הרצאה מדעית העוסקת בעולמו המופלא של הסוכר ותלווה בהדגמה וטעימות תתקיים במכון דוידסון
במסגרת הסדרה "מפגשים בחזית המדע" של מכון דוידסון לחינוך מדעי במכון ויצמן ברחובות יתקיים ערב שבו יוצג עולמו המופלא של הסוכר.
הערב יכלול הרצאה מדעית שתלווה בהדגמה וטעימות. בין השאלות שייענו בערב: כיצד מפיקים ומזקקים סוכר? מה ההבדל בין סוגי הסוכר השונים? מהן תכונותיו של סירופ הסוכר, ואיך מכינים ממנו ממתקים? מה חשיבות יצירת גבישים והסידור המרחבי שלהם על מרקם ותכונות הממתק, ואיך משפיעים טמפרטורת הבישול, הערבוב וקצב הקירור על סידור הגבישים?
ההרצאה המתוקה תכלול טעימות של ממתקים כגון מרשמלו, סוכריות טופי קרמל וסוכריות על מקל.
את הערב יגישו ד"ר נעמי זיו עוסקת בעריכת פטנטים, כותבת ומרצה על הכימיה של הבישול וכותבת את הבלוג "מדע בצלחת" ורינת צדוק – קונדיטורית, פיתוח מוצרים ובקרת איכות, מאפיית לחמים.
הערב יתקיים ביום שני, 11 ביוני 2012 ב-19:30 באולם הברווז, מכון דוידסון לחינוך מדעי, מכון ויצמן למדע ברחובות. כרטיס: 70 ₪. ההרשמה באתר האירוע.