סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
מוזיקה
לוח האירועים 2024 נובמבר 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
ריאיון
 
מאת: יוסי שיפמן נעמי פארן מגשימה את החזון
 

 
 
במהלך קבוצת קואצ'ינג נולד אצלי החזון לשלב את המקהלות בפעילות חברתית משותפת שבמסגרתה נפגשים, שרים ביחד ויוצרים רפרטואר חדש. בתוך אותו חזון היה הרעיון של הקמת בית לשירה בישראל."
מייסדת ומנצחת מקהלות מורן על ערב ההתרמה שמשיק מיזם חדשני: בית ראשון לשירה בישראל


מקהלה של עשייה חברתית
 
ביום רביעי הקרוב תעמוד מנצחת מקהלות מורן נעמי פארן קרוב יותר מאי פעם להגשמת חלום שהחלה בטווייתו לפני 14 שנים - הבית לשירה בישראל. באולם צוקר בהיכל התרבות בתל אביב היא תציג את החלום בפני קהל, ושבוע לאחר מכן תעשה צעד נוסף וממשי - הנחת אבן הפינה למיזם, שיוקם בצמוד למרכז האקדמי רופין ובית הספר התיכון הצמוד אליו. 
 
פארן מוכרת בישראל ובארצות רבות בעולם כמנצחת מקהלות רבת ניסיון.  את מקהלת מורן הקימה לפני 33 שנים, והיום המותג הוא כבר ארגון גג לחמש מקהלות בקבוצות גילאים שונות.  
 
במקביל לפעילות המוזיקלית הצרופה, מקהלות מורן הן גם כלי לעשייה חברתית, כאשר המוזיקה מחברת בין זמרי המקהלה לבין ילדים חולי סרטן בבית החולים שניידר בפתח תקווה, ילדים ונערים בסיכון, בני נוער בעלי צרכים מיוחדים, ילדות בנות העדה האתיופית ואוכלוסייה מבוגרת. המופעים השנתיים שבהם נוטלים חלק בני כל הקבוצות הנ"ל, מוכיחים כי מדובר בפעילות מרגשת וחשוב מכך, מתגמלת.        

  

בית לשירה, הדמייה: HQ אדריכלים


שרים בגן הווקאלי
 
מה זה "הבית לשירה בישראל"?
 
"הבית הזה, אני מאמינה, יהיה בית לכל מה ששר או משורר, ואני מתכוונת למוזיקה הווקאלית על כל צורותיה וגווניה - החל מסדרות ווקאליות עם תזמורות כמו הקאמרטה או התזמורת הקאמרית הישראלית, כשהדגש הוא על המילה 'קאמרי'. מבחינת ממדיו, האולם המרכזי בבית החדש יכיל 550 מושבים ולכן מדובר על מופעים קאמריים באופיים. זה אולם שבנוי מתוך חשיבה שהוא גם ובעיקר אולם למקהלה, כשהבמה מסוגלת לאלכס מקהלה בת 200 זמרים ותזמורת קאמרית."
 
איך התגשם הרעיון?
 
"אני מדברת על הקמת הבית כבר 14 שנים, והרעיון התקבל אבל לא הייתה קרקע זמינה. רק לאחרונה הקצתה לנו המועצה האזורית עמק חפר שטח של עשרה דונם ומאז אנחנו עובדים על המיזם." 
 
והכסף מנין?
 
"מקור הכסף הוא בקרן המשפחתית על שם תד אריסון, אבל מדובר בשני שלישים מן הסכום, שליש עדיין צריך לגייס. מה שיהיה בסופו של דבר במתחם החדש הוא האולם שהזכרתי, אולם קאמרי קטן יותר שמיועד ל-120 מאזינים ויכול לשמש לתפקידים שונים וגם אולפן הקלטות גדול למקהלות שחסר לתחום בישראל - שדומה בממדיו לאולם רן ברון בקונסרבטוריון הישראלי בתל אביב וישמש גם לקונצרטים קאמריים, להקלטות ולחזרות.
 
"חוץ מזה יהיו גם אולמות קטנים לפעילות עם הקהילות השונות, שהמקהלה ממילא עסוקה בהם. זו פעילות אינטימית, נעימה ועוטפת, והחדרים יאפשרו חזרות וחיבורים בין זמרי המקהלה לקהילות השונות. אבל החלק המדהים לדעתי יהיה 'הגן הווקאלי'." 
 

נעמי-פארן-מיכאל-כהן.jpg
נעמי פארן , צילום: מיכאל כהן


תרחיבי.
 
"המבנה ישתרע על כ-2700 מ"ר וכל השאר מיועד לגן, שיהיה מעוצב בסגנון כפרי, עם מעין ספירלות שבהן אנשים יוכלו לשבת ועוד רחבה גדולה שאליה יגיעו למשל בשבתות בבוקר אנשים עם ילדים. אנשים שיסיימו בתוך המתחם טיול בטבע, בנחל אלכסנדר למשל, יוכלו לשמוע קונצרטים פתוחים בגן הווקאלי. בתוך הגן תהיה רחבה שיכולה לאכלס כמאה אנשים ושתהיה מוקפת בבריכה אקולוגית." 
 
הרחבה היא עוד מקום להופעות?
 
"כמו שאני רואה אותה, היא תהיה מיועדת לפעילות נוספת מן הסוג שראיתי בביקור בהודו ואני רוצה לאמץ - יהיה בה מקום לריקודים אחרי הצהריים לאור השקיעה עם די. ג'יי, למדיטציות ריקודים, ליוגה, לקולולו, או שנקרא לזה'"קָלֵי קולות' - מקום ששרים ביחד בחוץ. כלומר ישנו גן גדול שיהיה פעיל לחלוטין ויש מרחב של אולמות שיהיה מתחת לגג. חשוב מאוד לציין שכל המבנים לא ייבנו לגובה, הכל שטוח. וכמקובל במקומות כאלה יהיה כמובן גם בית קפה." 



נעמי פארן ולהקת מורן, צילום: נגה שדמי

 
"האדריכל עשה עבודה מדהימה"
 
 
מי האדריכל שמופקד על המיזם החדש?
 
"האדריכל הוא ארז אֵלָה, שעושה עכשיו את בית האקדמיה בירושלים. לדעתי הוא עשה כאן עבודה מדהימה."
 
אחזקה של מקום כזה נראית מאוד יקרה, ואתם בשלב הגיוס השלישי והאחרון של המימון להקמה. מה יקרה בהמשך?
 
"אין ספק שמדובר באחזקה יקרה, המרכיב הזה נלקח בחשבון ולכן לצד הפעילות יש תכנית עסקית. אני מאמינה שבשנתיים-שלוש הראשונות נזדקק לסיוע אבל לאחר מכן המקום יוכל להחזיק את עצמו. יהיו לנו פניות לשימוש במקום הזה מהבוקר עד הלילה."
 
לא הזכרת פעילות מתבקשת כמו כיתות אמן.
 
"נראה לי שזה מובן מאליו - סדנאות אופרה, סדנאות של הזמריה, סדנאות למחזור זמר - כל מה שעולה בדעתך בתחום העשייה הווקאלית. לכולם יש מקום ב'בית לשירה בישראל'. אני רוצה שהמקום יהיה עממי, זמין לכל אחד  ויכלול גם את יישובי המועצה המקומית זֶמֶר, קלנסאווה ויתר הישובים הערביים השכנים לנו."
 
מיקום הבית ליד שני המוסדות חינוכיים רופין משמעו שיתוף פעולה איתם?
 
"לא רק. כמובן שבתי הספר יזכו לשדרוג בתחום החינוך הווקאלי, אבל מבחינתי החל מגני הילדים ועד למקהלות, לארגוני המקהלות ולחבורות הזמר הרבות שפועלות במרחב, כולם יעשו את הפעילות שלהם בבית החדש."
 
מה לגבי תחבורה? רבים מן הזמרים במקהלות החובבים משתנעים בתחבורה ציבורית. איך יגיעו?
 
"יגיעו כמו שמגיעים למרכז רופין מכל מקום. להיפך, אני רוצה להשתמש בקיץ במעונות של רופין לצורך פעילות בינלאומית. דיברתי גם עם ראשת המועצה על עידוד הקמת צימרים בסביבה לטובת מי שיבואו לפעילות בבית החדש." 
  


נעמי פארן, צילום נגה שדמי

פעילות יזמית
 
 
מה בדיוק קרה לפני 14 שנים שהצית בך את הרעיון להקים את הבית?
 
"זה היה תוצר של קבוצת קואצ'ינג שהשתתפתי בה, בהובלת רעיה שטראוס ושמואל בן דור. עסקנו באפשרויות של כל אחד ליזום רעיונות ולהגשים אותם, פעילות שלביצועה מגייסים כוחות רעננים וחדשים. בקבוצה היו אנשים מתחומים שונים, למשל חיים שפיר אבי משחק הטאקי, הזמרת ריקיגל ועוד.
 
"במהלך הפעילות נולד אצלי החזון, ואחד המנחים שם הכריח אותי לחשוב בגדול - משהו שעל פיו אני פועלת מאז. למשל העבודה עם הקהילות - הרי פעילות של תזמורות, אופרה ושאר גופים קיימים כבר נעשתה וזה מאוד יפה, אבל אני חיפשתי את הדברים האחרים שאפשר לעשות עם המוזיקה. כך הגעתי לפעילות החברתית, כשאני מחברת אלינו את כל הקהילות, וכך ראיתי את הפעילות המשותפת שבמסגרתה נפגשים, שרים ביחד ויוצרים רפרטואר חדש. בתוך אותו חזון היה הרעיון של הקמת בית לשירה בישראל." 
 


בית לשירה, הדמייה: HQ אדריכלים


כבר אז היה ברור לך שהבית צריך לקום באזור השרון שבו את גרה ובו ממוקמת הפעילות המוזיקלית שלך?
 
"ללא ספק. אזור השרון תמיד היה מקום של פעילות ווקאלית. את התשתית לעשייה הניחו הקיבוצים והמושבים עוד בשנים שלפני הקמת המדינה, והיא ממשיכה לעבוד עם שמות כמו מנצחי המקהלות הנרי קלאוזנר, צביקה שרף ומאיה שביט שכולם הובילו גופי שירה כאן באזור. המקום מבחינתנו הוא 'עמק שר' - אנחנו עוסקים בפעילות קהילתית וחינוך ווקאלי מגיל הגן ועד לגיל המבוגר. אני רואה במקום הזה מקור השראה לפעילות ווקאלית בכל הארץ."
 
איך הפך החזון לממשות?

"יום אחד הגיעו נציגי קרן אריסון לראות את הפעילות החברתית של המקהלה, ואחרי שנתיים הם אישרו את המיזם. נשלחתי להכין עבודת בית ולהגיש את התכנית. מאחר שזה קרה לפני 13 שנים, הסכום שנקבתי בו אז לא דומה למה שאנחנו צריכים היום, ולכן אנחנו יוצאים למבצע הגיוס - ערב ההתרמה בהיכל התרבות."



אנסמבל-מורן-מיכאל-כהן.jpg
מקהלות מורן, צילום: מיכאל כהן



כל ההכנסות מהערב יוקדשו להמשך הפעילות המוזיקלית, המעורבות החברתית ותרומה לקהילה. הערב יתקיים ב-6 בפברואר 2019 בשעה 19:30, בהיכל התרבות בתל אביב, אולם צוקר. לבירורים: 050-5822581, 054-9464934. להזמנות


למועדי מופעים >

04/02/2019   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע