סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קולנוע
לוח האירועים 2024 נובמבר 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה אנסמבל סולני ת"א ב"חגיגת פסנתרנים"
 

 
 
האנסמבל בניצוחו של מנהלו המוסיקלי ברק טל, יארח את הפסנתרן הבינלאומי אלון גולדשטיין (ישראל-ארה"ב) שיבצע שני קונצ'רטי של מוצרט בערב אחד




מפסגת הרפרטואר של מוצרט

אנסמבל סולני תל אביב,  בניצוחו של מנהלו המוסיקלי ברק טל, יארח את הפסנתרן הבינלאומי אלון גולדשטיין (ישראל-ארה"ב) שיבצע שני קונצ'רטי של מוצרט בערב אחד. עוד יבצע האנסמבל בקונצרט את "תפילה" לתזמורת כלי קשת של צבי אבני, יליד 1927, אחד ממלחיני דור המייסדים של המוסיקה הישראלית. 

תכנית הקונצרט בנויה ברובה על יצירות מפסגת הרפרטואר של מוצרט – הקונצ'רטי לפסנתר, כשבמרכז שניים מתוכם בביצוע הפסנתרן הבינלאומי אלון גולדשטיין – הקונצ'רטו מס' 19 והקונצ'רטו לשני פסנתרים, אותו יבצע גולדשטיין עם ת'או ליבן מגרמניה. 
  
אנסמבל סולני תל אביב יקיים ב-14 וב15 במאי את הקונצרט “חגיגת פסנתרנים”, בניצוחו של ברק טל. במסגרת הקונצרט יארח שוב האנסמבל את הפסנתרן הבינלאומי עטור השבחים אלון גולדשטיין (ישראל-ארה"ב), לאחר ההופעות המשותפות המוצלחות שלהם בשנת 2014. אלון גולדשטיין יבצע שני קונצ'רטי של מוצרט בערב אחד – הקונצ'רטו לפסנתר מס' 19 בפה מז'ור ק.459, והקונצ'רטו לשני פסנתרים במי במול מז'ור, בו יצטרף אליו הפסנתרן ת'או ליבן מגרמניה.


ברק טל, צילום: רודריק קוצביק




אנסמבל סולני תל אביב, צילום: יואל לוי


אלון גולדשטיין  - פסנתרן


זוכה להערכה רבה על תבונתו המוסיקלית ואישיותו החמה, הוא פסנתרן בעל כשרון יוצא דופן ובעל יכולת מיוחדת לתקשר עם קהלו. אמנותו הצליחה לרגש את הקהל ואת המבקרים כאחד, והוא זכה לשבחים ולהזמנות חוזרות ברחבי ארה"ב, אירופה, סין וישראל. חזונו האמנותי של גולדשטיין, חדשנותו בהרכבת תוכניות ופרשנותו הרגישה ומלאת התובנה בביצוע, מציבים אותו בחזית המבצעים של דורנו.

גולדשטיין, יליד ישראל, הוא בוגר האקדמיה למוסיקה על שם רובין באוניברסיטת תל-אביב, שם למד אצל ויקטור דרביאנקו ואריה ורדי. הוא זכה במלגות מטעם קרן תרבות אמריקה-ישראל, והמשיך בלימודיו אצל לאון פליישר בקונסרבטוריון פיבודי למוסיקה בבולטימור, שם שימש עוזר הוראה של פליישר, תפקיד השמור לתלמידיו המצטיינים ביותר. לאחר שסיים הוזמן גולדשטיין ללמד בביה"ס "גילדהול" למוסיקה ולדרמה בלונדון. בזכות כישרונותיו המוסיקליים וכישוריו הבין-אישיים נוצרה במיוחד עבורו משרה ייחודית של "עמית מבצע", ובמסגרתה חנך גולדשטיין סדרת קונצרטים חדשנית למוסיקה קאמרית, בשיתוף עם סטודנטים ועם חברי הסגל, וכן הקים פסטיבל שנתי המוקדש לרפרטואר לפסנתר בארבע ידיים.

לאחר שהותו בלונדון, הוזמן גולדשטיין ל"אחוזת הקרן הבין-לאומית לפסנתר" על שם תיאו ליבן שלחוף אגם קומו באיטליה, שם שהה שנתיים. בסביבה מעוררת השראה זו, כאחד משמונה פסנתרני בית צעירים מבטיחים מרחבי העולם, זכה להשתתף בכיתות אמן פרטיות עם מוסיקאים בינלאומיים. גולדשטיין ניגן עם תזמורות אמריקאיות חשובות, בהן התזמורת הסימפונית של שיקגו, פילדלפיה, סן-פרנציסקו, לוס אנג'לס, יוסטון, סנט לאויס ובולטימור, וכן עם הפילהרמונית של לונדון, תזמורת טורונטו, תזמורת ונקובר, התזמורת הלאומית איל-דה-פרנס, תזמורת פריס והפילהרמונית ג'ורג' אנסקו בבוקרשט, התזמורת הלאומית של בולגריה, תזמורת סיציליאנה בפלרמו, עם תזמורות בדרום אמריקה ובסין. הוא הופיע מספר פעמים עם התזמורת הפילהרמונית הישראלית, ועם כל התזמורות החשובות האחרות בישראל. הוא ניגן תחת שרביטם של זובין מהטה, יואל לוי, רפאל פריבק דה בורגוס, לאון פליישר, פטר אונדג'יאן, הרברט בלומשטדט, מייקל שטרן, ולדימיר יורובסקי, יואב תלמי וכן מנדי רודן ז״ל. לאחרונה נכנס אלון גולדשטיין ל- Society of Scholars של אוניברסיטת ג׳ונס הופקינס היוקרתית. אלון הוא המוסיקאי הראשון שהוענק לו תואר כבוד זה.

אלון-גולדשטיין--meagen-cingoli.jpg
אלון גולדשטיין (צילום: meagen cingoli)


צבי אבני- מלחין

 
צבי אבני נולד בסארבריקן שבגרמניה ב-1927. ב-1935, ארבעה חודשים לאחר שחבל הסאר נכבש על ידי גרמניה תחת הנאצים, הוא עלה ארצה יחד עם הוריו.
?
התעניינותו במוסיקה החלה להתפתח בתקופה זו, אבל נסיבות חייו לא אפשרו לחינוך מוסיקלי להתקיים באופן המסורתי. הוא לימד את עצמו לנגן במפוחית יד, מנדולינה וחלילית. הוא החל להלחין קטעים קצרים לכלים אלה, וללא כל ידע בקריאת תווים, המציא שיטה משלו לכתיבת מוסיקה.

??בנוסף לעיסוקיו המוסיקליים, אבני החל בתקופה זו לצייר את סביבתו, ופיתח עניין עמוק באמנות, שהתחברה עם המוסיקה. רבות מיצירותיו נכתבו בהשראת יצירות של אמני המאה ה-20.ב-1943 החל ללמוד פסנתר ותיאוריה של המוסיקה. בין מוריו היו הפסנתרן פרנק פלג והמלחין אבל ארליך. במקביל עם שירותו בחיל הים, הוא המשיך את לימודיו באקדמיה למוסיקה בתל אביב בהדרכתו של ארליך. לאחר מכן, למד אצל פאול בן-חיים ומרדכי סתר, שבהדרכתו סיים את לימודיו באקדמיה למוסיקה בתל אביב ב-1958.
 
בשנות החמישים החלו לראות אור יצירותיו הראשונות של צבי אבני בישראל. ב-1962 נסע עם רעייתו לארה"ב למטרות השתלמות, החל ללמוד מוסיקה אלקטרונית באוניברסיטת קולומביה בהדרכתו של ולדימיר אוסצ'בסקי. השתתף בסדנת המוסיקה בטנגלווד, ולמד קומפוזיציה אצל אהרון קופלנד ולוקאס פוס.

מ-1971 עד 2015 שימש אבני כמרצה לתיאוריה וקומפוזיציה באקדמיה למוסיקה ומחול בירושלים. הוא הקים וניהל את הסטודיו למוסיקה אלקטרונית של האקדמיה, ומונה לפרופסור לתיאוריה וקומפוזיציה ב-1976.
 
יצירותיו המוקדמות של אבני עמדו בסימן התקופה "הים-תיכוניות" ששלטה אז בחיי המוסיקה האמנותית בישראל, תוך הדגשת ריתמוסים של מחול ואלמנטים טונאליים-מודאליים בתחום המלודיה וההרמוניה. בראשית שנות השישים ניכרת התפתחות יותר רדיקאלית לכיוון הצליל המופשט, בהשפעת עיסוקו במוסיקה האלקטרונית ובהתקרבות לזרמים יותר חדישים לרגל שהותו בארצות הברית בשנים 1962-64.

החל מאמצע שנות השבעים ניכרת אצלו התקרבות מחודשת לאלמנטים יותר טונאליים. רבות מיצירותיו עוסקות באמנות החזותית בעקבות יחסו המיוחד לאמנות הציור. יש הרואים במוסיקה המאוחרת שלו גם אלמנטים בעלי אופי יהודי מזרחי ואירופי.

פרסים רבים הוענקו למוסיקה של צבי אבני. ב-1966 זכתה יצירתו "הרהורים על דרמה" בפרס אקו"ם, ולאחר מכן בוצעה על-ידי תזמורות רבות ארץ ובחו"ל. ב-1973 הוענק לאבני פרס אנגל של עיריית תל אביב על יצירתו "דימויים ליום חג". הסונטה מס' 2 שלו לפסנתר, "אפיטף", זכתה בפרס אקו"ם לפרסום בשנת 1981. ב-1986 קיבל את פרס אקו"ם למפעל חיים, וב-1998 את פרס ראש הממשלה למלחינים. הוא זכה גם בפרס קיסטרמאייר של אגודת הידידות ישראל-גרמניה ב-1990 ובפרס התרבות של מדינת סאארלנד בגרמניה ב-1998. ב-2001 הוענק לאבני פרס ישראל. ב-2015 קיבל את פרס "אמת".

ברק טל, המייסד והמנהל המוסיקלי של אנסמבל סולני תל-אביב משנת 2001 הופיע על בימות מרכזיות בעולם, בפסטיבלים בינלאומיים מרכזיים ובשידורי רדיו וטלוויזיה רבים בארץ ובאירופה. כמנהל מוסיקלי של האנסמבל, טל שיתף פעולה עם גדולי הסולנים הבינלאומיים, ביניהם הכנר מקסים ונגרוב, הצ'לן מישה מאיסקי, ורבים אחרים, וכמנצח אורח הופיע עם מרבית התזמורות בארץ כולל הפילהרמונית הישראלית, וכן עם תזמורות בגרמניה, באוסטריה, בצ'כיה, ברוסיה, בפולין, באסטוניה, בפינלנד, בסין, בקוריאה ועוד.

ברק מקדיש מזמנו גם לעבודה עם מוסיקאים צעירים ולחינוך מוסיקלי, כמנצח של תזמורות צעירות, וכחבר בסגל ההוראה של ביה"ס למוסיקה ע"ש בוכמן-מהטה באוניברסיטת תל-אביב.

אנסמבל סולני תל-אביב
, זוכה פרס לנדאו לאמנויות הבמה לשנת 2015, הוקם בשנת 2001 על-ידי המנצח ברק טל, מתוך שאיפה ליצור בארץ גוף תזמורתי קאמרי איכותי ברמה הגבוהה ביותר. הוא שם לעצמו למטרה להציג יצירות של מלחינים ישראליים, לקדם סולנים ישראליים צעירים, ולטפח אהבה למוסיקה קלאסית בקרב הדור הצעיר. האנסמבל הופיע כבר באולמות הגדולים בעולם בהם אולם קרנגי בניו יורק, הקונצרטהאוס בווינה, אולם הפילהרמונית בסט. פטרסבורג, עם גדולי הסולנים הבינלאומיים בהם הכנר מקסים ונגרוב, הצ'לן מישה מאיסקי, זמר הקונטרה-טנור אנדראס שול ועוד. האנסמבל זוכה לתגובות נלהבות ולשבחים מהקהל, מהמבקרים, ומהאמנים המופיעים איתו בקונצרטים.  
  


התכנית:

מוצרט – קונצ'רטו לשני פסנתרים
צבי אבני - "תפילה" לתזמורת כלי קשת
מוצרט – קונצ'רטו לפסנתר מס' 19 בפה מז'ור

הקונצרט יתקיים בחיפה, תל אביב ובעכו
 

חיפה אולם רפפורט, מוצ"ש 14.5.2022 בשעה 20:30 
תל אביב ההיכל התרבות אולם צוקר, יום א' 15.5.2022 בשעה 20:30 
עכו, הקונסרבטוריון העירוני, יום ג' 17.5.2022 בשעה 19:00
 
 
 
 


למועדי מופעים >

19/04/2022   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע