רסיטלים מגוונים, קונצרט בסימן ספר תהילים ואנסמבל שמחבר בין היהדות, האיסלאם והנצרות
ארס אנטיקווה אוסטריה – צבען של תרבויות
האנסמבל האוסטרי ארס אנטיקווה אוסטריה, בראשותו של גונאר לצבור מהכנרים המובילים בעולם, יבצע בבכורה עולמית קונצרט מיוחד בשם "צבען של תרבויות". במרכזו של הקונצרט, דיאלוג בין יצירות של מלחינים וינאים שהושפעו מסגנונות חוץ-אוסטריים לבין יצירות שכתבו מלחינים שהגיעו לווינה ממדינות שונות בממלכה האוסטרו-הונגרית.
ההרכב, שהוקם בשנת 1995 עוסק בחקר וביצוע יצירות אוסטריות אותנטיות שנוצרו בתקופת הבארוק אך לא זכו לחשיפה והכרה.
צבען של תרבויות. 2 ביוני, 13:00. אולם הנרי קראון, תיאטרון ירושלים
ארס אנטיקווה (צילום: Brendon Heinst)
שבתות מוזיקה קלאסית – מרכז עדן תמיר
ובמסורת של 40 השנים האחרונות, יתקיימו במסגרת הפסטיבל שבתות של מוזיקה קלאסית במרכז עדן תמיר שבשכונת עין כרם הציורית.
לאורך שלוש שבתות בפסטיבל יבוצעו שלושה קונצרטים: רסיטל לפסנתר מיצירותיו של י' ס' באך, קונצרט שלישיות פסנתר מאת רחמנינוב וצ'ייקובסקי, וקונצרט מאת שומאן וברהמס שבו יבוצעו נוסחי דואו לחמישיות הפסנתר.
שבתות מוזיקה קלאסית. 3, 10 ו-17 ביוני, 11:00. מרכז עדן תמיר, שכונת עין כרם בירושלים
מרכז עדן תמיר (מקור: אתר פסטיבל ישראל)
קונצרט ספר תהילים
ספר תהילים, מפסגות היצירה השירית, יעמוד במרכזו של שיתוף פעולה מיוחד בין התזמורת הסימפונית ירושלים, התזמורת ע"ש מנדי רודן של האקדמיה למוסיקה בירושלים, מקהלת האקדמיה למוסיקה בירושלים ומקהלת האקדמיה למוזיקה של ויימאר.
בקונצרט בניצוחם של סטנלי ספרבר ואיתן גלוברזון, יבוצעו סימפוניית תהילים מאת סטרווינסקי, "מזמורי צ'יצ'יסטר" מאת ברנשטיין, "מזמורי "תהילים" של צבי אבני, הפרק השני של סימפוניה מס' 1 של פאול בן חיים ופיוטי תהילים בנוסח יהדות ספרד על ידי הרב חיים לוק, מגדולי הפייטנים בדורנו.
ספר תהילים. 7 ביוני, 20:00. אולם הנרי קראון, תיאטרון ירושלים
התזמורת הסימפונית ירושלים (צילום: ששון תירם)
אילן וולקוב – סאונד צ'רטר
הפקת מקור נוספת היא סאונד צ׳רטר – שנוצרה במיוחד לחללי תיאטרון ירושלים על ידי היוצר והאוצר אילן וולקוב. וולקוב מציב את נגני אנסמבל המאה ה-21 ביחד עם מאיה דוניץ, מיכל אופנהיים, אסף תלמודי והזמרת הפולנייה מנוחה ביקונט, בפינות שונות ברחבי התיאטרון ויוצר משחקי מיקום-סאונד מפתיעים שמזמנים לקהל האזנה שיוצאת מהקונבנציה.
המסע שמתחיל ברחבת התיאטרון ומסתיים במופע באולם רבקה קראון. במהלך הערב ינוגנו יצירות מוכרות וחדשות מסירינקס של דביוסי, מוטטים של וויליאם בירד ושל היינרך איזאק מתקופת הרנסנס, פנטזיות מאת פרסל מתקופת הבארוק ועד שורה של יצירות מהמאה ה-20 ומיצבי סאונד עכשוויים.
סאונד צ'רטר. 7 ביוני, 21:00. שלוש שעות, ברחבי תיאטרון ירושלים
סאונד צ'ארטר (יח"צ)
אנסמבל טורביון – וינה 1709
מצ'כיה יגיע לביצוע הקונצרט "וינה 1709" אנסמבל טורביון בניצוחו האמנותי של פטר ואגנר, מנגני הויולה דה גמבה המובילים כיום.
האנסמבל שחוקר ומבצע מוזיקה עתיקה מן המאות ה-17 וה-18 יארח את זמרת הסופרן הישראלית, רויטל רביב וביחד הם יבצעו אריות, אופרות ואורטוריות שנכתבו למשפחת המלוכה על ידי מיטב המלחינים בהם פוקס, בונצ'יני ואריוסטי.
וינה 1709. 9 ביוני, 14:00. אולם הנרי קראון, תיאטרון ירושלים
אנסמבל טורביון (צילום: Petra Hajska)
אנסמבל סרבנד - A la Turka - A la Franka (טורקיה)
מתורכיה יגיע אנסמבל סרבנד המתמחה במוסיקה עתיקה מהאימפריה העות'מאנית. האנסמבל פועל בהנהגת נגן כלי ההקשה והלוטה, ולדימיר איוונוב, שהיה מועמד לשני פרסי גראמי וזוכה פרס התעשייה הגרמנית בתחום מוזיקת העולם.
חברי האנסמבל, מוזיקאים ממוצאים ומרקעים תרבותיים שונים, יוצרים שיח בין תרבותי המחבר בין המוזיקה היהודית, המוסלמית והנוצרית. מעשה הרקמה העדין של האנסמבל שוזר ביחד אלמנטים מערביים ומזרחיים ומייצר פס קול חדש הכולל יצירות של מלחינים כמו עלי אופקי, וויצ'ך בובובסקי מפולין, הנסיך קנטמיר מרוסיה לצד מלחינים קלאסיים אירופים חשובים שהושפעו מהסגנונות המוזיקליים שהתפתחו בממלכה העות'מאנית.
אנסמבל סרבנד. 16 ביוני, 14:00. אולם רבקה קראון, תיאטרון ירושלים
אנסמבל סרבנד (צילום: Sebastan Frankowski)
הפסטיבל יתקיים בתאריכים 18-1 ביוני 2017 ברחבי ירושלים. רכישת כרטיסים בטלפון: 2561* או באתר הפסטיבל