|
|
|
ידיעה |
|
|
|
|
|
מאת: מערכת הבמה
|
זירת מחול 2014 |
|
|
שבע יצירות מחול חדשות יעלו במסגרת פסטיבל המחול הנסיוני של הזירה הבין תחומית
פסטיבל המחול של הזירה הבין-תחומית, ירושלים יתקיים בתאריכים 26-24 ביוני 2014 בבית מזי"א לתיאטרון ירושלים, בניהולו האמנותי של סהר עזימי. הפסטיבל נוסד בשנת 2001 כמענה לצורך במסגרת ניסיונית בין-תחומית בתחום המחול. במהלך השנים היווה הפסטיבל במה ליצירות חדשות של רבים מטובי היוצרים בארץ. תהליך העבודה על היצירות המועלות בו כולל סדנאות העשרה מיוחדות לכוריאוגרפים והרקדנים המשתתפים בפסטיבל, המועברות על ידי מנחים מתחומי יצירה שונים. תהליך עבודה זה, הכולל ליווי צמוד של המנחים ושל המנהל האמנותי, מעשיר את היוצרים ומעמיק את המחקר במסגרתו נוצרות העבודות. בשנתו ה- 14 יועלו ב"זירת מחול" שבע יצירות חדשות, במסגרת שלוש תוכניות. כל תוכנית תבוצע פעמיים. היוצרים שיעלו עבודות חדשות, שנוצרו במיוחד לפסטיבל הם: אורין יוחנן, ענת יפה, יוני סוטחי, אודליה קופרברג, אסנת קלנר, גיל קרר, גיא שומרוני ויניב אברהם. ביומו האחרון של הפסטיבל יתקיים "הביאס קורפוס", אירוע מיוחד בבימויה של אנה ויסמן בהשתתפות כלהיוצריםוהרקדנים בפסטיבל. בהופעה מיוחדת שתסתיים במסיבה עם DJ, ייחשף הקהל לקטעים מכל היצירות, ש"פורקו" והורכבו מחדש לערב זה. לדברי גיא בירן, מנהל הזירה הבין-תחומית: "הזירה ממשיכה בעקביות והתמדה, להוות במה ייחודית, המעודדת יצירה חדשה, בשאיפה לתרום לטיפוח דור חדש של יוצרים, ולייצר שיח מרענן על אמנות בימינו. לתהליך העבודה המיוחד של יצירה לזירת מחול, שהיא, במובן מסוים גם הרפתקה, נבחרו גם השנה יוצרי מחול מוכשרים, הפתוחים למחקר והתנסות". סהר עזימי, מנהלו האמנותי של פרויקט "מחול חדש" ושל פסטיבל "זירת מחול" זו השנה השנייה: "פרויקט 'מחול חדש' משקיע ביוצרים ובהתפתחותם וממקם את היוצר ומחקרו במרכז התהליך. מרגע בחירתם ל'זירת מחול', מוענק ליוצרים ליווי מקצועי המתקיים בשלוש דרכים: ליווי אמנותי אישי, תוכנית העשרה וליווי של אנשי מחול. הליווי האישי נקבע לפי הצורך של כל אחד מהיוצרים בנפרד וממומש בעיקר בסטודיו האישי שלהם. בבניית תוכנית ההעשרה הנחתה אותי ההתמקדות ביוצר, מהות תפקידו בחברה, היכולת שלו לצמוח, הדרישה להמציא אמנות 'חדשה' ומהות היוצר בתוך היצירה. ליווי על ידי אנשי מחול אפשר ליוצרים לחשוף את תהליך העבודה בפני פאנל מתחלף של יוצרים מתחום המחול, תוך העלאת שאלות מחקריות ומקצועיות". מנחי תוכנית ההעשרה בזירת מחול 14 היו: ליאור אביצור - חוקרת מחול, דידי ארז - מוזיקאי ומלחין למחול, גיא בירן - מנהל הזירה הבין-תחומית ובמאי תיאטרון, אנה ויסמן – יוצרת רב תחומית ורקדנית, חדווה נוביץ– פסיכודרמה, דוד עדיקא – צלם.
מופעי הפסטיבל: תכנית א': "עבודה מהבית" כוריאוגרפיה: אסנת קלנר, רקדניות: שני תמרי, מורן יצחקי אברג'ל, מוזיקה: קרל אורף. מופע המורכב מתכולת תיקה של אם צעירה. רקדניות-אמהות מציעות הצצה נוצצת לשגרת ההורות. מבט מוזיקלי על החיים בעידן המולטי-טסקינג. אסנת קלנר, רקדנית, כוריאוגרפית, ואמנית רב תחומית, בעלת תואר ראשון באמנות פלסטית מ'בצלאל'. למדה אמנות פלסטית באקדמיה הפינית לאמנות בהלסינקי, פינלנד. רקדה בלהקות "מוזע" ובאנסמבל בת שבע ועבדה עם כוריאוגרפים ישראלים רבים. עבדה כמנהלת חזרות באנסמבל בת שבע ובלהקת המחול של איסלנד וכאסיסטנטית לכוריאוגרפית שרון אייל ולכוריאוגרף ברק מרשל בארץ ובעולם. "עונה לא" כוריאוגרפיה וביצוע: ענת יפה, מוזיקה מקורית: שמוליק שטרנפלד. עיצוב תלבושת: אנה מירקין, עיצוב ובניית אביזרים: עידן שטרן וענת יפה. סולו המתייחס לתחושת התסכול של היוצרת כלפי הקידמה בה אנו חיים. על המתח שבין חיי נוחות ושכלול לבין אובדן הפרטיות והשקט. ענת יפה בוגרת לימודי תואר ראשון באקדמיה למחול של אמסטרדם, רקדה בלהקת De Meekers ההולנדית. עם שובה לארץ הצטרפה ללהקת ורטיגו. מאוחר יותר רקדה עם יוצרים עצמאיים, ביניהם דפי אלטבב, אלעד שכטר, שלי פלמון ודונלד בירד (ארה"ב). עבודותיה הועלו כל בימות פסטיבלים באמסטרדם ובישראל.
עונה לא (צילום: גדי דגון)
"שיר קינה שלוח רסן" כוריאוגרפיה: יוני סוטחי, רקדנים: דין מלכה, דנה ספיר, מיתר בסון, יוני סוטחי, מוזיקה חיה: שמוליק שטרנפלד. יצירה לארבעה רקדנים וצ'לן, המבקשת לבחון סוגיות של סיפוק מיני, חשיפה, והגשמת פנטזיות אל מול הכוח של מוסכמות חברתיות וריסון עצמי. יוני סוטחי למד בבית הספר למחול "בת – דור" ובשיטת המחול המודרני של מרתה גראהם. רקד במסלול להכשרת רקדנים "מוזע" במסגרתו עבד עם כוריאוגרפים רבים, ביניהם ענת דניאלי ועידו תדמור, אשר צרפו אותו ללהקתם. השתתף במחזמר "שיקגו" - בוב פוסי, הפקה משותפת לתיאטרון בית לסין והאופרה הישראלית. בוגר לימודי תואר ראשון במחול והוראה במכללת 'סמינר הקיבוצים'. יצירותיו הועלו בפסטיבלים שונים, בהם גוונים במחול, אינטימדאנס וקליפה אדומה. תכנית ב': "תא אימונים" כוריאוגרפיה: אודליה קופרברג, רקדנים: ניצן משה, יעקוב פילצר, מוזיקה: דידי ארז. זוג רקדנים על הבמה מגיבים ל״הפרעות״ שיוצרים הכוריאוגרפית והמוזיקאי, השולטים בזמן אמת בסיטואציה. היצירה מבקשת לבחון את הקשר שבין סף הגירוי הפיזי לזה הרגשי. אודליה קופרברג, כוריאוגרפית, רקדנית ומנחה למחול, בוגרת בית הספר לתיאטרון חזותי, זוכת פרסים ומלגות רבות. יוצרת עצמאית מאז 1999. עבודותיה הועלו על במות שונות ברחבי הארץ ובחו"ל וכן יצרה כוריאוגרפיות לתיאטרון. ב- 2005 יזמה והיתה ממקימות איגוד הרקדנים בא.מ.י. ומאז פעילה בניהולו השוטף.
תא אימונים (צילום: גדי דגון)
"ביננו" כוריאוגרפיה: גיל קרר, רקדנים: גיל קרר, איילה פרנקל, עיצוב פסקול: אורי אבני. דואט לגבר ואישה העוסק במערכת יחסים זוגית. חיפוש אחר דרכים חדשות לפשט, להבין וליישב סוגיות של צורך, תשוקה ורצון, אל מול מורכבות החיים האישיים והזוגיים. באופן מסוים, הדואט הוא על אינטימיות, על חיפוש של מה שמעכב אותה ועל איך לעשות אותה יותר ויותר זמינה. גיל קרר, רקדן, כוריאוגרף ומורה למחול, החל את דרכו המקצועית בלהקת המחול הקיבוצית הצעירה. בהמשך עבד עם היוצרים רייצ׳ל ארדוס , נמרוד פריד, ניב שיינפלד ואורן לאור, איציק כהן ועירד מצליח. השתתף בהפקות של האופרה הישראלית, תאטרון גושן, תאטרון אורנה פורת ובהפקה מיוחדת של האמנית אניסה אשקר. בשנים 2009-11 רקד בלהקת המחול ורטיגו. תכנית ג': "ללא קשר דם לעולם" כוריאוגרפיה: אורין יוחנן, רקדניות: נועה רוזנטל, אורין יוחנן, מוזיקה מקורית: גל הוכברג.דואט המתרחש קרוב לרצפה ונותן לצופה תחושה של ציפה. המרווח שבין הזדהות להפרדת זהות. מפגש בין שתי דמויות בסיבוב מתמיד והמשכי. אורין יוחנן היא אמנית רב תחומית, פרפורמרית אלתור ומיצגים, בוגרת תיכון האקדמיה למוסיקה ולמחול. רקדה בלהקת המחול הקיבוצית (2006-2010) בניהולו של רמי באר, שם גם יצרה את היצירה ״מיסיז״ במסגרת מופע ״רקדני הלהקה יוצרים״. רקדה בלהקת ״הפרויקט״ של האופרה הישראלית וסוזן דלל (2010-2011). עובדת כרקדנית עצמאית עם כוריאוגרפים ישראלים רבים. מורה לבלט, מחול עכשווי ורפרטואר במסגרות רבות. "קונץ" כוריאוגרפיה וביצוע: גיא שומרוני ויניב אברהם. על היצירה: שני רקדנים יוצרים שהחלו את דרכם המשותפת בלהקת בת שבע, חברו למסע בן חצי שנה ביצירה ובחיים. היצירה מתעדת רגעים של מתח, אווירה, מצבי רוח, יאוש, שטות, איבוד עשתונות והסקת מסקנות. יניב אברהם סיים את לימודיו ב״סדנא למחול בגעתון״ של יהודית ארנון. ב-2001 הצטרף לאנסמבל בת שבע וב- 2003 ללהקת בת שבע, בה רקד עד סוף 2010. החל מספטמבר2011 מנהל אמנותית את ״סדנת המחול בגעתון״, יחד עם עינב לוי. מלמד גאגא ורפרטואר של אוהד נהרין בארץ ובחו״ל. גיא שומרוני, רקדן, כוריאוגרף, מורה לריקוד ודי.ג'יי. מאז עוזבו את להקת בת שבע ב-2012 המשיך להתפתח כרקדן וככוריאוגרף עצמאי, תוך חקירת מחוזות אמנותיים חדשים. משמש כעוזרו האמנותי של אוהד נהרין ומתקלט בסצנת המועדונים התל אביבית?.
קונץ (צילום: גדי דגון)
שלוש התכניות יעלו בימים שלישי ורביעי, 24 , 25 ביוני 2014, החל מ-19:00 מדי ערב. ביום חמישי, 26 ביוני ב-21:00 יתקיים המופע "הביאס קורפוס". המופעים יתקיימו בבית מזי"א לתיאטרון בירושלים. כרטיס לתוכנית בודדת: 40 ₪, כרטיס לשתי תכניות: 60 ₪ (או לתוכנית אחת + הביאס קורפוס). כרטיס לשלוש תכניות: 80 ₪ (או לשתי תכניות + הביאס קורפוס), כרטיס להביאס קורפוס: 60 ₪. להזמנת כרטיסים בטל' 02-6783378 או באתר האינטרנט של הזירה.
10/06/2014
:תאריך יצירה
|
|
|