניים על משמעות המושג פרפורמנס ועל הפיכתם לפרפורמרים, הופכות ליצירת סאונד ו-וידאו טקסטואלי של העבודה . יצירה מאת גליה עיני. משתתפים: אברהם עיני וסילביה עיני (הורים). העבודה הועלתה לראשונה במסגרת כנס הפרפורמנס הבינלאומי מספר חמש בהפקת בית הספר לתאטרון חזותי. 

מופעי הבית השני יתקיימו ב-29 במרץ ב-17:00, ב-27 באפריל ב-19:30 וב-28 באפריל ב-14:30. מופעי הבית השני בפסטיבל א-ז'אנר

 

מופעי הבית הראשון יתקיימו ב-27 באפריל ב-19:30, ב-28 באפריל ב-14:30 ו ב-29 באפריל ב-17:00 . מופעי הבית השני יתקיימו ב-28 באפריל ב-12:00 ו-20:00 וב-29 באפריל ב-19:30 בתיאטרון תמונע בתל אביב.  לרכישת כרטיס משולב - כניסה לתערוכה+מופע במחיר מיוחד : 03-5611211 .



29/03/2017   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע