|
|
|
ידיעה |
|
|
|
|
|
מאת: מערכת הבמה
|
פסטיבל תיאטרונטו ה-23 |
|
|
בפסטיבל יועלו 10 הצגות יחיד שיעסקו בתרבות הרייטינג, סחר בנשים, מאבקים פוליטיים ועוד
פסטיבל תיאטרונטו ה-23, חגיגה של מופעי יחיד, יתקיים בחול המועד פסח באולמות יפו העתיקה. במהלך השנים השתתפו בפסטיבל, שייסד יעקב אגמון, למעלה מ-500 יוצרים – שחקנים, במאים, תפאורנים ועוד.
הפסטיבל הוא "המצאה ישראלית", ובעקבותיו נוסדו פסטיבלים דומים ברחבי העולם. אחד מהם הוא פסטיבל תיאטרונטו בקיל שבגרמניה, המעלה בכל שנה הצגה מתוך התיאטרונטו הישראלי.
השנה יעסקו הצגות הפסטיבל בתרבות הרייטינג, סחר בנשים, מאבקים פוליטיים ועוד. לוועדה האמנותית הוגשו כ-75 מחזות, שמהם נבחרו שבעה מחזות למבוגרים ושלושה מחזות לילדים.
ההצגה הטובה ביותר למבוגרים תזכה בפרס ההצגה הטובה ביותר, על-שם השחקן נסים עזיקרי ז"ל, בחסות קרן רבינוביץ' לאמנויות בתל אביב יפו, בשווי 10,000 שקל.
בוועדה האמנותית של הפסטיבל חברים יעקב אגמון, דניאלה מיכאלי, גורן אגמון וחווה אורטמן. חברי הוועדה מלווים את ההצגות מרגע קריאת המחזה עד להעלאתו על הבמה.
תקציב הפסטיבל קוצץ השנה ב-30% על-ידי עיריית תל אביב והחברה לפיתוח יפו העתיקה. הפסטיבל יתקיים בתקציב מצומצם של כחצי מיליון שקל, תוך הגדלת התמיכה הישירה בהצגות התחרות למבוגרים.
ההצגות המתחרות למבוגרים
"האשה של אבא" סיפורה של פולה, אשה מבוגרת המאושפזת בבית חולים לחולי נפש כבר למעלה מעשרים שנה, מאז שאחותה התאומה, אולה, שהתגוררה איתה באותה דירה, נרצחה בעת שגבר ובנו הקטן התגוררו בדירתן. מאת סביון ליברכט, בבימויו של גיאורג דארוואס ובביצועה של אביבה יואל.
"קוראים לי רייצ'ל קורי", מיומניה של סטודנטית אמריקאית שנדרסה למוות על-ידי דחפור צה"לי בעזה. על-פי כתביה של רייצ'ל קורי, בעריכת אלן ריקמן וקתרין וינר, בבימויו של ארי רמז ובביצועה של סיוון קרצ'נר.
מימין: קוראים לי רייצ'ל קורי, משמאל: טיק תיק (צילום ז'ראר אלון)
"טיק תיק", סיפור התמודדותו האוטוביוגרפי של ניר יוספי עם תסמונת הטורט. עיבוד לבמה של טקסט של ניר יוספי ובביצועו. עיבוד, עריכה ובימוי: אלירן כספי.
"100% רייטינג". מיכל שחף, כוכבת טלוויזיה שירדה מגדולתה באחת והפכה לפרסונה נון-גראטה בתעשיית השואו-ביזנס, משדרת באמצעות בלוג אינטרנטי את התוכנית האחרונה שלה. מאת אילנית סוויסה, בבימויה של שרית וינו-אלעד ובביצועה של יעל צפריר.
"עורבא פרח", מחזה המורכב משלושה סיפורים קצרים העוסקים בגלגוליו של זכרון מלחמה לא רצוי. יצירתה של עדי חורש, שכתבה, ביימה ותבצע.
"מריה קוזנצ'ובה". נזירה בתולה מגיעה לארץ הקודש על מנת לטפל בילדה מפגרת. כאן מאלצים אותה להיות זונה, והיא לוקחת את המקצוע למקומות מפתיעים. מאת רוני פלדמן ובבימויו, בביצועה של ליאת אקטע.
מימין: אמנית הרעב, משמאל: מריה קוזנצ'ובה (צילום: ז'ראר אלון)
"אמנית רעב". לילה פרנקל, ירושלמית בת 22, בורחת לניו יורק של הסיקסטיז ביום שבו היא שומעת על פרוץ מלחמת ששת הימים. "אמן רעב", סיפורו של פרנץ קפקא, מפגיש את לילה עם הרעב הגדול שלה עצמה. מאת עמיטל שטרן, בבימויה של מירית ינאי ובביצועה של ורד רגב.
ההצגות המתחרות לילדים
ההצגות כולן הן שיתוף פעולה מיוחד של בוגרי בית-הספר לאמנויות הבמה של סמינר הקיבוצים ופסטיבל תיאטרונטו.
"רק גליה רואה אותם". גליה עוברת עם משפחתה מירושלים לתל-אביב. היא לא פוגשת ילדים בגילה, האופניים האהובים עליה נגנבים והיא מגלה כי יש בשכונה אנשים הישנים על ספסלים. הפגישה עם איה, נערה בוגרת יותר, משנה את התמונה. על-פי ספרה של תמי שם-טוב, בבימויה של שירה פיין ובביצועה של אורטל אבנעים.
התכנית של ליבי (צילום: ז'ראר אלון)
"התוכנית של ליבי". ליבי ממציאה תוכנית טלוויזיה משלה בזמן שהיא לבד בבית. מאת גלית זינגר ודנה קיילה, בבימויה של גלית זינגר ובביצועה של דנה קיילה.
"פנינים של סוף הקיץ". בין פינת רחוב גאולה לטיילת בתל אביב מחכה ילד לאביו שיחזור עם בגד ים חדש. יחד הם ייצאו לצלילה בים כדי למצוא אוצר נדיר של פנינים כחולות וורודות. פנינים אלו, מאמין הילד, יעזרו לו ולאביו לצאת מן הרחוב ולמצוא דירה חדשה. מאת איתן מושקובסקי ובבימויו, בביצועו של מיכאל צ'רני.
פרויקט מיוחד: "אישראל"
פרויקט מיוחד: השחקן דביר בנדק, המחזאית נאוה סמל, הבמאי אלדד זיו והמוזיקאי אבי בנימין ישוחחו עם הקהל על תהליך היצירה של הצגת היחיד "בחזרה לאישראל", שנמצאת עדיין בתהליך עבודה. בנדק יקרא קטעים מהמחזה, זיו ידבר על חזון הבימוי ועל האתגר ליצור תיאטרון של איש אחד, בנימין ידגים מהפסקול המוזיקלי שמלווה את ההצגה, וסמל תספר על העיבוד הדרמטי של הרומן שכתבה "אישראל" ועל המעבר מספרות לתיאטרון.
אישראלהיא מדינת יהודים אלטרנטיבית באמריקה שהוקמה ללילה אחד על אי אינדיאני ליד מפלי הניאגרה במאה ה-19. הפרשה ההיסטורית הנשכחת שימשה לסמל השראה כדי לכתוב "מה היה קורה אילו". גיבור המחזה הוא סיימון, צלם עיתונות אמריקאי שחור, שנוסע לאישראל ביום העצמאות ה-188 של מדינת היהודים באמריקה, כדי למצוא לאהובו האישראלי המת מנוחה נכונה.
הייד-פארק
כמיטב מסורת השנים האחרונות, מלווה בית-הספר לאמנויות הבמה של סמינר הקיבוצים את פסטיבל תיאטרונטו בהייד פארק אמנותי המתרחש בחוצות הפסטיבל. נושאו של ההיד-פארק השנה הוא שירי ילדים: "להוציא מתוך הקוצים שברים של ילדות". גם השנה יארח תיאטרונטו הצגה של בית-הספר עירוני א' לאמנויות, והפעם בנושא "מנהיגי העתיד". במאי: ערן טובול. ייעוץ בתנועה: אופיר דגן.
מופעים וקונצרטים
אירועי החברה לפיתוח יפו העתיקה ישתלבו במסגרת פסטיבל תיאטרונטו: קונצרטים אינטימיים ומופעי ג'אז יתקיימו בבתי אמנים ובגלריות, סיורים בנושאים שונים ביפו העתיקה, בנמל, בכיכר השעון ובשוק הפשפשים. בתי האמנים ייפתחו לקהל הרחב במהלך ימי הפסטיבל. השנה גם יחל פרויקט מיוחד בעמוד הפייסבוק של הפסטיבל, ובו ייבנה ארכיון מחזות של זוכי התיאטרונטו משנים עברו.
הפסטיבל יתקיים בחול-המועד פסח, 28–30 במרץ 2013, באולמות יפו העתיקה: תיאטרון יפו, תיאטרון הסמטה וחלל מיוחד במוזיאון אילנה גור.כרטיסים: 50–60 שקל. ילדים: 35-40 שקל. לפרטים: 09-8945957.
06/03/2013
:תאריך יצירה
|
|
|