אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
מוזיקה
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה ואדים אנדרייב בביג בנד חיפה
 

 
 
הפסנתרן יתארח בחיפה, לקונצרט "ענקי הפסנתר" מסדרת האביב של התזמורת, בניצוח ג'ף הוארד


בקונצרט השני מסדרת האביב של תזמורת הביג בנד חיפה, בניהולו המוזיקלי של נעם שריף ובניצוחו של ג'ף הוארד, יתארח הפסנתרן ואדים אנדרייב.
 
הקונצרט "ענקי הפסנתר", שיתקיים במרכז קריגר לאמנויות הבמה בחיפה, יכלול בין היתר גם יצירות מאת פרנק פוסטר, ביל אוונס, סמי פיין, תלוניוס מונק, פול דסמונד, שלטון ברוקס ואחרים.
 
ואדים אנדרייב

 
נולד בבאקו. בשנים 1986-1980 למד בקונסרבטוריון ע"ש צ'ייקובסקי במוסקבה. אנדרייב ניגן בביג בנד של מוסקבה, עימה הופיע ברחבי ברית המועצות לשעבר, בגרמניה, בשוויץ, בפולין ובארצות הברית. ב-1991 הוא עקר לצרפת, ומאז משמש כפרופסור לפסנתר בעיר באיו בדרום צרפת. כמו כן הוא מופיע בקביעות במועדון הספורט במונקו, שם הוא מלווה אמנים בעלי שם כשארל אזנבור, שירלי בייסי, הג'יפסי קינגס, ליונל ריצ'י ואחרים. בשנים 2003-2002 שימש כפסנתרנה של תזמורתו של סשה דיסטל, וכיום הוא מרבה להופיע ברוסיה, בגרמניה ובצרפת.
 
על היצירות

 
Frank Foster: Shiny Stockings
פוסטר הוא נגן הטנור סקס האגדי של תזמורתו של קאונט בייסי. לאחר מותו של בייסי הוא הפך למנהיגה של הביג בנד. כמו כן הרבה לתרום מיצירותיו להרכב ואחד מקטעיו הידועים הוא Shiny Stockings, עליו סיפר פוסטר: "כתבתי את  הקטע ב-1955 וקיימנו חזרה עליו בבר בפילדלפיה בשם 'הבר של פפ'. כולם היו עייפים, רעבים ומרושעים, והקטע נשמע כגיבוב של צלילים, רעש. חשבתי לעצמי, אחרי כל העבודה שהשקעתי היצירה נשמעת נורא, בייסי לא יבצע אותה אף פעם. אולם בייסי המשיך לנגן ופתאום הכל 'נדבק'. הקלטנו את היצירה, ולימים היא הפכה ליצירה הידועה ביותר שתרמתי לרפרטואר ההרכב".
 
Bill Evans: Peri's Scope
אוונס נודע כפסנתרן הודות לשיתוף הפעולה שלו עם מיילס דייויס. עיקר תהילתו הייתה על האלבום Kind of Blue, בו הוא גם שיתף פעולה בהלחנת השיר Blue in Green. אוונס ניגן בעיקר בהרכבים קטנים, שהידוע בהם הוא הטריו שלו. הסגנון האלגנטי שלו מושפע בבירור מהחינוך הקלאסי שקיבל, אולם התמכרותו לסמים הפכה אותו לדמות טראגית והוא מת בן 51. Peri's Scope   הופיע לראשונה באלבומו משנת 1959 – פורטרטים בג'אז.
 
Sammy Fain: Alice In Wonderland
סמי פיין הוא בנו של חזן ניו יורקי שנולד תחת השם שמואל פיינברג. פיין לימד את עצמו נגינה בפסנתר וכבר בתיכון התחיל להלחין שירים פופולריים. עם הזמן הוא הפך למלחין מוזיקה בברודויי ובסרטים והיה מהתורמים החשובים לרפרטואר האמריקאי. פיין הלחין את המוזיקה לסרטו של דיסני "עליסה בארץ הפלאות" ב-1951, יחד עם בוב היליארד.
 
Victor Young, Wayne King & Egbert Van Alstyne: Beautiful Love
הסטנדרד הזה הולחן ב-1931 עבור תזמורת ווין קינג. במקור ליוותה המוזיקה את התמלילן של הייבן גילספי מטין פן אלי.
 
 Thelonius Monk: Round Midnight
ענק הג'אז ת'לוניוס מונק נודע כפסנתרן ומלחין ייחודי. אלתוריו ויצירותיו שילבו מלודיות מפתיעות והרמוניות דיסוננטיות. הוא היה פסנתרן חדשני שניגן בצורה "הקשתית" והצליל שלו ניתן לזיהוי מיידי. מונק גם נהג להתלבש בצורה ייחודית, דבר שחיזק את  התדמית שלו. בין תרומותיו הבולטות לרפרטואר הג'אז ניתן למנות אתגם את הבלדה Round Midnight.
 
Paul Desmond: Take Five
האלבום המופתי של דייב ברובק  Time Outיצא לאור ב-1959. ברובק יצר ניסיון מוזיקלי מרתק של שימוש בתבניות קצביות בלתי שגרתיות. למרות חוסר האהדה של הביקורת, התקליט זכה להצלחה בקרב הקהל, ועם הזמן הפך לאחד מאלבומי הג'אז הנמכרים ביותר. סקסופוניסט ההרכב פול דסמונד הלחין את הקטע על בסיס מבנה הרמוני פשוט ביותר תוך שימשו בתבנית קצבית של חמישה רבעים.
 
Shelton Brooks: Some Of These Days
הפסנתרן והמלחין שלטון ברוקס פעל בתחילת המאה ה-20. הוא זכה להצלחה בסצינת הוודביל ורבים משיריו הפכו ללהיטי ג'אז. "באחד הימים" היה להיטו הראשון, והפך לשיר ההיכר של הזמרת סופי טאקר. טאקר הקליטה את השיר לראשונה ב-1911, אבל ההקלטה הידועה ביותר שלה בוצעה ב-1926. הקלטה זו נמכרה  במיליוני העתקים ושהתה למעלה מחודש בראש מצעד הפזמונים.
 
Billy Strayhorn: Take The A Train
בשנת 1933 הציע דיוק אלינגטון לסטרייהורן להיות אחד ממהמעבדים בתזמורתו. הוא שלח לסטרייהורן כסף על מנת שהלז יגיע מפיטסבורג לניו יורק לצורך פגישה משותפת. ההוראות כללו גם הנחיות כיצד להגיע לביתו של אלינגטון, שנפתחו ב"קח את (=עלה על) רכבת A". בנו של אלינגטון, מרסר, סיפר שמצא את טיוטת השיר בפח הזבל, לאחר שסטרייהורן זרק אותו מתוך תחושה שהוא דומה מדי לשיר של פלטשר הנדרסון. לימים החליף הקטע הזה את Sepia Panorama כקטע ההיכר של עם הלהקה.
 
Erroll Garner: Misty
ארול גרנר הוא פסנתרן שהתמחה בנגינת בלדות סווינג. "מיסטי" הוא יצירתו הבולטת ביותר, שהפכה לבלדה מרכזית ברפרטואר הסטנדרדים. מיסטי, שנכתב ב-1954, זכה לביצועים אינספור, בהם אלו של שרה ווהן, ג'והני מת'יס, אלה פיצג'רלד, סינטרה ואחרים. גרסתו של גרנר התקבלה להיכל התהילה של הגראמי ב-1991.
 
Vasily Solovyov-Sedoy: Midnight In Moscow
ב-1955 הזמין משרד התרבות את הסובייטי את כתיבת הקטע (אז תחת הכותרת "לילות ליננגרד"). ולדימיר טרושין היה הראשון שהקליט את הקטע בעבור סרט תעמולתי שקשור לאירוע ספורט. השיר, שלא משך תשומת לב מיוחדת, צבר פופלריות הודות להשמעות תכופות ברדיו, וב-1957 זכה בפרס ראשון בתחרות שירים בינלאומית שנערכה במוסקבה. מאז הוא זכה לפופלריות עולמית, בעיקר בסין. ון קלייבורן ביצע אותו ב-1958 וכבר ב-1961 הוא זכה לגרסת ג'אז בידי "קני בול ואנשי הג'אז" מאנגליה.
 
Ben Bernie & Maceo Pinkard: Sweet Georgia Brown
ברני ופינקרד הלחינו ב-1925 תמליל של קנט קייסי. מאוחר יותר, ב-1926, בן ברני הקליט את השיר בצוותא עם "להקת מלון רוזוולט", הקלטה שהובילה את מצעדי הפזמונים במשך חמישה שבועות. השיר זכה להיות מבוצע בידי כל המי ומי, בכללם אלה פיצג'רלד (כמה פעמים) ואפילו באגס באני (בשני פרקים שונים). "ג'ורג'יה בראון המתוקה" ידועה ברחבי העולם כנעימה המלווה את קבוצת הכדורסל הארלם גלובטרוטרס.
 
Jeff Steinberg: Gospel John
ג'והן סטיינברג הוא איש רב פעלים: מלחין, מעבד, פסנתרן, מפיק ועוד. הוא שיתף פעולה עם סטן קנטון, קאונט בייסי, ארט גרפונקל ואפילו התזמורת הסימפונית של לונדון. שיתוף הפעולה שלו עם החצוצרן והבנד לידר הקנדי מיינרד פרגוסון הביא להקלטת הקטע "גוספל ג'ון" באלבום משנת 1974 Chamelion (זיקית). מבנה השיר מזכיר את הכנסיות השחורות של הדרום העמוק בארצות הברית. הקטע נפתח בהטפה אנרגטית בחצוצרה ("מי יכול לקרוא אמן?"), וממשיך בקריאות מצד המקהלה תוך השתתפות עירנית של באי הכנסייה (שבאים לידי ביטוי בנגינת כלי העץ ובסולואים של מגוון כלים).
 
הקונצרט יתקיים ביום שלישי, 11 במאי 2010, בשעה 20.30 במרכז קריגר לאמנויות הבמה בחיפה. לפרטים: 04-8598012.


05/05/2010   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע