דניאל אגמי וחופש שכטר גומלים ללהקתם מהעבר בשתי יצירות מרשימות
"שולה" – נשים במעגלן
דניאל אגמי רקדה בבת-שבע בשנים 2002–2010 תחילה באנסמבל ואחר כך בלהקה, ובמהלך התקדמותה גם היתה מנהלת אמנותית ומפיקה של סדנאות הרקדנים (2007-9) ומנהלת חזרות (2008-10). כיוצרת עצמאית העלתה יצירות משלה במוזיאון תל-אביב, בגלריית הקיבוץ ובגלריה עינגא. מאז 2011 היא חיה ויוצרת בלוס אנג'לס עבור להקתה, ATE9. היה זה אך טבעי כי בשלב מסוים היא תחזור ותעלה כאן יצירה וכך גם ההחלטה ליצור עבודה לשבע בנות האנסמבל, כאיזון ליצירה האחרת שבה ירקדו שבעה בנים. וכך באה לעולם יצירתה "שולה" שיש בה שילוב מעניין בין מחול הגותי ומהורהר לפרצי ריקוד כמעט אתניים באופיים. היצירה נרקדת עם קבוצת ספסלים-כסאות שעוצבו במיוחד על ידי אמיר רווה והשינויים בשימוש בהם הם כפתיחת דפי אלבום שבו הרקדניות הצעירות מגלות זהות עצמית ושיוך חברתי. הרגעים המרשימים ביותר הם אלה שבהם התנועה נרמזת, כמעט כמו עצירת נשימה חרישית. בתוך קטעי המוזיקה (שמחבריהם מצוינים בדף המופע) שנערכו בייעוצו של אהד פישוף, משולב גם טקסט של נדב היימן, המייצג את הרעיון המרכזי של היצירה. אבי יונה בואנו (במבי) שטף את הבמה באור בהיר- נוּגֶה, בהתאמה יפה לתלבושות הקלילות שעיצבה נטלי קאפל, מאטליה דה מורה בברצלונה.
"שולה" (מקור: אתר להקת בת שבע)
"שולה" במיטבה היא התבוננות נשית מחולית אינטימית והרקדניות מיטיבות לגלות בה יכולות מבטיחות מאוד, שיש בהן מהתנועה הקלאסית ועד תנועת הגאגא שדניאל אגמי היא אחת הנאמנות שלה.
UPRISING – גברים במלחמתם גם חופש שכטר הוא מיוצאי אנסמבל בת שבע והלהקה הבוגרת, ובשנים שחלפו מאז שעזב, לפני כעשור שנים, התפתח כמוזיקאי וכוריאוגרף, והוא כיום "שם דבר" בעל מעמד בכיר בזירת המחול הבריטית, עם להקתו שאומצה על ידי מרכז המחול בברייטון, וכאמן-בית של הסאדלר'ס וולס בלונדון. על כניסתו – כמעט המקרית - לעולם הכוריאוגרפיה סיפר בריאיון לאתר הבמה לפני ארבע שנים וחצי, ערב ביקור להקתו בארץ במסגרת פסטיבל תל-אביב דאנס. אז העלה שתי יצירות שהקנו לו את המוניטין הרב שלו, IN YOUR ROOMS ו-UPRISING, שפתחה בפניו את שערי התהילה. את היצירה הזאת, שהוא גם כתב לה את המוזיקה הסוחפת, הוא העניק עתה במתנה לאנסמבל בת שבע, והיא הוכנה מצוין על ידי ברונו גויור, מנהל החזרות של להקתו, ורקדן הלהקה כריסטופר אוונס, עם תאורה מקורית של לי קוראן.
uprising (מקור: אתר להקת בת שבע)
UPRISING (=התקוממות או התעוררות) היא יצירה מרתקת, המביאה התבוננות מקרוב במושג הגבריות, ואולי אפילו פירוק של הפולחן המלווה אותה, בתמונות קצרות שבהן הקבוצה כולה או יחידיה חושפים רעיונות שונים הקשורים לעולמם: ידידות ועימות, חברותא ומחנות, קרבות רחוב ופיוס (ובסיום אפילו מחווה לגבורה). כמו בעבר, גם הפעם שבעת הרקדנים של האנסמבל נענו בהתלהבות לאתגר של היצירה, ועם המוזיקה הרועמת רוב הזמן של שכטר, ומוזיקה נוספת של VEX'D האנרגיה הגברית שלהם, בתנועתם הכוחנית או הרכה, מטעינה את הצופים במתח גבוה מאוד.
uprising (מקור: אתר להקת בת שבע)
העלאת היצירה על ידי להקה ישראלית שבה ומעוררת את השאלה בדבר המשמעות הפוליטית שלה. ועל כך אפשר רק לשוב ולצטט את הדברים שאמר עליה בשעתו חופש שכטר: "אני משער שגם בארץ, כמו במקומות אחרים, יהיו מי שיבינו את UPRISING כמשהו פוליטי מקומי, כמו האינתיפאדה, אבל זה לא מה שאני עושה ביצירה הזאת שרוקדים אותה רקדנים גברים, והיא מתבוננת, חוקרת ואולי גם דוקרת את העולם הגברי. הרי המחול הוא כמו מראה שבה אתה רואה את עצמך, אבל בהיפוך מסוים, מה שנותן הזדמנות לבדוק מי אתה". כך או כך, והרי לכל צופה יש את מקדם ההתבוננות שלו, המפגש החוזר עם יצירתו המלהיבה של חופש שכטר היא בהחלט מתנה נדיבה ראויה לתודה של האנסמבל ושל הקהל.
01/07/2013
:תאריך יצירה
|