סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
מוזיקה
לוח האירועים 2024 נובמבר 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
טור אישי
 
מאת: יוסי שיפמן אירופה שומרת על התרבות
 

 
 
מי שיסרוק את מפת אירועי הקיץ באירופה יגלה מערך שלם של הכנות במספר אולמות מצומצם יותר - תיאטראות ידועים שמהם נעקרו מושבים לטובת קפסולות, חוקים חדשים שקובעים את המרחק בין מקהלות שעל הבמה לקהל המאזין להן. הכל נלקח בחשבון."
בניגוד לישראל, אירופה מודעת היטב לחשיבות התרבות בחיי תושביה. קבלו כמה המלצות לפסטיבלים ברחבי היבשת


ההצגה חייבת להימשך  
  
אירופה, היבשת שהייתה ערש לידתן של הדרמה, המוזיקה, הציור, הפיסול והמחול, עמוד השדרה של תרבות המערב והערוגה שהנביטה פרחים גם ביבשות אחרות, לא מדמימה ואינה משביתה את חיי התרבות. היבשת שידעה מגפות, מלחמות ואסונות טבע יודעת שדין תרבות כדין לחם ודין מופעים כדין מים ובלעדיהם אין חיים.
 
לא ייפלא לכן שמי שיסרוק את מפת אירועי הקיץ ברשת ויתפתה להיכנס לאתרים השונים, יגלה מערך שלם של הכנות במספר אולמות מצומצם יותר - תיאטראות ידועים ומוכרים שמהם נעקרו מושבים לטובת קפסולות, חוקים חדשים שקובעים את המרחק בין מקהלות שעל הבמה לקהל המאזין להן. הכל נלקח בחשבון כי ההצגה חייבת להימשך. כמו שאמרה לי אחת השותפות בהפגנות הגשרים בשבת האחרונה: "אני צריכה את המופע באולם. המופעים המוקרנים על מסך המחשב והמופעים הקטנים של הפילהרמונית מחוץ להיכל התרבות הם תחליף בעייתי מאוד. אני צריכה את החוויה האמיתית!"

חשוב לציין כי חלק מן הפסטיבלים המוכרים באירופה אינם מתקיימים השנה, ומעמידים לרשות הקהל מבחר הקלטות ממופעיהם בשנים קודמות, בדיוק כמו הקולגות שלהם בישראל.
 
בשורות הבאות אביא מעט המלצות, מפת דרכים בנציביה הוותיקים של אירופה הנגישים בחלקם גם לגולשים באתרים וגם למי שיצליח להבקיע את גבולות השמיים ולקחת שאיפה עמוקה של מקומות אחרים ועשייה אחרת. מומלץ לבדוק את המופעים המוקרנים בסטרימינג בתשלום או בחינם, שעות המופעים, מועדי השידורים החוזרים וכולי.

פסטיבל זלצבורג
 
ראשון הפסטיבלים הנסקרים הוא פסטיבל זלצבורג באוסטריה, המציין השנה את יום הולדתו המאה. את הפסטיבל יסד ב-1920 הבמאי היהודי הגדול מקס ריינהארדט , כשעוזרים לידו המלחין ריכרד שטראוס והמחזאי הוגו פון הופמנסטאל - כולם חברו יחד כדי לתת כבוד ויקר לעיר שבה נולד גדול המלחינים האוסטריים וולפגנג אמדיאוס מוצרט. הצוות הזה הגה את הפקת המחזה המוסר הידוע "כלאדם" על מדרגות הקתדרלה בעיר.

גיבור המחזה, "כלאדם", מקבל צו שמונה להתייצב בעולם הבא. הוא מבקש דחייה ופונה לכל ידידיו, הרכוש, הידידות, הנאמנות, התבונה, היופי, הכוח והחושים אך נענה בשלילה. היחידה שמוכנה ללכת איתו אל הלא נודע היא האהבה. "כלאדם" מוצג מדי שנה בכל יום מימי הפסטיבל וגדולי השחקנים גילמו את התפקיד לאורך השנים. הפעם מודבר בכוכב הקולנוע הנודע קלאוס מריה ברנדאואר. בנוסף יוצגו בפסטיבל שתי אופרות בהפקות חדשות - "כך עושות כולן" מאת מוצרט ו"אלקטרה" מאת ריכרד שטראוס. 
 
הפילהרמונית של וינה היא תזמורת הבית של הפסטיבל ומארחת בו את גדולי המנצחים. לצדם מופיעה תזמורת דיוואן מזרח מערב בניצוחם של דניאל ברנבוים ולהב שני. יבוצעו רסיטלים לפסנתר ובכללם הופעתו של איגור לויט, הפסנתרן הרוסי-גרמני-יהודי המנגן בשמונה קונצרטים את כל 32 הסונטות של בטהובן. כמו כן יבוצעו ערבי שירה עם אנה נטברקו, צ'צ'יליה ברטולי וחואן דה פלורז. רביעיות כלי קשת מכבדות אף הן את מכלול יצירותיו של בטהובן שהעולם מציין השנה את יום הולדתו ה-250. עוד בעיר: הפילהרמונית וינה בניצוחו של גוסטבו דודמל, והפילהרמונית ברלין בניצוח פטרנקו בהפקה המשותפת עם השאובינה ברלין "כלאישה" -  המענה העכשווי ל"כלאדם". גם במהדורתו הצנועה יחסית מייצג הפסטיבל את צמרת אמני אירופה.
לאתר פסטיבל זלצבורג לחצו כאן  
 


פסטיבל זלצבורג

פסטיבל פרומס בלונדון
 
נדלג אל פסטיבל פרומס הגדול של לונדון. הפסטיבל, המתקיים מדי שנה באלברט הול ובשנים האחרונות מאולמות שונים ברחבי הממלכה, מקיים השנה מספר אירועים מצומצם יותר אך כולם מתקיימים בנוכחות קהל. בין שלל התכניות בפסטיבל תמצאו הצדעה לבטהובן ויצירות חדשות ומוזמנות, בין השאר מאת שמות הבולטים כסיימון ראטל ששב לתפקד מארץ מולדתו ועומר מאיר ולבר שניצח בשנה שעברה בפרומס בהצלחה מרובה על סימפוניה של פאול בן חיים. ולבר ישוב וינצח על תזמורתו הפילהרמונית של הבי.בי.סי בתכנית מסקרנת במיוחד מיצירות היידן, בריטן ויצירה מוזמנת מהמלחינה האוזבקית עזיזה סדיקובה

תזמורת אורורה מאתגרת את עצמה ותנגן את הסימפוניה השביעית של בטהובן ללא תווים. תזמורת עידן ההארה בניצוח ג'ונתן כהן עם הכנריות ניקולה ברנדטי ואלינה איברגימובה ועוד שני אבובנים סולנים ינגנו באך, ויוולדי ועוד. מיצוקו אושידה, אחת הפסנתרניות החשובות בדורנו, תופיע בקונצרט של התזמורת הסימפונית לונדון ותנגן באלברט הול את הפרק הראשון מתוך סונטת אור הירח של בטהובן, ובצמוד אליה תנגן התזמורת יצירה של גיאורגי קורטג שנכתבה בהשראתה של הסונטה המפורסמת. אושידה בשבע דקות של מוזיקה בתוך קונצרט תזמורתי הוא אירוע שייתכן רק בפסטיבל, והדברים אמורים גם לגבי אנושקה שנקר שתופיע במופע מיוחד לציון יום הולדתו המאה של ראווי שנקר, נגן הסיטאר שהשפיע  על עולם המוזיקה וקירב את הביטלס למוזיקה ההודית. כל הקונצרטים משודרים בשידור חי בבי.בי.סי ולכולם מתלווה הבקשה לתרומות.
לאתר פסטיבל פרומס לחצו כאן
 

פסטיבל פרומס, לונדון

פסטיבל שופן בוורשה

 
בבירת פולין מתקיים פסטיבל "שופן ואירופה שלו" במתכונת מצומצמת, כשכל האירועים מתקיימים באולם הפילהרמונית של העיר. הדגש השנה יושם על רסיטלים לפסנתר ויצירות קאמריות, בהובלת יצירות של שופן ובטהובן, אך בתכנית השנה משולבים גם תזמורת אירופה גאלאנטה ומנצחה פביו ביונדי, והפקת אופרה בנוסח קונצרטי של המלחין הלאומי של פולין סטניסלב מוניושקו
לאתר פסטיבל שופן ואירופה שלו לחצו כאן


פסטיבל שופן
   
פסטיבל גנט
  
פסטיבל גנט קיים בבלגיה כבר מזמן חגיגת בטהובן גדולה עם תזמורות מכל רחבי המדינה ועיבודים חדשים לסימפוניות הגדולות של בטהובן להרכבים מצומצמים יותר, תוך מתן דגש על יצירותיו הקאמריות.

שוחרי המוזיקה  המוקדמת מוזמנים לגלוש לאתרים של הפסטיבלים באנטוורפן בבלגיה ובפסטיבל אוטרכט בהולנד ולהתעדכן בנבחרות האמנים המופיעות שם.
לאתר פסטיבל גנט לחצו כאן, לפסטיבל אוטרכט בהולנד לחצו כאן


פסטיבל אוטרכט


המוזיקפסט ברלין


איגור לויט שהוזכר בזלצבורג מופיע באותה תכנית מרתונית של נגינת 32 הסונטות של בטהובן גם במוזיקפסט בברלין שנפתח בימים אלה. כמו כן תנגן תזמורת השטַאטסקַאפֶּלֶה תחת שרביטו של ברנבוים את שלוש הסימפוניות האחרונות של מוצרט. הפילהרמונית ברלין, התזמורת הסימפונית הגרמנית ברלין, תזמורת הקונצרט האוס והתזמורת הסימפונית של רשות השידור יחלקו ביניהן תכניות שבהן סימפוניות של בטהובן ושל מלחינים שהושפעו ממנו, בהם בֶּרג, ברטוק, שניטקה, וֶבֶּרן, שנברג וריכרד שטראוס. הצ'לן הגרמני ניקולס אלטסשטדט ינגן את כל יצירות באך לצ'לו ללא ליווי. 

בנוסף, רצף תכניות יוקדש למלחינה האנגליה רֶבֵֶּקָה סונדרס - בפסטיבל יושמעו 16 יצירות שלה וחמש מתוכן בביצועי בכורה במיזם בו שותפים חמישה הרכבים מובילים של מוזיקה חדישה. עוד חדש בפסטיבל: "סטאבאט מאטר" של המלחין הנודע וולפגנג ריהם, שבביצועה ישתתפו זמר הבריטון כריסטיאן גֶרהָאהֶר והוויולנית טֵבֶּאה צימרמן. כל 18 הקונצרטים בפסטיבל יועלו על המרשתת ל-72 שעות החל מן השעה ארבע אחרי הצהריים של היום שלמחרת המופע.  

לאתר המוזיקפסט ברלין לחצו כאן


 
מיוזיקפסט ברלין


 

חודש ספטמבר 2020 המתקרב מסמן כבר את תחילתה של עונת המוזיקה החדשה, ולוחות האירועים של בתי האופרה ואולמות הקונצרטים של וינה, ברלין, פריז ולונדון מתקיימים תוך שמירה על עקרונות הריחוק החברתי, אבל בה בעת נערכים לשמירה על גחלת התרבות. ובשורה התחתונה - יש משהו חשוב מזה?



26/08/2020   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע