באה, ראתה, אימצה
לפני ארבע שנים ביקרה בישראל כריסטינה רנרסדט,שהייתה ראש מינהל התרבות של שבדיה, ובמהלך הביקור צפתה באנסמבל בת שבע מופיע באולם בית הספר בשיכון ד` בבאר שבע עם "כמויות" יצירתו של אוהד נהרין, המתבססת על שתי יצירותיו "ממותות" ו"משה". בשובה של האורחת לשבדיה היא פרסמה מאמר בו סיפרה שאת הבשורה לחינוך לאמנות ותרבות היא מצאה בשכונה קטנה בישראל. בעקבות המאמר החליטה מנהלת ה"ריקסתיאטרן" להזמין את אנסמבל בת-שבע לשטוקהולם. "כמויות" הועלה שם בהצלחה בפני ילדים של בתי הספר בפרברים.
הצלחת ההופעות בשבדיה הביאה להחלטה של מנהלת ה"ריקסתיאטרן", הארגון המפיק ומנייד תרבות ואמנות לישובים ברחבי שבדיה, ובין השותפים בו גם להקת המחול קולברג, ליצור עם להקת בת-שבע קאסט בינלאומי שיופיעו עם "כמויות" לאורכה ולרוחבה של שבדיה. הבכורה תהיה בשטוקהולם בסוף החודש, ומיד אחר כך יתחיל מסע מפרך של 100 הופעות בשישה חודשים, שכל הכרטיסים להן כבר נמכרו. המימון של הפרויקט, שעלותו כמיליון אירו, בא כולו ממקורות שבדיים, ממשלתיים ופרטיים.
קרוב לבית, בתוך הקהל
"כמויות" הועלתה לראשונה בקיץ 2003 על ידי אנסמבל בת-שבע והוצגה מאז 400 פעמים בפני כ- 160,000 תלמידים ברחבי הארץ. היצירה, שאורכה 50 דקות, נולדה על רקע המצב הבטחוני אז, כאשר פיגועי טרור מנעו ניוד תלמידים מבתי ספר להופעות. נהרין ומנהלת בת שבע, נעמי פורטיס-בלוך, החליטו להמשיך ולקיים את הקשר עמם, באמצעות סל תרבות ארצי, ובדרך שתאפשר להופיע מחוץ לאולם הבית או באולמות בלי במה.
בכך גם ראו בבת שבע דרך לקיים את חזון החינוך לעומק החברה הישראלית.
באותה עת עבד נהרין עם הלהקה על יצירתו "ממותות", שהועלתה בסטודיו ורדה בבית הלהקה בנווה צדק, והוא החליט ליצור בהשראתה ובצירוף קטעים מיצירה קודמת שלו, "משה" מופע מיוחד המתרחש בזירה, קל לניוד, להרכבה ולפירוק ומתאים לכל אולם ספורט בכל בית ספר, מתנ"ס או מרכז קהילתי. בכך יכולה בת-שבע להציג את יצירתה קרוב לבית, גם אם הוא רחוק מהמרכז.
המושג "קרוב לבית" מתייחס גם לאמירה האמנותית של עבודה זו שבה נהרין בודק, את יחסי הקהל-רקדנים, את מימד הזמן וחלל הבמה. בחלל אלטרנטיבי כשהקהל יושב ומקיף את זירת המחול מארבעה צדדים, עולים הרקדנים מתוך הקהל וחוזרים ונבלעים בו שוב. היצירה מאפשרת קירבה פיזית אינטימית אל האמנים והמבצעים ונותנת לקהל כלים חדשים להשתמש בכוח הדמיון, בחשיבה יצירתית ומעורבות אישית.
16 רקדנים מקוריאה עד ספרד
בעקבות החלטת ה"ריקתיאטרן" פורסמה הזמנה לרקדנים המעוניינים להשתתף בפרויקט, ובחודש יולי האחרון ערכו אוהד נהרין ומורים-רקדנים מלהקת בת-שבע בחינות ל-167 רקדנים מ-28 ארצות וחמש יבשות. מתוכם נבחרו 13 ובהם שבדים, איטלקי, קוריאני, גרמניה, אוסטרית, ספרדייה, הולנדית וישראלים, ובנוסף אליהם צורפו שלושה רקדני אנסמבל בת-שבע לשעבר.
במהלך אוקטובר החלו בשבדיה החזרות על המופע בניהולם של יושיפומי אינאו, לשעבר רקדן בלהקת בת שבע, שהוא גם האחראי על הפרוייקט מטעם בת שבע, ועמו בושמת נוסן. בימים אלה הלהקה מקיימת חזרות והכנות בישראל, ואף תופיע בכמה בתי ספר כאן.