הצגה משובחת מבית תיאטרון הזמיר מתובלת במוזיקה קלאסית ומוקדשת לקבלת האחר
לא בזפזופ מהיר
תמיד משמחות אותי הצגות עם הפקות צנועות ולא גרנדיוזיות. הצגות שהושקעה בהן חשיבה על פתרונות יצירתיים של תלבושות והחלפה מהירה מדמות אחת לאחרת, שמשאירות מקום לדמיון. כך בהצגה "אל תקרא לי זחל" של תיאטרון הזמיר שעובדה בהשראת ספר הילדים הקלאסי של אלונה פרנקל "סיפור על נסיכה".
התענגתי לראות את בת הארבע שלי נהנית מקצב ההצגה הרגוע בדור שחווה הכל בזפזופ מהיר, מהדמויות המתחלפות ובעיקר מן השימוש בתיאטרון הצלליות הצבעוני.
התפאורה הפשוטה אפשרה לנו להתרכז במשחק ולא בפירוטכניקה מסביב, ובעיקר שבתה את ליבנו - הנסיכה הקסומה רימה שנאידרמן.
אל תקרא לי זחל, צילום: אליאנה קובלנקו ורדי
היא עדינה ומצחיקה, קצת מרדנית וסקרנית וגם מלאת חמלה כלפי חברותיה החיות. היא חיה איתן בשלווה בממלכה, עד אשר מזדחל פנימה זחל משונה, ואז הכל משתבש. הזחל מציק לכולם, אבל כאשר פוגעים בו הוא סופג את העלבונות וגדל, וגדל, וגדל. לאחר שהנסיכה מגלה חמלה לזחל - כל הסיפור משתנה. בתוך הזחל המפויס מתגלה פרפר מקסים, ואיתו תקווה לחיים טובים של קבלה הדדית.
מוזיקה קסומה וסוחפת
את החיות משחקת היטב אילנה וינשטיין, שבכל כמה דקות משתנה לחיה אחרת - מפרפר ועד סוס. היא מחליפה במהירות דמויות, טון דיבור, תלבושות ואביזרים מקסימים ולא מפחידים לילדים, דבר חשוב ביותר בהצגה לקטנטנים.
יש כאן את כל המרכיבים להצגת ילדים מצוינת, והחלק הכי נפלא הוא המוזיקה הקלאסית המלווה את ההצגה במשך 55 דקות. הורים משמיעים לעובר במהלך ההיריון בייבי מוצרט ואחר כך שוכחים להמשיך. תשמיעו מוזיקה קלאסית לילדים! גם אתכם זה ירגיע ויישא למחוזות אחרים.
אם חייבים ביקורת, הפריע לי שהורים הורשו להיכנס באיחור והדלת נסגרה ונפתחה דקות ארוכות אחרי תחילת ההצגה. כמו כן הפחיד מעט הקטע בו הזחל רוקד מעין ריקוד שבטי, במהלכו כבה האור ונדלקו אורות אדומים - מה שהיה קצת יותר מדי עבור הקטנטנים בקהל.
אל תקרא לי זחל צילום: אודליה דה רוסו
לסיכום - הצגה מתוקה ומלאה דמיון, הומור וקסם של פעם, שעוסקת בניסיון להשתלב ובקבלת השונה. בסיום ההופעה השחקניות ממתינות בחוץ להצטלם עם הילדים, שזוכים גם בדיסק עם פס הקול של ההצגה. כמה כיף.
ההצגה הבאה תתקיים ביום שבת, 5 באוקטובר 2019 ב-11:30 בצוותא תל אביב. להזמנת כרטיסים: 03-6950156
לרכישת כרטיסים