תיאטרונטו 2007, פסטיבל להצגות יחיד, יוצא לדרך וייערך השנה בחול המועד פסח בין התאריכים 6-4 באפריל בעכו העתיקה.
כפי שכבר פורסם פסטיבל תיאטרונטו ה- 17 במספר יעבור השנה לעכו, ביוזמת ראש מינהל התרבות מיכה ינון, לאחר פגישה שערך עם מייסדו ומנהלו האמנותי של התיאטרונטו, יעקב אגמון. היוזמה התקבלה בברכה על ידי ראש העיר עכו, שמעון לנקרי, מנכ"ל העירייה, אוהד שגב, ומנכ"ל פסטיבל עכו, אלברט בן שלוש.
במהלך שלושת ימי הפסטיבל יועלו הצגות יחיד, שיועלו בבכורה במסגרת התחרות ע"ש ניסים עזיקרי, אירועים והפקות מיוחדות לפסטיבל, לצד הפקות אורחות.
מופע הפתיחה של תיאטרונטו 2007 יתקיים ביום פתיחת הפסטיבל בתאריך 4 באפריל 2007 ב-20:30 בבית הספר לקציני ים בעכו עם האמן המרכזי הזמר שלומי שבת. המופע בחסות הסוכנות היהודית שותפות 2000 גליל מערבי. טקס הפתיחה של אמני הפסטיבל ייפתח במופע "וכאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ". בערב זה העוסק בחירות האדם, נאספו שירים ומונולוגים המתארים את המאבק לחירות, מאבק חמקמק, סיזיפי ואינסופי, שכולנו שותפים לו. עריכה ובימוי: שלמה פלסנר. המופע יועלה בחצר המצודה ביום הראשון לפסטיבל, בהשתתפות שחקני תיאטרון הבימה.
עשר הצגות התחרות במשתתפות בפסטיבל עוסקות בקשת רחבה של נושאים אקטואליים; הטרדה מינית, השפעות השואה על הדור השני והשלישי, , הקשר בין הון לשלטון לחירותו של אדם, אובדן, זהות ושייכות - אישית וקולקטיבית ועוד.
השנה יוענקו לראשונה בפסטיבל שלושה פרסים העומדים על סך של 30,000 אלף ₪ . כל פרס בסך 10,000 אלף ₪: פרס קרן רבינוביץ` לתרבות ולאמנות ע"ש ניסים עזיקרי, פרס מינהל התרבות ופרס ראש העיר עכו . תקציב פסטיבל תיאטרונטו 2007 , עומד על סך 900,000 אלף ₪ .
הצגות התחרות:
המורה למשחק
מאת: עדי שגב. בימוי: סיני פתר. משחק: יונתן צ`רצ`י. הפקה: תיאטרון חיפה
הוראה, הטרדה,חווית המשחק, והגבול הדק שביניהן. וידויו הקודח של מורה למשחק הנחשף לחקירה משטרתית בקשר לתלונה על הטרדה מינית מצד אחת מתלמידותיו. בשיעור המשחק הוא מנסה לחזור ולגעת ב"פצע" הסמוי של כל אחד מן התלמידים, אלא שפצעיו שלו נחשפים. החקירה הולכת ומסתבכת סביבו, והוא מיטלטל בין הקולות של המתלוננת, החוקר, אביו, בנו וקולות אחרים. זהו רשומון של איש אחד, המסופר על ידי איש אחד, אמן במה שרצה לגעת ומצא עצמו חוצה גבולות ותלוי על פי התהום.
פשוטה
כתיבה ומשחק: מיקי פלג-רוטשטיין. בימוי: נורמאן עיסא.
בחופש הגדול שבין כיתה א` לב` מתמודדת מירה עם נישואים שניים של אמה ועוברת להתגורר ביחד עם אחותה הגדולה בביתו של אביה "החדש" בתל אביב. מכאן ואילך תיפרש בפנינו עדות מצמררת, המתוארת מנקודת מבטה של ילדה, אודות ניצול מיני שעברה על-ידי אביה החורג, עדות המתארת את תהליכי התבגרותה המעוותת, תוך התעלמות מוחלטת של הממסד והחברה, ואת מסכת היחסים הסבוכה בתוך המשפחה המורכבת. עדות זו, נותרת ספונה בתוך יומן, אשר נכתב במשך שבע שנים.
שעתו האחרונה של קול
מחזה: יהושע סובול. בימוי: איה קפלן. משחק: נבו קמחי
דרמת שחיתות על עורך דין חסר תקנה שנלחם נגד עיוות דין ונגד הזמן שהולך ואוזל. המחזה מגולל את השעה האחרונה שלפני כניסתו של עורך הדין מיקי לכלא, בעקבות אלימות נגד שופט, בה הוא עומד בפתח בית הסוהר ומקבל שיחת טלפון שטורפת את הקלפים ומגלה כי לא הכל אבוד במשפט בו הפסיד מיקי גם את אשתו הונו וחירותו.
בדידותי היקרה
מאת ובבימוי: אלינור אגם בן-דוד. משחק: גבי עמרני. מעצבת: יהודית אהרון
זהו סיפורו הצנוע של איש זקן, החי את חייו לבדו, בחברת בדידותו. המחזה מציג את השנה האחרונה בחייו ומחולק לארבע תקופות, במקביל לארבעת עונות השנה (מאביב לחורף). מסע רגשי, בו נחשף הקשר האינטימי והעדין של אדם ובדידותו; לעתים היא מנחמת ועוטפת, לעתים היא מכבידה ומשתקת. ספק צורך, ספק מטרד.
"הבדידות", מושג מופשט הקורם עור וגידים על הבמה, מיוצגת על ידי בובה בעלת מאפיינים אנושיים. השניים נעים על ציר היחסים ומנהלים ביניהם קשר מורכב, כמעט זוגי.
האישה שיכולתי להיות
כתיבה ומשחק: ענבל לורי. בימוי: שמוליק לוי. הפקה: תיאטרון צוותא
ערב שינוי הקידומת לגיל 30, מביטה בעצמה גיבורת המחזה בראי ומבינה שהיא גדלה להיות מה שהעולם קורא לו- "כישלון". היא תולה את האשמה בבנות משפחתה הדומיננטיות והכוחניות ומחליטה שבגללן היא מעולם לא התפתחה להיות האישה שהיא יכולה להיות. בעקבות ההבנה העגומה הזאת היא יוצאת למסע בן 24 שעות, כדי "לסגור חשבון" עם כל אחת ואחת מהן לקראת העשור החדש בחייה. כך אנחנו פוגשים את סבתה, אימה, אחותה הצעירה ודודתה, כשלכל אחת מהן אג`נדה פרועה אחרת לגבי החיים והקיום האנושי נשי...
ק ר ו ע
כתיבה: רועי רשקס , אריה יאס, חאלד אבו עלי. בימוי: אריה יאס. משחק: חאלד אבו עלי. ייעוץ אמנותי: מוני יוסף. מוזיקה: פיראס רובי , סמדר יערון. ארט: שירלי רון. הפקה: המרכז לתיאטרון של עכו
מסע תיאטרלי לתוך חלומו וסיוטיו של אדם המיטלטל בין זהויות, שיש לו הכל ואין לו כלום, שרוצה להיות שייך בלי להרגיש אשם, האדם הנכון במקום הלא נכון. קרוע בין העולמות, חצוי בין אשתו הערבייה, איתה הוא חי כעשרים שנה, לבין אהובתו היהודייה, שמשיכתו אליה לא נותנת לו מנוח. ההצגה פוגשת את חאלד אבו עלי על קו פרשת המים של חייו, ילדיו בגרו והוא שואל את עצמו- לאן פניי?מתוך הסיפור האישי נחשף פיצול האישיות הקולקטיבי של החברה הערבית-ישראלית.
איש הפלדה משכונת כצנלסון
על פי "שואה שלנו" מאת אמיר גוטפרוינד. עיבוד: משה פרסטר , אודי בן סעדיה. בימוי: אודי בן סעדיה. משחק: משה פרסטר. עיצוב: עדנה ארז. מוזיקה: רוני זכאי. תאורה: נטע קורן. הפקה: תיאטרון הנפש
סוף שנות השבעים.בארץ רוחשים אירועים גדולים וסוערים – מבצע אנטבה, המהפך הפוליטי, השלום עם מצרים.
"אנחנו על המפה" של טל ברודי, הניצחון של מכבי תל אביב על צסק"א וגם – הניצחון בתחרות האירוויזיון. "אבניבי" של יזהר כהן, ואחר כך "הללויה" כאן, בבנייני האומה. אבל לצד הסיפורים הגדולים והמפוארים מכאן ועכשיו, מחלחלים בשכונה הקטנה בקריות גם סיפורים אחרים – סיפורים אפלים, סיפורים איומים, סיפורים מ"שם".
מישהו נפל
על פי ספרו של חגי ליניק. מאת: חגי ליניק. בימוי: אילן תורן. משחק: אורי הוכמן. הפקה: תיאטרון החאן
אורי, בן שלושים וחמש, מקבל על עצמו את תפקיד המודיע במסגרת שירות המילואים שלו. הוא הולך בפעם הראשונה בחייו להודיע למשפחה, שבנם החייל נהרג. כשהוא ניצב בפני דלת המשפחה, עולים זיכרונותיו כילד ממות אחיו, זהר. ברווח בין הנפת היד לנקישה על הדלת מצליח אורי, שמזמן כבר מבוגר מאחיו הבכור, "להודיע" סוף-סוף לעצמו שאחיו מת ונקבר והמקסימום שהוא יכול לעשות למענו הוא לפנות לו מקום בלב.
הילד
מאת: ריימון קוש. נוסח עברי: רבקה משולח. עיבוד: רועי אסף ורבקה משולח. משחק: רועי אסף
ייעוץ אמנותי: יענקלה יעקובסון. מוזיקה: יצחק שושן. תאורה: קרן גרנק
ביישוב מרוחק בפריפריה חי לו ילד. יום אחד הוא מבקר עם אמא שלו בבית הקברות. אחר כך הוא רוצה להרגיש איך זה להיות מת. כשהוא מנסה בדרכים שונות "להיות מת". עולות בו תמונות - חוויות ילדות ראשוניות, המפגש הראשון שלו עם מוות, מין, אלימות, חינוך, ודת. הילד, סקרן מטבעו, שואל שאלות, מחפש,
מציץ מבעד לחור המנעול ומגלה את ערוותו של עולם המבוגרים, המלא צביעות, שקרים והתחסדות.
כיוון שהוא ילד מותר לו לומר הכל בדרכו הילדותית-בוגרת, רבת ההומור והאירוניה.
ככה זה קרה
עיבוד לרומן קצר של הסופרת האיטלקייה, נטליה גינזבורג. תרגום: מרון רפפורט. עיבוד ובימוי: יורם פאלק
משחק: נטשה מנור. עיצוב: מאיה פלג. הפקה: תיאטרון גשר
אלברטו אורז מזוודה. מבקש מאשתו להכין לו תרמוס עם תה. זאת לא הנסיעה המסתורית הראשונה שלו. האישה חושדת שהוא נוסע עם ג`ובאנה ורוצה לדעת את האמת. הוא פורץ בצחוק ואומר: "אמת נבקש והיא כה יקרה שאת החיים ניתן בתמורה". האישה לוקחת את האקדח שלו ויורה בו בין העיניים. היא בורחת מהבית, נכנסת לבאר, משוטטת בעיר. יורד גשם. היא יושבת על ספסל בגן ציבורי, חיה בדמיונה את חייה, מתבוננת בעצב והומור על הפרטים הכי בנאליים, הכי קטנים.
הפקות מיוחדות לפסטיבל
בכלא עכו
תיאטרון התרחשותי מאת אפרים סידון, המועלה בבכורה במוזיאון המחתרות בעכו העתיקה, בבימויה של חגית רכבי ניקוליבסקי. סיפורם של עצורי המחתרות אשר נכלאו בין כותלי המבצר, דרך סיפורם האישי. בהשתתפות שחקני "המרכז לתיאטרון של עכו".
גרניקה – II מלחמה ושלום
קונצרט בציור, בבכורה עולמית – לראשונה בעולם, במלאת 70 שנה לגרניקה, יצירתו המפורסמת של פיקאסו. הצייר יגאל ורדי, יצייר במהלך שלושת ימי הפסטיבל, את הגרניקה שלו בשחור לבן, בגודלה המקורי - 7.82X 3.61 על פי הגרניקה של פיקאסו. ליווי מוזיקלי מיכאל ברעם. מוזיאון עוקשי שבעכו העתיקה.
שיעור מולדת
יורם טהרלב מעלה לראשונה מופע חדש, שאינו ערב שירי ארץ ישראל אלא הצגת יחיד - מונולוג מצחיק ומרגש שבו עושה טהרלב חשבון נפש חד ומשעשע.
מעבדות להתשעבדות – אירוע חוצות
הייד פארק אמנותי-פוליטי. תלמידי בית הספר לאמנויות הבמה של סמינר הקיבוצים ייערכו מיצגים ומיצבים, פרי יצירתם של תלמידי בימוי, משחק, תיאטרון-מחול ועיצוב שיטפלו בנושאים הקשורים בין עבדות מודרנית להשתעבדות עצמית ולחרות האדם. זאת השנה הרביעית שבית הספר מופיע בצמוד לפסטיבל התיאטרונטו בכל שנה בנושא אחר והפעם בעכו בגן הקסום ברחבת הפסטיבל.
הפקות אורחות בפסטיבל
בין ההפקות האורחות בפסטיבל השנה: "לילה עם לולה" מאת ובביצוע השחקנית אורית פלג, בבימוי זאב קלאתי; משה בקר –"סולו" – רגעים חדשים בשירים ישנים, "בצהרי היום" - ההצגה הזכה בפרס ראשון תיאטרונטו 2004, "הרחוב שלנו" - הצצה למארג חייו, יכולותיו וקשייו של האדם עם צרכים מיוחדים, דרך מחזה ומשחק בביצוע קבוצת התיאטרון של גיא זו-ארץ; "נישואין, זה דבר מצחיק" - עו"ד בני דון- יחייא במופע הומוריסטי של סיפורים ובדיחות.
בנוסף – "המרכז לתיאטרון של עכו" יעלה במסגרת הפסטיבל שתיים מהפקותיו: "משאלה מכוכב" מאת ובביצוע סמדר יערון. - מסע נוקב דרך הלאומיות הדתית היהודית ההיסטורית בזיקה ללאומיות הישראלית בהווה. וההפקה "יצירות דור ההמשך" - שלושה יוצרים צעירים, נטלי תורג`מן, נהד בשיר, הילה גולן, מחממת דור ההמשך של "המרכז לתיאטרון של עכו", מגישים מיצירותיהם, בשפת תיאטרון מקורית.
עוד בפסטיבל – "סטודיו למשחק"- יעקב אגמון בראיון אישי מלב אל לב עם שחקנים במאים ויוצרים מהשורה הראשונה בתיאטרון הישראלי, המשתתפים בפסטיבל ; "מסיירים בעכו" - סיורים מודרכים בסמטאותיה של עכו העתיקה, ללא תשלום בהדרכת מדריכי תיור.
תיאטרונטו 2007 , מופק ומנוהל על ידי עיריית עכו בשיתוף החברה לפיתוח עכו העתיקה, הפקה אמנותית בימות 2000 . הפסטיבל מתקיים בתמיכת עיריית עכו ומשרד המדע התרבות והספורט – מינהל התרבות והאמנות.
כרטיסים ניתן לרכוש במשרדי הכרטיסים: גרבר - מרכז הכרמל טל: 8384777 – 04, גרבר - לב המפרץ טל: 8418411 – 04, רכישת כרטיסים און ליין באינטרנט - garber-tickets.co.il, לקבוצות מאורגנות טל: 054-7647777.