היום נפתח הפסטיבל הקאמרי הבינלאומי Sounding Jerusalem שיתקיים בישראל וברשות הפלסטינית
על גגות העיר העתיקה
בשקט יחסי מתקיים גם השנה הפסטיבל הקאמרי הבינלאומי Sounding Jerusalem ("צלילי ירושלים" או "להישמע ירושלים" ) באתרים שונים בישראל ובירושלים (בכלל זה במזרח העיר) וברשות הפלסטינית. הפסטיבל ייערך בין בין התאריכים 15 ביוני – 5 ביולי 2008.
הצ`לן אריך אוסקר היטר, מנהלו המוזיקלי של הפסטיבל מודה שהלחץ הרב בשנה שעברה עשה את שלו והשנה מספר הקונצרטים בישראל וברשות הפלסטינית, יהיה זהה. הקונצרטים יתקיימו ברובם הגדול באתרים שונים בירושלים: ההוספיס האוסטרי, המשמש גם כבית למוזיקאים בשהותם בישראל, כנסיית הגואל, באוגוסטה ויקטוריה, המרכז למוזיקה במשכנות שאננים, מרכז טארג בעין כרם, אולם ימקא, מרכז תרבות יהודי איטליה ברח` הלל, הכנסייה הדומיניקנית. מחוץ לירושלים יתקיימו קונצרטים באעבלין שבגליל, באבו גוש (כנסיה צלבנית), ביריחו, בג`נין, ברמאללה ועוד.
בין האטרקציות הרבות שמציע הפסטיבל ראוי להזכיר את אירוע הסיום שבו משתתפים נגני כלי נשיפה ישראלים, פלסטינים ואירופיים שיתמקמו על גגות בעיר העתיקה בירושלים וינגנו ביחד. בהמשך הערב יתכנסו הנגנים במדשאה של ההוספיס וינגנו מופע פרידה. רמתם הכללים של הנגנים המשתתפים בפסטיבל עלתה והשנה שלוש רביעיות מיתרים מן הטובות בעולם כיום ינגנו כאן בהופעה ראשונה. הוותיקה בהן היא רביעיית "ארטיס", השנייה רביעיית "מנגט" הידועה בביצועיה ליצירות בנות זמננו ורביעיית "מטאפור" מפינלנד שכובשת לעצמה מקום מרכזי על במת המוזיקה הקאמרית בעולם.
"הבאת הרכבים שלמים המנגנים יצירות מתוך הרפרטואר שלהם, נראית כמלאכה קלה יותר מאשר שיבוץ נגנים בכלים שונים להרכבים חד פעמיים. אבל רביעיות לכלי קשת נשמעות כמעט תמיד טוב יותר בהרכבים שמנגנים בקביעות. החידוש הוא כמובן בהבאתם לישראל ולרשות בפעם הראשונה. חידוש נוסף הוא השמעת בכורה עולמית ליצירתו של מלחין אירני. סיאווש, מלחין יליד טהרן שגדל באוסטריה והוא שב למקורות השירה בארצו, הלחין רביעייה לכלי קשת על פי שיר של המשורר האפז, בן המאה ה-14. היצירה תנוגן בבכורה עולמית בזבאדה ובאבו גוש ובהמשך גם בפסטיבל באוסטריה".
חידוש נוסף הוא השתתפותה בפסטיבל של הציירת האוסטרית מריה טופאי דוק, שתצייר במרכזי נוער ותרבות בישובים שונים ברשות הפלסטינית, ובמהלך עבודתה ייטלו חלק מוזיקאים שינגנו. "מדובר כאן, בהעמקת הדיאלוג התרבותי שהוא לב לבו של הפסטיבל הזה. הבאה של מוזיקה מערבית במקרים רבים למקומות שבהם היא לא נשמעה קודם לכן. הפעם המפגש בין הציור, המוזיקה והקהל יוצר מימד חדש מסקרן". חידוש אחר הוא הצטרפותם של שני מוזיקאים מיפן שישמיעו בהופעותיהם מוזיקה יפנית מסורתית.
הסיכומים המספריים מדברים על 75 מוזיקאים שינגנו בעשרים קונצרטים ב-18 מקומות שונים.
העיקר הוא כמובן שהכרטיסים לכל הקונצרטים מחלקים חינם אין כסף, אלא שמפאת הלחץ הצפוי מתבקשים המעוניינים להזמין כרטיסים מראש באתר הפסטיבל