ולרי גרגייב ינצח על התזמורת הסימפונית הבינלאומית מיסודו של גיאורג שולטי, בקונצרט הצדעה לשלום
שבעים מוזיקאים מארבעים תזמורות
את מרכז אירועי המוזיקה בסוכות "תגנוב" ללא ספק הופעתה של התזמורת הסימפונית הבינלאומית שעליה ינצח ולרי גרגייב, באולם הנרי קראון בתיאטרון ירושלים.
את רעיון התזמורת הבינלאומית הגה לפני 13 שנים מנצח גדול אחר, גיאורג שולטי, בשיתוף פעולה עם האו"ם, בימיו של מזכיר האו"ם המצרי בוטרוס בוטרוס ראלי. הרעיון הוא שאל התזמורת הייחודית הזאת מתכנסים נגנים שהם חברים בתזמורות שונות בעולם. נגנים בכירים על פי רוב ובעבודה משותפת עם מנצח בשיעור קומתו של שולטי, התוצאה חייבת להיות אירוע ייחודי.
בקונצרט הראשון בחר שולטי לנצח על הקונצ`רטו לתזמורת של ברטוק וכן להשמיע עם זמרים את הסצנה האחרונה מתוך האופרה "פידליו" של בטהובן. באותו קונצרט נערכה מחווה להונגריה, ארץ הולדתו של שולטי ומחווה לשחרור אסירים פוליטיים. כי בסצנת הסיום באופרה של בטהובן, השליט הנאור משחרר אסירים פוליטיים וכולא תחתם בעל סמכות רודני ועריץ. שנתיים אחר כך הלך שולטי לעולמו ומאז ממלא גרגייב את מקומו ומנצח על התזמורת הבינלאומית באירועים בעלי אופי בינלאומי.
בתכנית שתנוגן בירושלים הרמז לשלום יהיה ביצירתה של המלחינה רוקסאנה פנופניק "שלוש דרכים לשלום". פנופניק, (40) היא בתו של המלחין הפולני הנודע אנדז`יי פנופניק שהיה לאזרח בריטי בשנים שלאחר מלחמת העולם השנייה. לצד הלחנה של כל הסוגי המוזיקה לרבות אופרות, עוסקת פנופניק בחינוך מוזיקלי של צעירים מגיל הגן ועד גיל 18. היצירה שתושמע כאן, "שלוש דרכים לשלום", היא עיבוד שהיא ערכה לפרק מתוך יצירה אחרת שלה, הנקראת "אברהם" - קונצ`רטו לכינור שנכתב ברוחו של אברהם אביהן של שלוש הדתות המונותיאיסטיות תוך התייחסות למקורות מוזיקליים משלוש הדתות. זו יצירה המצדיעה לשלום ולעיר השלום.
עוד בקונצרט - קטעים מתוך "חלום ליל קיץ" של מנדלסון (בכללם "מרש החתונה" הנודע , המוקדשים לציון 200 שנה להולדתו של המלחין. יצירה אחרונה היא הסימפוניה מס` 5 של מאהלר, זאת בעיקר כדי שהתזמורת תוכל להפגין את יכולותיה.
בתזמורת הבינלאומית ינגנו שבעים מוזיקאים מארבעים תזמורות שונות (אישית נראה לי שרצוי היה להגדיל את מספר הנגנים להשמעת הסימפוניה של מאהלר, אבל גרגייב, המשנה את מקומות הנגנים לפי האקוסטיקה של האולם שבו הוא מופיע, אל מנת להשיג צליל משובח יותר, לבטח כבר נתן דעתו לעניין זה).
ישראל מיוצגת בתזמורת הזאת בנבחרת גדולה של שלושה-עשר נגנים, כמעט עשרים אחוז מן התזמורת ביניהם נגנים של התזמורת הפילהרמונית, הקאמרטה הישראלית ירושלים ותזמורת "דיוואן" של דניאל ברנבוים וכן הפסנתרנית רוויטל חכמוב, שאינה שייכת לתזמורת כלשהי. בין נגני התזמורת האחרים - נציגים של תזמורות ידועות כמו הפילהרמוניות של ברלין, וינה ושיקגו, אבל גם מסין, יפן, דרום-אמריקה, גיאורגיה, ארמניה, מינסוטה, פרנקפורט ועוד ועוד.
המימון המאפשר הבאתם לישראל (טיסה ואירוח) - הם אמורים להגיע לכן שלושה ימים לפני הקונצרט ולקיים כאן חזרות לתכנית שאינה קלה כלל - מגיע מאזרח ירושלמי מוכּר, ארקדי גאידמק.
לרכישת כרטיסים באתר הבמה!
קונצרט התזמורת הסימפונית הבינלאומית יתקיים ביום ראשון, 19 באוקטובר, ב- 20:30 באוולם הנרי קראון בתיאטרון ירושלים.
מחירי כרטיסים: 345-195. הקונצרט ישודר ברדיו ע לידי רשות השידור