בעוד כחודשיים יחולו שינויים מפליגים בקריטריונים שלפיהם ייקבע שכרם של מנהלי מוסדות התרבות הנתמכים בארץ. נקבע כי יוטלו קנסות גבוהים על מי שיחרגו מתקרות השכר שנקבעו להם.
נקבעו עשר דרגות שכר המותאמות לגודל המוסדות – החל משכר של 20 אלף ש"ח לחודש (ברוטו) ועד כ-31 אלף ש"ח (למנהלים של מוזיאון ישראל, הבימה, הקאמרי והאופרה הישראלית). למנהלים במוסדות המרבים להופיע בחו"ל, או שתפקידם עומד בזיקה קבועה לעבודה גורמים בחו"ל נקבעה תוספת של 4% משכרם.
בנוסף על אלה נקבעה היררכיה של גובה השכר בין מנכ"ל למנהל אמנותי, ובוטלה האפשרות לקבל כפל-שכר או תוספת שכר במקרה של ניהול "כפול".
את המסגרת החדשה לשכר הבכירים קבעה ועדת ניצני בעקבות דו"ח מבקר המדינה בשנה שעברה. הוועדה, בהרכב של יוסי ניצני, יעקב דנון (שניהם כיהנו בעבר כממונים על השכר במשרד האוצר), עודד פלדמן (לשעבר מנכ" התיאטרון הקאמרי) ועו"ד אורנה לין.
החלטות הוועדה יחולו על מוסדות שהיקף התמיכה הציבורית בהם עומד על 25% מתקציבם השנתי, או חמישה מיליון שקלים ויותר. לפי המלצת הוועדה תוקם ועדת מעקב מיוחדת שתפקח על הנושא, ומדי שנה יפורסמו כל המקרים של חריגות מהכללים. אם יתגלו חריגות, לאחר ה-30 ביוני, יוטלו על המוסדות קנסות בגובה של פי חמישה מהחריגה.
בנוסף על כך ממליצה הוועדה על הנהגת מערכת "שכר ועונש" לפיה מוסדות שביצועיהם העסקיים ישתפרו יקבלו תמריצים נוספים לתקציביהם, ויהיה קיצוץ בשכר מנהלים שלמוסדותיהם יהיה גירעון תפעולי.
שרת התרבות לימור לבנת מאמצת את החלטות הוועדה, שמונתה על ידה בעקבות דו"ח המבקר, והאחראי על יישומן יהיה מיכה ינון, ראש מנהל התרבות.החלטות הוועדה נוגעות לכלל מוסדות התרבות הנתמכים.
03/02/2004
:תאריך יצירה
|