חוויה מהפנטת
לאור ההצלחה בקיץ 2016, להקת קאפיג הצרפתית חוזרת עם המופע piXel לארבעה מופעים בלבד בתל אביב.
piXel הוא מופע חדשני ומרהיב שהפך לסנסציה עולמית, המשלב מחול היפ-הופ אורבני עכשווי, באינטראקציה סוחפת בין עולם ההקרנה הדיגיטלי לבין גוף הרקדן.
המופע שכבש מיליוני צופים ב- 50 מדינות בעולם, מקשר בין תנועות הגוף של הרקדנים ברמת שליטה גופנית יוצאת דופן, לבין חלל בימתי מאתגר, המורכב לראשונה מטכנולוגיה חדשנית ופורצת גבולות - אפליקציית eMotion .
האפליקציה מושתתת על מערכת אנימציה של תפאורה דיגיטלית תלת-מימדית, המתמקדת באובייקטים נעים של נקודות אור (פִּיקְסֶלִים), בצורת נקודות, קווים ותמונות, אשר נעה ומגיבה לתנועות הרקדנים ולשינויים במיקומם ויוצרת אשליות אופטיות. מציאות בימתית שבה הכל אפשרי.
Pixel (צילום: Laurent Phillippe)
להקת קאפיג, בניהולו האמנותי של הכוריאוגרף מוּרָאד מֶרְזוּקִי, פותחת דלתות לעולם דמיוני ונחשבת לאחת הלהקות המובילות בתחום המחול המודרני.
מבקרים רבים בעולם ובישראל קבעו כי מדובר במופע "מופלא, חוויה היפנוטית מסעירת חושים".
מוּרָאד מֶרְזוּקִי, יליד ליון, הוא רקדן וכוריאוגרף בעל מוניטין בינלאומי בתחומי המחול בן-זמננו וההִיפּ-הוֹפּ. המוזיקה של ארמנד עמר, צרפתי ממוצא מרוקאי, יליד ירושלים, המביא נגיעות אלקטרו עם "צלילים של הטבע" וכלי נגינה קלאסיים.
להקת קָאפִיג, מוראד מרזוקי - כוריאוגרף ומנהל אמנותי
מוראד מרזוקי נולד בליון בשנת 1973, והתחיל להתאמן באמנויות לחימה ואמנויות קרקס כבר כשהיה בן שבע. בגיל 15 הוא נתקל בתרבות ההיפ-הופ בפעם הראשונה ודרכה גילה את אמנות המחול. מוראד החליט לפתח צורה זו של אמנות רחוב ובמקביל גם התנסה בסגנונות כוריאוגרפיים אחרים. עושר חוויותיו ושפע היצירתיות הטבועים בו הגבירו את רצונו להפיק פרויקטים אמנותיים, שבהם יצר מיזוג היפ-הופ עם דיסציפלינות אחרות. בשנת 1989, יחד עם קאדר אטו, אריק מזינו ושאוקי סעיד, הקים את להקת "אקרו-ראפ", שהופיעה ב-1994בביאנלה של ליון במופע Athina אשר הביא בפעם הראשונה ריקוד רחוב לבמה, וזכה להצלחה כבירה.
מסעותיו הובילו אותו אל תוך שטח חדשני שעדיין לא פותח, שבו ריקוד אורבני הופך אמצעי רב עצמה של תקשורת. בכדי לפתח סגנון משלו, הקים מוראד בליון להקה משלו, Kafig ("קָאפִיג" -"הכלוב" בערבית ובגרמנית), במטרה למזג ולערב מגוון סגנונות שונים של מחול. להקת קאפיג עיצבה את הממד האמנותי שלה במסגרת כור ההיתוך של מגוון סגנונות. היא משלבת חוש הומור עם רצינות ומתבלת את הופעותיה באוצר המרכיבים של ההיפ-הופ, תוך הימנעות מסטריאוטיפים חברתיים כלשהם.
Pixel (צילום: Laurent Phillippe)
ב-2007 קיבלה הלהקה מקום במרכז התרבות אלבר קאמי בעיר ברון. התיאטרון הפך למקום המפגש של פסטיבל Karavel, בהנהגתו של מרזוקי, המזמין מדי שנה עשר להקות היפ וחושף את עבודתן בפני התושבים. ב-2009 התמנה למנהל המרכז הלאומי לכוריאוגרפיה Creteil et du Val-de-Marne בפרבר של פריז, בו הוא ממשיך לפתח את יצירותיו, עם דגש על פתיחות לעולם ועל ביצוע פרויקטים וחיבור אמנותי בין אמנים מארצות שונות. מינויו נחשב כהכרה רשמית בחשיבות סגנונות מחול הרחוב בהתפתחות המחול המודרני וצרפת העניקה לו תארי כבוד והוקרה ממלכתיים כגון ״אביר לגיון הכבוד״, ״אביר לאמנויות ולספרות״, פרס ״המעצבים ללא גבולות״, פרס "אור התרבות" ועוד. בשנת 2014 יצר את הכוריאוגרפיה למופע iD עבור סירק אלואז מקנדה.
ב-20 שנות קיום הלהקה יצר האמן 23 יצירות כוריאוגרפיות ולהקתו מבצעת ברחבי העולם מעל 150 הופעות לשנה. היום נחשבת להקת קאפיג לאחת הלהקות החשובות ביותר בתחום ההיפ-הופ הצרפתי, המטפחת סגנון ייחודי ורוח של פתיחות לשפות אחרות, כוריאוגרפיות ואמנותיות כאחד. קאפיג הספיקה להופיע במעל ל- 2500 מופעים ב-50 מדינות ובפני כמיליון צופים.
Pixel (צילום: Laurent Phillippe)
על היצירה
"אנו חשופים כל הזמן לתמונות, קטעי וידאו ומדיה דיגיטלית. מסכים נמצאים בכל מקום. מספיק ללכת ברחובות אחת הערים הגדולות בכדי לדמיין מה תהיה עיר המחר: חשיפה אדירה לתמונות ומייצגים (images) שהפכה כעת לחלק מחיי היומיום שלנו.
"פרויקט 'פיקסל' נולד מפגישתי הראשונה עם אדריאן מונדוט וקלייר ברדיין ומהקסם שהרגשתי באותו רגע: היתה לי הרגשה שאיני מסוגל להבדיל בין הממשי לווירטואלי ובו ברגע החלטתי לבחון, באמצעות טכנולוגיות חדשות אלה, גישה חדשה למחול ולמענו. הניסוי הראשון לשלב מחול עם וידאו אינטראקטיבי היה מרהיב עבור הרקדנים המהוים חלק בפרויקט. באותההסקרנות ופתיחות שמדריכים את דרכי מאז ומתמיד, התמודדתי בהרפתקתי החדשה עם עולם מפעים זה הנוצר על ידי הקרנת האור שפותחה על ידי החברה של אדריאן M וקלייר B .
"האתגר לגרום לשני העולמות לתקשר אחד עם השני ועם הצורך לשמור על איזון עדין בין שתי הטכניקות, בין מחול לבין תמונות מופשטות, בלי שאחת מקבלת את היד העליונה, ערער את הדרך בה אני חווה את התנועה. היה עלי להמשיך בחיפוש אחר תנועה עם אילוצים חדשים ושותפי משחק חדשים.
Pixel (צילום: Laurent Phillippe)
"איך מסוגל הרקדן לנוע בחלל המורכב מאשליות, על במה וירטואלית תלת מימדית, כאשר הוידאו עשוי לסירוגין ללוות תנועה וכן לעכב אותה? שבילי התגלית החדשים אפשרו לי לעבוד על הרחבה זו של המציאות המוכרת לנו ולהתמודד עם מרחב פועם ומוחשי, מוזר ושונה עבור כוריאוגרף אשר ניזון מגופים וחומרים, המאכלסים ריקוד במרחב שבו הגוף פונה לחלומות, ומפתח תנועה ומחווה בתוך הנופים המשתנים שנוצרו על ידי אדריאן M וקלייר B.
"מעבר להקרנות הוידאו חפצתי במוזיקה שתגרום לתנועה ולתמונות לזרום במסע אחד, המוזיקה של ארמנד עמר מלווה את הרקדנים ומדגישה את העוצמה והפיוטיות החיים בגופיהם. ביצירה זו אנו שואפים לפתוח דרך, בה מתקיימת אינטראקציה בין העולם הסינטטי של הקרנה דיגיטלית לבין המציאות של גוף הרקדן. אני מזמין אתכם לשקוע ולהשתעשע בעולם בלתי מוכר, אשר מסתמך על הווירטואוזיות והאנרגיה של ההיפ-הופ, המערבב שירה וחלומות, כדי ליצור מופע העומד בצומת האמנויות".מוראד מרזוקי
Pixel (צילום: Laurent Phillippe)
המופע יתקיים ב-28-25 בספטמבר 2017 בשעה 20:00 במשכן לאמנויות הבמה בתל אביב. מחירי כרטיסים: 369-189 ש"ח. להזמנת כרטיסים: 03-6927777 או דרך אתר המשכן
לרכישת כרטיסים