סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
מוזיקה
לוח האירועים 2024 נובמבר 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
ריאיון
 
מאת: יוסי שיפמן קלאסיקאמרי באילת – חוויה אחרת
 

 
 
מילאנו את בקשת הקהל והחזרנו לפסטיבל את הכנר הרוסי סרגיי קרילוב. בפעם הקודמת הוא ניגן את הקונצ'רטו של צ'ייקובסקי וכבש את כולם, הפעם הוא יופיע בשלוש תכניות שונות. יחד איתו יופיעו שני אמנים מיוון - המנצח והפסנתרן קורנליוס מיכאלידיס, מנהל מוזיקלי מצליח מאוד באירופה שיופיע כאן לראשונה והפסנתרנית הצעירה נפלי מוסורה."
המנצח והמנהל המוזיקלי עומר מ. ולבר על התכנית המגוונת של הפסטיבל באילת בהובלת סימפונט רעננה - ארבעה ימים של קונצרטים עם אמנים מהארץ ומחו"ל


ביום רביעי הקרוב יחל פסטיבל קלאסיקאמרי במלונות ישרוטל באילת. זה יהיה הפסטיבל ה-22 במספר, והרביעי בהשתתפותה של תזמורת סימפונט רעננה, החתומה על ההפקה האמנותית של 16 אירועים שיתפרשו על פני ארבעה ימים.
 
 
הקשבה לרחשי הלב של הקהל
 
 
"זה עניין מאוד מאתגר," מכריז המנצח עומר מאיר ולבר, מנהלו האמנותי של הפסטיבל. "לחץ הזמן בבחירת האמנים, הקשבה לרצונות ולרחשי הלב של הקהל, מלאכת השיבוץ והשלב הבא בהכנת החומרים, השונה מאד מפסטיבלי מוזיקה אחרים – העיבוד. חלק ניכר מן היצירות הן עיבודים שלנו, והמנצח והמעבד דוד זבה יכול לספר לך על כמות העבודה." 
 


דוד זבה, צילום: רמי זרנגר


תן דוגמא
 
"קח את שלמה גרוניך למשל, שמופיע בדרך כלל כשהוא מלווה את עצמו בפסנתר או עם הרכב משלו. כשהוא מופיע עם תזמורת ומצטרפים אליו לא רק כלי המיתר אלא גם כלי הנשיפה מעץ וממתכת, הצבעים משתנים. גרוניך יודע מה הוא רוצה ואת זה הוא חולק עם המעבד. המעבד צריך 'לתרגם' את הרצונות לתווים לנגני התזמורת. נגנים בתזמורת אינם אמורים לאלתר כמו במופע של שניים שלושה נגנים, הכל צריך להיות כתוב בצורה בהירה. וזו רק דוגמא אחת לדרישות שהפסטיבל מציב בפנינו." 
 


שלמה-גרוניך-אריאל-בשור1.jpg
שלמה גרוניך, צילום: אריאל בשור


הזכרת רצונות של מאזינים, תוכל להרחיב?
 
"פסטיבל קלאסיקאמרי, המכוון לצרכנים ספציפיים - לקוחות רשת מלונות ישרוטל באילת, הוא מעין מסגרת של 'הכל כלול'. בפסטיבלי מוזיקה אחרים כמו פסטיבל הג'אז באילת, שבהם כשאתה קונה חבילה בבית מלון, אתה בדרך כלל מקבל שניים או שלושה מופעים ולמופעים אחרים אתה רוכש כרטיסים. כאן אתה יכול עקרונית להגיע כאורח לכל הקונצרטים. מסיבה זו גם אין מקומות מסומנים באולמות ואנשים צובאים על דלתות האולם לפני כל קונצרט בתקווה לתפוס מקום טוב. זה נתון של הפסטיבל.
 
"נתון שני שמאפיין את הפסטיבל הוא שרבים מאורחי המלון מגיעים בקביעות לפסטיבל הזה. כששאלנו את המאזינים בשנה שעברה אם המטרה היא לא לנוח בבית המלון, אחת התשובות הייתה שהם באים לכאן לעבוד, לרוץ מקונצרט למופע ולעוד לקונצרט. ברוח זו של קשר בלתי אמצעי עם הקהל שמענו לפני שנתיים הערה על כך שיש יותר מדי יצירות לפסנתר.  לקחנו את זה לתשומת ליבנו וערכנו שינויים, בנינו תכנית מגוונת מאוד שהפסנתר נמצא בה לצד כלים אחרים.   


עומר-ולבר-פליקס-ברוידה.jpg
עומר מ. ולבר, צילום: פליקס ברוידה 
"בקשה נוספת שמילאנו היא חזרתו של הכנר הרוסי סרגיי קרילוב לאילת. בפסטיבל הקודם הוא ניגן את הקונצ'רטו של צ'ייקובסקי וכבש את הקהל. הפעם הוא יופיע בשלוש תכניות שונות. בשני קונצרטים שונים הוא ינגן קונצ'רטי לכינור - בראשון את הקונצ'רטו של מקס ברוך ובשני של מנדלסון. עוד  לפנט שני הערבים האלה הוא יופיע בקונצרט מנחה שכולו מוזיקה קאמרית צרפתית, של מוריס ראוול ושל סזאר פרנק. יחד עם קרילוב, שהוא כאמור כוכב שהקהל כבר מכיר משנה שעברה, יופיעו שני אמנים מיוון - המנצח והפסנתרן קורנליוס מיכאלידיס, שם חם באירופה, מנהל מוזיקלי מצליח מאוד בצרפת ובאירופה בכלל שיופיע כאן לראשונה והפסנתרנית היוונייה הצעירה נפלי מוסורה." 
 


תזמורת סימפונט רעננה, און הנר


בין קלאסי לפופ

 
איך אתם בונים את תכנית הפסטיבל?
 
"עוד לפני שהפסטיבל יוצא לדרך, אנחנו מרכזים חומרים. אנחנו צוות של ארבעה - אורית פוגל מנהלת התזמורת שבאה עם רעיונות שנולדו מפגישות עם אמנים שונים, דוד זבה, מנצח הבית שנחשף לרעיונות שונים בשלל עבודותיו המגוונות בתזמורת ובמקומות אחרים, קרן קגרליצקי - מנצחת בתזמורת ואני. אבל הפסטיבל מבחינתנו הוא לא יחידה עצמאית. הוא ועונת המנויים משלימים זה את זה, כלומר אם ישנו רעיון שנראה לנו מורכב מדי לסדרה מן המניין בתזמורת, הפסטיבל יכול להכיל אותו ולהיפך. 
 

קרן קגרליצקי צילום: חיים קמחי

למשל?
 
"ישנו מגוון של שיקולים. תוכן מוזיקלי למשל, או זמינות של אמן מסוים. נכונות של אמן להופיע יום אחרי יום בתכניות שונות הולמת יותר פסטיבל מאשר סדרת קונצרטים באולם הבית. יש גם מופעים שהם לכאורה פסטיבליים באופיים וקשה לשלב אותם בתכנית הקונצרטים השנתית. כך למשל בשנה שעברה הופיעה אצלנו שישיית זמרים מקרואטיה בסוג מוזיקה שהוא חדש יחסית לאוזן הישראלית. השנה אחד הקונצרטים מוקדש למוזיקה אירית שיש לה קהל מעריצים ואוהדים קבוע וגדול. מתוך דיון בכל אחד ואחד מן המרכיבים נבנית תכנית הפסטיבל. "
 
שילוב של מלחינים כמו גרוניך שהזכרת ושם טוב לוי גם הוא יותר פסטיבלי באופיו?

"בהחלט. ואם כבר העלית את שמותיהם צריך לומר ששניהם גדלו והתחנכו כמוזיקאים קלאסיים מובהקים. הם גם לא התרחקו מאד מן הקלאסיקה ויצרו קלאסיקות משלהם. די אם נזכיר את 'רוזה מרציפן' של גרוניך ואת 'עמוד האש' של שם טוב לוי. שניהם היו כמובן חברים בהרכב המיתולוגי 'קצת אחרת'. אני מאוד שמח ששניהם יהיו כאן באילת ויופיעו גם ביחד בקונצרט הסיום החגיגי.
 
"צריך להזכיר עובדה שנשכחה עם השנים. הסימפונט, שהיא בת 29, עשתה פריצת דרך כבר בתחילת דרכה והזמינה להופעות את הזמר דיוויד ברוזה. מבקרי המוזיקה המובהקים של אותם ימים יצאו כנגד התזמורת ולא חסכו בהשמצות. היום כל התזמורת ללא יוצא מן הכלל משלבות קונצרטים עם זמרי פופ וזה נראה כאילו השילוב היה שם מאז ומעולם."   
 


נמרוד דוד פפר, צילום: Dario Acosta

 

"הקהל ישיר עם התזמורת" 
 
דיברנו על חשיפה של אמנים מחו"ל וזמרי פופ. גם אמנים ישראלים פחות מוכרים לקהל זוכים לחשיפה בפסטיבל?

"בהחלט. המנצח והפסנתרן הישראלי נמרוד דוד פפר, שניצח על הסימפונט בתחילת העונה וניצח גם באופרה ובעוד תזמורות, מגיע לישראל מניו יורק וכל הופעה שלו כאן מעמיקה את הקשר שלו לארץ. הוא בעצמו ינצח על התזמורת וינגן יצירה לפסנתר.
 
"הסולנית בקונצרט של נמרוד גם היא ישראלית שעושה את דרכה בחזרה אל הבמה הקלאסית בישראל - ליאת כהן, נגנית הגיטרה שחייתה יותר משני עשורים בפריז והיא אחת המבוקשות ביותר על במות צרפת. ליאת היא נגנית גיטרה מעולה ותנגן את הקונצ'רטו של ויוולדי ויצירה של איזק אלבניז הספרדי. ליאת גם משתפת פעולה עם זמר הקונטרה-טנור יניב ד'אור במופע שבו כל המוזיקה היא צרפתית וספרדית, עם הרבה מאד קטעים מרגשים." 
 


יניב ד'אור, צילום: רונן אקרמן


מה כמות הקהל שמגיעה לקונצרטים?
 
"בשנה שעברה היו לנו כבר אולמות מלאים ברוב הגדול של המופעים. המגמה הכללית שהיא שלהבא כל המופעים יהיו באולם הגדול של המלון, ה'רויאל ביץ'', וזה מדבר בעד עצמו. ואם מדברים שוב על הקהל, אנחנו מכינים אירוע מיוחד שבו הקהל מוזמן לשתף פעולה ביצירת המוזיקה. ביום חמישי בערב יתייצבו על הבמה נגני התזמורת והזמרות טלי קצף וענת צ'רני, והקהל מוזמן לשיר עם התזמורת. לשם כך נבחרו הקטעים המוכרים ביותר ברפרטואר המקהלתי, 'הבה נרימה' מתוך יהודה המכבי של הנדל שהתרגום המקורי שלו הוא 'הנה הוא בא' ו'הללויה' מתוך 'המשיח'. בין שני הקטעים של הנדל - מקהלת העבדים העברים מתוך 'נבוקו' ומקהלת הצוענים מתוך 'הטרובדור' של ורדי, ואפילו השיר ששרה המקהלה בפיות סגורים מתוך 'מדאם בטרפליי' של פוצ'יני."
 
הקהל יקבל תווים ליד?
 
"המלים של פרקי המקהלה יוקרנו על מסך וכולם מוזמנים להצטרף. זו תהיה חוויה אחרת."  


ענת-צרני-01.jpg
ענת צ'רני, צילום: יפית שמחה



פסטיבל ישרוטל קלאסיקאמרי 2020 יתקיים בתאריכים 5-1 בינואר 2020 באולמות מלון רויאל ביץ' אילת. פרטים נוספים ורכישת כרטיסים בטלפון: 09-7457773, או באתר סימפונט רעננה

    
 


למועדי מופעים >

29/12/2019   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע